Iklan Leaderboard

Jumaat, 11 Oktober 2013

35 Parti maksiat pada malam Hari Raya Haji

Sebuah kelab malam di Singapura iaitu Zouk mahu menganjurkan sebuah parti Mambo Jambo dan menghighlightkan ia akan diadakan pada malam Hari Raya Haji (Eve of Hari Raya Haji). Malangnya disebabkan suara umat Islam di sana tidak sekuat Malaysia, maka tidaklah kedengaran orang Islam kat sana marah atau buat demonstrasi membantah perkara ini. Mungkin penganjur parti ini tidak merasakan yang hari kebesaran umat Islam yang disambut oleh seluruh umat Islam diseluruh dunia adalah suatu yang perlu dihormati.


Sumber

Manakala di Malaysia pula, kelab Zouk Kuala Lumpur di Jalan Ampang juga turut menganjurkan event pada malam Hari Raya Haji tapi mengambil jalan selamat dengan menulis "Eve of Public Holiday". Nampaknya penganjur kelab maksiat di Malaysia pun hanya menganggap Hari Raya Aidiladha hanya sebagai sebuah cuti umum biasa seperti cuti2 umum yang lain.

Sumber

Aku faham ramai orang bukan Islam yang nak berhibur, clubbing, berparti, menari terkinja2, minum arak mabuk2, cuci mata skodeng awek tak cukup kain, walaupun aku percaya pasti ada juga orang Melayu Islam yang bangang datang di kala umat Islam lain sedang bertakbir, tapi at least tak perlu highlight event tu diadakan pada malam Hari Raya Haji ke, malam cuti umum ke apa, tulis tarikh dan masa sahaja sudah.




tags: zouk singapore singapura event mambo jambo eve of hari raya haji www.zoukclub.com zouk kuala lumpur malaysia www.zoukclub.com.my eve of public holiday aristo & root garden dj shazz & friends malam hari raya aidiladha korban anjur parti clubbing kelab malam disko minum tonggang arak air kencing syaitan

35 ulasan:

  1. Malaysia ni negara Islam.. jadi Sensitivi kat Malaysia lain sikit..
    Bagus la Zouk sedar dan nak selamat mereka memang kena buh public holiday atau cuti umum.. Orang tak bising atau terasa.. sebab tak kaitkan dengan Islam..

    BalasPadam
  2. Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin
    menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan.
    Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar
    orang lain, maka komen akan dipadam
    untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

    BalasPadam
  3. Dunia pada hari ini semakin dikelilingi maksiat. Nauzubillah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab kita tak mengelilingi dunia kita dengan dakwah..

      Padam
  4. hEY,,teruk betul lah orang zaman sekarang ni. Boleh pulak persendakan agama orang sampai macam tu sekali...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin diaorang tak rasa mempersendakan pon sebab dah memang holiday cuti hari raya haji.. So diaorang adakan la parti.. petang/malam tu..

      Sama macam ko nak buat kenduri arwah malam cuti Krismass atau Kenduri arwah malam Raya Cina.. kebetulan cuti sanak saudara boleh datang..

      lain la kalau dia tulis kat situ Muslim invited.. lain hal la.. tu memang tak aware atau sengaja memperli..

      Padam
  5. mmg x sensitif...anyway...Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer…

    BalasPadam
  6. Tanpa Nama 12:41 PTG

    Peringatan Tanpa Nama kepada Tanpa Nama :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Noob kot?
      Tapi pelik kalau dia kenapa tak letak je default kat post.. hahaha..
      sape la perihatin sangat kat tanpa nama2 ni..

      Padam
  7. Sebuah kelab malam di Singapura iaitu Zouk mahu menganjurkan sebuah parti Mambo Jambo dan menghighlightkan ia akan diadakan pada malam Hari Raya Haji (Eve of Hari Raya Haji). Malangnya disebabkan suara umat Islam di sana tidak sekuat Malaysia, maka tidaklah kedengaran orang Islam kat sana marah atau buat demonstrasi membantah perkara ini. Mungkin penganjur parti ini tidak merasakan yang hari kebesaran umat Islam yang disambut oleh seluruh umat Islam diseluruh dunia adalah suatu yang perlu dihormati.

    Manakala di Malaysia pula, kelab Zouk Kuala Lumpur di Jalan Ampang juga turut menganjurkan event pada malam Hari Raya Haji tapi mengambil jalan selamat dengan menulis "Eve of Public Holiday". Nampaknya penganjur kelab maksiat di Malaysia pun hanya menganggap Hari Raya Aidiladha hanya sebagai sebuah cuti umum biasa seperti cuti2 umum yang lain.

    Aku faham ramai orang bukan Islam yang nak berhibur, clubbing, berparti, menari terkinja2, minum arak mabuk2, cuci mata skodeng awek tak cukup kain, walaupun aku percaya pasti ada juga orang Melayu Islam yang bangang datang di kala umat Islam lain sedang bertakbir, tapi at least tak perlu highlight event tu diadakan pada malam Hari Raya Haji ke, malam cuti umum ke apa, tulis tarikh dan masa sahaja sudah.



    BalasPadam
    Balasan
    1. ni anon copy paste ke hapa?

      Padam
  8. Tak respect langsung agama orang lain tp dekat S'pore pun tak ramai orang Islam so dia bolehlah buat sesuka hati mak ayah dia tapi kalau Malaysia ramai orang Islam tambahan pula agama Islam itu sendiri adalah agama rasmi negara. Kalau dekat Malaysia, memang sah2 lah kena bash dorg nih semua

    BalasPadam
    Balasan
    1. orang islam kat singapore dilayan macam sampah....kalau DAP perintah malaysia pun nanti jadi cam singapore jugak...

      Padam
    2. sama je org cina dilayan mcm taik kat sini..pernah dengar cina jadi sultan ke, PM ke..cermin muka tu dulu..

      Padam
    3. oi, ni negara sapa punya ma?? Melayu punya...so yg jadi ketua mesti la org melayu....kenapa nak bagi pendatang cina jadi ketua?? Kat negara china tu, apesal tak ambik org melayu jadi pemimpin?? Sebab cina punya??? Kalau orang cina nak jadi pm ke, sultan ke, pergi la balik china....cermin sikit muka tu....x tau malu....org dah bagi kewarganegaraan tu dah kira ok....diberi betis hendakkan paha....pernahkah dengar org melayu jadi sultan di china???

      Padam
    4. x payah bagi alasan "no chinese, no malaysia".....ingat sikit, baca balik sejarah....yg bnyak tolong majukan peradaban china tu org2 islam....yg bnyak tolong maharaja china tu org2 islam....mana org2 islam di china sekarang??? Adakah mereka diiktiraf??? Tidak!! Sebaliknya mereka ditindas habis2an....sejarah mereka diputarbelit oleh puak komunis yg telah berjaya menjatuhkan maharaja....sejarah china telah 'diracun' oleh puak2 komunis ni.....

      Padam
    5. Hebat betul ilmu pengetahuan sejarah China Prof Ahmad ni..

      Padam
    6. mat, penah sampai singapore tak?
      simpan duit skit..pastu g jalan2.
      baru otak tak kecut.

      harharhar

      Padam
    7. Sebenarnya ada cina/keturunan cina ada jadi sultan.. :)
      Takda sape nak halang sesiapa jadi sultan pon kalau ko nak jadi jadi la.. tak salah

      Yang salah cuma paksa orang hormat ko jadi hamba abdi ko..
      Rampas hak milik orang.. yang tu memang salah dan sangat salah..

      Padam
    8. lagi bagus xyah sebb mengurang kan kes org paksa ko jd hamba abdi hehe2

      Padam
  9. yesss to ahmad

    BalasPadam
  10. Sensitif x tentu hala. Pengusaha kelab malam nk wt caner lg?
    Dh kira bagusla la tu dia x ckp promosi aidiladha atau parti raya eve.
    Biasala dia nk promote org dtg kelab malam cuti am xkira cuti apapun.
    Yg muslim x yah nk butthurt la. Sibukkan diri nk sambut raya ni sudah.

    BalasPadam
  11. ni lah akbatnyer bila org islam sndiri lemah... islam hnya jd mainan org kapir... kt mna2 pn ad..

    BalasPadam
  12. noob, ko ada buat akaun baru ke?? or ada org menyamar jadi ko..cuba tengok org yg follow aku kat blog aku...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan ramai orang noob ahmad oii

      Padam
  13. Selamat hari raya..
    Hayati erti pengorbanan

    BalasPadam
  14. Hmmmmm. lg teruk bila ramai salah sangka buat kat ZOUK Malaysia.... Tp yg zouk malaysia pun sama je ada gak party

    BalasPadam
  15. Ala tak payah la ambik kisah KELAB MALAM yang cuma dikunjungi sedikit orang Islam yang ingkar..

    Bagaimana pula siaran TV yang dilihat oleh seluruh umat Islam di Malaysia.. hampir kebanyakan umat Islam.. Ada ke siaran Islamic di malam raya? :) Bukan ke negara Islam..

    BalasPadam
  16. new hope : kalau pr merintah maksiat tak brleluasa ke ? Aku rasa makin hancus !!

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...