Iklan Leaderboard

Rabu, 9 Julai 2014

29 Iklan raya nostalgia Atuk yang sangat sedih

Setiap kali bila bulan puasa je mesti keluar banyak iklan hari raya yang sedih dan touching. Walaupun hari raya lambat lagi, tapi Aila nak kongsikan iklan hari raya Nissan yang sangat touching ni... T_T




* Maaf dah lama Aila tak post entry. Orang pun dah lupa kot kat Aila. Aila cuma nak ucapkan selamat berpuasa di bulan Ramadhan dan selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri.

:)


29 ulasan:

  1. Balasan
    1. takpe anon lupa aila, yg penting noob masih teringt kat hang haha2

      Padam
  2. letak gmbar la..baru senang ingat. hehe. Mcm plain..mula2 ingat nama je..kadang2 je ingt,bila dh tgk gmbar..hahhh..tido pun termimpi-mimpi.hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Plain83 x cun, dia sndri pn mngaku dia x cun, kowng je losers lbey2x kecoh sal dia..sian kowng

      Padam
    2. Ada ayat atas ckp dia tak cun ke? Ko je yg ckp dia tak cun.ceh..nak menyampaikan isi hati tp tuduh org lain.

      Padam
    3. Pada aku die cute, natural look.
      Xde rupe mekap tebal 5 inci or fake korean plastik bani qudut pavi sume tu. Problem???

      Padam
  3. saya x pernah lupakan aila...

    BalasPadam
  4. Tempat jatuh lagikan dikenang, ni kan pula aila

    BalasPadam
  5. aku bosan la.

    BalasPadam
  6. siapa yg potong bawang nih???

    BalasPadam
  7. Macai punya iklan...

    BalasPadam
  8. teringat aku kt arwah atuk ngan nenek aku... semoga ruh mereka dicucuri rahmat

    BalasPadam
  9. jgn beli kereta nissan sbb owner dia kt malaysia org cina... tan chong motor. diorg saje buat iklan mcm ni nk pancing org melayu beli kete nissan. org melayu wajib beli proton atau naza sbb owner dia melayu... lgpun skg israel dh serang palestin, beli produk cina seolah2 kita beli peluru utk yahudi zionis tembak saudara seislam kita... boikot produk yahudi! boikot produk cina!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam mana nak beli kereta proton, kereta tak de kualiti, power window asyik rosak, gear box rosak, handbrake rosak. Aircond tak sejuk, enjin bising. Hantar pusat servis kena tunggu 3 minggu, Helllo, ini Aku beli kereta Malaysia, bukan kereta luar.
      Sekarang ni aku & kawan-kawan dah boikot takkan beli kereta proton. Ko tengok nanti tak sampai 10 thn, proton gulung tikar.
      Menyesal aku beli, banyak perabih duit. Baik beli toyota, mahal sikit takpe janji berkualiti. tak banyak masalah, minyak pun jimat.

      Padam
    2. sbb ada melayu hina mcm kau ni la bangsa melayu semakin teruk. support la kereta toyota tokey cina tu... nnti satu hari mesti ko akan kena jgk balasannya. masa tu ko kerja kat proton atau kt syarikat melayu,,org boikot brg ko kompeni ko jatuh bankrup muflis ko pun xde keje kene buang keja lps tu duduk merempat kt beh jambatan, masa tu jgn pula ko merangkak mintak tlg dari kerajaan

      Padam
    3. kahkahkah....aku pakai proton x pernah pun ada masalah...tu sebab ko yg xpandai jaga...jenama apa pun, klu kita pandai jaga, insya Allah, boleh tahan sampa bila2....

      Padam
    4. Ah biar bankrup proton pon xpe. Dasar kompeni penipu.. Nak tolong bumiputera ke? Apsal jual kat orang ostrolia lagi murah dari kt org malaysia. Fuck proton.

      Padam
    5. Masalahnya En. Ada Nama, kalau pandai jaga pun, benda tu baru beli dah rosak, bukan dah pakai 5 thn ke atas baru rosak. Maksudnya di sini, benda tu rosak dalam waranti proton, baru sebulan beli ianya dah berlaku. Mungkin kereta yang En. Ada Nama beli Ok. So baguslah macam tu. Tapi dalam kes saya, nak jaga macam mana, meter tak sampai pun 1000km. Pulak tu kena tunggu 3 minggu utk spare part.

      Padam
    6. kau la fuck! ingt pakai toyota tu dh cukup hebat la sampai nak fuck2 syarikat bumiputera? proton jual kt australia murah skt sbb nak bg org sana beli... kalau jual mahal tak ramai la org aus nk beli proton? ini strategi bisnes... kau xtahu apa2 psl bisnes dok diam2 jgn melalak mcm anjing kt sini

      Padam
    7. Strategi bisnes kepala butuh abah kau.

      Padam
    8. abah2 jgn main la...jgn sampai aku detect ip kau aku cari kau sampai rumah...igt aku xboleh cari ke?? fyi aku ni salah sorg ahli hackerz crew dragonforce.. bila2 je aku boleh cari rumah kau

      Padam
    9. Aku pakai volvo, n proton. 2-2 tu pn ada kelebihn n kekurangn msing2. Tp still aku prefer volvo la..tahan lame.

      Padam
  10. Wah..bijaknye.cina itu yahudi. Nice. Bli produk cina sme dengan bli peluru tembak saudara sendiri. Bai..lu kawal la sikit racist lu tu. Kita hidup berjiran dengan bangsa lain. Kau nak zaman tetak2 dulu jadi balik ke? Islam tak ajar cmtu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg cina tu bkn yahudi, tp produk yahudi kt mesia semua org cina yg pegang, yg jual. mekdi, coca cola, tesco, semua produk yahudi tu owner dia cina kat mesia... jgn jd bingai sgt boleh x?

      Padam
    2. weh. kau search kat google atau kau cari mana2 info tengok siapa owner mcd? Cina ke Melayu? Kau ni racist la. Tak berilmu cakap

      Padam
  11. Tak pernah lagi tengok iklan ni... hurmm nampak sangat kurang tengok TV. Huaaaa

    BalasPadam
  12. nanti balik rumah aku tgk iklan ni .. kat opis kena blocked .. kekkekeke

    BalasPadam

  13. Tapi dengan serba serbi mahal, diorg menjual sebuah kereta yang baru dengan harga yang apabila ditukar ke matawang kita hanya mampu membeli kenderaan under spec disini.

    Kalau di Malaysia jangan katakana kereta mahal.lepat pisang kat bazar ramadhan pun seketol RM1.00 tau.


    Di Jepun, engineer fresh grad bergaji sebanyak RM6k sebulan. Still harga diorg sama ngan kita...tak kesah la kilang diorg kat jepun ke, kat Brazil ke, tapi diorg mampu beri harga yang baik. Kita di Malaysia, menggunakan kepakaran rakyat tempatan, kilang di malaysia, harga tanah yg murah, pelbagai sumber Bio semua murah seperti digembar gemburkan kerajaan untuk mnarik pelabur dari Jepun, tapi kenapa kita mengeluarkan hasil yang mahal?

    Proton Suprima S di katakan murah di Malaysia.ye RM80k itu murah bagi mereka.

    Anggaran kadar tukaran wang asing untuk Jepun adalah RM1=JPY29.07 . Saya tukarkan harga Suprima S ke currency Jepun, saya akan mendapat JPY2,325,920.


    proton-suprima-s-tun-dr-mahathir-9

    Apabila saya search dengan harga sebanyak JPY2325920, saya mampu membeli kereta seperti Subaru BRZ yang baru di Jepun. Dengan harga yang sama, jikalau anda diberi pilihan Proton Suprima S dengan Subaru BRZ, mana akan anda pilih?




    Myvi S series dijual pada harga sekitar RM42,424. Dengan tukaran matawang asing, saya akan mendapat sebanyak JPY1,233,440. Dengan jumlah sebyk ni saya boleh membeli sebuah brand new Honda Fit (atau dikenali sebagai honda jazz di malaysia).


    P/S : So secara lojiknya malaysia mampu untuk memberi harga kereta yang lebih rendah disini.Apa yang memahalkannya adalah penglibatan politik dalam setiap perkara. Di Malaysia ini, bole kata setiap perkara akan melibatkan politik. Bukan saja politik dalaman sesuatu pertubuhan itu, malah memang campur tangan terus ahli politik dalam pertubuhan itu. Mende sebegini yang mencacatkan/mambantut pertumbuhan sesuatu pertubuhan.

    ~matkacau

    BalasPadam
  14. Sumpah sedih :'(

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...