Iklan Leaderboard

Rabu, 16 Julai 2014

88 Awek hilang pedoman bila kereta mahal kena gesel

Video gelagat seorang perempuan yang mengamuk kerana keretanya dilanggar seorang lelaki berumur menjadi trending di media sosial hari ini. Kejadian dikatakan dirakam di Kuantan bila kelihatan seorang perempuan mengamuk selepas keretanya dilanggar dari belakang. Tindakannya yang mengamuk di tengah-tengah jalan raya mengundang komen negatif pengguna media sosial.


Antara amukan yang telah dilontarkan kepada lelaki yang melanggarnya termasuk “Ini kereta barulah bodoh!” sambil menghentak pengunci stereng ke atas kereta milik pelanggarnya. Kata caci yang turut dilontarkan termasuk “I don’t care, pay me RM2000 now!”, “you very stupid!” dan kata cacian berbaur perkauman kedengaran di penghujung video tersebut.

Sumber Astro Awani.

Pemandu perempuan tersebut MUNGKIN hilang pedoman disebabkan:
  • Kereta baru keluar dari kedai tak sampai seminggu.
  • No. plat kereta tu sangat mahal.
  • Perempuan tu baru je dapat lesen semalam dan baru je lepas tampal sticker P.
  • Tengah datang bulan.
  • Baru lepas gaduh dengan suami/boyfriend.
  • Kereta tu orang lain punya (mak/bapak/suami/boyfriend/kawan/syarikat).
  • Pertama kali terlibat dalam kemalangan kereta so tak tahu prosedur. 
  • Yang langgar dia tu pakai kereta murah, dan cina. 
  • Bapak dia Dato'. 
  • Kereta tu dia beli dengan hasil titik peluh dia selama bertahun2.
  • Terpengaruh dengan cerita KL Gangster.
  • Seorang kak long kawasan.
  • Seorang ketuanan melayu dan anti-cina.
  • Steering lock dia ada mode "GERTAK DAN PUKUL".
  • Ini adalah sebahagian daripada rancangan prank.

Btw nak gaduh ke nak maki ke, alih kereta tu ke tepi dulu, bagi laluan kepada kenderaan lain di belakang. Berikut pula adalah luahan hati anak uncle Cina yang kena maki di FB:


Identiti wanita kurang sabar tu pun dah tersebar, korang tengok sendirilah kat sini, sini dan sini. Dengarnya dia juga dah minta maaf kat uncle tu kat balai polis. Pakcik tu pun dah maafkan awek tu. Apa2 pun agak kesian juga aku tengok perempuan ni. Bukan calang2 orang, kira orang yang berjaya jugaklah dalam dunia perniagaan, tak pasal2 mencemar imej sendiri.


Kita pula tak perlu nak tambah lauk dengan memaki hamun caci maki awek ni lagi siap doakan bisnes dia lingkup dan sebagainya. Dia dah dapat pengajarannya, mungkin dia akan berubah lepas ni.


Namun aku agak respek dengan uncle Cina tu, dia pun agak cool dan sabar. Andaikata dia pun kepala angin juga dan melawan, mesti lepas tu orang kat sekeliling yang tak tau hujung pangkal cerita akan turut masuk campur, dan orang melayu mesti backing perempuan melayu tu, yang cina mesti backing pakcik cina tu, dan tak pasal2 daripada isu kemalangan antara 2 kereta jadi pergaduhan antara melayu dan cina pulak.




tags: kiki kamaruddin kerja kahwin peugeot putih cdm 25 cdm25 #cdm25 perempuan gadis awek melayu tudung maki pakcik uncle apek cina digesel langgar kereta kemalangan eksiden minta rm2000 kak long gangster stering lock kuantan kurang ajar biadap puchong uncle sim minta maaf di era fm hitz fm berita buletin utama tv3

88 ulasan:

  1. kejap lagi ada lah yg buka fb fanpage untuk akak tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Power tul dunia siber sekarang ni..dalam sekelip mata, satu malaysia tau siapa dia. perghh..mmg glamer la time raya nnt.hahahah

      Padam
    2. dah ada dah Fb utk akak tuh

      Padam
    3. raya nanti nak gi rumah dia ahh... alamat ade??

      Padam
    4. pasal apa takde org lelaki pegi kat kakak tu pujuk dia bawa bertenang di bulan ramadhan, setiap problem ada jalannya...rilek sis rilek sis... semua tengok aje...

      Padam
    5. Elek ramai yang komen baik baik tu poyo je sebenarnya, mangkuk, korang dengki dengan awek tu sebab dia mampu beli kereta mahal. Korang mampu? bongoklah kalau baru keluar U dah boleh beli kereta harga seratus ribu lebih. Kalau gaji setakat 3 ribu jangan mimpi lah wey.

      Dia baru je beli kereta tu, kereta tu mahal
      Tengah seronok seronok dapat tayang kereta baru tiba-tiba kena langgar pulak, belum sempat tayang kat kampung

      Model Peugeot 208GTI
      harga: RM136,000.00
      Bulanan: -RM1,890.00
      Gaji kena ada sebulan RM8,000.00

      Tu yang eksyen siskit tu.

      Korang yang kutuk-kutuk tu mampu ke, bayar bulan macam awek tu?

      Padam
    6. Kereta bukannya boleh bawa gi syurga pun

      Padam
    7. betul tu unknown, aku sokong. yg kutuk2 awek tu ntah2 nak pakai kereta kancil pun xlepas... berhutang smpai 9 tahun. sekurg2nya awek tu beli kereta cash. mmg perangai melayu mmg mcm tu dr dulu, xblh tgk org lain berjaya dr kita. nmpk org melayu kaya sikit, pakai kete besar skt mula la nk dengki... korg sbg org melayu patut backing & support perempuan melayu tu... tlg dia, bkn tambah lg tekanan kt dia, kondem mcm2. tgk org cina walau apa jd diorg ttp utama & backing kaum diorg dulu... ni ka masalahnya bila melayu dh termakan sgt hasutan dapig, paspispus & peegayarr

      Padam
    8. Kereta mewah memang tak bawa syurga tapi kereta yng bawak ke surga..jeles la tu tkde peugeot tu eh

      Padam
    9. Ada aku kesah, kereta dia RM 136,000,00 bulanan RM 1,890.00, setakat kena langgar macam tu nak mengamuk! itu baru kena sikit, kalau kena langgar lori 18 tayar macam mana agaknya!

      Padam
    10. kalo kelentit kena gesel tak plak macam mana reaksinya...

      Padam
    11. 11:41 mencarut mcm sial, ko xyah pose la doe, org gile x wajib pose..

      Padam
  2. Kalau melayu buat silap seluruh negara kecoh. Tapi kalau mata sepet yg buat masing masing jadi bisu mcm patung. Dasar melayu takda jati diri.

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh, macam terbalik je pemahaman kau. Aku tgk kat sini..ini menunjukkan bukan semua cina tu hati busuk mcm yang kau cakap bukan semua melayu hati baik makan sampah macam kau cakap.

      Standard la bro, mana ada pilih kasih ke apa. kalau situasi tu cina yang mengamuk kat pakcik melayu tua..tetap cina tu kne maki jugak. Kita nak nilai orang ikut sifat dan keadaan bro..bukan ikut bangsa. Aku harap ada melayu yang buat something kat keluarga kau..aku nak tgk..tahap mana meleis kau tu. Harap2 jangan cakap je lebih.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    3. Lebih kurang sama kes mcm kes KFC kat iCity....tp jrg pulak dgr kes melayu kena marah cina kaw2. Tp sy tetap setuju komen anon 10.53PG

      Tp sy x galakkan sharing benda ni kpd umum kelak kalau berlaku benda yg sama x kira kaum mana pun...sbb ia lebih membawa kesan negatif kpd masyarakat terutama isu perkauman. Sharing benda2 baik...sbb sharing pasal aib org x elok. Benda yg dah berlaku kat situ setel terus kat situ, habis cerita.

      Padam
    4. Eleh aku dulu terlangga bontot kerete iswara cina dengan van toyota liteace..masa tu umor baru dalam 20 21..abes di haruknya aku dengan taktahu apa2.. Taktahu insurans ke apa ke..di pownya aku 5ratus..yang bodonya aku bagi je..ni kalau sekarang.. Aku jumpa balik..aku langga cina tu sampai mampus..gerenti..masuk penjara kena gntung pun tak apa punya..cina pukimakJesse James
      Cina yang langga tu dengan kuarga dia..pastu siap rampas kunci van aku bawak pergi tempat tersorok kawasan perumahan bangsa dia..bulat2 cina itu tipu aku..kalau aku jumpa lani..memang mampus aku sauk dengan ..taktau lagi senjata

      Padam
    5. Kisah benar.. Bukan nak cakap besa

      Padam
  3. melayu ni buat silap sbb buat malu bangsa

    BalasPadam
  4. hendak glamour dengan pantas?
    -tak perlu jadi artis
    -tak perlu cipta rekod dunia

    Buat je benda pelik2 dan agak mencapap..pastikan ada org rakam. Esoknya anda masuk paper.

    BalasPadam
    Balasan
    1. x yah tggu esok, 2-3 jam je dah viral, trending kt laman2 sosial

      Padam
    2. tu trending..lau nak masuk paper kne tgu esok.hahaha. wartawan tulis malam,esok baru kuar.haha

      Padam
    3. Eleh nak kata bangsa malu konon..

      Padam
    4. Tah tah dia lagi tak malu hahaha tak pyah cite bangsalaa

      Padam
  5. Ianya amat menyedihkan... yang perempuan tu buat silap, takpela die seorang... beribu lagi umat islam lain buat lawak yang kurang ajar, memalukan, menyindir, memaki hamun, tapi lepas tu cakap, aku ni baik sebab tak buat macam perempuan tapi sebenarnya lebih kurang sama... memalukan weyh, sorang umat islam wat masalah, beribu lagi join dengan mentaliti die di jalan yang benar... sepatutnya ko menasihati cara baik. takyah sebarkan benda yang menjadi aib, baru dikatakan ini bulan yang mulia, orang tu buat masalah, kita tolong nasihat n pada masa yang sama tidak menyebarkan aib... ooooh orang islam zaman sekarang terutama di malaysia.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan islam yang jadi point sekarang. Bangsa tu sendiri. Islam dari dulu ajar benda dengan betul. Itu la kita silap..bila salah apa2,kita sebut nama agama kita. padahal perangai sendiri yang tak dapat dibendung. kau letaklah agama mana pun..malah agama sebenar iaitu islam sekalipun..kalau bangsa tu ada mentaliti sendiri..agama tak akan dpt ubah banyak mana pun.

      Padam
    2. Masalahnya ade orang cakap bangsa tu takde, hanya agama je yang ade...

      Padam
  6. Yg anak kpd pemandu cina pun sama jugak mencarut x habis even sy tau mmg salah ppuan 2 mengamuk mcm gorilla. Bg sy..kita anggap ia sbg pengajaran sbb x guna kita join group mengutuk n memaki ppuan ni..xde faedah pun n maybe kita pun sama tahap mcm dia, beza just dunia reliti n media sosial.

    Tp sy takut benda ni menjadi isu perkauman kelak. Yg sy tau kat office sy, pekerja2 cina heboh pasal isu ni & borak2 cina, x tau la kutuk melayu kaw2 ke x. Tp apa sy kita kena tau, jgn disebabkan nila setitik, susu rosak sebelanga.

    Sy dengar kereta 2 milik syarikat, bukan individu. Maybe 2 antara punca dia mengamuk sbb bwak kereta bos kot. Tp sepandai mana anda, sebesar mana pangkat anda tp etika anda mengambarkan segala2nya. Komen penutup sy - buat malu kaum melayu sendiri, lg2 dlm bulan puasa,

    BalasPadam
  7. Muka awek tu mcm fiona bini shrek.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yg mnjd isu skrg ialah perangai die, bukan rupa die, jgn kutuk rupa org lain, tu ciptaan Allah.

      Padam
  8. dia nk ngamuk ka, mrh ka, itu hal dia dgn pak cik tu.... yg dok rakam n sebarkan video tu lg besar dosanya...

    BalasPadam
  9. Balasan
    1. no comment but still leave a comment "no comment". Irony..

      Padam
  10. aku sokong tindakan perempuan melayu ni. cina ni luar je nmpk baik tp belakang tikam kita dr belakang. org cina mana blh nampak melayu lebih dr dia. tgk melayu nk berniaga, diorg halang. tgk melayu ada kereta mahal skt dari dia, diorg langgar. sampai bila kita nk kena pijak dgn cina woi! aku respek perempuan ni sbb tak gentar & berani bila berhadapan dgn cina. dia berjaya buat org cina takut dgn dia & xpijak kepala dia. korang yg mengutuk2 perempuan ni, bila satu hari nnti terjadi semula peristiwa 13 mei, perempuan mcm inilah yg berada di barisan plg hadapan sekali utk mempertahankan melayu sehingga ke titisan darah terakhir. korg yg sembang kencang kt sini jd keyboard warrior ni duk menyuruk je la dlm rumah... dasar melayu bacul!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku pun x suka cina yg suka menindas melayu...tp kes ni dah lain, ini kes budi bahasa..xde istilah double standard dgn sesama kaum jika berkomunikasi. Suka x suka kaum lain itu hal peribadi masing2...tp sealim atau sebagus mana anda, jika etika n percakapan anda mcm ppuan di atas, u still a loser from people point of view.

      Padam
    2. OMG... it's nothing racial.... don't be a fool like her. . .. just that the stupid girl was craZy and out of control. Tu lah, mak bapak x ajar

      Padam
    3. uih..agen yahudi meniupkan bisikan2 untuk perpecahan dan peperangan.

      Padam
    4. pekejadahnye?dah pakcik tu x sengaja..cina ke india ke x kisah la..racist btul mangkuk atas ni..adoi..lari topik..

      Padam
    5. kalau dh cina langgar kereta melayu mana ada sengaja ke tak, dah tentu la sengaja, ada intention... ingt cina ni saja2 je ke nak langgar kereta melayu?? kereta yg lebih mahal dari kereta dia lak tuh... korg ni nak baik sangka sgt pun jgn sampai memakan diri sendiri... dan jgn nk kutuk sgt perempuan tu.. aku ingtkan sekali lg kat korg, ini bkn nk suruh melayu jd gangster ke apa, tp kita masih perlu org mcm dia, sbb bila satu masa melayu dipijak, melayu2 inilah yg angkat bangkit mempertahankan melayu & islam.

      Padam
    6. haha..bapak ah..rse nak mencarut la pulak. nasib baik bulan pose. anon 323 macai umno oiiii..simpan2 la sikit bahlul tu..dah tak mampu kitorang nak hadam. boleh kena migrain layan sewel ko.

      Padam
    7. skrg ko ckp aku bahlul, sewel... nnti satu hari ko kena ugut dgn along, bini ko main dgn laki lain, anak ko kena culik, jgn cari melayu utk tlg ko... pergi mntk tlg dr cina tgk diorg nk ke x tlg ko

      Padam
    8. aduh..pening2..haha. ko takyah pose la doh,org gile tak wajib pun pose.

      Padam
  11. Mesti kereta ni kena jual/lelong...paling cincai pun tukar no plate. Dgr cite polis nak kejar ppuan ni atas kes pembuli jalan raya....x sabar tgk next episod. Skrg ni bila ada isu panas x kira gambar atau video, cepat betul meluas 1 malaysia..so berhati2 dgn tindakan anda, ramai smartphone yg memerhati.

    BalasPadam
  12. Mujur bini aku org Kuantan x kureng ajar mcm minah tu... malang tul nasib laki yg pilih minah tu jadi bini or awek...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yakin sgt kew bini ko tuw baik? Dpn ko mungkin laaa, blakang ko sape tawu?? Jgn yakin sgt bang..

      Padam
  13. Moga jadikan pengajaran buat kita semua dan akak tu khususnya.

    BalasPadam
  14. Jgn Ada yg sokong pompuan melayu tu membabi buta mcm nk suruh orang melayu jadi gangstar.kite niAda ugama.ingat sikit.kits yg kene tunjuk teladan yg bail..

    BalasPadam
  15. Elek ramai yang komen baik baik tu poyo je sebenarnya, mangkuk, korang dengki dengan awek tu sebab dia mampu beli kereta mahal. Korang mampu? bongoklah kalau baru keluar U dah boleh beli kereta harga seratus ribu lebih. Kalau gaji setakat 3 ribu jangan mimpi lah wey.

    Dia baru je beli kereta tu, kereta tu mahal
    Tengah seronok seronok dapat tayang kereta baru tiba-tiba kena langgar pulak, belum sempat tayang kat kampung

    Model Peugeot 208GTI
    harga: RM136,000.00
    Bulanan: -RM1,890.00
    Gaji kena ada sebulan RM8,000.00

    Tu yang eksyen siskit tu.

    Korang yang kutuk-kutuk tu mampu ke, bayar bulan macam awek tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku pakai evo 10 x kecoh pun... lg mahal n lg mampu... sikit pun x meroyan mcm ko... podahhh

      Padam
    2. aku pakai lambo, spe langgar kete aku..aku siap bg lambo aku kat dia.hahahah

      Padam
    3. Jesse James
      Sokong unknown..dorang jeles..takkanla dah otai bawak kete bole langga..memangla bole tapi tengok2 balik macam sengaja je langga..mana la ada tak sengaja kan

      Padam
    4. Tanpa nama lambo je..orang lain naik buraq siapbagi sorang satu tak kecoh pun..tak pandang pun evo10

      Padam
    5. dah otai.. mata pun kabur2 der,.. kalau sengaja langgar, apa yang uncle tu dapat? lain la uncle tu sengaja brek mengejut sampai kereta belakang terlanggar dia ke, ha yang tu boleh la uncle tu pow duit makan

      Padam
  16. bagus lah kalau dia kaya tp kereta baru dia tu bukan boleh bawak masuk kubur..lama2 buruk jgk..

    BalasPadam
  17. It's just a car. Even if she flies a helicopter, that does not mean she has the right to be rude. Can still settle problem in a civilized manner. RM 2000 is just a small amount, I am sure the uncle can pay her for the damage and he has already said he's sorry anyway.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu. Benda simple je. Tapi disebabkan kereta baru..tu yang menyebabkn dia hilang pertimbangan dan terbawa-bawa perasaan marah dia. Untuk bulan ramadhan, ditolak dengan hasutan syaitan yang tak ada pada bulan ni..hanya nafsu dan diri kita sendiri yang tentukan.boleh dikatakan dia seorang yang pemarah dan cepat melenting. hmm..tak sesuai la buat bini..kang tiap2 ari kena berleter..tambah2 ag duit dia bnyak,lagi la queen control.hahahah

      Padam
    2. 415, die pn xdenye hingin nk kawin ngn ko dowh..da la xde duit, muke rempit, dekut, nk bini yg baik dgn hrge free..org sengkek mcm ko mmg xlayak kawin pong..

      Padam
  18. Kalau lah uncle itu tailong atau king atau dragon, tak beraye la adik Kiki..

    BalasPadam
  19. Aduhhh sakitnya kepala adik! Mama, kepala adik berjahit sebb cikgu adk baling kasut kene kepala adik! Nk kate die bad mood sebb dtg bulan ke ngandung ke, cikgu adk tu bkn pompuan! Sian kn kat adk ni mama? Adk baru umo 8 tahun, nape die buat cemtu kat adk??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kau maksudkan yg ini ke dik?

      http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/kamalanathan-kecewa-dengan-tindakan-guru-baling-kasut-kepada-murid

      Ini kisah sudah basi aaar dik, lg pn xde sape nk kisah sgt kalu stakat citer psl cikgu loser mcm tu, lain laah kalu psl usahawan brjaya yg beli keter import mahal cash terus, baru org nk pandang skik..har har

      Padam
    2. Ni lagi sorang liyana ni kalo dia tailong ke king ke dragon asal lak tak raye?oo sebab da mcm tuhanla cina tu?haha

      Padam
    3. Ha ha, x ramai kowt cikgu yg giler mcm tu, ada berape kerat je. Tp yer la, tu satu spesis same baran mcm kiki la jgk..sib baek la kiki tu buat bisnes kedai butik kawin, kurang skit jumlah cikgu giler yg wujud dlm msia ni hahaha..

      Padam
  20. Lonely scorpio girl mesti cina

    BalasPadam
  21. Kalau aku mintak je ganti tujuh ribu

    BalasPadam
  22. aku rasa dia seorg yg panas baran.. Aku tgok video nye.. Aku ingat kemek la kete nye pasal dia marah uncle tu kaw2 kot, last2 b'gesel je n calar tu je... Memang patut pompan tu marah tp lbih2 plak..sian kat uncle tu,kan dia kte xsengaja..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Begesel tu yg sengaja..kalo kemek dah tentu tak sengaja..kalo kemek mestila memang tak perasan..ni sikit sangat nampak sangat memang nak cium bontot..yang si kiki ni pu satu..dah maki hamun kaw2 baik punya boleh mintak maaf kat tv..takde pendirian langsung..puih

      Padam
    2. Yg kat atas ni mesti cina sebab kesian kat cina

      Padam
    3. aku bukan cina laa,. Mgkin ad btol nye apa yang kau cakap..

      Padam
  23. udah2 lah tu. awek tu dh minta maaf kt uncle tu, uncle tu dh maafkn awek tu. diorg dh tutup bukj dh. kita ni yg byk kutuk awek tu camne nk minta maaf kat dia... tp macai umno yg xhbs2 komen psl ketuanan melayu & xpsl2 kutuk cina kt atas sah2 bangang gila

    BalasPadam
  24. nasib baik kna kereta uncle tu kalau kna kereta ayh aku sah sah kna penendang perempuan tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau pakhang org mlyu 100% kiki sopan santun ngan bapak kau aku jamin 1000%

      Padam
  25. kereta dia tk mahal pun tapi sje kecoh kereta ayh aku lagi best bru bli je kereta volvo RM 247 000tunai

    BalasPadam
    Balasan
    1. Uih..mahal tu.power2

      Padam
    2. Ayah kau bukan kau volvo tunai awek tu pun apa kurg plat cdm25

      Padam
  26. korang ni lebih2 pulak kutuk dia. dia ni lebih kurang sama spesis dgn bini mat yo la ni... tp bini mat yo xde la kena bash teruk sampai mcm pompuan ni

    BalasPadam
  27. Uncle tu dh tua.. nk gaduh apa.. cuba kalu cina muda.. emmm cina oh cina.. melayu ohh melayu.. ba alip ba ya ohh ba alip ba ya

    BalasPadam
  28. semoga wanita tu insaf dan kepada kita yang melihat nih berdoalah minta dijauhkan daripada aib macam nih
    amin :)

    BalasPadam
  29. Tuan punya badan pun dah mintak maaf. Uncle cina tu pun tak kenakan tindakan apa2 kat pmpn tu. Kes dah settle. Sekarang polis cuma siasat kes ni dibawah jenayah road bully.
    So yg melalak secara racist dengan tak pikir panjang..cukuplah. Kalau kena kat diri sendiri..cukup hebat ke utk kata depan kamera " pakcik cina tu sengaja langgar aku sebab aku melayu.cina memang sial". Luahkan la. Ini yg dipanggil keyboard warrior. Ko boleh angkat diri ko jadi mcm nabi bahkan tuhan sekalipun dlm internet ni..tp bila kat luar..ko hnyalah seorang budak yg terlanjur cakap dan last2 "saya mohon maaf..saya mengaku salah..saya tak dpt kawal emosi". So apa point kami semua nak berbalas debat dengan ko sedangkan kami semua tahu hakikatnya mcm tu?.enough is enough. You speak like rubbish, your words like rubbish.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang ni sapa yg langga? Diala yg salah..kiki tak salah walaupun dia cepuk kepala ankle sim tu dan anak dia..melainkan dia ganti rugi 7ribu..

      Padam
  30. Semoga benda ni jadi pengajaran buat semua. Saya tak dedah pun identiti .. tapi dedahkan fanpage kerja kahwin tu .. tak sangka lak yang dia merupakan owner bisnes tu. Kalau tgk komen2 lama dalam fanpage dan instagram .. ramai gak yang tak puas hati dengan dia, yang bukan sebb kes kereta ni tapi lebih kepada servis dia.

    Mungkin ini satu kifarah buat dirinya untuk jadi lebih baik, mungkin lebih baik dari kita semua.

    BalasPadam
  31. Dua2 dah saling minta maaf...so salam 0-0. Ambil sbgi pengajaran..x perlu nak kecoh2 lg n buat dosa kering buat meme atau video mengaibkan mangsa. Lgpun just masalah mereka berdua je, xde kaitan dgn kita n family kita pun.

    BalasPadam
  32. Maaf ye, tumpang tanya. Aku nak mintak pendapat atau cadangan. Aku nak bli motor baru. target 250cc. aku dah tnya kawan2..dah ada model yang dicadangkan. Cuma sekarang nak mintak pendapat kwn2 kat sini pulak. kot2 ada yang pakar. Comparison diantara harga, spesifikasi, dan berbaloi ke tak model tu dengan harga yang dijual. Sekarang apa yang aku nmpk cuma ninja 250 dan z250. Tapi orang cakap z250 tak laju.

    BalasPadam
  33. suruh perempuan tu siap nk hantar pi gaza lawan ngan lsrael haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hantar pi israel dpt mati syahid

      Padam
  34. Tiada kesabaran, kan dah memalukan diri sendiri..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...