Iklan Leaderboard

Isnin, 8 Februari 2016

30 Reply Terbuka kepada Crazy Ex- Girlfriend


Aku sebenarnya dah malas nak layan sangat exes.
Dah hubungan tak menjadi, sudahlah.
Walaupun apa-apa alasan yang mungkin melibatkan aku dan korang (BACA: exes), kita anggap good breakup dan teruskan lah kehidupan anda.

Tapi, semalam aku dapat emel dari salah seorang ex yang tak dapat menerima hakikat bahawa aku tinggalkan dia atas apa jua alasan dan secara harfiahnya, mencabar aku menjawab persoalan beliau secara terbuka dalam blog.

Well Baby, Challenge accepted!!!

REPLY PLZ!!

Dear Baby I, ( Aku gelar semua girlfriend aku Baby)

I rasa dah lama kita break-up dan kita dah ada good term about it. U teruskan kehidupan profesional U dan I ada kehidupan I sendiri.

Kenapa secara tiba-tiba U jadi macam ni? I ok-ok je then U called me an asshole and challenge me on Buasir Otak...

U tau kan , when its on the net, it gonna stay forever , don't you?


Untuk memudahkan pemahaman U, I buat dalam bentuk point.


1.  U treat me like shit and ask where all the good men gone?


Bila I dengan U dalam perhubungan, U sentiasa cakap pasal women rights. 
Feminisme. Macam mana nak jadi independant , stong dan apa-apalah pasal jati diri wanita. 
Bagus. I respect that.

Tapi itu tak bermakna U boleh hina I. 

Ingat bila kita pergi dinner dengan kawan-kawan pro U?

U cakap, 

" This is my boyfriend. He works in IT. Entahlah future macam mana nanti..."

Baby, itu tak menghina ke? Dan itu baru sikit je contoh yang I bagi..By the way, baby, I adalah IT specialist.


2. Kawan Lelaki I semua jahat dan Kawan Perempuan I semuanya slut.

I ada kawan-kawan I . Lelaki dan perempuan. I rasa U pun sama kan? 

So, bila U dengan kawan-kawan U keluar having good time ataupun atas urusan kerja , I takde hal pun.
U even keluar berdua dengan U punya rakan sekerja lelaki atas urusan kerja, I takde hal pun. 

Sebab, U bukan bini I . Takkan I nak kata tak boleh pulak. Itu urusan kerja.

So..bila I pergi jumpa kawan-kawan lelaki I, u kata i pergi cari betina lain pulak!!!

What the f*** is this s**t????

Bila I pergi reunion , campur-campur lelaki perempuan, 

U kata I going to sleep with every single women in that event? 

Apasal U rasa tak secure?  Secara psikologi, kalau u rasa tak secure, mungkin U yang cheating dan u buruk sangka pada I, kan?


3. U so smart, everybody is idiot

Baby, I tau U lulusan Sarjana. Sangat bagus. Come with package U cantik, mantap dan I rasa macam dating with a dream girl.

Tapi itu tak bermakna U tau semua. Janganlah semua benda U nak jadikan arguement. 

Takkanlah pasal nak tukar tayar pancit , tak ambil papedom kat kedai mamak , tak suapkan U makanan depan public U nak maki hamun I?

And baby, for your notes, jangan cabar I depan kawan-kawan I.

I lelaki. I ada ego. 

So, if U challenge me in front of my friend and my fellow blogger, U gonna get it.

Hard.

Sebab utama I tinggalkan U , adalah...


U punya nasty picture. 

Ohh, yes. Nasty. And a lot of it. 

I rasa your picture bukan untuk I sebab caption dalam gambar is not for me. Maybe U send it to another guy tapi u ter "send" pada I. 

And guesss, what, somebody NOT ME already send it to tumblr. 

U now officially an amateur porno actress.

U memang pandai. Tapi U tak cerdik.

I ingat masa nak break up, I cakap 

"Kita tak boleh teruskan hubungan ni sebab I ada masalah.."

Sebenarnya , Its all about you, baby. 

So ingat ni baik-baik, when somebody said we break up because of them, NO..


IT ALWAYS ABOUT YOU, YOU fu***g slut.


PopSoul2



30 ulasan:

  1. wow bruh ! i am so entertained *clap clap*

    BalasPadam
    Balasan
    1. TQ...although i think it is sarcasm..

      Padam
  2. Apasal masalah percintaan masuk sini? Tolong delete post ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. I not expect people will go this far to create something for himself. Give the link or it's BS.

      Padam
    2. Maybe you , yourself is B.S don't you?

      Padam
  3. ak xtau hubungan ko mcm mana tapi baru2 ni aku baca post ramai perempuan hilang dara gara2 dari jiwang2 awal ni "test power"... so harap2 bro xde buat benda terkutuk tu kat awek hang yg belum sah jadi isteri. or future awek. :( huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. No, aku tak buat. Aku tak tau lah dia

      Padam
    2. aa bagus huhu arap2 ak x terpengaruh perangai teruk mcm tu huhu

      Padam
  4. Haha.. ok.
    Bila penulis kata dia ada ramai ex, so dlm otak aku, bilangannya lebih dari dua org... org ni mudah jatuh cinta, declare pakwe makwe, bila tak sehaluan, putus.

    Tapi perempuan dalam cerita di atas mmg patut ditinggalkan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku pun ramai exes. Tapi aku pilih the best 1 sebagai suami except my 1st love, dia yang tinggalkan aku.. :')

      Padam
  5. Ada 1 email je dlm inbox?

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  7. org tgh kalut dgn kos idup barang naik sempat lagi ko nak berjiwang karat aku rindu awak sawit sangaD 200% suami ku suami mu jua peliaq besar. nah terima lah proo00oOo0oOtTtT preEttT priIt crEet dimuka ngko lega baq angg ..

    -najibuto nazak aka bapak mahal harga brg-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang lain x kalut pun. Kau je kot?

      Padam
  8. Woww..tak terkata aku..ni betul2 ke sarcascm je?aku nk percaya ia betul..
    Btw bro yg cakap kalau awek ramai tu sebab mudah jatuh cinta..tak jugak bro..ada sebab dihalang keluarga..berlainan ideologi mcm pop soul ni..pasangan curang..jadi waktu percintaan tu sekejap dan tak mendalam hingga ke dasar hati..mudah utk dilupakan dan kebetulan mudah pulak terjumpa awek baru..
    Btw..aku sokong ko wahai pop soul..jangan dihina lelaki didepan kawan2nya..masalah besar tu..
    And pada yg kata kisah cinta jangan dibawa ke sini..ini buasir otak broo..ape2 pun kitorang layan..lagipun ni cabaran utk pop soul menjawab dalam blog kan?biar jela dia menjawab..bukan hal kita pun..lagipun dia admin..kita ni hanyalah anonnnnnnn..
    -lanun-

    BalasPadam
  9. Aku layan jer reoly ko ni.. nak ilangkan stress kepalo otak ni...

    BalasPadam
  10. apa punya cibai la awek yg ko dapat ni pop. bahasa pun bkn main cantik lg dia bg main faq2, dumb. kalu aku, aku xda masa aku nak melayan cikaro cibai camni. main game lagi bagus

    BalasPadam
    Balasan
    1. Baca dan Fahamkan. BTW, Terima Kasih

      Padam
  11. ramai awek ko pop.ko xpnat ke becinta blanja awek sana sini bergayut? xnak berbini? btw ni ada entry khas utk ko http://buasirotak.blogspot.com/2016/01/bercinta-itu-pelaburan-yang-sangat.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak ramai. Seorang pada satu-satu masa. Bekas awek ramai.

      Padam
  12. Tinggalkam jer.. tak berbaloi utk ko.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah tinggalkan 6 bulan lepas. Siapa yang tak boleh move on?

      Padam
  13. forever al***

    BalasPadam
  14. eyy baws... gibe de tumblr please for research purposes

    BalasPadam
  15. شركة الصفا والمروه لخدمات التنظيف
    شركة تنظيف بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة تنظيف خزانات بالدمام
    شركة تنظيف مجالس بالدمام
    شركة نقل عفش بالدمام
    شركة رش مبيدات بالدمام
    شركة تسليك مجاري بالدمام
    شركة تنظيف شقق بالدمام
    شركة تنظيف فلل بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة كشف تسربات المياة بالدمام

    شركة تنظيف بالقطيف
    شركة تنظيف خزانات بالقطيف
    شركة تسليك مجاري بالقطيف
    شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف
    شركة كشف تسربات المياة بالقطيف
    شركة نقل عفش بالقطيف

    شركة تنظيف بالخبر
    شركة مكافحة النمل الابيض بالخبر
    شركة تنظيف خزانات بالخبر
    شركة نقل اثاث بالخبر
    شركة كشف تسربات المياة بالخبر
    شركة مكافحة النمل الابيض بالخبر
    شركة تسليك مجاري بالخبر

    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
    شركة تسليك مجاري بالجبيل
    شركة كشف تسربات المياة بالجبيل

    شركة تنظيف بالاحساء
    شركة تسليك مجاري بالاحساء
    شركة كشف تسربات المياة بالاحساء
    شركة مكافحة النمل الابيض بالاحساء


    شركة تسليك مجاري بالرياض
    شركة تسليك مجاري بجدة
    شركة تسليك مجاري بتبوك
    شركة تسليك مجاري ببقيق
    شركة تسليك مجاري بالطائف
    شركة تسليك مجاري بالباحة
    شركة تسليك مجاري بالخفجي
    شركة تسليك مجاري بعنك-سيهات
    شركة تسليك مجاري بالنعيرية
    شركة مكافحة النمل الابيض بالخبر

    BalasPadam
  16. woowwww.... terkedu ku membaca sampai abes. You got served bebeh...

    -Anon Oggy & the LIpas-

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...