Iklan Leaderboard

Khamis, 4 Februari 2016

20 Usah libatkan netizen atas kebodohan diri sendiri

Kita ni kalau dah tak ikut undang2 atau langgar peraturan, bila orang marah atau ambil tindakan, terima sahajalah. Parking kat tempat letak kereta OKU kena halau dengan pengawal keselamatan, terima sahajalah. Langgar lampu isyarat merah lepas tu kena tahan polis, terima sahajalah. Paling tidak pun cakap baik2 atau buat rayuan, mana tahu dengan budi bicara beliau kita dilepaskan dan sekadar diberi amaran.

Tak perlu kita cari pasal dan buat provokasi terhadap mereka lalu mengeluarkan senjata moden anda iaitu telefon berkamera untuk merakam dan memviralkan video tersebut lalu menuduh mereka biadap, kasar, kurang ajar dan sebagainya seperti yang sudah banyak berlaku dalam negara kita pada hari ini semata2 untuk meraih simpati orang ramai. Kalau sudah salah, terima sahaja, tak perlu heret dan libatkan netizen yang tak berkaitan atas kebodohan diri sendiri.


Baca lagi entry "Implikasi memburukkan orang lain di media sosial".


P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik. Cara pembelian boleh klik pada gambar di bawah:

Buasir Otak: The Komik




tags: langgar peraturan undang-undang jalanraya rakam rekod video viral post facebook media sosial polis jpj pengawal keselamatan security guard biadap kasar marah kurang ajar

20 ulasan:

  1. Balasan
    1. pro0tt preEtT priTt !

      -sirosli-

      Padam
    2. Sirosli lagi Prooootttpreeeetttplikkk kat muke ayam apreka dan najibun rajak

      -

      Padam
  2. Balasan
    1. Nak hadiah ko

      Proottttpreeeettttcreeeett

      - Virus Zika rok -

      Padam
  3. Noob, selalu ko selitkan sekali dengan info macam kalau jpj buat roadblock macam mane kaedahnya, kalau tak de kon tu boleh ke tak buat roadblock. dulu pernah gak baca pasal article ko luar negara buat roadblock sampai 3 lane, malaysia jadi 1 lane je.. entah lupa dah. hahahaha
    Yang pasti ak bengang giler dengan pakcik2 lori/bas yang bawak lembab tembel macam siput kat lane 2 lorong belah kanan . dah la lane kiri sah2 dah lembab, belah kanan pun ada yang pentingkan diri sendiri dan langsung tak bertimbangrasa dengan pengguna yang lain. dah tau tembel tu, pergi la kiri, kat kanan buat apa, bukannya nak belok kanan pun, sama je nak pergi terus. kalau la aku ada kuasa jpj, memang aku saman kenderaan2 berat macam tu. sorry teremo pulak pepagi

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jilake patut tk mmpak ko 3-4 hari..ko meyamar jadi gula2 pulak sirosli, prOOOOOOOOOOOTTTTTTT crEEEEEEEEEEEETTT dmuka ko
      -lanun-

      Padam
    2. Ko pon nak join anon kentut ke lanun . Meh aku kentut kat ko


      PROOOOOOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTTT !!!!!!!!!!!!!!!!!!


      -John Lanun -

      Padam
    3. kanina lu rosli meyamar jadi gula gula. baik lu ngaku cepat sebelum kuasa prooOotT menghukum mu..

      -ji lalok-

      Padam
  4. Semua ni sbb ego........n pentingkan diri sendiri.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lama tak nampak ko ayam, tiba2 muncul..proott sikit arghh leganya

      -mat bashah-

      Padam
    2. Ko ni ayam asik bagi idea x munasabah je . Cer sesekali bagi cara kentut dengan betul


      Proooooottttttttttttpreettt

      Mat Maslan

      Padam
    3. pяooooţţţţ ċяєєєєєţţţţţ Ԁmuҡѧ
      ѧʏѧm ѧpєяıҡѧ ✌

      -gula guli bintang 3-

      Padam
  5. blog ni tempat kaki kentut ke??

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku pun rasa gitu. kaki kentut yang otak udang punya orang

      Padam
    2. Proooooottttttt skit
      Ahh lega baq ang

      Padam
    3. pяooooţţţţ ċяєєєєєţţţţţ Ԁmuҡѧ
      -mѧT ɞѧshѧh, mѧT mѧsєLѧň & ňѧjıɞuţO яѧzѧҡ ✌

      -ѧʏѧm ѧpєяıҡѧ-

      Padam
  6. pяooooţţţţ ċяєєєєєţţţţţ Ԁmuҡѧ
    -mѧT ɞѧshѧh, mѧT mѧsєLѧň & ňѧjıɞuţO яѧzѧҡ ✌

    -ѧʏѧm ѧpєяıҡѧ-

    BalasPadam
  7. Macam kes orang parking klcc sound mak guard tu.
    Kompom2 je dia betul siap suruh viralkan, padahal ternampak jelas bodohnya seantero media sosial bodohkan dia...hahahaha

    BalasPadam
  8. شركة الصفا والمروه لخدمات التنظيف
    شركة تنظيف بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالدمام
    شركة تنظيف خزانات بالدمام
    شركة تنظيف مجالس بالدمام
    شركة نقل عفش بالدمام
    شركة رش مبيدات بالدمام
    شركة تسليك مجاري بالدمام
    شركة تنظيف شقق بالدمام
    شركة تنظيف فلل بالدمام
    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة كشف تسربات المياة بالدمام

    شركة تنظيف بالقطيف
    شركة تنظيف خزانات بالقطيف
    شركة تسليك مجاري بالقطيف
    شركة مكافحة النمل الابيض بالقطيف
    شركة كشف تسربات المياة بالقطيف
    شركة نقل عفش بالقطيف

    شركة تنظيف بالخبر
    شركة مكافحة النمل الابيض بالخبر
    شركة تنظيف خزانات بالخبر
    شركة نقل اثاث بالخبر
    شركة كشف تسربات المياة بالخبر
    شركة مكافحة النمل الابيض بالخبر
    شركة تسليك مجاري بالخبر

    شركة مكافحة حشرات بالدمام
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    شركة مكافحة النمل الابيض بالجبيل
    شركة تسليك مجاري بالجبيل
    شركة كشف تسربات المياة بالجبيل

    شركة تنظيف بالاحساء
    شركة تسليك مجاري بالاحساء
    شركة كشف تسربات المياة بالاحساء
    شركة مكافحة النمل الابيض بالاحساء


    شركة تسليك مجاري بالرياض
    شركة تسليك مجاري بجدة
    شركة تسليك مجاري بتبوك
    شركة تسليك مجاري ببقيق
    شركة تسليك مجاري بالطائف
    شركة تسليك مجاري بالباحة
    شركة تسليك مجاري بالخفجي
    شركة تسليك مجاري بعنك-سيهات
    شركة تسليك مجاري بالنعيرية
    شركة مكافحة النمل الابيض بالخبر

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...