Iklan Leaderboard

Jumaat, 19 Februari 2016

0 Segmen Maharaja Lawak Mega 2016 - Minggu 4

[TONTON VIDEO LIVE STREAMING DAN BACA ULASAN] Maharaja Lawak Mega 2016 kembali lagi untuk minggu ke-4. Kali ini hanya tinggal 12 peserta yang akan bertanding setelah 2 peserta tersingkir pada minggu lepas iaitu Kavin dan Chilok. Tema malam ini adalah Komedi Bermoral, dan bila menyampaikan lawak yang mempunyai mesej ini kadang2 ia boleh memakan diri sendiri menjadi kurang lawak. Apa2 pun semoga semua peserta dapat buat yang terbaik malam ini.


* Setiap persembahan peserta akan dirating menggunakan Laugh-O-Meter berikut...

  • HUH??? : Tak lawak langsung, jangankan nak gelak, sakit hati lagi adalah.
  • HEH : Nak gelak boleh, tak nak gelak pun boleh.
  • HEHE: Bolehlah sikit2 gelak kesian.
  • HAHA: Persembahan yg agak menghiburkan, boleh tahan.
  • LOL: Lawak la jugak, rugi tak tengok.
  • LMAO: Memang sangat lawak sampai ketawa terbahak2.
  • ROTFLMAO: Paling lawak tahap gaban sampai pecah perut dan berguling2 atas lantai.

Tonton online streaming Maharaja Lawak Mega 2016 - Minggu 4 di bawah.



Tonton persembahan setiap peserta Maharaja Lawak Mega 2016 - Minggu 4 di bawah.

TEMA: Moral

1. BOS (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)


2. ENJEN (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHaHa)


3. RAYZA (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)


4. XOLA (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHa)


5. JORAS (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHaHa)


6. BOCEY (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHaHa)


7. SAYWHO (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHa)


8. BORA (Laugh-O-Meter: HEHE | Rating Juri: HaHaHa)


9. LOL (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)


10. CHAM (Laugh-O-Meter: HEH | Rating Juri: HaHaHa)


11. PUTEH (Laugh-O-Meter: HAHA | Rating Juri: HaHaHa)


12. SHAKE (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHa)



Man of The Match: Abam Bocey

Peserta yang tersingkir: XOLA


Kesimpulan: 

Kumpulan Bos nampaknya nampak lebih selesa dan serasi di atas pentas, lawak sarkastik Rayza juga boleh diterima audien malam ini mungkin kerana perwatakannya nampak lebih hidup dan segar malam ini, kumpulan Lol dan Bocey macam biasa aura komedi mereka memang kuat macam biasa.

Shake bagi aku punchline mereka ok malah aku sendiri beberapa gelak dengan punchline merepek Bell walaupun audien kat dewan tak gelak. Bagi aku kehambaran lawak Amir dan Mie yang sering dibahan Bell itulah yang kelakar, tapi tak taulah mungkin lain orang lain selera.

Bora minggu ini sangat mengecewakan macam lost, dan yang paling mengecewakan adalah Cham. Aku tak tahu komedi apa sebenarnya yang mereka buat. Menjerit2, marah2, pukul2, aku tak tahu kat punchline mana yang aku perlu gelak. Mungkin hanya pemerhatian aku tapi aku lihat mereka berdua macam takde chemistry dan tak berapa selesa antara satu sama lain. Tak mesra macam kumpulan duo Jozan, Jambu dan Shiro. Entahlah, mungkin mereka tidak patut bergabung semula dari awal lagi setelah bertahun2 tidak bersama.

Untuk penyingkiran malam ini, aku rasa Xola tak patut keluar kerana persembahan mereka lebih baik dari bottom 3 yang lain iaitu Puteh dan Cham. Dan satu lagi tema minggu ini komedi bermoral, so sepatutnya peserta diberi kebebasan untuk memilih moral apa yang mereka mahu buat, ini semuanya topik berkaitan kebersihan, dan apabila berlaku pengulangan lawak, kostum dan prop, serius ia agak membosankan.


Ranking aku untuk persembahan Minggu 4:

1. BOS (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)
2. RAYZA (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)
3. LOL (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHa)
4. BOCEY (Laugh-O-Meter: LMAO | Rating Juri: HaHaHaHaHa)
5. JORAS (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHaHa)
6. XOLA (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHa)
7. SAYWHO (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHa)
8. ENJEN (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHaHaHa)
9. SHAKE (Laugh-O-Meter: LOL | Rating Juri: HaHa)
10. PUTEH (Laugh-O-Meter: HAHA | Rating Juri: HaHaHa)
11. BORA (Laugh-O-Meter: HEHE | Rating Juri: HaHaHa)
12. CHAM (Laugh-O-Meter: HEH | Rating Juri: HaHaHa)


Kredit gambar: Fanpage Maharaja Lawak
Kredit video: Fanpage Pencuri Movie
Laman rasmi MLM2016: http://www.maharajalawakmega.com.my/




tags: segmen review ulasan maharaja lawak mega 2016 mlm tonton watch full video live online streaming siaran langsung peserta ranking rating undian keputusan tersingkir kedudukan teratas terbawah ac mizal hos juri video penuh download youtube hd astro mustika warna markah reza saywho chilok awok,kavin shake bora puteh xola enjen bos cham bocey jaros lol episod minggu 4

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...