Iklan Leaderboard

Khamis, 7 Jun 2012

19 Hilangkan rasa rasa curiga

Hilangkan rasa rasa curiga
Duka dan nestapa
Mari kita menyanyi
Lagu sha na na na na
Esok kerja, jadi hari ini
Kita berjumpa dengan
Si dia yang tercinta


Sebenarnya aku tak hairan pun kalau PKR ada anjurkan majlis ala2 UMNO ni. Sebab PKR ni sama je macam UMNO versi pembangkang. Orang UMNO yang tak puas hati dengan parti, lompat masuk PKR, yang orang PKR tak puas hati lompat masuk UMNO. Malah orang2 PKR pun kebanyakannya ex-UMNO, termasuklah Anwar Ibrahim. Kenapa Anwar dulu kena kick dari UMNO tak join je PAS, tapi buat parti lain. So tak payah kalut2 kecoh2 macam benda ni pelik la tak islamik la apa la. Korang kena faham, parti yang agendanya memperjuangkan Islam sebagai Ad-din dalam Pakatan Rakyat hanya PAS sahaja, bukan PKR dan DAP.


Agenda PKR hendak memperjuangkan anwar keadilan, menjamin kebebasan bersuara, membentuk ekonomi yang adil dan dinamik dan lain2 manakala agenda DAP pula hendak memperjuangkan cina masyarakat demokratik sosialis, menghapuskan ketidakseimbangan ekonomi dan peluang dalam sistem sedia ada dan lain2.


Seperti yang dilaporkan kat Amenoworld, AMK Permatang Pauh iaitu Khairul Nadzmi Ramli cakap tarian separuh bogel lagu Amy Mastura Sha Na Na tu adalah sabotaj pihak penganjur. Sebenarnya diorang mintak tarian tradisional pelbagai kaum macam ni:


OK walau hanya tarian tradisional pun, still tak Islamik, so tak perlu nak kecoh2 kalut2 marah2 macam PKR ni langgar prinsip la tidak mencerminkan Islam la apa la, sebab yang anjurkan adalah PKR, bukan PAS. Takde benda yang menghairankan pun. Lain la kalau PAS yang anjurkan program seakan2 ini hatta ada tarian muslimah bertudung sekali pun memang patut la orang ramai marah dan melenting. 


Nama event pun Bertam Nite 2012, malam event Gala Nite dan Annual Dinner company2 swasta. Bagi pihak hotel, pihak penganjur event management, setakat tarian2 macam tu memang biasa dah diorang buat kat dinner2 atau event2 syarikat2 swasta ni. Memang tak hairanlah penganjur tu letak penari ala2 stripper tu, lainlah kalau program tu nama dia Malam Kesyukuran ke, Majlis Bersama Rakyat ke, Majlis Keraian Pemimpin ke mungkin diorang tak bawak penari2 bogel tu. 

Nampak, kan sama je...

 

Tengok persembahan di event2 PAS pula, kan berbeza tu...



tags: bertam nite 2012 pkr joget tarian separuh bogel tiang stripper tradisional acara event umno dap pas bn lagu amy mastura sha na na lirik amk permatang pauh khairul nadzmi ramli mansor othman facebook dasar perjuangan agenda sekular islamik sosialis demokrasi

19 ulasan:

  1. i'm totally agree with that statement org pkr dgn org umno sama je jugak.. saki baki yang sama.. but much respect for PR supporters sebab hentam PKR.. salah tu salah jugak..~

    BalasPadam
  2. hahaha manusia...umno/pkr sama jer..dekat2 pru jer timbul sume ni..





    burn mind

    BalasPadam
  3. Cayalah bro, nanti PRU13 ni aku tak tau nak pangkah parti apa.. (bukan pangkah calon pun)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro saya ada banyak jam nak jual...email kat liljonlow@yahoo.com

      Padam
    2. Jam apa bro? Swiss? Jepun? Germany? China?
      Vintage? Klasik? Baru full set? New Old Stock?
      Jam Automatic? Manual winding? Digital? Analog quartz tak minat sangat kecuali Tag Heuer Quartz..

      Padam
  4. gua memang tak suka pkr (macam orang lain)...

    BalasPadam
  5. Dulu aku kagum Anwar masa dlm UMNO. Cepat betul dia naik. Lepas kena pecat dari kabinet & UMNO, aku harap sgt dia masuk PAS. Pasal aku penyokong tegar PAS masa tu. Tapi kecewa pasal bini dia bukak parti baru, KeADILan. Masa arwah Fadzil Noor jadi presiden PAS dulu best. Sekarang PAS bersekongkol dgn DAP. Aku kecewa dah ngan PASPISPUUUUT!! Pasal aku ingat lagi bagaimana DAP cuba halau melayu dari KL tragedi 13 Mei 1969! Aku memang anti DAP dulu & selamanya!
    Aku di atas pagar sekarang ni. Nampaknya slogan rakyat didahulukan makin menarik perhatian aku!

    BalasPadam
    Balasan
    1. rakyat didahulukan pencapaian diutamakan..
      atas hiway jalan raya jalan kampung..
      sorry i jalan dulu...hehhe...

      Padam
    2. Najib ada bakat ikut langkah berani arwah bapaknya dulu..

      Padam
    3. kepala

      Padam
  6. Bila tang politik sebenarnya 2x5 je. Ramai anak muda hari ni semangat berpolitik tp ramai juga yg taktau the inside story tokoh-tokoh politik kita semua ni. Kekadang aku kelakar juga bila dok pong pang pong pang kata YB ni betul, YB ni penipu.

    BalasPadam
  7. wahhh, banyak nya info2 politik yang menarik di sini.. (",)

    BalasPadam
  8. Ni blog UMNO?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya ini adalah blog amno... kami merupakan pencacai najib razak dan rosmah mansor yang akan menjilat amno sampai ke titisan darah terakhir

      Padam
    2. Noob ko jangan nak tipu.Gaya kau semacam pelik.

      Padam
    3. same ayat ameno world = bukan blog UMNO hehe

      Padam
  9. Aku rasa tak sama.Program UMNO tarian tu untuk MCA,MIC..Bertam Nite 2012 itu jelas orang PAS dan PKR.

    BalasPadam
  10. ini semua kepala bana

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...