Iklan Leaderboard

Sabtu, 9 Jun 2012

45 PTPTN buat taik kat student UNISEL

Aku betul2 hangin ni sebab aku juga dulu pernah jadi Mahasiswa universiti. Apa salah pelajar2 UNISEL tu sampai PTPTN nak bekukan pinjaman diorang? Pelajar2 tu dah sign kontrak agreement dengan korang, ada perjanjian hitam putih, kenapa pulak korang boleh suka suki mak bapak korang je bekukan pinjaman diorang? Perjanjian tu antara pelajar dengan PTPTN, bukan pelajar dengan BN atau PR!!!


Aku walaupun tak berapa setuju dengan pemansuhan PTPTN, tapi kalau PR nak berjanji bulan dan bintang ke, mansuh PTPTN ke apa ke lantak diorang la, takde kena mengena dengan pelajar2 tu. Malah PR berjanji nak laksanakan pemansuhan PTPTN tu hanya kalau diorang menang PRU13, bukan sekarang pun. Itu janji2 pilihanraya mereka. Kalau mereka tak dapat nak laksanakan janji mereka lepas pilihanraya kalau menang, rakyat yang akan menghukum mereka, bukan BN. Tapi yang BN ni sibuk2 pulak nak suruh mereka kotakan janji sebelum pilihanraya tu apa ke hal? Dah la takde kena mengena dengan pelajar2 tu. Macam mana student2 tu nak makan maggi goreng mamak kat restoran Hakim Seksyen 7, bayar sewa rumah, beli topup handphone, bayar minyak motor, pergi tengok wayang, beli rokok dan lain2 perbelanjaan lagi?

Berita penuh di sini.

Ni la masalahnya bila lembu sama lembu gajah sama gajah gaduh, pelanduk mati di tengah2. Wahai pemimpin2 Barisan dan Pakatan, korang nak gaduh ke, nak tayang video porno sape ke, nak makan rasuah ke, nak liwat sape ke, nak bela lembu ke lantak korang, itu antara lu dan Tuhan, tapi jangan sekali2 buat benda yang menyusahkan rakyat dan menyebabkan rakyat jadi mangsa. Dan Muhyiddin dengan Khaled Nordin yang kau orang konon sebok2 nak menguji parti lain tu kenapa? Jaga parti sendiri, buat sesuatu yang tak menyusahkan rakyat. UNISEL tu walaupun di bawah kerajaan negeri, tapi student kat situ tak semestinya semua menyokong PKR, mungkin ada juga yang menyokong UMNO. Dan kebanyakan student yang masuk universiti ni semata2 nak belajar, bukan nak berpolitk! Jangan sebab korang buat macam ni akan menyebabkan lebih ramai mahasiswa hilang kepercayaan kepada kau orang. Kang tak pasal2 ada lagi student UNISEL bunuh diri tertekan tak dapat PTPTN.


Muhyiddin juga kena ingat, dia sekarang menjadi pemimpin kepada semua rakyat Malaysia tak kira orang BN atau PR, so dia perlu menunaikan tanggungjawabnya kepada semua rakyat Malaysia, bukan kepada penyokong BN sahaja, tak boleh pilih kasih. Kalau macam ni lah lagi sikap TPM kita, mungkin lepas ni Najwa Muhyiddin boleh menujukan lagu You’ve got to go (Go go go go go go) kepada bapaknya...


Peringatan kepada BN, korang kena ingat yang segala kekayaan negara, Petronas, Putrajaya, syarikat2 GLC lain semua adalah milik kerajaan Malaysia, bukan BN. Sekarang ya memang korang boleh bercakap besar, belanja macam2, buat macam2 sebab sekarang hasil negara korang pegang, tapi kalau ditakdirkan BN kalah PRU13, korang tak boleh bawak sekali semua kekayaan negara bersama parti korang tapi korang terpaksa meninggalkan semuanya itu kepada orang lain untuk menguruskannya pulak.

Bacaan lanjut:
Muhyiddin: 'Adil' untuk PTPTN uji dasar PKR - http://www.malaysiakini.com/news/200201
Menteri sahkan PTPTN beku pinjaman siswa Unisel - http://www.malaysiakini.com/news/200149

Lepas kecoh isu ni, baru la PTPTN tarik balik pembekuan pinjaman untuk student UNISEL dan KUIS kat sini. Mungkin dah kena tegur dengan ex-canselor UNISEL sendiri iaitu Rosmah Mansor, mungkinlaaah.
Tapi tolonglah nak wahai pemimpin, nak bergaduh ke nak berdrama swasta ke jangan buat sesuatu yang menyusahkan rakyat. Tolong fikir kepentingan rakyat sendiri dahulu berbanding kepentingan peribadi, tak kira lah BN mahupun PR. Sama la dengan isu air dan sampah di Selangor, highway di Kelantan, mohon SEMUA PIHAK ketepikan kepentingan sendiri, apa salahnya bekerjasama demi kepentingan rakyat.

Mana Adam Adli? Student UNISEL perlukan anda sekarang. Btw awek2 UNISEL ni memang comey2 belaka...



tags: ptptn beku pinjaman pelajar student mahasiswa unisel kuis universiti industri selangor uji kerajaan negeri pkr lembu gajah gaduh pelanduk rakyat mangsa muhyiddin yassin khaled nordin tpm menteri pengajian tinggi najwa ex-canselor rosmah mansor awek umie artoqiemie

45 ulasan:

  1. sekarang ni gua anggap PTPTN sama bangang macam SPRM, SPR atau ibrahim ali.

    BalasPadam
  2. diorg dh unfreeze balik rasanya

    BalasPadam
  3. Nasib baik dah tarik balik.Harap-harap politician kat Malaysia ni boleh berpolitik secara matang.Budak-budak tu baru nak kenal dunia,naper nak jadikan mangsa dendam politik.

    BalasPadam
  4. otak tak pikir. aku xsokong jugak dgn momerandum pkr yg ckp nak bg pendidikan percma tu.. tp bg aku xde la sampai nak kena freeze acc student baru. otak letak mane dow? adoi.. mcm bbudak2 gaduh la depa ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. lisaaaaaa..nak cium awak..

      Padam
  5. Aku setuju dengan Prince of Noob, apa ke low-standardnye pemikiran so-called pemimpin negara kita bila kata ini ujian utk kerajaan negeri Selangor walhal PR kata dorang hanya akan buat kalau dorang menang PRU 13. Facepalm.

    Lagi satu, pemimpin BN tak pikir ke benda ni hanya akan menjadi liabiliti kpd dorang. Bayangkan kau sendiri yang terlibat dan dah daftar pengundi. Agak-agak PRU 13 nanti kau undi BN tak? Kalau aku la, mustahil sebab aku dah rasa teraniaya dgn benda macam ni.

    BalasPadam
  6. boleh lak tetibe masuk pasal awek , hahaha ~ politik2 , berat jadik studen zaman sekarang nih ~

    BalasPadam
  7. adam adli tu mana...khalid ismath mana..hero siswa yg nak hapuskan ptptn.unisel jer ker rakyat malaysia...mana puak2 yg camping kat dataran hari tu..tu bukan politik jugak ker...

    BalasPadam
  8. ujian ?? haha~ nampak sangat Barang Naik dah terdesak sangat nakkan undi~ apa yang uji kemampuan PR-nya ?? PTPTN, for not being neutral, a hall of shame for you~

    benda ni nak dilaksanakan kena la step by step~ yang dah sign kontrak, teruskan pembiayaan~ yang belum sign kontrak, golongan ini yang perlu diUJI (kalau la korang dah terdesak sangat nak uji kan~)

    pada pendapat aku, PR hanya memerintah 4 negeri(daripada 5), dia takkan give a fuck tentang apa yang dorang janjikan~ if, dorang menang PRU13, adalah 1 KEMESTIAN, by hook or by crook untuk dorang melaksanakan janji2 dorang pasal, kalau tak, sampai bila2 la rakyat takkan percaya PR~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mana janji Rafizi dapat bagi pendidikan percuma & hapuskan PTPTN, jika beliau pun masih mempromosi PTPTN kat Unisel? Kena main sikit dah gelabah..

      Padam
    2. BN tarik balik pun sebab Kerajaan Selangor nak cairkan aset dan boleh dapat duit tu untuk tampung pengajian pelajar.... Then BN gelabah sebab tak sangka KS mampu dan ada duit

      Padam
    3. janji tu kalau dapat Putrajaya le tanpa nama @ cyber trooper bn. baca dan fahami btol2 ye.

      Padam
  9. noob butthurt...fap fap fap

    BalasPadam
  10. ntah ingat harta negara harta mak bapak atuk diorang ka bangkai berhanyut betol

    BalasPadam
  11. macam tu rupenye cerita di sebalik pembekuan. haihh.. aku pulak hangin. uji lah kemampuan diri sendiri bukan uji orang lain mampu ke tak.. itu pun tak kena masa lagi. yg penting menyusahkan rakyat. harta negara bukan untuk diperjudikan oleh politik. politik negara kita dah songsang. lebih kepada menjahanamkan rakyat asal dapat apa yg diorang nak. puii. janji pemimpin kepada rakyat mesti dia kene kotakan sebab rakyat yang pilih mereka. so, BN kalau dah risau sgt kotakan janji sendiri bukan tgok org lain boleh kotakan janji ke hapa.. what a mindset!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah harta negara PR awal2 lagi dh pikir mcm mana nak perabih. yang dok meroyan sorg2 ni kenapa? BN was challenging the capabilities of PR govt to support their own university, to experiment the scheme they offer in smaller scale. Before applying it to the whole nation. kalau dorg dah jadi kerajaan pusat, dah tak ada masa nk experiment2 dah.

      Padam
  12. bangang tol ko ni. . sekat salah konon dh ada sign perjanjian konon, yg dh dpat pmjam tu suma nk mintak mansuhkan boleh lak,kata dh sign perjanjian byar jelah blik, bangsat tol tol xreti nk byar, bila ptptn buah silap ada je ko nak hemtam, sialan tol plajar2 yg xkenang budi, anak haram tol korang ni, makan duit haram jelah korang yg xreti nk byar blik duit ptptn tu, hutang kena byar, xnk byar dosa tangung sendiri, xcium bau syurga org yh xbyar hutang, nk free pointer bgus la dulu, stakat pointer cukup makan, jgn mimpi la, ptprn ni takde, xde nye korang leh bjaya mcm skrang,

    BalasPadam
    Balasan
    1. haaaaa lu mesti orang baru kat sini... gua dah puas hentam budak2 yg demo tak nak bayar ptptn dulu... ini 2 isu yg berlainan... ada ke budak2 unisel tu cakap dia tak nak bayar ptptn? xdekan? so apsal ptptpn nak blok pinjaman diorang? asshole sungguh la lu ni

      Padam
    2. noob gay

      Padam
  13. Ni baru testing, kalau satu negeri tak boleh nak support satu universiti, kerajaan negeri punya, mcm mana kalau jadi kerajaan pusat nak support seluruh negara punya univeristi? kena fikir tu jugak. saja gertak je tu. PKR tu satu hal punya bangang. kalau nk tunggu dorg jadi pentadbir negara nanti, dah tak ada masa nk experiment dah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul, aku sokong sesangat.. Benci tul ngan PR (pakatan rosak)

      Padam
  14. bg pendidikan percuma guna duit petronas konon.. lebih elok, simpan, manalah tahu ada musibah menlanda malaysia, gempa bumi ke, tsunami bsar ke, nt bole bantu rakyat, bukan nk bg org blajar prcuma je, rmai yg masuk universiti atau kolej dgn kelayakan ckup makan, ini yg layak nk bg blajar percuma tuihhhh.... , kerajaan dh bg perluang kdua klau dpat target pointer, xperlu la nk byar blik, itu dh kira elok dh tu, bangsat sgt nk bg free, blajar cam taik, dpat duit beli hp atau laptop mahal, enjoy blanje awek, satu lg byk la kolej gulung tikar sebab ptptn xde makin rmai la xdpat sambung blajar, dan kalau ptptn xde nk sambung blajar mesti dpat biasasiswa la, ramai ke dapat blajar percuma tu nt, mesti kerajaan akan bg pada pelajar2 yg cemerlang sahaja, so korang jadi bodo macam pakatan haram jadah korang tu, tuihhhh... anwar

    BalasPadam
  15. PTPTN = Pinjam Tau Pulang Tak Nak

    BalasPadam
  16. klu aku jadi PTPTN..aku tak bagi pnjam langsung..bongok sangat pembangkang ni..memang tahap bangang..bila PTPTN nak tangguhkan pinjaman ..menggelabah smpai pelir nak terkeluar..siap nak cairkan asset unisel..kerja bodoh..ckp bukan main lg..bila kena jentik telinga sikit, dah menggelabah xtentu pasal..pelir dan kecut kutt..penyokong2 PR pula semuanya meroyan..mmg tahap vangang..minda penyokong PR ni memang tahap taik dalam mangkuk tandas.biar kslhn pemimpin dia buat salah d dpan mata pun dia masi jd pak turut...puiiihh anwar la perosak dan perasuah besar dalam UMNO dahulu..tindakan paling tepat TUN.M adalah menendang anwar dari UMNO..anwar control akaun sebanyak 30bilian..kata Bank Negara Malaysia?..fuuuuhhh!! patutlah azmin dan shamsidar kaya nak mampos..lps tu ada hati konon berjiwa rakyat..mmg xsedar diri..

    BalasPadam
  17. tak payah janji macam2 laa...janji PRU12 dahulu tak pernah tunai pun..

    PR mempunyai ciri2 munafik..
    1. Bila berjanji berbohong
    2. Bila bercakap melampaui batas
    3. Bila diberi amanah khianat
    4. bila bila bila bila bila.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Air percuma kat selangor bila nak start? Sampah melonggok kat selangor bila nak setel?

      Padam
  18. sapa buat taik kat unisel?? PTPTN ke Pakatan Rakyat..BODOH punya blogger..mmg tahap pemfitnah dan pemutar belit..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko tak tau ke...sape basuh taik ko masa kecik2 dulu?

      Padam
    2. mak dia la..bodo itupun nak tanya..anon bodo

      Padam
  19. Blogger PR memang tahap..pencacai pungkok anwar..puiihhhhh! hanya yg bodoh macam adam adli je percaya..

    BalasPadam
  20. blogger ni pun..mmg penipu..iklan Nuffnang siap minta klik..mmg rugi sapa yg iklan kat nuffnang.. sbb ada blogger PR yang SCAM macam buasir pungkok ni..

    BalasPadam
  21. admin butthurt..

    BalasPadam
  22. Tanpa nama Lagi10 Jun 2012 11:05 PG

    hahaha..yg duk serang admin nie pehal..dah lah pakai tanpa nama je, ckp lak kasar..slalu yg anom nie jenis hit run, penakut nk tonjol identiti..

    lg satu..dia ulas pasal ptptn stop kt unisel je, kalo ko baca posting blog dia sblm2 nie, dia pun x setuju pasal batalkan ptptn..so puak2 meroyan UMNgOk, mmg korang nie ngok..baca dulu semua posting tuan rumah(supaya tahu pndirian mod), bukan tahu nk hentam ngan bahasa kotor je..korang mmg pencacai sejati UMNgOk..

    aku mmg x setuju dia stop sekejap ritu ptptn kt unisel ngan kuis, ckp nk test lak sedangkan awal2 lg PR ckp nk buat sekiranya dapat jd kerjaan pusat..so skrg nie sapa pgg kerjaan pusat? kalu nk test sgt bagilahPRU 13 chance dkt PR pgg pusat..tgk mmpu ke x?

    BalasPadam
  23. SAYA MOHON TUAN BLOG NI REMOVE GAMBAR SAYA.
    TERIMA KASIH.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala.. jgn gitu.. cun la awak..ciums sikit

      Padam
  24. segala kekayaan negara, Petronas, Putrajaya, syarikat2 GLC lain semua adalah milik "kerajaan Malaysia", bukan BN.... aku lagi suka kalau ayat "milik kerajaan Malaysia" ditukar kepada milik "Rakyat Malaysia" :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku sokong.... jangan ingat bapak dia pengetua sekolah, maka sekolah tu dia punya....

      Padam
  25. marah bebenor nampak ttg isu nie?aku pun terkejut gak bila bn wat mcm tu......yg jadi mangsa pelajar......diorang nak tunjuk yg PR xleh nak kota janji tapi diorang xpikir ke tindakan diorang tu merugikan diorang.budak2 zaman skrg dah pandai pikir mana yang baik mana yang buruk.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu bukan BN yang bodo, PR yang bodo, cakap besar nak bagi pendidikan percuma & hapuskan PTPTN, nak, PTPTN dah bagi peluang buktikan, kenapa bising lak bila PTPTN tak bagi pinjam?

      Padam
    2. ko lagi bodoh. orang janji kalau dapat kerajaan nnt la.

      Padam
  26. Abis duit kompleks PKNS jual tuhari nak cairkan untuk yg mana.......ke nak buat report.. PKNS UNTUNG........bijok bijok.....

    BalasPadam
  27. terus jadi isu politik nie...huhu..
    pantang di usik...

    BalasPadam
  28. apsal xnak try mansuh dulu?tgk ape pkr leh wat kalau mansuh..unisel kan kerajaan negeri punya..dulu xde pun pape isu sal unisel..berani ckp je nk bg percuma..

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...