Iklan Leaderboard

Khamis, 14 Mei 2015

21 Kisah benar mangsa penderaan seksual kanak-kanak

Baru2 ini aku terbaca posting2 di Facebook Page Wardina Safiyyah mengenai luahan hati daripada bekas mangsa pencabulan seksual oleh ayah kandung, abang, sepupu, abang ipar, pakcik, suami pengasuh, jiran, cikgu sekolah, ustaz, doktor dan macam2 lagi lelaki dewasa durjana yang sepatutnya menjadi pelindung kanak2 yang masih kecil, malah ada yang telah dirogol seawal usia mereka 5 tahun!

Kita pernah baca pelbagai kes sumbang mahram, rogol anak sendiri, cabul anak murid dan macam2 kes penderaan seksual kanak2 di berita, namun itu hanya sebilangan kecil yang dilapor dan dikeluarkan dalam berita. Banyak lagi rupa2nya kes seperti ini yang berlaku namun tidak dilapor oleh mangsa kerana malu atau yang didiamkan oleh orang dewasa.


Kes ini bukan kes baru. Yang menceritakan kisah2 mereka pun kebanyakannya sudah pun dewasa, ada yang berumur dalam lingkungan 30 ke 40-an bermakna kejadian yang berlaku adalah pada 20-30 tahun lepas sewaktu mereka masih kanak2. Walaupun peristiwa dan tragedi hitam itu sudah lama berlaku namun parut yang ditinggalkan pasti masih memberi trauma dan kesan yang mendalam sehingga ke hari ini.

Berikut adalah antara kisah2 benar yang diluahkan oleh mangsa2 penderaan seksual ketika zaman kanak2 mereka yang aku kongsikan daripada FB Page Wardina agar dapat dijadikan pengajaran dan iktibar.

* Nama sebenar dan profile pengadu telah dirahsiakan oleh Wardina sendiri.


* * * * * * * * * *

Assalamualaikum Wardina,

After reading your status, I've decided to share my story with you. I don't know why and how it can help. It just called to me to write to you and I will do so seikhlas hati.

My story goes like this : I was a victim of sexual child abuse myself. By my own brother. It happened when I was 7 years old and it happened once as I can remember. But that incident stayed with me throughout my life until now. It affected my life growing up. And to make things worse I have to face my abuser everyday till now! My parents or family members don't know about it. I've only shared my story with 2 people and 3 including you. My best childhood friend and my husband. As it turns out, my childhood friend was a sexual abuse victim herself as a child. Her abuser was her Ustaz mengaji. Makes me sick thinking about these people out freely in the world. Hiding behind family titles or seems pious. Nobody is safe.

Unfortunately for me my husband doesn't seem to get the effect my past has on me. He says its all in my head. I have to control my emotions and don't let my past haunt me, he says. Well its easier said than done. I never really got over it and don't know how or when I will.

I have a 2 year old daughter and it frightens me thinking if anything happened to her how it happened to me, oh the thought is scary. How will I teach my daughter? How can I protect her? How can I tell her She can't trust anyone even family members? These are all thoughts that go through my mind as I watch my daughter grow up. Hopefully I will find a way along the way. Please make dua for me and my daughter.

As for the abusers, I find solace in knowing God will punish them for every little thing they have done to me and my friend. That is all I can do. Pray for justice in the hereafter. Up until now my brother who is married with a daughter of his own still hasn't apologized to me for his past actions. Siap boleh say to me "she has issues" to my other siblings. Yes I do have issues. YOU caused it. May God repay your actions dear brother.

Ok Wardina thanks so much for your time. I guess I just needed to let it out. Reading all these news happening now, just brings back dark memories. Having to relive it every second of your life is a torture. I pray all the victims have the strength to go through it. Please keep us in your duas.

* * * * * * * * * *

Saya pernah dirogol ketika berusia 5 tahun oleh sepupu saya seorang guru.. skg setiap kali melihat budak atau cerita ttg budak dirogol...saya akan bermimpi ttg peristiwa yg berlaku pada saya...sgt derita dan saya sgt perit menanggungnya. Ibu bapa sy tidak tahu saya dirogol. Sy dirogol hingga saya bersekolah rendah. Harapan sy cuma satu...tiada lg mangsa seperti saya. Andai ada yg terjadi seperti sy...sy selalu mohon agar Allah mengambil nyawanya seperti sy pernah mohon untuk sy satu ketika dahulu kerana sampai mati pon..trauma itu tk pernah hilang.saya sangat menderita...bukan pada fizikal...tp jauh....didalam jiwa saya

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum kak wardina.

madalah ni berkaitan ank buah saya..dia bukan kecil lagi.tp sekolah menengah.tapi dia agak pemalu dan pendiam d dlm kelas..tahun ni dia pindah ke sekolah baru.dia kurang suka dgn sekolah barunya..lebih kurang sebulan lps sekolah..sy x pasti pencetusnya apa tapi tiba2 dia bercerita yg ada seorang guru kelas,lelaki..mengajar subjek sains..dia mengadu..cikgu tu suka cakap ntah apa2..bila saya tanya,apa yg ntah apa2..sy anggap mgkin sbb subjek sains die yg x selesa topic2 yg d ajar..tapi dia sangkal dan memberitahu yg cikgu tersebut suka ckp perkataan2 lucah dlm kelas selain bodoh,bang*** dan sebagai nya..saya pun tak faham apa kaitan bila die marah sbb ank buah sy tidak respon dia mengaitkan dengan underwear etc.bila guru tersebut melawak perkataan lucah student boys akn ketawa..kelakar..tp dia malu n segan..ada beberapa perkataan yg sy sndiri malu nak cerita..perkataan Stim,basah..etc..lately ank buah sy mengadu die suka pulak duduk sebelah meja ank buah sy.dgn mengatakan 'xpe..cikgu syg ko'..dan suke menggesel2 kan bdn nya pd sisi ank buah sy..yg mana sy rs x patut..
pernah ada pelajar kelas itu ke pihak atasan utk minta tukar guru tp tdk d layan.guru itu pernah dgn bangga menyatakan 'x de siapa berani usik dia..nak mengadu..mengadu la..'.
dan kebelakngan ni ank buah sy suka ponteng sekolah..
apa tindakan yg sy boleh buat ya kak..

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum kak dina..just want to share my story too. As a child, i was molested three times on separate occasions & by different people.

The first was a friend of my elder brother who was making fun of me and decided to 'touch' me in front of his friends. I was 10.

The second was my ustaz who taught my weekly quran classes at our home. He was a dear friend to our family. I was having stomach pain before that and he was trying to 'cure' me by a massage. He did it behind our dining table and my elder brother was sitting right in front of me but he was busy reciting the Quran. I was 11.

And the third was a doctor who examined me when i had a bad cough. He touched and grabbed me under my tudung. I was 14. My dad and brother were sitting across the doctors table when it happened.

Its just so sad and painful that i have never before spoke of it or even write about it. This is my first. None of my family members knows of this and now that I'm married with a baby girl of my own, i don't even want to tell my husband. It just hurts so bad knowing what people did especially the ones we were supposed to trust like an ustaz & a doctor.

Please please please make sure that our baby girls get treated by a lady doctor whenever possible. And pleaseee find an ustazah to teach at home too if possible. May Allah protect our children.

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum kak wardina,

here's what i have written recently to my childhood friend (we are close friend but i had never tell it to anybody). i just need to let it out because there are times i feel that i'm still not cure even after 25 years

"i have a broken soul. it takes years to fix. it has not been fixed totally. still work in progress.

i was sexually molested at 5 (no penetration). by a cousin. he was 14. he got beaten for that by our uncle (not his father). he died a few years later in a motorcycle accident. it is such a blessing to me, no offense. my parents has never spoke about it. i think they thought i have forgotten it. i think it hurts them just as much; they rather keep quiet, not knowing my other male cousin continued doing it (again no penetration). he is a favourite grandson in the family where i'm quite a rebel so i know i'm not up to that fight (he has a dominant character i know i will lose knowing people will believe him more. i've always lost in our small fights) too bad he's still alive but leaving a doomed life (married 2nd wife secretly, doing badly in job etc). we never speak a word to each other eventhough we meet quite frequently at family occasions. i am giving him signal i know and still remember what he did to me. i always fear for his 2 teenage daughters. i hope Allah protects them.
*both placed their penis in my butt (a lot more than i can remember) when i was sleeping (or so they thought). until this day, i believe, at young age, young people have tendency to experiment/try and since they do not have other test speciment, the victim is people within the family. it is wrong act even if the doer is a minor. this is something we need to make them understand. adult should be observant.

i think that contributed to why i was a rebel when i was young. i wanted to feel in control. i blame my parents for leaving me with them (at a family home but without adult supervision). i feel like my parents love me less than my other sibling. it goes on cycle. rebel - less love - more rebel. it continues.

as i was a kid i get used to the idea of being beaten and i manage to take it in. physical pain is nothing to me as i was trying to shut my emotional pain. i dont think my other siblings get as much beating because they didnt rebel as much as i did. they always behaved better and therefore became their favourite. i am always the bad apple.

i carried such weight of heartbreak, helplessness in all my teenage years. it was just over a decade ago that i managed to get away and things get so much better. we improved our relationship. it is still need mending. i forgive myself. i've always forgave my parents.

i've also strive to achieve a lot in live and surround myself with good & kind hearted people and rise above the occasions just like how Oprah did it. she was my inspiration.

but there are time when i feel like people are against me (not exactly the case) and i need to rebel to stand up for myself. it is sad im not all cured of my childhood pain. yet.

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum Puan Wardina,

saya terpanggil untuk menghantar mesej ini setelah membaca kisah puan yg telah dicabul oleh abang sendiri. Bila saya baca kisah beliau, serta merta badan saya mengigil dan berderau kerana teringatkan kisah saya dicabul oleh abg sepupu sendiri ketika berumur 4 @ 5 tahun. kisah yang dah lama saya lupakan dan tak nak ingat lagi.

saya dicabul sehingga berumur 10 tahun. dan yang lebih mengejikan, pakcik saya sendiri iaitu ayah kpd abg sepupu tadi turut melakukan perkara yang sama. walhal, pakcik saya seorang guru mengaji. betul kata puan, orang-orang yg melakukan perkara ini biasanya orang yg terdekat dgn kita , orang-orang yg kita percaya bahkan orang yang ada agama.

perasaan saya ketika itu? saya tak tahu apa itu sex dan perkara tersebut salah. saya hanya ingat ketika itu saya hanya menurut apa yg abg sepupu saya cakap dan dia bagitau ia adalah satu permainan. bila saya dah masuk ke alam sekolah, walaupun saya masih tak tahu sex itu apa, cabul itu apa, tapi yang saya tau saya x suka, x selesa dengan apa yang dilakukan oleh abg sepupu dan pakcik saya. sebagai seorang budak, saya tak tahu nak elak atau melawan.

puan wardina, kisah hitam ini saya tak pernah ceritakan pada sesiapa kecuali puan. biar puan war-warkan dan biar masyarakat tahu yang orang 'sakit' ini banyak dalam masyarakat kita. kes ini org anggap terpencil sebab tak banyak laporan. sebagai orang yang pernah mengalami, kita tak akan cerita dengan orang lain walaupun parent sendiri sbb ianya amat memalukan dan mengaibkan apatah lagi orang yg melakukannya adalah ahli keluarga sendiri.

terima kasih atas keprihatinan puan atas perkara ini.

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum Puan Wardina,

Isu yang sekian lama saya lupakan, kejadian berlaku ketika saya & kakak & even cousins saya masih lg kecil (maaf saya xingat usia berapa ketika itu avarage 5-7 tahun ) tetapi saya tau apa yg dilakukan oleh pakcik(adik my mum) adalah kami tidak suka.

Semasa kecil, saya & kakak xsuka dia dtg menjenguk kami di rumah kerana dia akan dokong kami di dinding umh dalam blk dan geselkan kemaluan dia pada kemaluan kami (me& my sister)/...

Saya masih igt lg peritiwa itu & xmungkin saya lupakan sampai bila2 krn dia sering lakukan pada saya &kakak & cousins sy. kdg2 kami dah mandi & berpakaian cantik tp di sebabkan perbuatan itu (bahagian bwh seluar kami basah) kami dimarahi mak krn "kencing dlm seluar''

Tanpa mengira majlis, kdg2 di majlis kenduri kahwin dia akan bawa kami ke dalam bilik lakukan perkara itu. Pernah, dua tahun lalu, satu ketika dia pengsan sb sakit jantung & saya doakan dia 'pergi'...sb saya & kakak katakan pada mak, itu adalah balasan ALLAH pada dosa yang dia buat pada kami.

Saya tau, kakak & cousins saya xkan lupekan tp kami 'terpaksa' lupekan kisah ini disebabkan ats nama keluarga & nenek & nama keluarga.

Kini, saya sudah berkeluarga & mempunyai sepasang anak yg comel.setiap hari saya berdoa agar tidak terjd perkara sebegini kpd anak2 saya, sb saya tau kesan nya..sudah 25 tahun perkara terjadi namun sedikit xpena luput dalam ingatan saya.

* * * * * * * * * *

I've been molested by my own uncle. every one in this world trusted him because he is a noble man. It happens when i was 7- 12 years old. when i was a kid i don't get the idea what is sex. well you know event word 'kemaluan' is shameful in our culture. Nobody teach me about sex education. My uncle said he loves me, that's why he doing 'that' to me. At first he try to kiss me in the kitchen and behind the stairs. then one day when i was having fever, he came to my room and molest me. It happens frequently in a few years when his wife is sleeping or not around the house. He always mention that do not tell it to anyone, he do it just because he love me. The scene is still vivid till know. As a kid, i can feel that its something weird. I always try to meet up with the counselor in school but later i didn't tell her anything about it because i don't trust her. The teachers always talk behind the students that is why we doesn't trust them. so nobody in my family know the truth. I totally blame my parents who left me there. i always jealous with my other sibling because the don't know how hurt my life it is. i normally talk to myself or my imaginary friend. i hate it when people touch me or even hug me.

i kept this story for years and it burden me till now. it affecting my teenage life in boarding school. i rebel a lot and doesn't make many friends or good memory in school as much as others teen did. then one day my friend saw me talking alone. we started became friend. she opens herself first telling me about her problems. she also being molested by her cousin. her mom knew about it but they cant do anything.We CANT do anything. we have to keep it secret forever. or else people will start talking behind our back. most of our family wont believe it. It take years for me to accept my fate, think positively and forgive my parent. its really hard to mend your broken heart and soul. even sometimes i still crying for what happen in the past. even though we do look normal apparently but our heart is still in pain.

As we growing up, my friend and i really cover our aurat since we know what the inner part of men are thinking every time they see us. Girls please cover your aurat. please be aware if they starting to praise any part of your body. For mothers PLEASE don't ever left your daughter without any precautions. talk to them everyday what happen in nursery, school etc. so that you can sense if something wrong in their routine pattern.

p/s : sis wardina, please keep my identity remain anonymous. i do believe in you. i write this just to share to the others girls outside there. jazakallah

* * * * * * * * * *

Salam Kak Wardina,

I'm sorry terpaksa buat fake account just to message you. I don't want others to know about our identity.

Well, speaking about molest, around 15 years ago, my sister (age 3 masa tu) pernah kena molest dengan suami pengasuh. Pengasuh juga merupakn guru mengaji di kawasan saya. Masih lagi cantik and muda serta menjaga penampilan. Mereka mempunyai anak perempuan 2 orang (5 tahun dan 8 tahun tak silap saya). Saya dan adik saya lagi sorang memang belajar mengaji dengan pengasuh tersebut selepas balik sekolah.

Suami pengasuh (syaitan we called him) merupakan seorang guru sekolah rendah dan masa tu seingat saya sedang melanjutkan pengajian peringkat degree secara part time).

Tapi Allah nak tunjukkan kebenaran, Dalam beberapa hari mak saya pelik kenapa adik saya yang berumur 3 tahun tu tak nak minum susu botol and selalu menangis tak nak pergi rumah pengasuh. Walhal sebelum ni dia ok jek. Mak keep on asking my sis and akhirnya adik saya cakap, abah (panggilan utk syaitan tersebut)...bird (panggilan untuk penis).. mouth... sambil tunjuk mulut dia. Budak age 3 tahun mana reti cakap sangat. Sebijik2 dia cakap tapi boleh paham butirnya. Allah!! Untuk makluman, kami diajar dari kecil untuk menjaga private parts and sex education) So words macam bird tu kami semua dah acknowledge.

Mak and ayah bersemuka dengan syaitan and pengasuh. Mereka tidak percaya. Tetapi pengasuh bagi pihak suami meminta maaf kepada kami. Siap mintak jangan report lagi. Yela, suami dia. Takkan tak back up. And siapa percaya cakap budak umur 3 tahun. Suami pengasuh pula tak mengaku.

Dipendekkan cerita, ayah berjumpa dengan lawyer dan polis. Mengikut rakan-rakannya kalau report dibuat memang boleh diterima walaupun pengadu masih lagi budak and berumur 3 thn. Cuma culture masa tu macam tak open sangat. Mereka nasihatkan ayah tidak report demi menjaga aib semua pihak. AIB katenya. Ayah sedih sangat sebab as ketua keluarga dia tak boleh nak protect anak dia dari syaitan tu.

So ayah just report ke PPD (Pej. Pendidikan Daerah) dan syaitan tersebut hanya ditukarkan sekolah. As simple as that? Hmm..

Sehingga sekarang, syaitan tersebut dah pindah sekolah berdekatan dengan rumahnya. Selalu nampak dia solat berjemaah di masjid. Sudah insaf dan taubat mungkin (sigh~). Berselisih dengan ayah saya. Namun tiada kata maaf atau mungkin menundukkan pandangan tanda malu atas perbuatan dia. Saya kalau lalu depan rumah dia memang rasa nak bakar sahaja rumahnya. Tapi sebab masih ada iman lagi, takpe la.

Berkat doa mak and ayah, alhamdulillah, adik saya tak ingat langsung apa yang pernah jadi kat dia. Dia tak ingat langsung siapa yang pernah jaga dia masa dia kecik. Kuasa Allah.

I blame our system. Demi menjaga aib katanya kita semua terpaksa berdiam walaupun kes kami ni ayah and mak saya aware and notice. Wallahualam.

* * * * * * * * * *

Salam kak wardina.
Saya terpanggil utk berkongsi cerita tentang pengalaman saya menjadi mangsa sexual abuse. It happened when i was 5-6 years old.
Adalah menjadi kebiasaan masyarakat kita menghantar anak2 tinggal di kampung bersama cousins atau atuk dan nenek mereka sewaktu musim cuti sekolah. Lebih2 lagi kalau ada cousins yg sebaya. So as my parents and me.
Rumah cousins sy bersebelahan dgn rumah atuk n nenek sy. I stayed with my cousins. Aktiviti di kg mmg seronok. Mandi sg, melastik burung, berbasikal etc. But sadly when night comes, my pakcik (my cousins' father) came into our room n started to molest us, me n his daughter!
At first we both were puzzled. We didnt understand what happened, but i guessed we knew something was wrong.
We never had the thought of telling it to anybody, either because we dont know how or maybe because we ourself didnt really know what it was.
The episodes happened for a few times. The pakcik will put his hands on me whenever he can. When we berselisih in front of the toilet, he will touch me there, i was only six! When he brought us mandi sungai...
There was this one time my cousin said to me, 'Pakngah tak masuk bilik kita kot hari ni sbb dia puasa' so that night we were so happy. We giggled n laughed like other normal kids do. But we were wrong...
Sometimes my parents didnt have the time to 'jemput' me from kampung so they asked the help from the pakcik. On our way back to my house, he will stopped at the ladang sawit n raped me. I might be six years old by now because i remember it, vividly.
I grew up being a rebellious teenager. A very 'garang' person, inside, i know i'm not. As for my cousin, she took it quite, erm...bad. I heard that she almost told her mother about it when she was about to sit for spm because she couldnt contained it no more. Yes, as we grew older, as we gradually understood wat was actually happening, we wanna tell it to somebody, anybody, but we couldnt, cos we didnt wanna break our mothers heart...plus it happened so long ago. Wats the use?
Now i have two daughters. When my mother in law wants us to send my kids n stay with them during school holidays, i just said, 'NO'.
Thats not the worst part. The worst part is during hari raya or kenduri. I still have to meet the pakcik. i've stopped shaking hands with him long ago. i never let my kids near him. I hate him. Ill kill him with my bare hands if i could.

pls rahsiakan my name.
thanks.

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum kak wardina selepas membaca kisah2 sedih yg di kongsi oleh kak wardina tentang kes cabul kehormatan kanak2,saya terpanggil untuk kongsi bersama apa yg pernah terjadi kepada saya ketika saya berumur 6tahun.Saya pernah dicabul kehormatan oleh guru pra sekolah(i no longer called him GURU).Kejadian berlaku di dalam kelas sewaktu sesi pembelajaran berjalan.Sewaktu itu saya ingin bertanya kan soalan kepada dia,so saya pergi ke meja guru,namun instead of terus menjawab soaln saya,dia menarik saya untuk berdiri di sebelah kerusi nya,which is half of my body terlindung di sebalik meja guru disebabkan saya rendah.Dia 'meraba' kemaluan saya(dengan memasukkan tangan ke dalam seluar saya),at the same time he warned me to not tell anyone else esp my parents.At that time i know something was wrong.tapi saya takut untuk menjerit,apatah lagi untuk melawan perbuatan dia.Kejadian berlaku 2 kali dalam masa sehari(in which for the second time i was called by him to his desk),disebabkan takut untuk mengatakan tidak,saya ikutkan saja arahan tersebut.Setelah pulang dari sekolah,saya terus memberitahu ibu saya kejadian tersebut,dan police report dilakukan,(walaupun pada mulanya guru besar sekolah tersebut memujuk ibu bapa saya untuk berdiam).Walaupun kes diselesaikan under mahkamah for few years,namun kes hanya selesai dengan arahan pemindahan guru tersebut.Saya mengalami trauma utk ke sekolah selepas kejadian dan malu untuk berjumpa rakan2 di awal fasa selepas kejadian.

Setelah menginjak dewasa(kejadian berlaku hampir 15tahun yg lepas) saya akui balasan yang diterima kepada PENJENAYAH tersebut tidak setimpal dengan KESAN negatif yg saya tanggung sehingga besar.jujur saya katakan,saya tak dapat lupakan sedikit pun chronology of the case,dan kadang kala perasaan amarah timbul dlm hati saya.Saya juga membesar sebagai seorang gadis yang tidak mudah mempercayai orang lain,dan sukar menerima maaf org lain apabila sya dikhianati oleh org yg pernah sy percaya.i did try to control sikap2 mazmumah yg mungkin timbul kesan daripada kejadian,tapi saya hanya manusia,yang mudah terpengaruh dengan perasaan(dendam dan benci).
Apa yang saya harapkan,parents dapat memupuk sikap berani untuk anak2 melawan tindakan negatif org lain terhadap mereka.Kanak2 juga should be exposed to this issue(in positive way).Dan,ibu bapa perlu berani dlm menyelesaikn kes sebegini,selagiboleh lawan,sila LAWAN!

* * * * * * * * * *

Salam, Kak Wardina...
Please keep my identity a secret.
Thanks for sharing the story about child molesting. I thinks it's crucial for the parents out there to know the sad reality about what could happen to their little ones.
I had gone through the experience and I can say that it is still haunting me, making me feel tainted sometimes.. I feeI terrible reading the stories you posted but knowing that I'm not the only one who had been through all that, it's liberating somehow..
I was molested by my cousin when I was 8. I always went to his house to play with my other cousins and when there was no one home, he'd invite me over to play with him. I felt something was wrong but I was only a child then. But I stopped going to his house because I slowly felt terrified of him. Maybe Allah was protecting me back then, before he could totally ruin me.
I only realised that what he did to me was wrong when I was 13 and since then I hated him to gut. I avoided him, never in the same space with him even during family gathering. My family doesn't know about the incident, I never tell them but I always keep an eye on my other younger sisters and never let them near him. I asks them if there's anyone they're not comfortable with, advice them not to be too close to any man even if he's a close family member.
I never had the courage to confront my cousin and I think he already forgot the terrible thing he did to me. It almost killed me to see that he's perfectly fine living his everyday life while I was the only one struggling to block the terrible memory.
I learned to forgive him. It was a very hard thing to do but I think if I don't forgive him for what he'd done, I will never be able to move on. I forgave him and trust everything to Allah's judgement.
Yes, I've forgiven him but I will never forget. I had learned my lesson never to trust anyone easily and blindly.
To all parents out there, keep you children close to you and observe their behaviour.. please, don't let them face the same thing like I did.. It's horrible to live with that that of experience.
Thanks Kak Wardina, may Allah blesses you and family always.

* * * * * * * * * *

This happened long time ago. Masa saya umur 9-10 tahun dulu. Saya pernah sekolah kafa dulu dan pernah mengalami situasi yang sama. "Ustaz" ni dah tua sangat kak. Masa tu dia dalam umur atuk atuk je. Dalam 50-60. Tapi tak tahu la saya tak ingat macam mana benda ni berlaku. Tapi Ustaz ni treat saya differently dari student lain. Kafa tu kecil. Jadi, student tak ramai. By treat differently, dia selalu panggil saya masuk office dia sorang sorang. Lepastu, dia akan offer saya chocs/sweets untuk saya duduk dalam office tu lama. Yelah, umur 10 tahun, dapat choc free mesti suka. Dia juga akan suruh saya duduk on his lap while i makan chocs tu. masa tu memang rasa uncomfortable sangat!! Dia akan 'raba' peha, bahagian kemaluan saya dan puji puji saya. Saya masa tu memang rasa pelik sangat. Rasa tak tahu nak buat apa nak respond apa. Sebab saya tak tahu apa yang dia buat, and I dont know apa saya patut buat!!
Saya mula mula selalu rasa special. Sebab "ustaz" selalu bagi saya markah tinggi, belanja makan. Bila dia asyik panggil saya masuk office berdua dengan dia dan dia buat benda yang sama, saya memang rasa tak selesa. Saya jadi depressed dan benci nak pergi sekolah. Saya selalu akan buat alasan penat la sakit la untuk tak pergi sekolah. Then, one day, sebab saya stress sangat dengan situation tu, setiap kali "ustaz" tu panggil saya pergi office dia, saya akan ajak kawan saya sekali. Supaya saya tak kena benda macam tu dah kak. Memang geram sangat!! Sampai saya belajar betul betul dan bagitahu parents saya yang saya nak tukar sekolah agama atau saya nak berhenti dan tak nak sekolah agama lagi. Takde siapa dalam family saya tahu benda ni. Sebab saya takut. Lagipun benda dah lama. Cuma rasa geram dengan "Ustaz" tu masih lagi ada sampailah sekarang.

* * * * * * * * * *

Anakanda wardina,
tak kurang banyak kes pencabulan dan rogol kanak2 dibongkar oleh guru2 disekolah. Lebih 20 tahun lepas, guru BM tahun 4...mberi tajuk karangan:
"Pengalaman yg tidak boleh saya lupakan".
karangan seorang murid perempuan ...mnjadikn kami guru2 gempar dan ketakutan. Murid ini dirogol oleh bapanya sendiri hampir stiap mlm sejak kecil. ayatnya yg masih sy ingat sehingga sekarang:
"setiap malam bila ibu dan ayah masuk bilik untuk tidur, saya jadi takut..Ayah akan keluar bilik semula untuk membuka tv di ruang tamu di mana saya tidur. Masa itulah ayah akan lakukan perkara itu pada saya."Aduh..bayangkanlah keadaan anak ini yg kesaorangan...Dipendekkan cerita..pihak sekolah dan pihak2 lain yg bkaitan..melawat ke rumah murid itu.Rumah itu kecil...bilik hanya satu...jadi murid ini terpaksa tidur di kati bujang di ruang tamu.Ngeri dan hancur hati bila dibayangkan keadaan itu.Ibu murid ini tak ambil kisah....yg penting dia sendiri dapat lena.
Akhirnya...ayahnya direman dan murid ini dijaga oleh neneknya di kampung ..negeri lain.Selang beberapa ketika, pihak sekolah dimaklumkan dakwaan thdp ayahnya gugur kerana si ibu memujuk anaknya dan 'saiko' murid tersebut akan implikasi kpd ayahnya kalau dia dipenjarakan.
....Rumusan kami:
memang ibu itu tak layak dipanggil ibu...
malah tak layak pun jadi ibu.

* * * * * * * * * *

 Assalamualaikum kak dina, harap kak dina sorokkan identiti sy..

Cerita ni masa saya masih kecil. Waktu tu mak ayah sibuk kerja & panggil seorang lelaki tua yg hari2 di masjid melaungkan azan setiap kali masuk waktu solat. Alhamdulillah atas dasar kenal rapat & selalu dtg ke rumah.dia bersetuju untuk mengajar sy mengaji. Dari mukadam ke alquran sehingga khatam. Mak ayah yg paling bangga dan gembira.

Tp dalam kegembiraan org tua sy meraikan majlis khatam quran sy, tersemat satu kenangan pahit yg takkan sy lupa sampai akhir hayat sy.

Sy didera dari segi fizikal dan emosi saban hari... Setiap kali sebelum bermula menghafaz, sy dipaksa bercium denggan nya terlebih dahulu. Bukan cium tangan ya, cium mulut seperti french kiss. Gelinyaaaaa saya waktu tu.. Allah sahaja yg tahu dan mendengar setiap adu sy padaNya...Dia siap mengajar sy bagaimana perlu sy lakukan apabila kami bercium..dari tak tahu apa-apa dan hanya kaku... sy sudah tahu dan dalam terpaksa sy melayan sahaja bimbang di apa-apakan atau diperlakukan lebih dari itu. Ya Allah kejinya..

Dan selepas mengaji, sy dipaksa menonton aksi onaninya bermain kemaluannya dan memaksa sy ...........

Tak sanggup sy menghabiskan cerita sy kak dina. .. seawal umur 5 tahun sy sudah tahu sedikit sebanyak adegan seks walhal waktu itu.. rakan sebaya sdg sibuk bermain anak patung, masak2 dan main kahwin2. Sedihnya sy kak dina..

sy seorg pendiam, sy juga pemalu.. mungkin karakter sy ni membuatkan sy untuk tidak bercerita kepada ibu bapa sy. Maafkan sy.

Nasihat sy kepada ibu bapa, please please pleaseeeee berbual dgn anak. Tanya anak apa yg dipelajari & bawa berbincang semua topik dlm kehidupan seharian anak. Kdg2 kita tak sedar yg keputusan kita tu sebenarnya tak elok utk kehidupan anak tu sendiri. jangan marah anak dan jangan tengking atau pukul dengan kuat cukup untujk mengajar kerana percayalah.. karekter sebagai ibu juga mempengaruhi emosi anak. Dahulu sy tak mahu cerita kepada ibu kerana bimbang sy akan dipukul kerana ibu sy seorang yg garang.

MasyaAllah sy x tau jika ada mangsa lain yg sama nasib dengan sy, dan jika ada.. bertabahlah. Allah sentiasa ada bersama kita.

Dan si pelaku, masih lagi hiduo dan hari2 di surau dan ya.. masih lg suaranya melaungkan azan setiap kali waktu solat.

Kak dina.. please hide identiti sy.. kerana sy masih lagi merahsiakan hal ini dari sesiapa pun.

Terima kasih. Akhir kata Demi Allah cerita sy benar dan sy tidak mereka-reka cerita.

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum wbt

Kak Dina,

Saya teragak-agak untuk send mesej ini.
Tapi diharapkan kisah ini boleh jadi ikhtibar pada ibu bapa di luar sana.

Saya juga pernah mengalami pengalaman yang sama ketika kecil.
Mak ayah pergi kerja.. Anak-anak tinggal di rumah mak saudara.
Kehidupan kami pada awalnya okay2 je. Hubungan antara sepupu sangat rapat memandangkan family members kami kecil.

Sehinggalah satu hari, saya tersalah panggil sepupu saya ni "gila" (I can't remember why). Cousin saya tu marah and bagitahu sebagai denda, dia akan jentik tangan saya setiap hari selama 100 hari. Kononnya nak educate saya.

Awal-awal tu, memang kena jentik je tangan ni. Oh katanya jangan bagitahu siapa2 pun, kalau tak lagi teruk hukumannya.

Sehinggalah dari jentik tangan tu kepada kejadian mula meraba. Dia mula suruh saya pegang kemaluan dia dan tangannya mula meraba kemaluan saya.
Kejadian sempat sekali dua, before saya rasa benda ni salah.
Oh waktu tu umur saya sangat muda lagi. Still di bangku sekolah rendah, sorry i cant really remember the exact number. waktu ni, that person sekolah menengah. Kami beza 6 tahun.

Walaupun kejadian hanya berlaku sekali dua, tapi effect dia life-time!!. Ia sangat membentuk keperibadiaan saya selepas itu. Saya jadi seorang yang sangat pendiam, takut even towards my own dad. Hubungan saya dengan ayah jadi dingin. Saya takut ayah akan buat benda yang sama pada saya.

Dah la tu menambahkan ketakutan saya, lepas that person habis spm, my family offer utk dia tinggal 1 rumah dengan saya. I live in trauma kak. Sangat2 takut perkara yang sama berulang.

Until saya darjah 5, saya beranikan diri, bagitahu mak ayah yang ustaz cakap tak boleh budak umur macam saya ni still tidur dengan mak ayah.. Sebenarnya tu alasan saya nak kick that person out from my house. Alhamdulillah berjaya. Even muka dia still selalu muncul dalam rumah tu, at least malam2 dia dah tak tidur situ. Rasa aman lah sikit.

Saya simpan lama kisah ni. Saya agak rebel waktu remaja. Mak saya sedih bila saya camtu.
Then saya tak dapat tahan lagi, saya luahkan kat mak semua yang berlaku.
Mak cakap "sabarlah.. benda dah lama.. takyah bagitahu orang lain nanti gaduh pulak keluarga"

Sedih sangat-sangat dengar mak cakap camtu.
Dia simpati dengan nasib yang menimpa saya tapi that's all.
Tak nak besar-besarkan cerita katanya.
Tak nak gaduh family besar.
Kisah lama..

Alhamdulillah walaupun saya rebel camne pun, Allah izinkan saya belajar oversea. Situ saya belajar banyak mengenai Islam. Saya belajar untuk memaafkan. Saya cuba. Mula-mula saya gagal. Awal-awal dulu, saya memang sangat dingin dengan sepupu tu, semua orang perasan. Siap ayah dia complain dengan mak saya, cakap saya sombong, layan sepupu2 yang senang dan bijak2 je. Anak dia sorang ni, saya dingin gila.
Then.. mak cerita kat mereka apa yg terjadi. Menangis ayah dia dengar.
Tapi again depa semua pretend tak tahu apa-apa.
Mereka again simpati dengan nasib yang menimpa saya,tapi again that's all.

Saya tahu tiada apa yang boleh ubah situasi ini.
Perkara dah jadi.
Yang penting sekarang masa depan.
Anak2 buah saya semua saya jaga, and nasihat drpd depa kecil jangan bertelanjang depan org tua. Kalau diorang too rapat dengan mana-mana individu opposite gender, saya akan bagitahu apa yang boleh, apa yang salah. Hopefully perkara yg sama takkan berulang lagi.

Allah tu kan Maha Adil.
Dia sampai skrg takde anak.
Ikhtiar macam2.

Even sekarang I can treat him better than I used to, tapi jauh dalam hati waspada itu sentiasa ada.
Itu yang perlu ada pada semua orang sebenarnya. Percaya jangan membabi buta, kerana hitam putih hati seseorang tu hanya Allah yang tahu.

Skrg yang penting peranan kita semua untuk me-manusia-kan masyarakat. Ayuh kembali ke jalan Allah.
Zaman akhir zaman terlalu banyak fitnah dan maksiat berleluasa.
Let's stay together and be the ghuraba' (strangers) as mentioned in hadith Rasulullah saw:
"Islam began as strange, and it will return strange as it began;
so glad tidings to the strangers"

Love u Kak Dina.
Please doakan saya dan mangsa-mangsa lain supaya boleh keep strong and setiap kezaliman/penganiayaan yang berlaku sebelum ini Allah hintung sebagai pemberat amal kami di akhirat kelak.
Doakan hubungan baitul muslim yang baru dibina diberkati Allah. smile emoticon
Uhibbu ki fillah

* * * * * * * * * *

saya tengok ramai yang share cerita saya pun nak cerita jugak kisah hitam saya

tajuknya :
Anak lelaki pun tak selamat dibawa ke masjid , tanpa pemantauan kita. because its a public place !

the story is very simple, alhamdulillah keluarga saya keluarga yang beragama, dari kecil memang ayah ajar dan ajak anak-anak lelaki ke masjid.

ketika orang lain tengah solat, selalunya antara maghrib dengan isyak lah budak2 ( lelaki dan perempuan ) dan ramai orang datang masjid.

ceritanya , tengah orang lain sedang solat jemaah, ada abang2 yang akan bawa budak2 lelaki ajar dan buat macam2 dan macam2 lagi pengaruh lain yang sangat membahayakan dan kadang2 pengaruhnya sangat buruk!

kes saya, saya tak ingat macam mana ceritanya, masa tu saya kecil lagi dan abang tu dah baligh dalam umur tingkatan , saya pernah diajak masuk kedalam tandas, time tu saya ikut sahaja sebab tak tahu apa2.

abang tu bukak baju saya dan bogelkan saya, dan dia pun sama half-naked bahagian bawah. dan dia peluk2 saya etc. saya ikut sahaja sebab memang budak kecik nak tahu apa.

lepas adegan2 dah habis , kami keluar tandas, act like nothing was happened. tu dia bagi saya burger sebagai ganjaran .

dan yang paling best.
dia adalah anak seorang imam di masjid tu.

Kesimpulan : anak lelaki anda pun tak selamat, kalau bawa pergi masjid pastikan mereka berada bersama anda setiap saat, lebih2 lagi ketika anda sedang kusyuk solat. dalam masa 5-10minit anda solat berjemaah. Macam2 perkara boleh berlaku kepada anak2 anda dibelakang anda. ingat, masjid is a public place and sesiapa sahaja boleh datang dan buat apa sahaja pada anak2 ketika anda sedang kusyuk solat secara berjemaaah !

( tolong rahsiakan nama saya ya kak dina, demi Allah cerita ini adalah benar )

* * * * * * * * * *

Saya pon nak share smtg sebab saya tak pernah bagitahu org lain, abt sexual abuse. Bukan saya sebab saya lelaki, tapi adik saya (2 girls), saya pernah witnessd (during childhood) my cousin buat smtg xxx with her private part. Cousin saya ni dah remaja. My cousin nampak terkejut dan malu. Saya faham apa yg dia buat tu salah walaupun saya masih budak. Dia janji kat saya nak belanja nnt sebab nak suruh diam tapi janji hanya janji. Saya bodoh sgt dan tak tahu nak buat apa. Ini kisah adik saya yg pertama.

Adik saya yg kedua pon dia buat juga perkara yg sama, tapi kali ni terkantoi coz my mom caught him by herself. Mak saya sgt marah. Mak saya pon ada report mak dia (makcik saya) tapi sebab 'family' mak saya mcm akur dan cuba lupakan dan memaafkan dia.

Memang tidak dinafikan parents saya busy bekerja. Saya pon tidak menafikan bahawa inilah punca utama kejadian bodoh ini. Kurang pengawasan dan kurang perhatian dari ibubapa. Tinggalkan anak2 tanpa pengawasan orang dewasa dan tinggalkan anak bersama orang yg tidak sepatutunya (walaupun 'cousin')

Saya cuba lupakan perkara ini tapi masih segar dalam kepala walaupun pelakunya telah meninggal dunia (road accident) few yrs ago. Saya juga masih tidak dapat 'reda' dengan apa yg dia buat sebab saya rasa ralat sebab xselamatkan adik saya sebab terlalu malu nak cerita kat orang lain termasuk mak saya.

Apa yg saya cuba sampaikan adalah ibubapa jangan sesekali abaikan anak2, berseorangan tanpa pengawasan, dan sila buat report pihak berkuasa jika kejadian ini berlaku. Jangan diam dan memaafkan pelaku.

Sekian Wassalam

Regards,
Abang Protective

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum kak wardina. Sebelum saya mula kan cerita ni, saya harap akak dapat keep my identity anonymous. smile emoticon

Lately ni saya nampak banyak kisah2 mengenai child pedophile yang akak share di page akak ni. and i really think its a very good thing to do.

Actually the reason i texted you is because i wanted to share my story regarding that matter as well. Ever since kes mengenai pedophile ni jadi viral, memori saya mengenai peristiwa tu datang balik dan saya rasa sangat stress coz i couldnt tell anyone about it, even my own parents. Reason nya sbb saya belajar agak jauh dari rumah, jd saya tak mahu lah ibu ayah saya risau although this incident happened years ago (when i was 6).

So here is how the story goes. Mase saya di tadika, my body was already quite big for someone my age. I was like the tallest in my class n saya jugak seorang murid yg sgt aktif dan berani. Semua pertandingan saya masuk. Sampai lah satu hari ni, cikgu offer saya masuk pertandingan menyanyi. Dan mungkin rezeki saya masa tu, saya berjaya masuk sampai ke peringkat negeri. So sewaktu preparation utk pertandingan tu, cikgu upah lah seorang photographer ni utk ambil gambar saya. He was probably early 40s kalau tak silap. Sbb kan die perlu amik gambar saya, die selalu lah dtg ke tadika saya tu and lama2 saya pun jd mesra dgn die. One thing he always does bila die dtg ke tadika tu is die akan panggil saya dan suruh saya duduk atas riba die. Sebab kan i was only 6 that time, saya pun ikot jela. Setiap kali saya duduk atas riba die, tangan die mesti akan berada di antara peha saya and i can feel his hand caressing my private part. Mula2 he does it softly, lama2 he started to become harsher. At first saya takde fikir pape coz im only 6 and i thought it was normal, but after a few time saya mule rasa confused, kenapa die but macam tu. Then saya mula rasa tak selesa bila die buat macam tu, so bila die dtg je mesti saya refused utk duduk atas peha die but still he will force me so. Until one day tak tahu lah kenapa, saya bagitahu parents saya pasal ape yang pak cik tu buat pada saya, dan ayah saya sangat marah. Jadi selepas tu, setiap kali saya kena berlatih menyanyi, ibu saya akan teman saya supaya pak cik tu tak berani buat macam tu lagi pada saya. Saya tak pernah faham sbenarnya kenapa ayah saya sangat marah masa tu, sampai lah saya masuk sekolah menengah dan saya start tahu mengenai perkara2 ni baru saya faham bahawa perbuatan yang pak cik tu buat pada saya di panggil mencabul. Dan waktu tu masyAllah say sangat takut. Naif sungguh saya dulu.

After i realized what he actually did to me, i trained myself to be very protective over my own body. Dan untuk pulih kan mental saya, saya ajar diri saya untuk menjadi lebih berani dan confident. Saya perasan kebanyakan mangsa2 dlm cerita yang akak share ni, selepas peristiwa hitam tu berlaku pada mereka, mereka jd pendiam dan takut n saya rasa benda tu tak bagus because in order to help yourselves in overcoming the trauma u need to be brave and strong. Because if you dont, u will never recover.

I know this story isnt as bad as others but still, only the person yang mengalami nya akan faham. Until today it still gives me chills setiap kali saya teringat mengenai perkara ni. Its been more than 15 years, saya tak tahu pak cik tu hidup lagi ke tak. Wherever he is saya harap die dah bertaubat dan tak lah buat perkara yang same pada kanak2 lain. Saya dh lupe muka die macam mana dan saya tak mahu ingat pun rupe die. I forgave him but i will never forget what he did.

Thank you for reading my story. Now i feel like the burden has been lifted from my shoulder a bit. Thanks kak dina. I hope this story can be a lesson utk parents out there supaya jgn senang2 bagi anak2 mereka main2 dgn strangers.

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum..
Sy nak ceritakan pengalaman sy dicabul oleh abg ipar. Sampai skrg tak ada siapa yg tahu ttg apa yg blaku dan apa yg sy lalui. Perkara ini berlaku ketika sy tingkatan 1 dan skrg sy sudah ada sepasang anak yg comel. Ya Allah berat sgt sy nak luahkan krn selama ni sy pendamkan sj.
Kejadian ini berlaku semasa kakak sy dlm pantang. Abg ipar sy sewaktu tu kerja masih tak menentu jd waktu malamnya sy akan tidur temankan kakak sy yg masih lemah.
Sy selalu tak sedar bila si bangang blk dr kerja. Si bangang (gelaran utk abg ipar). Sampailah satu malam tu sy rasakan mcm ada org tarik seluar sy, sy tidur bawah. Dia sanggup tidur sempit2 atas katil semata2 utk halang pandangan dr kakak sy nampak. Sy jd kaku........
Dia menggosok2 tangannya di punggung sy. Betapa hancurnya hati sy bila abg ipar yg sy sangka baik sgt selama ni rupanya syaitan!
Selepas kejadian tu sy tidur dgn ibu dan ayah.
Lepas bberapa tahun, kakak sy bersalin lg dan minta tlg sy temankan dia di rumah. Kali ini dia berpantang sendiri. Dalam hati tak nak sgt tp bila dia merayu saya setuju juga walaupun berat hati.
Tak sangka si bangang tu masih sama!!! Dia sanggup masih dalam bilik sy tidur dgn membawa buaian, konon2nya senang nak tidurkan anak pertama. Bilik tu sejuk. Saya dah menggigil, tak kan nak cerita apa yg berlaku dekat kakak. Dahla masih dlm pantang, kn meroyan plak.
Malam tu sy tidur pakai seluar jeans n selimut seluruh badan sbb ingatkan dia suka gosok punggung sj. Lain pula jadinya. Dia mula meramas buah dada sy. Sampai la sy buat2 terkejut baru dia diam.
Sejak hari tu, sy dh tak tidur rumah kakak sy walaupun dia merayu sy ajak temankan dia. Saya tak nak sampai kena rogol br nak menyesal.
TAPI!!! Sy benci sangat kalau nampak dia. Pernah sekali dia ajak anak lelaki sy yg berusia setahun tidur di rumah. Sy keras2 bantah. Biarlah orang nak ckp sy sombong dr peristiwa yg sama jd dekat anak sy. Saya sanggup berhenti kerja untuk jaga anak2 sy dr hantar ke nursery.
Sy benci sgt si bangang tu! Bila sy tahu anak saudara sakit. Dalam hati sy kata tu la balasan utk ko! Harap ko insaf dgn apa yg ko buat. Jgn ko lupa ko dh buat dgn aku.
Walaupun bunyinya mcm sy perempuan yg teruk tp sy selalu harapkan dia dlm kesusahan.
YA ALLAH sedih sgt

* * * * * * * * * *

I have a story to be told.

I do not know to categorized ths as molest or rape.

I was 6 then;
Uncle saya datang bersama keluarga ke rumah parents saya. Anak-anaknya ramai lelaki.

Jadi;
setiap petang seperti biasa; menjadi rutin untuk saya mandi petang.
Selalunya Emak or Kakak yang tolong manage saya selepas mandi. Tapi disebabkan hari tu ada tetamu; saya uruskan sendiri.

Selepas selesai mandi, saya masuk ke bilik; dan masa tu abang saudara saya ada dalam bilik.

Being a 6YO girl;
Apalah yang saya faham, he was 12YO then.

Semasa saya nak kenakan pakaian, dia grab saya dan letak tangannya di mulut saya. Dia ugut, kalau saya jerit dia akan pukul saya.
Dia paksa saya baring dan lucutkan towel saya pada masa tu.

Masa tu memang saya tak faham apa-apa perbuatan dia. Dia duduk diatas saya dan muka saya dipekup dengan bantal.
Sakit.

Saya diamkan perkara ini, sehingga saya faham apa maksud sex bila saya berumur 12 tahun.
Pada masa tu barulah saya tahu dan faham, saya rasa jijik dan sangat low self esteem.
Saya jadi rebellious dalam diam.
Saya seolah anti lelaki, tambahan bila saya dimasukkan sekolah agama berasrama.

Dan sekarang;
Dengan titik hitam tu.. Saya didik anak-anak lelaki dan perempuan saya untuk membatasi pergaulan antara lelaki dan perempuan.
Saya ajar mereka "Red zone"; dimana tempat 'haram' dipegang atau disentuh oleh org..!

Dan;
Impak dari perbuatan Syaitan itu kekal sampai skrg.
Saya seolah putus saudara dengan pakcik dan keluarganya..saya menjauhkan diri dan tak ingin bertemu keluarga mereka. Allah sebaik-baik pembalas.

Tlg rahsiakan nama saya.

* * * * * * * * * *

Assalam kak dina.
Sedihnya baca all the stories. Unfortunately it happen in my own family also. But not happen to myself. Just nak share story.
Paklong sy orang kuat masjid. Nampak alim. Anak ramai. Paklong ni abang tiri mak sy. Kejadian ni jadi masa sy kecik. Dalam umur sekolah rendah gitu lah. Kesnya...Anak paklong sy ni mencabul dan hampir merogol anak saudara beliau sendiri which is cucu paklong sy ni. Cucu paklong sy ni dalam umur 6tahun camtu. Anak paklong pulak dah sekolah menengah ketika kejadian. Paklong sy memang bela/jaga cucu dia ni sebab mak nya single mom. Yg menyedihkan... this case has been settled secretly and quietly because of the taboo 'malu nanti orang tau'. Somemore keluarga sendiri pulak tu. So sad how an uncle who should protect his niece but the one who ruined her entire life. Same goes to the grandpa.
When i asked my mom why this happen? Kenapa x report polis. Kesian aisyah (nama cucu paklong) tu. My mom said bapak borek anak rintik! Rupa nya my mom dulu penah kene molest dengan paklong jugak when she's in teenage.
Astaghfirullahalzimm. Sy terus rasa skeptikal dan jelik dengan org2 yg sok nampak alim ni lepas kejadian tu. Rasa takut insecure. Bayangkan lah dari zaman mak sy remaja..paklong remaja. Menurun ke anak cucu dia pulak. Berpuluh2 tahun. But it was kept among family saja. Ikut panas baran sy rasa nak sembur je berdas2 kat muka paklong tu. Geram tak tau nak cakap macam mana.

*please keep secret my name ya. Tq kak

* * * * * * * * * *

Assalamu'alaikum Wardina,

Saya terpanggil untuk cerita pengalaman saya sebagai seorang mangsa rogol seorang ayah. Mungkin hal ni boleh dijadikan pengajaran buat semua.

Hal ini berlaku ketika saya berumur kira-kira 10tahun. Pada ketika itu mungkin waktu cui sekolah dan emak tak ada di rumah. Ayah memanggil saya untuk masuk ke biliknya. Saya tidak syak apa-apa sebab memang waktu tu hubungan dengan ayah seperti biasa seorang anak dengan ayah. ketika itulah ayah menyuruh saya berbaring dan dia merogol saya. Saya sangat terkejut dan tidak tahu hendak berbuat apa. Antara terkejut, rasa takut dan sedih. Ayah memang dikenali dengan sifat garang menyebabkan saya tidak berani bersuara. Tambahan lagi takut ibu sangat bersedih. Ayah juga seorang pemabuk. Dan pernah beberapa kali saya mendapati minuman keras berada dalam peti ais.

Kakak juga mungkin mengalami hal yang sama kerana setiap malam, saya ternampak ayah menghampiri kakak dan kakak sering bergerak-gerak.saya berpura-pura tidur. Dan waktu itu juga ayah sering menyentuh kemaluan saya.

Hal ini berlaku untuk beberapa ketika terutama waktu cuti sekolah bila ibu tak ada kat rumah. 2kali ayah merogol saya sehingga Allah memberikan saya kekuatan untuk melawan. Bila saja ayah menghampiri atau menyuruh saya tidur disebelahnya, saya akan menolak dan menjauh. Dia malah pernah mengatakan ini kepada saya "ini ayah saja.tak apa." Sakit hati saya mendengarkan kata-katanya. Setiap hari saya berdoa agar Allah jaga saya dan tutup aib saya.

Abang juga pernah menyentuh kemaluan saya ketika saya tertidur.di sebabkan semua hal ni, saya mudah terjaga di waktu malam dan susah untuk tidur ketika bilik gelap. Saya juga jadi seorang yangvpanas baran dengan harapan, boleh menjaga diri saya dari menjadi mangsa.

Hal ini sudah terlalu lama dan masih menghantui saya sehinggakan saya takut untuk berumah tangga. Sedangkan rumah sendiri yang sepatutnya membuatkan kita rasa selamat pun tidak selamat untuk diduduki, anikan pula orang yang tidak dikenali.

Sehingga kini, saya masih menetap dirumah yang sama dan hari-hari juga menatap wajah yang sangat saya benci..saya cuba melupakannya namun perkara itu sangat pahit untuk dilupakan Apa lagi bila pelaku dihadapan mata.

Sekarang saya mempunyai 2orang anak buah yang tinggal bersama dan seringkali memori itu menghantui saya dan saya takut hal yang sama berlaku kepada mereka.

Sekarang ayah memang tidak berani untuk melawan kata-kata saya. Mungkin dia takut hal tersebut akan terbongkar.

Saya tidak pernah menceritakan hal ini kepada sesiapa sehingga tahun lepas saya tercerita kepada bekas tunang saya sebab takut akan penerimaannya nanti. Ini kerana saya malu dan terasa hina diri ini.saya takut akan terbongkar aib saya bila Allah telah jaga rahsia ini. hal ini hampir-hampir saya menceritakannya pada ustazah yang saya kenali namun saya tidak berani dan melupakannya. Hari ini saya terbuka hati untuk menceritakannya kerana sudah tidak tahan menanggung rasa perit.

Dari kecil, memang didikan agama dalam keluarga saya sangat kurang malah hanya di tempat sekolah ugama saya mendapat didikan agama. Saya juga mendapat kekuatan setelah mendengar tentang perbuatan sumbang mahram disekolah.

Itu saja yang dapat saya kongsikan. Hanya akak dan bekas tunang saya yang tahu. Bekas tunang saya hanya tahu yang saya tidak suci tetapi tidak mengetahui siapa pelakunya. Harap akak tolong rahsiakan nama saya.

* * * * * * * * * *

Salam Dina,
Pray this message finds you in your greatest state of health and iman inshaAllah.

Mintak kongsi juga pengalaman hitam saya supaya ramai ibu bapa lebih berjaga dan mengambil berat soal ni.

Kejadian Pertama
Tahun 1980an
Umur saya : 5 tahun lebih
Umur pemangsa: 7 tahun
Bukan typo. Memang 7 tahun. Kami berjiran dan mak ayah berkawan baik. Selalu dibiarkan bermain bersama (saya dan abang, pemangsa dgn adik perempuan sebaya saya). Satu hari kami main sorok2 dan pemangsa cadang untuk menjadi team saya dan mengajak saya sembunyi dlm bilik. Dia kunci bilik, dan mengeluarkan majalah lucah dan menunjukkan gambar 'penetration' utk kami cuba. Saya tak nak, tapi dia kata 'best'. So I let him caused I didnt know it was wrong.
Told my mom but she said I made up stories and didnt believe me. Happened a few times till I knew it was wrong and I fely disgusted and avoided playing with him again. My mom was upset caused she adored that boy who seem to be a very obidient son.

Kejadian Kedua

Tahun: 1990an
Umur saya: 12 tahun
Umur Pemangsa: 14 tahun, abang kandung saya sendiri

Abang masuk ke bilik saya, melucutkan seluar saya dan cuba merogol saya. Saya tendang dan berlari mengejutkan adik saya Darjah 3 dgn alasan untuk temankan saya ke bilir air. Abang keluar dari bilik saya. Tak lama selepas itu saya diterima masuk asrama penuh. Alhamdulillah sy gembira kerana 'selamat' dr perasa takut dan curiga setiap kali bersua muka dgn abang.
Kerana takut Mak akan menuduh sy buat cerita lagi (sbb abang anak kesayangan Mak yg 'baik' dan tak pernah melawan kata, bukan mcm saya yg rebellious), saya pendamkan cerita. Tapi beberapa tahun selepas itu, abang lari dr rumah dan menulis surat menceritakan kisah malam itu kpd mak. Abang menyalahkan material porno (video cassette) simpanan Ayah yg menyebabkan dia tergamak nak menjadikan adik kanfung aebagai mangsa. Mak dan Ayah tak bertanya apa2 tentang peristiwa itu kpd saya. I guess it was 'in the past' so it does not matter.

Kejadian Ketiga
Tahun 1990an
Umur saya : 16 tahun
Umur Pemangsa : 40an
Rakan ayah saya

Ayah terlalu percayakan dia, meminta dia memandu saya pulang ke rumah dr shooting (dia pelakon tambahan drama). Sepanjang perjalanan, dia meraba paha saya. Sampai ditempat sunyi dia berhenti kereta dan 'mengajak' saya berzina, saya tolak. Kemudian dia 'masterbate' dihadapan saya. Saya tak cerita juga kpd mak ayah sbb mereka akan salahkan saya.

All these had affected me tremendously. Number one, I trust no one, not even my own parents. I also have a strained relationship with my mom. I tried very much to respect and make her happy, but deep down we both know there is a huge monsters swept under the carpet. She rather not talk about it, I find it hard to ignore it.

Alhamdulillah I am now in my 40 and have children of my own whom I pray everyday to be safe from all these.

But I have yet to find a happy ending for my 70 y.old father who is still addicted to (now internet) porn and shows no sign of slowing down.
May Allah shower His mercy for both my parents and guide them to His path, amin.
I have forgiven all those who wronged and didnt satnd for my right, but I can never ever erase it from my mind. Allahu musta'an.

pls let me be anonymous, may Allah rewards you greatly for spreading this awareness. Hugs to your lil darlings

* * * * * * * * * *

RAMAI Pakcik setan. Careful ok? behind the smiles. And behind the kupiah we never know how sick a person can be..

Salam kak Wardina , bila baca post akk tentang molested children tu , menitik jugak air mata ni teringat pengalaman neraka dulu .

But pls , hide my name .

Ia terjadi when I was 6 , masih di tadika . Dulu selepas balik sekolah saya akan kerumah nenek untuk main2(sebab lebih dekat) dan petang barulah ayah saya pickup saya dari sana .

Satu hari pakcik saya yang di tingkatan 4 ajak saya duduk di sofa dengan dia . Saya pun ikutlah dan duduk sebelah dia . Tapi dia angkat saya and letak atas riba . Dia gurau dan gelak2 lepastu dia selak kain saya dan bukak seluar dalam . Saya terkejut tapi takde buat apa2 sebab bdk2 tak faham apa . Dia tiba2 masukkan 1 jari(hanya sikit) dalam kemaluan dan saya mengaduh kesakitan . Setan betul ! I was just only 6 kak and it hurts so much . Saya masih keliru dan tak faham . Dan pakcik tanya sakit ke ? Saya jawabla sakit sangat kenapa buat macam ni . Dia pun warning jangan bagitau sape2 . I was scared and trust him so I keep silence .

Kejadian kedua , saya dengan my cousin(perempuan sebaya) tgh main2 kereta remote control dengan sorang lagi pakcik(darjah 6) . Pun waktu kami tadika . Masa tu panas sangat so kami hanya pakai seluar dalam saja main2 kat ruang tamu . Tiba2 dia bukak panties kami dan masukkan antenna remote control tu dalam kemaluan kami , one by one . We were shocked but we didn't do anything sebab kami tak faham apa2 pun .

Pernah sekali tu saya ternampak pakcik2 saya dan geng2 dorang tangkap sekor kucing betina tengah pregnant . Lepastu dorang masukkan batang kayu berduri dalam kemaluan kucing tu dan dalam hati saya , kesiannya kat kucing tu kenapa buat macam tu .

One day , we( sy and my cousin) opened up to my parents sbb saya rasa semua benda ni xbetul . Parents bawa kami keluar pegi makan . Masa makan tu saya and cousin citelah kat my parents ttg apa yang jadi . So I thought my parents will stand for both of us dan pakcik2 saya tu akan dikenakan tindakan . Rupanya tak , mereka hanya bincang2 and inform dekat nenek dan atuk tapi semua sepakat rahsiakan and keep silence for the sake of aib family . Sedih sangat saya kak , ingatkan parents nak back up saya rupanya tak . Plssss , parents should care about their children !

Apa yang berlaku affect me until now and still haunting . I grew up jadi remaja suka rebel , lack of self esteem , ssh percaya org , banyak kemarahan dan kebencian dalam diri . and on top of that . saya benci lelaki ! sebab bagi saya lelaki semua tak boleh percaya huhu .

Saya tahu saya tak pernah salah dan ini Allah nak uji sedari kecil . Saya hanya bersangka baik pada Allah kerana mungkin it will lead me for sumthing .

Pakcik2 saya dah kawen dan dah ada anak , setiap kali jumpa , saya sedaya upaya menahan sakit kerana rosaknya diri . We live in sick society , very sick !

but I know , Allah will never leave me . Greatest test only for greatest soilders . Doakan saya kak smile emoticon

* * * * * * * * * *

Saya terpanggil untuk berkongsi kisah saya,mungkin kisah saya belum tahap rogol @ cabul. Tapi hampir utk dicabul. kejadian ni umur saya 13 thn dan pelaku 16 tahun.

Parent saya bekerja dan tinggal la sy dan adik beradik saya (semua lelaki). Si pelaku bukan la datang dari adik beradik saya tapi pelaku adalah abg sepupu sy yg bila cuti sekolah panjang akan bertandang di rumah saya setiap hari. Dia tinggal di asrama penuh so bila balik hanya untuk cuti sekolah yang panjang. Kami mmg tggl berdekatan so dia mmg akan selalu ke rumah saya untuk bermain games dengan adik beradik saya yang lain.

Pada hari kejadian, saya sedang tgk tv di bawah dan tiba2 dia join saya sekali. Masa cuti sekolah ni adik sy berkhatan. So pelaku ni bercerita dgn saya pasal khatan. End up dia ty saya nak tengok dia 'punya'? Saya diam je xbalas pun pertanyaan dia. Then dia tanya untuk kali ke2 soalan yg sama. Saya terus berlari dekat dengan abg sy diatas yg kusyuk bermain game. Alhamdulillah sy xdiapa2kan sbb mgkin masa tu umur saya dah boleh fikir baik buruk bila lelaki dan perempuan. Tapi lepas kejadian dia tetap kacau sy sampai dia tau saya xsuka apa yang dibuat. Lepas kejadian tunjuk dia 'punya' tu saya bercerita dengan adik-adik yang lain kecuali my parent & abg saya. Kami gelarkan dia 'GILA SEKS'. adik-adik saya nasihat kan supaya avoid kan diri dari dia kalau dia datang ke rumah

Sampai sekarang saya xkan bercakap dgn dia dan dia perasan yg sy mmg xsuka sgt2 dia. Lepas beberapa tahun kejadian sy cerita dengan mak saya , mak saya xpercaya dan igt sy buat2 cerita pasal kejadian tu. Sebab mak sy xpercaya cerita saya adalah sebab dia seorang bdk yg sgt bijak. Sek di sekolah agama,lepas SPM smbg study ke overseas dan sekarang bergelar seorg doktor. Tapi saya xpernah respect dia as a doktor. PERVERT! saya harap pesakit dia bukan lah mangsa dia.

Saya menjadi seorang yg xpernah percaya dengan lelaki sbb sy menganggap lelaki pandang PEREMPUAN adalah simbol seks mereka. Umur sy dah masuk 28 thn tapi saya xpernah berkawan dgn mana2 lelaki sbb sy xpercaya kan diorg. Lelaki yg berperwatakan baik ni la yg BAHAYA .Sy stop panggil dia "GILA SEKS' selepas dia mendirikan rumah tangga. and sy doakan dia agar xdapat anak perempuan supaya anak dia xjadi mangsa bapak dia.

PLEASE HIDE MY NAME. Saya tau dia akan baca apa yg sy tulis dan saya harap dia SEDAR apa y di buat ni sgt2 salah.Semoga dia xbuat bnd2 ni dekat perempuan2 lain. Untuk ibu bapa please alert dengan apa yang anak2 anda cuba smpaikan.

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum kak wardina.
Bila baca apa yg akak kongsikn,saya cuba memberanikan diri utk menaip & cerita apa yg terjd dgn diri saya.Agak berat pada mulanya,tp biarlah ianya menjd iktibar buat ibubapa diluar sana.

Saya anak bongsu drpd 4 adik beradik. Latar belakang keluarga? Atuk saya seorg ketua kampung,imam kariah & tokoh maal hijrah (ms sekolah menengah). Saya menjd mangsa kpd abg sepupu & pakcik saya (adik ayah). Kalau ikutkn,perkara ini myb x sepatutnya jd. Iye la,pakcik anak seorg imam. Abg sepupu cucu imam. Ms tu saya berusia 5-8y. Pada mulanya abg sepupu,dia agak rapat dgn keluarga kami. Dia slalu geram dgn saya,myb sbb kecik2 saya putih & chubby. Tp ayah & mama x syak apa2. Lgpun dia x de adik perempuan. 1 hari tu dia pggl saya,peluk2 & cium2. Saya cuma tahu,kalau peluk & cium kira org sayang kita. Ianya berlarutan sehingga dia memasukkn sesuatu dlm kemaluan saya. Saya masih ingt. Saya hairan napa ada darah. Dia cakap jgn cakap dgn sesiapa. Saya takut. Mama & ayah sy sgt garang. Saya x berani nak ckp. Pernah smpi seluar berdarah. Bila mama & ayah tanya,saya ckp saya jatuh. So mama x syak apa2. Saya takut nk ckp sbb takut kena marah. Rs sakit tp bila saya merengek,kakak2 ckp sy mengada2 anak bongsu katakn. Ms tu kakak darjah 5 or dajah 6 kot.

Psl pakcik,ms tu kami blk kg. Blk sbb pakcik ni,buat akikah anak dia kat rumah atuk. Ni anak pertama,isteri dlm pantang. Saya masih ingt. Time tu,saya main2 dgn sepupu lain. Main2 jd suria baja hitam la,main masak2 la,jd power ranges la. Pakcik pggl saya,ckp nk main game x? Dlu kn famous game super mario,tank,pacman. Bila kena ajak sapa yg x nk. Budak2 kn. So saya pun ikut. Pakcik ckp jgn cerita dgn sesiapa & jgn ajak sesiapa. Dlm otak pk nk main game je. Saya pun ikut pakcik blk,ayah nampak saya ikut. Pakcik ckp nk bawa sy pergi rumah dia,ayah tak syak apa2. Ayah benarkan. Bila da smpi rumah dia,hanya dia & saya je. Dia buat air & main game sama2. Lepas tu,dia ckp da la. Kita main game lain,dia ajak masuk bilik dia. Suruh baring kat katil,buka baju. Dia ckp kalau sakit cakap, disebabkan sblm ni abg sepupu pernh buat mcm itu. Saya hanya diam. Saya tak tahu itu adalah salah. Saya fikir,oh org syg sbb dipeluk & dicium. Bygkan la ms tu apa yg saya tahu.Saya dpt tahu apa yg dilakukn terhadap saya adlh selepas saya darjah 6. Ms tu,cikgu2 buat kem utk upsr. Ckp maruah kita bkn rambut sbb ada pepatah kata rambut mahkota wanita. Cikgu ckp miss v tu mahkota kita.

Lepas tahu itu adlh salah & sy mangsa sumbng mahram. Sy jd seorg yg memborantak. Saya jd menyampah & sakit hati dgn dorg yg buat saya mcm tu. Tp saya tetap x berani nk ckp dgn adik beradik lain & mama serta ayah wpun saya memberontak.

Kak,wpun sy da berkeluarga & mempunyai anak. Byg2 tu masih menghantui sy. 4thn lepas,saya blk kampung. Jmpa la dgn pakcik ni,ms tu raya. Boleh dia ckp "Selamat Hari Raya,Maaf Zahir Batin,Kosong2. Kalau ada yg x puashati,jmpa diAkhirat". Sakitnya hati saya. Dlm hati,puii. Berlagak suci & baik. Sy seboleh2 x mau berjmpa dgn dorg ni. Ada ms sy pk, korang ada anak tunggal perempuan. Kalau org lain buat kat anak korg br padan muka. Wpun anak dorg tu adik sepupu sy sendiri. Skrg saya ada 3 org anak perempuan. Saya takut sgt. Wpun anak br darjah 1,saya ajar dia. Jgn bg org sentuh dia. Kalau org sentuh sepak je. Dlu mama & ayah garang. Skrg saya cuba jd ibu yg mesra dgn anak2. Biar anak2 bagitahu saya apa mslh dorg. Biar saya rapat dgn dorg. Mak ayah diluar sana jgn la terlalu garang smpi anak takut nk luahkn apa yg dia rs.

Hingga skrg,saya cuba lupakan apa yg jd. Tp ada masih terbyg2 & terlintas. Kalau akak tahu,inilah kali pertama saya luahkn apa yg sy alami,bygkn berapa tahun saya pendam kak. Bila tgk berita atau baca berita,Org2 ni terlepas,Allah swt je tahu betapa sakitnya hati. Thn lepas saya dpt tahu yg pakcik kena tahan polis sbb mencabul anak angkat dia. Hati saya sgt2 puas. Padan muka kau,setan. X da perasan simpati langsung sy pada dia.

Mak & ayah diluar sana. Kalau ianya terjd pd anak,buat la report. X perlu nk pk gaduh adik beradik. Fikirkanlah trauma anak anda & fikirkan kalau ianya terjd kpd anak yg lain ataupun anak org lain. X perlu nk jaga nama utk org yg mcm ni. Saya harap sgt,saya dpt lupa apa yg terjd. Jgn fikir pedo ni hanya wujud kat negera org putih je. Kat Malaysia berlambak sebenarnya tp tertanam sbb nk jaga hubungan keluarga & x mau gaduh kononnya. Terima kasih kak,sbb mengutarakan perkara ni. Moga Allah swt memberkati & melindungi akak sekeluarga.

* * * * * * * * * *

I was raped when i was 6 by my uncle. At the age of 12, baru tahu apa itu sex.. rape.. molest dll.
I cried like hell and as a result, u.p.s.r dapat 3A 1B walaupun satu sekolah tahu yg i never get a B especially dalam subject karangan.
And to cut to story short.. my dad got to know about it when i was 18 years old sbb terjumpa diary dlm bilik (blk dari sekolah form 6 tiba2 rumah ramai org.. kereta2 pakcik2 dr KL pun ade depan rumah)..
Berlaku lah soal-jwb, tuduh menuduh, tikam lidah, junjung quran..
I was devastated coz everybody FORGOT that the VICTIM was ME and i was only 18 years old ms diorg dok kacau bilau dalam rumah.

But.. (to cut the story short.. again)
I have vowed that it happened, nak percaya ke tidak terpulang sbb masa ia berlaku i was a baby but i REMEMBER what happen coz as a 6 year old.. THAT scene was kinda weird and it is stucked in my mind every bit of it.
And my family putuskan hubungan adik beradik dengan si pelaku.

And i've moved on. Yes it did gave me impact and turbulance in my life but i guess its just a test from Allah and now i redha.
Coz balasan Allah pun da nampak depan mata..

Cume kadang2 bile terselisih time raya (jarang berlaku tp ada juga la sesekali) .. i will automatically stunned and tgk dia x berkedip2 sampaila bini dia tarik dia jalan cepat2.
May be its anger.. or sadness.. i dunno.. but mom said its always like that. I akan terpaku tgk dia x berkedip2 even a bit!!

Biarlah. Hidup mesti diteruskan.
Maaf sis.. sejak sis share cerita2 ni.. tiap kali share saya baca dan teringin nak say something tp tahla.. mesti da taip separuh dah padam balik.
Kalini since u said its ok .. this is my story.

I am not ashamed of what happen since it was a long time ago and the person who should be ashamed is that MAN.
But i am very lucky to have a good family support & married to the most loving husband who understands the situation & keep reminding me about Surah Al - Baqarah ayat 216.
Alhamdulillah.
This is my journey.
Salute to those ladies who have been mistreated and still standing 'sanely'.

Lots of love

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum.
Sy ambil masa berjam2 juga utk fikir samada untuk tulis message ni atau tak. Finally saya ambil keputusan utk buat fake account just to send you this message, just untuk merahsiakan siapa saya. I'm sorry, tapi demi Allah cerita ini adalah benar dan terjadi kepada SAYA.

Masa saya kecil, umor 4-5 tahun, mak saya sering hantar saya ke rumah nenek saya pada waktu cuti sekolah supaya sy dapat berjumpa dan bermain dgn sepupu sy yg tinggal di kampung. Seorg sepupu sy (iaitu pemangsa-lelaki berusia lebih kurang 18thn waktu tu) juga tinggal di rumah nenek saya. At first when it happened ialah masa saya sedang bermain di tingkat atas rumah nenek sy, dia (sepupu sy itu) ajak sy masuk bawah katil, buka seluar sy dan merogol saya disitu.

Selepas kejadian di bawah katil tu 'berjaya', memang banyak kali dia buat hal yg sama pd saya, kdg2 di bawah katil tu juga, kadang2 di serambi, kadang2 di bilik lain. There are times yg saya diliwat juga (dan of course saya juga tak faham ketika itu apa yg dia buat pd saya).

Ada satu ketika, masa mak sy buka baju seluar sy untuk mandikan sy, dia marah dan tampar lengan sy sbb tgk di kemaluan sy berair-air dan berlendir. Walaupun masa tu sy tak faham apa yg sepupu sy buat pd sy, tapi pun saya ada rasa sikit malu nak beritahu mak saya sebab sy bagi abg sepupu sy tu 'bermain' di kemaluan saya.

Perkara ni berterusan sampai sy masuk sekolah rendah. Masa sy darjah 6, saya mula tahu perkara ni salah dan satu jenayah, bila dengar cerita dari kawan2 sekolah.Tapi by this time saya takut untuk beritahu sesiapa sebab sy tiada bukti selain drpd hanya berpuluh2 cerita hitam dlm ingatan sy. Lagipun mak saya sgt over protective terhadap sy, (sy anak tunggal perempuan), akan remuk lah hati dia kalau dia tahu apa yg jadi pada sy. Saya decided utk diamkan diri dan mengelak pergi ke rumah nenek sy selepas tu, even bila ada kenduri pun sy tak nak pegi, sy pernah dilempang dan dipukul oleh mak sy sebab degil taknak ikut pegi kenduri kat rumah nenek sy. Tapi sy diam saja, dan tetap berkeras tak nak pegi.

Skrg sy berumur lewat 30-an, saya tak pernah cerita pd sesiapa sbb sy malu dan rasa mungkin org takkan percaya. Sy juga tak percaya pd sesiapa, sy anggap semua org adalah berkemungkinan jahat. Sy rasa rendah diri, saya juga mengelak dari berkahwin sbb sy fikir badan sy dah rosak sbb sy dirogol berulang2 dlm usia yg sgt kecil.

Sepupu yg merogol saya is still out there, living normally, berkahwin,ada anak 2. Saya serahkan semuanya pd Allah swt, sy belum ada kekuatan untuk stand out there in the crowd and fight for people yg punya nasib yg sama. Sy harap tiada mangsa dia yg lain selain sy.

Terima kasih Wardina sbb menjadi telinga yang mendengar. Sangat besar ertinya utk org2 seperti sy. Tuhan saja yg dapat membalas jasa awk.

* * * * * * * * * *

Assalamualaikum. Smg kak Dina & keluarga sihat2 shj, dan terima kasih kerana membuka mata ramai org ttg isu ini. Saya terganggu dan sy sakit, memikirkan betapa ramai di luar sana yg mmpunya pglmn spt st.
Diharap dirahsiakan identiti saya.

Saya ingin mencadangkan beberapa langkah pencegahan PENTING buat ibu/bapa berhubung kes ini.

1. Please asingkan tempat tidur, Islam dah ajar. Kita cuma perlu amalkan. Ajar anak2 bg salam jika mahu ke bilik ibu/bapa.
DAN, jika rmh kecil dan terpaksa tidur bersama anak2. PASTIKAN jika masa BERSAMA ibu/bapa di tempat lain, bkn di bilik yg sama. Walaupun anak masih kecil. Anak2 kecil ni fizikal tidur tapi minda mrk jaga. Byk kes sy sewaktu jd guru tadika, antaranya ada anak murid sy cuba memasukkan penis ke mulut pelajar lain. Bila ditanya dia lihat ketika tidur atas tilam, ibu ayah atas katil.
ALLAHU..

2. Memberitahu secara serius (bkn garang) sejak seawal mrk faham biasanya 3 tahun, anu adalah bkn mainan. Jgn pegang2, main2 atau sesiapapun pegang. Ajar 3 tmpt yg x blh sesiapapun sentuh. Jgn tunggu pendidikan seks di sekolah. Jgn tunggu orang lain. Ajar sendiri seawal yg mgkin. Dan sekecil yg mgkin ajar maruah, aurat. Anak2 kecil mandi bersama, tukar baju bersama, ajar adab2. Jaga pandangan. Sebaik shj pandai uruskan sendiri, biarkan diorang buat sendiri masing2 jgn bercampur gaul. Jgn ambil mudah.

3. Jadi kawan anak2. Ambil tahu. Ambil berat. Sejak kecil.

Demi Allah, saya adalah salah seorang mangsa abang2 sendiri dan ini antara punca2 yg dikenalpasti.

Alhamdulillah saya memilih utk memaafkan dan melupakan. Kerana sy anggap mereka masih awal remaja ketika itu dan ingin mencuba. Saya cuma doakan yg terbaik utk mereka & keluarga mereka. Dan plg penting mereka sudah bertaubat kpd ALLAH. Demi cinta & kasih kepada aruah ibu saya, tdk sekali2 sy tergamak utk mendoakan yg buruk2 utk anak & keturunannya. Dan kerana doa ibu sayalah sy jadi apa yg saya ini skrg. Seorang yg positif insya-Allah. ALLAH jua Maha Pengurnia.

Utk sekarang, biarlah sy jauh di sini. Kerana memori hitam itu sudah sy padam dr hidup sy.

* * * * * * * * * *

Semoga semua cerita dijadikan iktibar.. pedofile is real and it's sickening

Mengalir air mata saya bila baca post2 mangsa pedo.
Sebab saya sendiri mengalaminya.
Dicabul dan dirogol dengan pakcik pakcik sendiri.

Pakcik 1. Adik ayah saya..
Saya berumur 5-6tahun..
Dia berumur awal 20an..
Waktu tu pakcik sy tidak bekerja dan menumpang di rumah saya.
Dia y sering menjaga sy ketika ibu +ayah bekerja.. adik2 pula diletakkan rumah pengasuh..
Dia sering ajak main2 masak2.. saya jadi mak..
dia suruh sy bukak baju dan pakai kemeja dia.. dia pulak berbogel separuh bdn..
Kemudian dia berbaring, suruh saya peluk dia, cium bdnnya..
Kemudian dia buat benda y sama..
Saya xde rasa apa2 dan pikir hanya main masak2..

Pakcik 2 .adik tiri mak saya.
Waktu tu, arwah datuk saya meninggal dunia.. umur sy 8tahun..dia pula belasan tahun.. 18 mungkin..
Malam tu, ramai saudara tidur di rumah..
Saya tidur sebilik dengan nenek tiri dan sepupu perempuan yang lain...
Pakcik ni tgh malam dtg ke bilik, dan merogol saya.. waktu dia buat tu ,saya sedar.. tp saya kaku.. saya xberani nak bergerak. Saya xfaham apa dia buat dan mendiamkan saja..

Malam keesokannya pon dia ulang lg perbuatan y sama.. dia hempap bdn sy dan memasukkan kemaluan dia.. kemudian dia melakukan oral seks terhadap sy..

Bila tidur di kampung, kami beramai2 semua tidur di ruang tamu.. dia akan dtg konon2 ke tandas.. tp singgah ke tempat tidur untuk meraba kemaluan..saya nampak dia buat bnda y sama kepada sepupu2 y lain.. tapi semua mendiamkan diri..

Pakcik 3 adik ipar ayah saya..
Seorang y alim..
Waktu tu sy 12tahun.
Saya tidur di rumahnya sebab nak bermain dengan sepupu sepupu perempuan yang lain..
Waktu tu, kami semua da masuk tidur.. saya tidur bersama sepupu perempuan sekatil.. saya tidur di bahagian luar..
Kemudian dia datang kononnya nak betulkan kelambu.. sambil tu, dia masukkan tgn dan meraba2 kemaluan saya.. sedangkan saya tak tidur lagi.. saya hanya berani kakukan diri.. kemudian sy palingkan muka konon2 terjaga.. dia terkejut dan sambung berpura2 betulkan kelambu..
Saya angkat sepupu sy y tgh tidur dan tidur di bahagian dlm.. dan saya menangis.. saya takut akan dirogol lg..
Saya kejutkan sepupu saya dan menangis beritahu nak balik.. nak ibu.. nak ibu..
Waktu tu dah 1malam..
Pakcik nak hantar saya naik motor.. tp saya takut dia buat benda xsenonoh waktu dlm perjalanan.. saya paksa sepupu ikot dan duduk di tengah2..
Keesokannya semua ketawakan saya sbb menangis nak ibu tgh malam..
Sedangkan semua tak tahu apa yang syaitan bertopengkan manusia ni buat..

Saya membesar dengan perasaan membenci lelaki dan sentiasa takut..
Cerita ni sy hanya ceritakan pada adik lelaki saya bila sy berumur 19thn sbb ibu bapa saya risau saya belajar jauh2 bersama teman lelaki.. terlepas cerita sebab saya geram mereka salah anggap dengan kami.. sedangkan saudara sendiri lg syaitan..

Saya ceritakan semua pada ibu bapa saya bila saya blk cuti sem..
Parents saya sangat marah dan pergi memukul pakcik kedua y merogol saya.. xde report dibuat.. pakcik pertama dan ketiga lepas mcm tu je...

Sekarang sy dah berkahwin dengan teman lelaki dulu dan mempunyai 2org anak.. dia tahu kisah gelap saya.. tp saya xpernah tunjuk mana satu pakcik syaitan tu..
Setiap kali terjumpa pakcik2 syaitan waktu raya, saya rasa kemarahan y membuak2 hingga rasa nak memukul dan membunuh dia..
Saya takkan maafkan perbuatan mereka..
Biar mereka merangkak dlm neraka di akhirat nanti..

* * * * * * * * * *

Kak Dina,

i have been staring on this screen for about 10 minutes, typing and deleting the words.I don't even know how to begin or to which part should i share or keep. Our community is sick, and nobody is doing anything for it. That was the saddest part.

I was one of the victim too, along with my eldest sister. To someone that we trusted upon, someone that in the Islam said we must respect and love unconditionally, to the hand that has feed and raised us; to our very own father.

My parents are less lucky in terms of monetary and education but they work hard to ensure there is always food to feed their six children and all of them to be educated, can read and write, be successful and such. There are 6 of us, 3 boys and 3 girls. My dad molested my eldest sister whom is 8 years older than me, since she reach her puberty and verbally abuse her till last year. While for me, I was molested by my dad, eldest brother and second brother.

For my story, being the youngest, I have always being pampered by everyone. So getting kissed and hug, i thought is was an expression of love. Well, i was 5. Which kid doesn't feel proud being love and admired by the family. I was twice molested by my eldest and second brother. When I was very young. I still remember how the rooms look like, it was a sunny day, mom was outside. My eldest brother asked me to lie flat on the bed, pull down my skirt and started to kiss me. He told me to keep this as a secret and i was his favourite little sister. The next day, my second brother did the same. That was all it. They never touch me at all after those incident. That was the first and last. Still, i was molested by my own blood.

Coming back to my dad.
My parents both are working in rubber plantation, so the routine was for her to wake up at 5, boil water, make breakfast, pray and then leave house to tap rubber. It all started when my mum send we to wake him up for breakfast every morning. At first my dad asked me to help him massage his legs, step on his body. As his child, I dare not to say no because i thought that was the least i can do, knowing that they had work hard under the sun, walking and carrying heavy latex just to let us live. But then he started to asked me lie beside him, he said to pamper his kid, of course. then he begin to caress my body, nipple, kissing my neck, biting my earlobe, massaging my thighs. There was a time he was touching my private part, and say, " you must protect this area from the guys out there. You should not let any guy touching it". How irony. He was well known in our neighborhood as a witty guy. I really thought that he do it as an act to show his love to his daughter. I told my mom on this, she said, "keep quiet, Ill talk to him. but we cant do anything. If he got caught, nobody is going to feed us. How can i go to tap rubber when i can't even ride a bike or drive a car. Who is going to send you to school". These continue till i was a little older, i felt very uncomfortable and i pull myself away from him. But, that was the time when he started approaching my elder sister.

My sister is blessed with hormonal beauty as a growing teenager, then he started to do the same to her, molesting her boobs, hugging her, pinching her buttocks, and fed with other vulgar words like "ayah geram tengok bontot kau. badan berlekuk ". How could a father dare to say those word out loud in front of his kids and wife? without any shame on his face? My sister was scared, she dare not to tell anyone, though it was obvious. She took another escape plan, ran away from house. She was 15. She leave everything behind, family, education, friends and started to live independently finding her own "safer place". I blame my dad. She was a bright young girl, loved by everyone, her life ruins because of his wrong doings.
My sister now is married with 3 adorable, smart kids. She has a daughter. They are all living together at my parents house except the husband who came back once a month for a long break. On the day she knew she was carrying a girl in her tummy, she got worry. Both of us had a long chat and we started to share all this dark stories between of us. She told me that when she deliver her 1st babay, our dad is verbally abusing her. Again, the vulgar words came out like "besarnya tetek kau, geram ayah". But, this time was different. My mom stood up on us. She told my dad "dare not to touch my daughters, or i shall report to the police, i will call the TV people to show how shameful you are as a father. I will let everyone in this Felda knows about this. " Finally.
So we decided that we will protect my niece from our dad. She will not be the next victim of our father. As she grew up, we teach her to say NO when any guy hug her, even her father. We teach her to become a physically strong, fearless but kind hearted girl. We are very strict on Aurat, in the house. Nobody should being seen uncovered or wearing minimal clothes. Even if you are a boy. Everybody should be dress properly. No chance of my niece to wear short skirt or short pants. Neither do the boys get the privileged of going topless. Even when you are with your siblings and parents. We teach them about shame. Now, when my father approach her to kiss, she push him away and saying "tepi la, atuk. kakak tak suka. rimas". Outloud. She complaints to my mom when my dad did this. She told everyone. I was relief. She is 5 years old now, yes she is rough as compared to other girls but I was happy because i know, she is safe.

Because of our past, my sister ruins her youth, education. Imagine how far she can go if this never happen. She was bright and smart. We are giving her support in every way. Meanwhile, I grew up with having trust issues with guys and half of me still love him as he is my dad, whom work hard day and nite to ensure i got the best education, part of me hating every bit of what has happen. Nevertheless, the past is past. We are unable to change what has happened to us, but i pledge to myself and so does my sister, that we will stay strong and stop this wrong doing in the family. We will ensure our little girl to grow safe and be the best person she wanted to be. I forgive him as a daughter whom loving her parents unconditionally, but I will ensure that if it ever happens to our girls, I'll make sure he will rot in prison. He is my dad, yes, but he has no rights to ruin our life. I'll speak up this time.

* * * * * * * * * *


Penderaan seksual, rogol, pencabulan kanak2 dan gejala pedofil bukan perkara ringan. Ia telah pun lama berlaku dalam masyarakat kita membuatkan aku terfikir yang kita ni negara Islam atau negara Yahudi? Hidup seperti orang yang sudah tiada tamadun dan akal fikiran. Apa sebenarnya yang sudah jadi dengan masyarakat kita?

Fucked up gila!

Anda rasa marah? Rasa benci? Kongsikan artikel ini kepada lebih ramai orang agar lebih ramai tahu betapa masyarakat kita dah lama sakit, dan kita perlu bertindak dan lakukan sesuatu untuk mengubahnya!




tags: child children sex sexual abuse penderaan dera seks seksual kanak-kanak budak kecil rogol cabul pedofil pedophile kisah benar luahan perasaan hati pengalaman peristiwa kejadian tragedi hitam kenangan pahit dirogol ayah bapa saudara pakcik sepupu abang jiran ustaz cikgu jaga guard doktor

21 ulasan:

  1. you're an arrogant prick, plain83....

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. gejala seperti ini dah berlaku lama. sejak wujudnya peradaban manusia. zaman mungkin berubah tetapi tidak nafsu seks itu sendiri. apakah manusia itu semakin baik, atau sebaliknya?

    BalasPadam
    Balasan
    1. So sad. Religous teachers are also perverts? No wonder why shit happens only to Malay Muslims. Such a tragedy...

      Tanpa Nama 12:37

      Padam
  4. Salam 1rasuah,

    Bila jawatan tukang ajar diberi kepada orang tak cukup ajaran maka lahirlah sampah insan. Bayangkan mereka ini dulu kawan-kawan anda yang rendah intelek dan rendah akhlaknya tak dengar cakap guru dan ibu bapa tiba-tiba diberi degree di KU mana tah orang tak pernah dengar. Bila grad jadi beban kepada rakyat. Graduan pandai terpaksa berebut jawatan dengan mereka, pekerja am terpaksa diimport dari luar menambah jenayah. Jawatan mulia seperti guru diberi pula kepada penjenayah yang terkenal waktu di sekolah dulu tidak pernah naik pentas kecemerlangan dan rosak akhlak maka lahirlah sampah insan doktor cucuk sendiri dan perogol kanak-kanak.

    KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A < degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh, amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya. heee

    BalasPadam
    Balasan
    1. Habis cerita genius math dan child pornography kat UK apa citer? Rendah intelek kah dia?

      Padam
    2. Dia simpan bahan lucah kan yg ada dlm Internet kan... ada dia harrased siapa2 mcm cikgu2 kat atas tu ke? BM dpt brp spm?

      Padam
    3. Ooo dia simpan bahan lucah je...bai..pendidikan agama Islam dpt brp spm?

      Padam

  5. Rakyat malaysia kena sedar...
    Betapa pentingnya kesihatan emosi...
    Traumatic effect yg melekat sampai ke dewasa...
    And malaysian selalunya suru lupakanlah kisah silam and berdoa lah kat tuhan sampai sembuh...

    Get medical professionals to help yourselves...therapy ape semua...
    Take steps...

    When you ignore this kind of shit that happens to people that surrounds you and dismiss it so easily it will hurt them them...

    Example mudah Robin Williams...
    Org tgk dari jauh senang jek kehidupan die...
    Happy... Mudah bergaul... Family ok...
    Last2 tau2 dah suicide...

    Tolong jaga kesihatan mental dan emosi masing2...

    BalasPadam
  6. menakutkan.. tu sebb terlalu banyak sangat pendedahan softporn.. yang suka tease2 orang tu yang bahaya.. bukan semua orang sedar.. dan nafsu sex tak mengenal umur dsb dia "lahap" je yang dia tau... hati2 tak kira la dari yang hari2 masjid ataupun kaki2 rempit jalanan.. sapa2 boleh jd cuma mcm noob ckp payah nak detect spisis ni... gila woo bernafsu sendiri kat anak sendiri atau kakak atau adik perempuan sendiri...wth....

    BalasPadam
  7. Mcm mne dgn generasi akn dtg. Klau skrg keadaan sedemikian teruukk. risau plak sy.. persoalan skrg, apa patut mak ayah btindak????? Peranan masyarakat??? Pemimpin?? Ulama????
    Noob jaawaabbb skrggg!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak jawab macam mana ya? Kerajaan, pemimpin, masyarakat, ulama tempatan, sudah lama gagal.

      Padam
  8. Ini semua cerita rekaan saja. Mcm confession bdk2 u poyo.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha. Btl. Aku br nak komen.

      Padam
  9. 1. Tiada saksi/bukti.
    2. Dah lama gile. Boleh reka2 cerita pastu xde sape leh recall timeline cerita.
    3. Boleh jadi betul, rekaan, fitnah atau psikosis.
    4. Nakkan perhatian mungkin.
    5. Klu btul kena buat sumpah Li'an/laknat. Dia sumpah n org yg dia tuduh pun kena bsumpah.
    6. Jgn prcaya benda2 internet wlaupun dr selebriti, ustaz, politikus dsb. Buat rujukan silang.

    BalasPadam
  10. Ni suma cerita rekaan je. Nak caya pun bole xnak caya pun xpa. Yg bangangnye si noob p kopi paste suma cerita novel tu pastu tepek dkt sini.. Pening pale nk aku baca. Dh la bahasa tunggang langgang ..

    Oh ya, gua ada pengalaman kena cabul & diberikan susu tetek oleh awex hot sora aoi ketika gua berumur 6tahun ari tu. Ada sapa2 nk percaya citer gua? Noob je yg pcaya Kakakaka..

    BalasPadam
  11. Pendera biasanya mangsa penderaan juga.. Biasanya..

    Teruskan mengarang Prince.

    BalasPadam
  12. Yang kata cerita semua ni rekaan tu confirm katak dalam tempurung.... kalau cerita rekaan apasal tak buat ke cerpen lepas tu publish? Confirm meletup2 di pasaran... nak skeptikal boleh sbb tak jadi pada diri sendiri atau anak2/ahli keluarga masing2 kan... agaknya kalau jadi betul pun korang2 ni brush off je kan aduan2 tu? Maklumlah cerita rekaan.

    Kes2 pedofilia atau sexual abuse memang ada. 60% of the victims refused to come forward. Itu statistik di negara barat. Kalau kat Msia lagi tinggi sbb kalau cerita pun org tak percaya kan. Rekaan semata2 nak dapat attention... Pasal korang2 ni la yg menyebabkan penyakit2 mental mcm ni makin membarah dlm masyarakat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang mcm ko jer yg rasa klu publish citer mcm ni meletup kat market. Sbb ko antara potential buyer. Sembang.

      Padam
  13. Masalah nie da lama berlaku..tp mangsa xkan mampu berterus terang..nak tau kenapa??sebab xda yg akan percaya..

    BalasPadam
  14. Sy pcaya kisah2 ini benar krn dtuliskn dgn emosi yg mdlm & x dibuat2. Ada pola emosi yg sama sbg mangsa. Lagipun, mrk x dpt apapun kalo tipu sbb mrk mrahsiakn nama.

    Kpd yg mnuduh & mberi komen yg bukan2 kpd mangsa2 ini, ingatlah dunia ini ibarat roda. Tmbh2 jika anda ada adik prempuan, kakak, ank prempuan. Bygkn jika ia blaku kpd mrk akibat sikap anda yg mghina & mperlekehkn mangsa. Malah, cabul/ liwat jg bleh blaku kpd ank/ adik lelaki anda.

    Antra doa yg tiada hijab ialah doa mrk yg dzalimi. Berhati2lah, mgkn anda sdg mghina mangsa sbenar.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...