Iklan Leaderboard

Khamis, 28 Mei 2015

11 Online scammer itu masih berkulup

Aku terbaca di sebuah group FB, seorang rakan FB kongsikan perbualan beliau dengan seorang online scammer budak2 bawah umur di Facebook Messenger dan Whatsapp. Kisah bermula dengan online scammer yang masih berkulup itu mempromosikan teknik untuk menambah kelajuan dan kapasiti data bagi mobile Internet lalu pengakhirannya sangat menyayat hati... dan kelakar.














Kesian. Kecik2 lagi dah pandai menipu kat Internet. Kalau tak insaf2 jugak dah besar mesti nanti mesti jadi Nigerian scammer.




tags: online scammer nigerian scam budak kanak muda young kids masih berkulup perbualan borak chatting whatsapp facebook mesengger mohamad azrudin

11 ulasan:

  1. Pergh kecik2 dah berani scam...
    Kawan kau tuh report polis betul2 ke?
    Dah kena tangkap ke budak ni???

    MORE CONTEXT PLEASHH!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aksi panas atas jalan

      https://www.youtube.com/watch?v=cLvH7WHh5Tg

      Padam
  2. dia belajar dr scammer gak ni

    BalasPadam
  3. Rani Kulup.

    BalasPadam
  4. tulah sangap blue sgt sampai kena scam dgn budak kecik! kahkahakhakh ><

    BalasPadam
  5. lawak laa pulak..kesian kecik2 dah pndai menipu..ni mesti ada yang ajar ni...

    BalasPadam
  6. alah alah mengalah orang dewasa. kelako. kenee jadikan pengajaran ni

    BalasPadam
  7. Buat report polis baru nak ingat tuhan kecik2 dah pandai menipu kalau kemungkinan dia jadi menteri nanti habis duit rakyat dia sapu

    BalasPadam
  8. noob,bukan setakat benda line internet ni jer..dalam game coc pon byk scammer dan byk jgk bodoh yg ditipu..kebanyakan budak skolah,sempena cuti skolah ni,makin ramai scammer budak skolah ak kluar cari mangsa....

    #budakperlop

    -petai

    BalasPadam
  9. Salam tuan/puan

    nak mintak kerjasama tuan update bloglist. Blog saya telah bertukar dari bankami.net kepada bankami.blogspot.com

    http://bankami.blogspot.com

    BalasPadam
  10. Bakal politician 'penyelamat negara'...

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...