Iklan Leaderboard

Khamis, 19 Februari 2015

8 Jangan biarkan smartphone anda mengkantoikan anda

Sebab bateri smartphone ni agak bangang, tak macam bateri handphone Nokia zaman gajah dulu, kadang2 masa kita betul2 nak pakai atau ada emergency, time tu lah dia buat hal, sampai kita terpaksa buat muka tebal pinjam telefon kawan. Tapi kadang2 pengalaman pinjam smartphone kawan ni kelakar jugak, lebih2 lagi kawan2 yang wajah nampak suci dan innocent yang layak naik awan guling.

Ilustrasi oleh: Iman Miharu

Moral of the story:
  1. Jangan bukak benda bukan2 kat telefon. Internet tu penuh dengan ilmu dan benda2 yang lebih bermanfaat daripada porn.
  2. Jangan lupa clear segala search atau browsing history kat Internet browser di smartphone atau PC setiap kali lepas guna.
  3. Jangan sekali2 bagi pinjam smartphone anda pada orang lain.

Btw, selamat menyambut Tahun Baru Cina kepada semua pembaca yang berbangsa Cina, itu pun kalau ada lah.

* * * * * * * * * *

* Nak baca lagi komik2 sentap seperti ini? Beli buku komik Buasir Otak: The Komik versi digital di Google Play Books di https://play.google.com/store/books/details?id=YLn3BQAAQBAJ sekarang!





tags: kawan member kantoi buka browse browsing search history google website porno porn lucah awek melayu tudung 3gp xxx boleh kantoi pinjam smartphone telefon bimbit pintar

8 ulasan:

  1. Yeah 1st!!!!.....slmt tahun baru cha ya nun alif

    Mmg smartphone sgt2 personal..even nak tunjuk gambr dlm galeri kpd kawan..biar kita pgg hp n tunjuk kat kawan. .nanti dia tertekan full galery, ada plak gambr kantoi samada xxx atau gmbr isteri atau yg sgt personal.

    Always activate ur smartphone sekuriti...sbb jika jatuh tgn org lain, ada secondary protection. N jgn ambil video personal yg bukan2..silap hari bulan leh jd viral klau jatuh tgn yg salah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terlambt plak..td tgk nobody komen

      Padam
    2. Prooooott di muka sirosli..

      Padam
  2. Haha malu kalau kantoi gitu... sokong ayam afrika jugak :D

    BalasPadam
  3. hahaha malunya kantoi ngan member... lepas ni jangan buat lagi yek... (errr jangan bagi pinjam lagi lah... hahahaha)

    selamat tahun kambing

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...