Iklan Leaderboard

Ahad, 15 Februari 2015

11 Etika berpakaian sopan hanya untuk artis luar

Industri hiburan di Malaysia ini sangat pelik, kerana garis panduan dan etika berpakaian sopan hanya terpakai kepada artis luar yang mahu buat persembahan di Malaysia sahaja, sedangkan artis dan selebriti tempatan sendiri pakaian macamlah miskin sangat sampai tak mampu nak beli kain mengalahkan artis barat.

Illustrasi komik oleh Plain83 - http://throughmyglasseskacamata.blogspot.com/.




* * * * * * * * * *

* Nak baca lagi komik2 sentap seperti ini? Beli buku komik Buasir Otak: The Komik versi digital di Google Play Books di https://play.google.com/store/books/details?id=YLn3BQAAQBAJ sekarang!





tags: garis panduan etika peraturan berpakaian artis dalam luar negara tempatan asing datang malaysia buat persembahan konsert taylor swift kaithlyn alice muslim selebriti celebrities


11 ulasan:

  1. setelah menelaah free sample aku terasa macam hendak membeli, tetapi apakan daya aku tiada kad kredit mahupun debit.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau nak beli tanpa direct ngan aku tanpa kad kredit pun boleh. Bank in je duit kat aku, nanti aku akan bagi ko komik digital tu. Nak detail emel aku princeofnoob[at]gmail[dot]com.

      Padam
  2. Haha... Noob nak promote komik rupanya...
    Takpe noob... aku dah sebarkan dah...

    BalasPadam
  3. Haha....seronok jd 1st!!

    Artis Malaysia atau fan kita kena pkai baju gaya barat..baru follow trend terkini n amerika....pengkritik akan kutuk artis luar negara pki pelik2 sbb mereka subject utama. .klau fan pkai seksi...susah nak cam sape pki seksi 2...lgpun xleh jd isu panas melodi atau beautiful.nara

    Jgn lyn dunia artis. .rosak semacam

    BalasPadam
  4. suatu realiti yg menjadikan malaysia bahan ketawa negara2 lain shj

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehehe...hahahahaha...

      Padam
    2. Negara Pasir Berdentum.16 Februari 2015 1:33 PTG

      kahkahkah kehkehkeh kohkohkoh kuhkuhkuh kihkihkih...

      Padam
  5. aku sampai di sini di sebabkan oleh hasrulhassan cakap pasal blog ni..hehehe

    BalasPadam
  6. Masuk kandang kambing mengembek,
    masuk kandang kerbau menguak,
    tapi yang jenis kambing tak mengembek dlm kandang sendiri
    kerbau yg tak menguak dlm kandang sendiri ni apa kes plak...hahahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu kes nak kne masak kambing golek dengan kerbau gulai kawah ni

      Padam
  7. Sikit sebanyak sy terfollow plak blog ni
    Ermm mana2 blog la.. yg tukang komen lagi PANAS dari si penulis. Hahaaa. Cuba kita baca semua isu/ gosip/ artikel/ keluhan/ kutuk/ keji dan semua masalah dlm malaysia ni dari mata seorang perdana menteri / pemimpin
    Apa perasaan kalian dan apa pulak tindakan kalian
    ...????

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...