Iklan Leaderboard

Ahad, 26 Januari 2014

22 Cara Macai Membuat Fitnah for Dummies

Kini nak memfitnah bukan lagi suatu yang sukar. Anda hanya perlu pandai guna Photoshop atau apa2 photo editor yang free atau yang ada secara online. Cara2nya, letak sahaja gambar orang yang nak difitnah atas background image yang dirasakan sesuai, tambah apa2 kenyataan yang kononnya ia memang dituturkan oleh orang tersebut dan save. Upload imej tersebut ke Facebook, Twitter, Instagram dan blog anda dan tadaaaa, beribu2 macai yang lain akan terus percaya bulat2.


Anwar mahu saman kerajaan Jepun
Kerajaan mahu wujudkan Jabatan Facebook Negara
Pusat Giat Mara wajar ditutup kerana tidak memberi manfaat kepada semua kaum
Hannay Yeoh mempertahankan wanita cina yang duduk di atas kerusi
Rosmah menabung dari kecil untuk beli cincin RM24 juta

Serious, orang2 yang suka buat fitnah ni memang bodoh. Diorang ni sanggup nak menanggung dosa buat fitnah hanya semata2 kerana kepentingan politik. Tapi lagi bodoh adalah macai yang terus percaya tanpa kaji selidik kerana sanggup diperbodohkan oleh macai2 yang lain. Sampai bila anda nak jadi macai yang hanya menjadi pak turut kepada macai yang lain?

Sekali korang dapat lepaskan diri daripada jadi macai, korang akan rasa lebih lega dan bebas, sebab korang boleh mengkritik mana2 pemimpin atau dasar kerajaan sama ada dari parti BN atau PR yang dirasakan punyai kelemahan, dan dalam masa yang sama boleh menyokong mana2 pemimpin atau dasar yang dirasakan baik tak kiralah dari parti mana.

Jika anda pula masih kekal seorang macai, anda pulak terpaksa bersusah payah mempertahan atau backing segala kelemahan yang dibuat oleh pemimpin2 anda yang akhirnya korang tak dapat apa pun, malah nampak semakin bodoh lagi ada lah. Lagipun tuan2 korang kat atas tu bermusuh atas dasar dan ideologi politik je, belakang2 diorang kawan je macam perlawanan gusti WWE jugaklah. Namun yang malangnya macai2 pulak masih terperangkap dalam permainan politik sampai sanggup sebar fitnah dan cerita2 palsu.










tags: cara membuat fitnah tips kaedah panduan for dummies edit gambar imej photoshop photo editor super impose kenyataan palsu cerita tambah add caption media sosial facebook fb twitter instagram blog saman kerajaan jepun anwar ibrahim umno jabatan facebook negara shabery cheek tutup pusat giat mara wajar tidak beri manfaat semua kaum lim guan eng lge hannah yeoh duduk bersila baik untuk wanita hamil simpan duit sejak kecil beli cincin rm24 juta rosmah mansor wwe berlakon lakonan gambar najib anwar minum teh tarik parlimen mukhriz mahathir mahfuz lawat ustaz azizan najib razak dengan tuan guru nik aziz pegang kambing lawat cny rumah terbuka open house tahun baru cina penang pulau pinang hadi awang mahathir che det lawat ustaz harun din

22 ulasan:

  1. Balasan
    1. bukan melayu je yg jadi macai... cina pun lg ramai yg jadi macai terutama macai dapigs... dahla racist!!! melayu pas pis pus dgn parti keling rakyat pulak jadi macai cina dapigs... bagus sgt lah tu

      Padam
    2. Kalau tnpa nama 8:27 ni racist tapi ckp kata org lain racist..dia adalah racist dlm racist..adakah dipanggil racisses?

      Padam
    3. bukan, ia dipanggil racisteption

      Padam
    4. Haha..racisteption..new level of rasicm is unlock. Ape boleh buat kan..semua org ada sifat racist walaupun sikit. Tp jgn la dok sebut org lain racist kalau diri sendiri pun serupe je.

      Padam
    5. Kalau sy cina mmg gila x undi PR DAP sbb mereka akan memperjuangkn hak kesamarataan antara bumi n non bumi..so xde codename bangsa dlm ic, xde istilah diskaun rumah utk bumi, xde kouta khas univeristi utk ipta, bebas menganut n mendakwah agama mereka kpd org lain....senang cite xde beza melayu cina india tp sjkc tetap diadakan. Lgpun mereka minoriti, jika dlm PR mereka ada kuasa utk utarakan pendapat mereka yg sudah lama terbuku di hati sekian lama.

      Padam
  2. inilah konspirasi terancang UMNO-BN dan sekutunya untuk memburukkan parti pembangkang....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya sokong 100%. Masuk penjara takpa, saya masih jadi YB tempat saya. Elaun tetap masyuk!

      Padam
  3. Ini bukan salah melayu atau cina atau juga india. Bukan umno, pas, pkr, dap atau lain2 parti.ni konspirasi org indonnnn!! (Racist peringkat global dan macai level lebih tinggi)

    BalasPadam
  4. As fake as politician smile!!!

    BalasPadam
  5. Kalau Melayu Islam dah berpecah...jangan hairan suatu hari nanti hilanglah pengaruh Orang Melayu dan Malaysia menjadi republik dimana orang bukan islam akan memerintah Malaysia...bersatulah wahai umat Islam Melayu..biar putih tulang jangan berputih mata.....

    BalasPadam
  6. Mohon admin ulas mngenai penuntutan china terhdap james shoal. boleh mnjadi perang antra china dan malaysia ni.

    BalasPadam
  7. Pasal melayu..mmg normal di mana2 dunia berlaku berpecahan di mana majoriti berpuak n minoriti bersatu. ..di US kulit putih berpecah 2 antara republik n demokrat...tp kulit hitam hmpi sepenuhnya sokong demokrat sbb obama...tp x kisah obama jd president sbb agama yg sama, just beza warna kulit. Belum cita kat afrika n negara arab lg, smpi berbunuh2..yg minoriti mcm yahudi yg menang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Setuju dgn ayam afrika. Di negara kaum itu menjadi majoriti lazimnya kaum tu la yg akan berpecah kerana rebutkan kuasa. Yg untungnya kaum minoriti di negara tersebut. Fiji contonya, majority adalah penduduk asal pulau tu tapi yg jd pemimpin org yg asal dari India. Singapura juga begitu satu ketika dahulu. Hinggakan bangsa yg dulunya majoriti di situ semakin mengecil akibat pemimpin nya dari kaum minoriti. Cuba kaji sikit ya adik adik.

      Padam
    2. Risau Melayu menjadi minoriti dan bangsa ultra kiasu menjadi ultraman yang tidak terlawan oleh majoriti raksasa sebab tak bersatu. Bila melayu dan islam menjadi minoriti akan berlaku seperti di Myanmar, Selatan Thai, selatan filipina China tertindas sehingga hari ini. Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran..

      Padam
  8. Balasan
    1. Senyum sebab dia masih jadi YB, Mahathir dah bersara..

      Padam
  9. wow..ini terbukti..sekarang semua orang boleh memfitnah tanpa was-was..
    semudah abc, semua orang akan senang percaya fitnah anda..

    lolism..

    BalasPadam
    Balasan
    1. perumpamaan hampir sama, " lembu punya susu, sapi yang dapat nama"

      "maca1 punya fitnah, pemimpin pula yang dapat nama"

      sebbkan pentingkan diri sendiri... orang lain tersesat....selamanya....hati2 la melayu islam termasuk diri saya yg hina dina ni....

      Padam
  10. macai ni lebih sesuai digunakan untuk golongan pkr,dapig,pas

    BalasPadam
  11. Skrg korang nampak macai mana yg lebih banyak meraban? Peratus macai mencarut dan meraban tanpa ada hujah2 bernas, memaki hamun dan melucah tu lebih berat dibahagian mana? Kamon la. Grow up la. Tolong la blajar membezakan antara kepercayaan dan wadah. Xperlu taksub pada wadah kerana iti cuma sia2. Baik bn atau pr.

    BalasPadam
  12. Skrg korang nampak macai mana yg lebih banyak meraban? Peratus macai mencarut dan meraban tanpa ada hujah2 bernas, memaki hamun dan melucah tu lebih berat dibahagian mana? Kamon la. Grow up la. Tolong la blajar membezakan antara kepercayaan dan wadah. Xperlu taksub pada wadah kerana iti cuma sia2. Baik bn atau pr.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...