Rabu, 15 Januari 2014

35 Macai politik yang kuat menipu dan mudah ditipu

Ada satu fanpage kat Facebook nama dia "1 Juta Rakyat Malaysia Menyokong Kepimpinan DS Najib". Tengok nama memang macam fanpage pro-BN, siap dengan gambar DS Najib lagi. Jika anda seorang penyokong BN, pasti anda tidak teragak2 untuk Like fanpage ini. Akan tetapi walau kesemua status2 dia memang memihak kepada kerajaan BN dan mengutuk parti pembangkang, tapi kebanyakannya seperti disengajakan untuk membuatkan ia kelihatan terlalu bodoh dan sampah bagi menambah kebencian orang terhadap BN dan UMNO.


Korang baca sendiri antara status2 kat bawah ni atau baca sendiri kat fanpage tu, lepas tu korang bagitau balik adakah korang rasa fanpage ni betul2 menyokong kepimpinan DS Najib?
















Ya, walau ramai penyokong pembangkang cakap syarat untuk jadi macai UMNO tu wajib bodoh, tapi aku tak percaya ada yang terlalu dan teramat bodoh sampai buat status2 yang sangat bangang dan sampah. Dengan status yang penuh dengan provokasi, fitnah, penipuan, perkauman, tegang, melaga2kan orang dan menimbulkan kebencian antara kaum dan agama, aku tak rasa ada penyokong BN dan UMNO sebodoh itu yang sengaja membuatkan orang menambah kebencian kepada mereka. Mungkin sama ada penyokong pembangkang atau orang yang tak sokong mana2 pihak tapi suka melaga2kan orang dan tengok sesama kita bergaduh.

Taktik yang sama digunakan sebelum PRU13 di mana ada pihak yang mewujudkan blog distraction seperti blog Suara Pakatan Rakyat yang dilihat seolah2 menyokong Pakatan Rakyat tapi mengeluarkan banyak artikel fitnah dan memberi nama busuk kepada PR. Mungkin taktik yang sama ini, ada penyokong PR pula yang gunakan sebagai distraction untuk memberi nama busuk kepada BN.

Cuma yang aku sedih, ada juga penyokong dan macai2 politik yang percaya bulat2 je dengan apa yang ditulis oleh admin fanpage tersebut. Sama ada diorang kurang bijak, atau pun sama bodoh dengan orang yang tulis status2 tu. Lepas ni tolong elakkan dari jadi bangang dengan menggunakan carian imej di Google Images. Kalau nampak gambar2 yang dipostkan lain macam dengan yang status yang ditulis, drag je gambar tu kat Google Images, nescaya anda akan jadi lebih cerdik sebelum menurunkan komen.

Lepas ni tak kira la, kalau ada mana2 post yang disertakan dengan gambar, tak kira la dari penyokong BN atau PR seperti gambar kereta Rolls Royce dilanda banjir yang dikatakan sebagai kereta MB Pahang, DS Adnan Yaakob, jangan percaya bulat2 dan terus share gambar dan post tu, sebab kalau benda tu tipu maka dengan anda2 sekali macai yang bangang.




tags: blog fanpage facebook fb 1 juta rakyat menyokong kepimpinan ds najib razak provokasi fitnah tipu palsu perkauman racist laga kaum benci agama syarat jadi macai umno bn wajib bodoh pr pembangkang pakatan rakyat cybertrooper red bean army dap rba search cari gambar foto photo imej guna google images

35 ulasan:

  1. oiii ak first la asal x kuar la, mana aci ni!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ak cek balik blog distraction BN yg menyamar pakatan rakyat tu, dah takde dah, memamng mcm haram jadah perangai, ni memang terang salah UMNO-BN yang korang ajor benda tak elok sapa suruh!? bodoh piang tul ak nak sokong Najib pun dah wtfish zz bodo len kali buat benda jahat fikir dulu >.< lulz

      Padam
    2. Betul tu.. UMNO-BN pemfitnah paling besar. PKR merupakan parti yang paling jujur. Tak percaya? MACAI UMNO-BN lah dia!

      Padam
    3. sapa tak caya anuwar berahim dan tak sokong PR maka dia masuk neraka

      - mungkin -

      Padam
    4. macam anwar ibrahim kat atas ni, korang pun boleh agak dia tu bukan penyokong pr pun, saja nak buat provokasi. kalau ada orang yang percaya jugak memang bangang la

      Padam
  2. dua2 page dan blog yg noob sebut tu memang aku dah lama tahu pemilik dia penipu..bukan setakat politik je, ada jugak page org indon menyamar jadi orang semenanjung yg anti dengan sabah dan sarawak untuk mencetuskan keadaan kurang nyaman...

    BalasPadam
  3. Aku kenal admin dalam ni, mereka ni memang suka jadi batu api. Bukan page ni saja banyak page lagi pembangkang yang korang biasa dengar ada kat Facebook. Ada yang belajar di UIA, ada yang kaki lumba kereta haram di Pasir Gudang, ada yang belajar kat KLMU jalan raja laut, ada yang duk setinggan kat sungai penchala sana. Diorang ni jaguh di keyboard saja.

    Kalau aku bagitahu SKMM mampus juga mereka nanti.

    BalasPadam
    Balasan
    1. diorang ni sebenarnya tikus yg menyamar jadi manusia ni. klou bab mcm ni, bkn main lagi menyalak, klu panggil mengadap, mencicit lari

      Padam
    2. bagitau je la kenapa tak bagitau.....
      diorang dah sedap makan bangkai fitnah...
      apakata makan dalam penjara plak

      Padam
  4. hampir tertipu aku. yelah. ayat ayat kat atas tu hampir tepat dengan ayat ayat selalu di guna dalam page macai. cuba tengok ayat seperti dapig, cina kapir harbi, takebeer, cina babi..sangat sinonim.

    BalasPadam
  5. Smpi skrg ramai lg percaya kes cincin Rosmah 2..statement 'menabung sejak kecil' dah menjadi trend mcm kes kangkung skrg. Tp still Rosmah is still no 1 liabiliti utk BN...x habis2 bazirkan duit kerajaan aka rakyat.

    BalasPadam
  6. admin, ringkasan @ moral of story artikel nie nk ckp fb najib official najib yg byk diconquer pembangkang kire fake jgk lah? Sama mcm ayat2 kebodohan menteri2 yg keluar statement kalau xsuka itu ini sila itu ini tu adalah fake jgk lah? Kire menteri tu org pr tp diserap dlm umno? Sbb buat statement2 bangang..aku rasa tu page betul, tp nk buat cmner, dh mentaliti diorg setakat tu je trutama amran pekida tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. menteri2 tu walau selalu bagi kenyataan tak masuk akal, tapi takde la bodoh sangat sampai buat fitnah. ini ko bayangkan, kalau tengok status paling bawah tu dah memang jelas tu gambar pasal isu pembinaan kuil kat shah alam dulu tu dan geng2 umno/perkasa yang membantah bawa kepala lembu dekat dan sepanduk 'take beer' depan pejabat suk selangor, tiba2 kata tu lebai pas yang buat, terlalu jelas sangat pembohongnya saja nak bagi menampakkan orang umno tu terlalu bodoh dan laga2kan orang. lagipun amran pekida tu boleh jadi watak yang sengaja direka2 untuk buat provokasi bagi orang lagi benci kepada umno, so jangan buat persepsi sendiri dan percaya bulat2. kita pun tak kenal sapa amran pekida tu

      Padam
    2. Mungkin direka atau mungkin benar..admin, mcm cara org buat nk jadi terkenal..terutama remaja baru nk naik atau anak baru gede..mereka suka cari perhatian buat benda pelik2..so mungkin admin nk cakap blog papagomo yg slalu buat citer lucah n fitnah yg xlogik tu org pr? Yg saje nk tunjuk kebodohan org umno dgn artikel fitnah dia? Rupanya org pr yg nk provoke seolah2 org umno x pandai?

      Padam
    3. adui macam la penyokong pr ni maksum sgt sampai dirasakan xkan buat fitnah dsb. kalau ko dh benci dgn bn, mcm2 ko akan buat utk bagi org lain benci bn, sama jugak kalau ko benci dgn pr, sama jugak. kalau ikut logik ko habis tu blog suara pakatan rakyat tu mmg org pr yg buat lah ye?

      Padam
    4. Saya xckp sapa salah sapa betul kerana semua atas dasar mungkin..kalau rasa fb tu menipu sbb terlampau bodoh, mcm mana kalau dia mmg mcm tu..xsemua org kt dunia nie pandai..tahap iq semua berlainan..

      Padam
    5. Kesimpulannya....selidik berita terutama dlm FB, sy selalu perasan yg buat post kdg2 bukan personal account, just account khas semata2 nak nak hentam lawan atau mengaku parti lawan sambil memperbodohkn diri sendiri. Sy selalu baca berita kat beritasemasa, ada pengomen nama 'kak senah'..dr apa sy nmpk sekali pandang mcm penyokong tegar BN, tp kaji dlm2 rupa2nya penyokong PR yg saja berlagak bodoh as penyokong BN.

      Papepun dosa fitnah jauh lebih dosa berbanding bunuh manusia..so ingat2la. Maybe org susah nak trace account FB 2, tp kat akhirat menjawab la. Apa sy nmpk FB ni byk beri kesan buruk bg info2 yg x sahih tp ramai caya bulat2, lg2 isu panas.

      Padam
    6. mungkin jugak la anwar brahi tu tibai cinadoll dan peliwat...
      stopa ali pun mgkin jugak la tibai pompuan kat hotel kan..
      mgkin jugak la badrul amin pn khalwat...
      mgkin jugak assmin ali pn kantoi benda tak elok...

      eh...bukan mgkin tapi memang betul..

      Padam
    7. senang cerita kita pun tak tahu benda tu mungkin betul mungkin tidak, so tak payah jadi macai juga main percaya je semua benda tanpa usul periksa dan terus sebarkan seolah2 benda tu betul, tak kira la kau tu bn atau pr.

      Padam
    8. So sama jgk, jangan main tuduh2 kalo ko sendiri pun xyakin kesahihan. Mungkin..mungkin, ko adalah macai yg menyamar kt fb tu..mungkin la:-p

      Padam
    9. eh cepat butthurt pulak cai2 fuckatan ni. selalu bkn main kutuk org bn, kena btg idung sendiri butthurt bg alasan mcm2... maksum kot org pr ni xpernah buat salah

      Padam
    10. Cai bn suka sgt ckp kotor, dh panas ke? Kah kah jah

      Padam
    11. Mmg betul sapa2 leh menyamar jadi org lain, mcm contoh, mungkin yg counter balik sebagai tanpa nama tu adalah admin? Mungkin lah..saje nk nmpk rmi support fitnah dia tu..dia sendiri xtahu betul ke x maklumat tu, main tuduh je pr punya fanpage yg menyamar..skrg sape yg sebar benda tidak benar.???


      Padam
    12. kalau ada benda2 yang buruk pasal bn, bukan main terus cakap tu orang umno buat la, macai umno la, bila aku cakap yang buat benda ni mungkin penyokong pr, tak puas hati gila nampak? serious, ko rasa asal penyokong pr maka semuanya baik2 belaka lah? ko tengok sini pastu cakap kat aku balik rasa2 yang buat tu penyokong bn ke pr? tapi kalau kau rasa dengan perkataan "mungkin" tu bermaksud aku tuduh fanpage tu orang pr menyamar, bagaimana pula dengan penyokong2 pr yang tuduh rosmah simpan duit dari kecil tu tanpa ada pun perkataan "mungkin"? atau bagi kau tu pun orang umno jugak yang buat?

      Padam
  7. noob, sekurang2 geng pr siap buat press conference gtau suara pakatan rakyat bukan blog/web mewakili mereka tp kenapa tiada makhluk pro bN secara rasmi menidakkan blog sejuta blablabla najib tu blog mole atau penipu malah rmi page2 bn yg like/komen malah ambik source dari situ..so noob, please explain

    BalasPadam
    Balasan
    1. pasal blog suara pakatan rakyat tu pemimpin2 pr dah tau pasal kewujudan blog tu, rafizi pun buat press conference sebab media macam utusan selalu ambil sumber dari situ untuk jadikan bahan berita diorang. macam fanpage ni baru je lagi, aku tak rasa pemimpin2 bn yang tersangat sibuk tu tahu pasal kewujudan page tu, lagipun page tu tak masuk lagi dalam portal2 berita online macam malaysiakini ke apa, kalau dah masuk nanti tak mustahil diorang akan nafikan juga.

      cuma pokok pangkalnya di sini, fanpage tu dilihat terlalu dan tersangat sampah untuk mewakili suara kerajaan bn, sama macam blog suara pakatan rakyat tu yang juga sampah untuk mewakili pakatan rakyat.

      Padam
    2. setuju dgn noob, so rmi2 pro bn dlm nie rmi2 lah report polis, skmm, buat demo xpun report dgn unit cyber, unit media untuk ambik tindakan terhadap fb tu..sbb diorg memalukan bn dsb..jgn NATO (No Action Talk Only)je tau..tp pelik gak ye, rmi pro bn like page tu, malah setiap artikel dapat beribu like..maknanya semua tu bodoh sbb senang kena tipu yea..kah kah kah..noob sorg je pandai yg kantoi kn:-p

      Padam
    3. Betul tu tanpa nama 4.10 ptg..memandangkan admin macai bn, pe kate ko walk the talk pasal blog tu dgn adu dkt yg berkenaan..setakat menyalak dlm blog sama mcm khairi jamaluddin ckp, macai bn byk syok sendiri:-p

      Padam
    4. oooo kiranya ko macai nuwar berahi la

      Padam
  8. kepada macai pr dan penyembah taghut, sila tengok komen paling atas yang guna nama ANWAR IBRAHIM.. logik ke itu anwar ibrahim yg sebenar?? please la, dalam internet ni kita boleh menyamar jadi sesiapa sahaja... fitnah berleluasa di akhir zaman.... sedarlah, kita sedang berada di akhir zaman.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg lah xlogik, apa kelas dia bc baca blog nie..yg percaya tu xtahu lah nk ckp pe:-p

      Padam
  9. aku ambil contoh ni - "Ungku Aziz nafi catatan berkaitan 'kangkung' tulisannya". rasa2 berapa ramai yang percaya fitnah tu dan telah kongsikan dekat media sosial?

    BalasPadam
  10. Senang citer, buat2 fb, bile xjadi tahap sampah memalukan diri sendiri, tetiba lak cakap kena hijack pihak lawan..bikw konen fb teruk2 smpi kena counter balik cakap lak akaun kena hack..kalu dh mmg fanpage hampeh, dh smpi tahap sampah tuduh lak nie fb org lain punye

    BalasPadam
  11. daftarlah di laman ini untuk mendapatkan facebook fanpage like,twitter follower dan macam2 lagi secara percuma http://www.addmefasts.com/

    BalasPadam
  12. Biasanya aku tune out dr gaduh2 politik esp gaduh di kalangan penyokong2. Kita pun dh xtau apa yg betul, apa yg bohong. Yg pasti, kebodohan statement merata2. Byk sgt baca,kita jgk yg jd bodoh skali.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...