Iklan Leaderboard

Jumaat, 7 Februari 2014

51 Ritual lumur darah ayam amaran untuk cina cauvanis

Sekumpulan NGO yang menggelarkan diri mereka 'Majlis Jemaah NGO Islam Malaysia' hari ini menyembelih empat ekor ayam dan melumur darahnya pada kain rentang yang tertera gambar pemimpin DAP dan PKR. Tindakan itu dibuat dalam perhimpunan yang dinamakan 'Bantahan penghinaan terhadap kepimpinan Melayu, Yang di-Pertuan Agong, dan agama Islam serta maruah Melayu' oleh segelintir ahli politik yang didakwa cauvinis Cina. Ia berlangsung berhampiran Jalan Tun Perak berdekatan Puduraya, petang tadi.






Bukan sahaja itu, Majlis Ayahanda juga mahu selain kerajaan mengusir pendatang tanpa izin (PATI), orang Cina dan India yang tak fasih Bahasa Melayu juga diusir dari Malaysia.


Ganjaran RM500 tunai juga akan diberikan kepada mana2 individu yang berani tampar Teresa Kok.



Seorang wakil Cina menjelaskan mengapa dia terbabit dengan demo ini.


Ada juga isu yang aku bangkitkan sebelum2 ini berkaitan dengan segelintir perubatan orang Cina yang aku juga tak bersetuju, tapi wajarkah kita membalas dengan ugutan dan gertakan siap sembelih ayam semata2 nak lumur darah kat gambar diorang? Perhimpunan macam ni adakah boleh disifatkan sebagai sebuah perhimpunan aman yang dibenarkan oleh undang2? Sebab aku tak nampak anggota polis atau FRU datang mengawal perhimpunan tersebut.

Dan yang paling sadis, tak kesian ke kat ayam tu tak pasal2 je mati disebabkan perhimpunan ni? Kenapa nak kena libatkan ayam? Perlu ke darah ayam tu? Ni ritual ajaran mana pakai darah2 ayam ni? Pakai air sirap atau sos cili je ke tak boleh ke? Itu ayam kampung ke, ayam suntik ke, ayam afrika?

Persoalannya, adakah anda SETUJU atau TIDAK SETUJU yang mereka semua ini mewakili orang Melayu dan agama Islam di Malaysia ini? Haruskan kita sebagai seorang Melayu Islam berbangga dengan perbuatan mereka ini? Adakah perbuatan ini memang selaras dengan perjuangan Islam?

Bincangkan...




tags: demo ngo majlis jemaah islam malaysia melayu ayahanda pekida persatuan pengguna islam malaysia ppim 3 line perkasa abang long kak yong perhimpunan aman demonstrasi protes bantah sembelih ayam lumur darah kain rentang gambar pemimpin dap pkr cauvinis cina lim guan eng lim kit siang teresa kok lee khai loon cauvanis kurang ajar biadap

51 ulasan:

  1. apa niat sebelum sembelih ayam tu?bole dimakan??bodoh punya melayu...skrg lawan guna otak bukan keris

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. Inilah ajaran UMNO-BN!

      Padam
    3. ajaran nuwar berahi ialah sokong kristian dan LGBT.
      cuba tanya plak,apa niat teresial kok buat video tu?
      eh...kenapa takde sekor pun mention...
      every action get reaction.

      Padam
  2. aku tak rasa islam sendiri ajar macam tu. adakah dengan darah ayam tu boleh mendatangkan apa2 efek yang dahsyat?

    BalasPadam
    Balasan
    1. dorang tak cukup berani nak guna darah sendiri, sbb tu dorang guna darah ayam...

      Padam
    2. kiranya ajaran Islam ialah membenarkan non muslim hina Islam ke?
      lim kit sial hina khutbah jumaat berkenaan ayat Al-Quran,sekor pun tak bising....
      almaklumla...dah pakat tahalul siasi

      Padam
    3. 10. Berhati-hatilah. Islam ajar dalam semua perkara buruk, orang yang paling tenang adalah orang Islam. Kalau kau percaya benda tu kau takkan sembelih ayam untuk hina orang.

      11. Kalau kau Islam, kau sembelih untuk buat gulai ayam bagi anak yatim makan tengahari.

      (mantot, cursingmalay - feb 2014)

      Padam
  3. Uncle Cina tu macam baca skrip je?

    BalasPadam
  4. Inilah kelebihan bangsa aku...mereka seolah2 memaksa diri mereka mnjadi macai tahap unlimited....harap2 Ayam Afrika x terlibat dlm penyembelihan tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya aku juga bharap ayam afrika x menjadi mangsa penyembelihan puak macai ameno ini memandangkan beliau adalah pengomen tegar di blog ini

      Padam
    2. Femes tul aku skrg.....thanks. Sy nak korban jd ayam kfc xpela gak. Ni mati mcm 2 je..cian sedara2 aku yg x bersalah,korban utk org emosi n melayu racist melampau.

      Padam
    3. http://www.youtube.com/watch?v=gmHxjGEpQEw

      Padam
    4. Biasa la pekara mcm ni berlaku...kesimpulannya, kalau no 1 x wujud, no 2 x kan berlaku...mcm kes Teresa Kok sebelum ni...kalau video sindiran dia x wujud bermakna ritual penyembelihan tu x kan berlaku...cuma aku x berapa setuju la dgn bangsa Melayu yg beremosi lebih....

      Padam
    5. apa yang emosinya?
      oooo kalau orang melayu buat je terus kata emosi or tak Islamik...
      kalau orang india or cina buat takde plak cakap emosi lebih plak.

      Padam
  5. Kalau pembngkang yg buat macamni. Terus kena akta hasutan, ugutan mendatangkan kecederaan, akta perhimpunan tanpa permit dan para2 mufti akan keluarkan fatwa darah mereka halal sebab mengulingkan 4ekor ayam. Dan prof2 akan keluarkan teori2 mengecam kerana racis dan tidak b'tamadun.

    BalasPadam
  6. Ini terang2 kerja gila dan menyesatkan. Islam tak ajar main2 darah apa2 hidupan sekalipun, ini terang2 salah di sisi agama Islam, kalau nak jugak buat kerja gila dan bodoh serupa ni, tolong la jangan kaitkan dengan agama. Kesian ayam2 tu mati sia2 saja, ayam2 tu takde salah apa2 pun untuk dipersiakan tujuan kehidupannya mcm tu saja, Islam juga tak ajar membazir dan menghina makanan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. it only shows how plainly stupid we are.

      Padam
  7. kenapa bodoh sgt? kita masih ada Sultan. kita masih ada perlembagaan. xda apa nak dirisaukan dgn cina2 yang racists nie.

    BalasPadam
  8. Just tell me why in the hell org2 tua yg asyik dok buat kecoh mcm org bodoh? Diorang fight bajet diorang tau settlekan semua benda dan cara diorang betul. Tak fikir ke kesannye nnt kepada generasi muda? Kita kalau berpecah belah..sebab org2 tua yg tak cerdik mcm ni la.diorang dah nak mati..mati je la..tak payah la nak timbulkan provokasi..kang kalau anak2 muda gaduh antara kaum..' Budak2 ni tak berpendidikan, tak matang, tak guna otak, perosak kedamaian'.

    BalasPadam
  9. Bg sy....x setuju. Walaupun sy x berapa cina kiasu...tp bukan ini caranya. Lg kaum cina menyampah dgn melayu adalah...sy still nak perpaduan kena ada, tp bukan ugutan mcm ni. Walaupun perkara td kpd pemimpin dap pkr...tp majoriti besar cina di pihak mereka, mereka akan terasa gak.

    Jika nak cpai perpaduan, kena ambil hati, bykan ugutan semata2. Xnak peristiwa berdarah berlaku lg.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Error...x berapa suka cina kiasu.

      Padam
    2. Nasib baik bukan ko yg kena sembelih ayam...

      Padam
  10. pakai songkok tinggi siap kancing butang tuu..haha

    BalasPadam
  11. saya setuju dengan geng pak songkok tinggi ni.

    biar semua rakyat mesia tahu parti apa yang rasis kat mesia sekarang ni.



    BalasPadam
  12. Nanti mulala.. sikit2 salah UMNO@BN.. dah terang2 ni wakil NGO.. apa daa..bosanla politik Malaysia. Lepas ISA kena hapus, huru hara kita dibuatnya sebagai rakyat biasa :(

    BalasPadam
  13. apa benda lah dah terang2 ngo ni bawah umno... perkasa ada bagi statement dapat duit dari umno..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagitau la statement tu kat mana.setakat tulih je....
      takde plak nak ngaku PKR tu dapat duit dari jewish

      Padam
  14. tuh ahyam pencen ke hapa haaah?????

    BalasPadam
  15. patut buat ayam olok2 ni tibai ayam ori... menjawab la pakcik2 tak berperikemanusiaan ni kat ngo lain yang protect haiwan WWF...

    BalasPadam
    Balasan
    1. walaupun aku seorang melayu..tapi aku mengaku,melayu ni ekstremis. Mereka suka membawa sesuatu perkara kecil,menjadi havoc.

      Padam
    2. kan gua dah cakap gua..
      havoc havoc ha havoc havoc

      Padam
    3. budak subang jaya memang ada gaya macam nenek saya..

      Padam
  16. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  17. ini semua bkn sesuatu yg boleh dibanggakan...
    nampak sangat bodoh dan terlalu mengikut perasaan atau telunjuk..
    apa tujuan ni? siap ada bounty pergi tampar duit habuan semua...sekarang ni duit habuan bertambah...apa ini ajaran agama islam? Jangan berdiri diatas nama Islam dan organisasi Islam jika tak mampu nak praktik ajaran Islam...kenapa tidak yang gigih buat demo tu sendiri pergi tampar? Apa motif nya keluarkan duit habuan, bagi tawaran kat orang lain? kalau teressa tu someday mati dibunuh disebabkan tawaran anda ni, tak rasa terpalit kesalahan kat muka tu?
    Memalukan sungguh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. cuba bagitau ajaran islam yg sebenar tu mcam mana?

      Padam
    2. Orang macam ni memang xpayah dilayan. Makin bodoh jadinya kita.

      Bukan boleh ubah ape pon kalo tampar Teresa tu. alah. kesian la. sama gak kalau lempang org yg bg offer ni pon sebenarnya mcm tak mengubah apa2. sbb dua2 makhluk ni takde sifat2 mukmin pun. Maknanya kalau dibacakan ayat2 Allah jiwa tak tergetar, dan taqwa tak bertambah. Kalau kasi sakit tampar atau pelempang lagi tak berguna sbb tak rasa pun kat hati, cuma detected by pain receptors on skin, processed by amygdala + hippocampus + prefrontal cortex as threat and the output could be irrational thinking and messy executive function....err ?? (ni bukan tuduhan, dlm tafsir Zilal surah Al-Anfal, Syed Qutb yg sebut mcm tu. Sifat mukmin ni macam action potential dalam nervous system = all or none, sebab tu 'fa zakkir, fainna zikra tanfaul mukminin' - kalau tak capai tahap mukmin memang tazkirah tak jalan Terus tanya diri, aku ni degil ke tak dengar kalau org kasik tazkirah? Teresa Kok da memang jauh lagi tingkatannya la sebab sebelum mukmin kena muslim dulu...Maka...apakah kesia2an ini?

      Allahu allah. Moga Allah golongkan kita dalam golongan orang mukmin!

      Padam
    3. hey Ahmad...

      ajaran islam tu lebih kurang...kalau aku marah kt ko skrg ni aku tak cakap "Go FU** yourself"? Is that clear?

      Right on

      Padam
    4. sapa cakap tampar teressa kok xda apa2? mana tahu lepas kena tampar, otak teressa kok akan kembali ke posisi asal dan beliau akan kembali nomal dan waras....semuanya kuasa tuhan...bukan kuasa umno...yang hak dan yang batil datang dari tuhan...

      yuki - islam x ajar f*ck2 ni..adoii....

      Padam
    5. aaa..tau pn nk ckp mcm tu kt aku..
      that's why aku cakap kalau aku marah macam mana pn kt ko..aku tak ckp F*** kt ko..the same thing applied tuk kejadian diorang buat demo tu....
      harap kau faham apa aku tulis kt atas tu...
      don't ask blatant question dude...

      being cynic pn tara faham2 juga...ayooo (tepuk dahi)

      Padam
    6. so adakah islam mengajar kita jadi bodoh dan biar diri dihina orang?

      Padam
    7. beriye benor korang komen dlm blog ni, siap taip panjang2 plak tu terutama Lynn si pipi merah dan plain83 dan ayam afrika ade anugerah pengomen terbaik ke?. apa2 hal pon ahmad ko memang sempoi.

      Padam
    8. eh? aku pun kena? komen aku biasanya pendek2 jer mad, takde banyak idea sangat mcm dorang nak karang panjang2... hahaha ;3

      Padam
    9. err, ckap ngan aku ke atau nama anon932 ptg tu mad?

      Padam
  18. macai umno mmg bodo

    BalasPadam
    Balasan
    1. macai PR plak sokong peliwat dan penzina
      dah la tu bercerai plak lagi sibuk konon nak pejuangkan hak rakyat

      Padam
  19. Noob apa pasal aku klik dkt link nk undi xdpt. kuar blankpage

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab ko x mandi wajib agaknya....

      Padam
    2. Dia dah mndi wajib la mad..cuma kuar kit ag pas mndi..jadi tak suci abis

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...