Iklan Leaderboard

Ahad, 19 April 2015

22 Jadilah diri sendiri kerana anda adalah anda

Ketika rasa ingin diterima dan dipandang orang, aku meniru perwatakan mereka.
Jadi aku boleh menjadi seseorang yang lain, hanya untuk bermegah.
Dan aku sangka dengan cara itu, aku akan mendapat keuntungan.
Namun yang aku perolehi hanyalah kerugian, di atas perwatakanku ini.


Tidak, tidak.

Kita tidak memerlukan kekayaan untuk menambah kecantikan luaran, kerana apa yang penting adalah sinar di dalam hati kita.

Tidak, tidak.

Kita tidak perlu mencari redha orang lain dengan menjadi orang lain, itulah kecantikan kita yang sebenar.

Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh

Jadilah diri sendiri, pasti akan menambahkan lagi kecantikanmu yang sedia ada.

Sungguhpun aku menerima mereka, tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka.
Melainkan apa yang aku telah terima itu, aku telah redha.
Aku ingin menjadi seperti diri aku sendiri, inilah aku.
Asalkan aku berpuas hati dengan diriku, aku pasti sudah memadai buat diriku.

Tidak, tidak.

Kita tidak memerlukan kekayaan untuk menambah kecantikan luaran, kerana apa yang penting adalah sinar di dalam hati kita.

Tidak, tidak.

Kita tidak perlu mencari redha orang lain dengan menjadi orang lain, itulah kecantikan kita yang sebenar.

Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh

Jadilah diri sendiri, pasti akan menambahkan lagi kecantikanmu yang sedia ada.

Aku akan menjadi siapa mengikut kemampuan diriku.
Aku tidak perlu mendapatkan redha mereka.

Aku akan jadi apa yang aku suka.
Mengapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka?

Aku akan menjadi siapa mengikut kemampuan diriku.
Aku tidak perlu mendapatkan redha mereka.

Aku akan jadi apa yang aku suka.
Mengapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka?

Tidak, tidak.

Kita tidak memerlukan kekayaan untuk menambah kecantikan luaran, kerana apa yang penting adalah sinar di dalam hati kita.

Tidak, tidak.

Kita tidak perlu mencari redha orang lain dengan menjadi orang lain, itulah kecantikan kita yang sebenar.

Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh

Jadilah diri sendiri, pasti akan menambahkan lagi kecantikanmu yang sedia ada.

Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh, Oh Wo Oh, Oh Wo Oooh

Jadilah diri sendiri, pasti akan menambahkan lagi kecantikanmu yang sedia ada.





tags: lirik lyric translation terjemahan bahasa inggeris melayu english malay lagu songs humood alkhuder kun anta video parody awek isima chaimol menyanyi dalam kereta

22 ulasan:

  1. Ahmad maslan

    BalasPadam
  2. eddeevedderrr & fake plain & sub species nya telah di ban dari masuk ke blog ini. Sebarang percubaan edebab & subspeciesnya utk komen, cuba menaip komen, atau percubaan login utk mongomen di blog ini will be immediately terminated & deleted ..

    harap maklum ..

    -S/U Sulit 6% my lurvvvee Noob

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    2. Komen anon fake plain di atas bakal dialihkan keluar oleh pentadbir blog

      Padam
  3. pergh awex comelll ..fap mode activated ...fap fap fap fap fap fap fap fap fap!
    ahh lega baq ang ..

    -mr fapson-

    BalasPadam
  4. cuba taruk gambar aku kat situ.kompem faham yang ini suatu motivasi.hemph. =..=

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye ke?...prooott

      Padam
    2. cis.tak guna.maksud aku perempuan tu cantik.bolehlah cakap be yourself.yedak.prooott

      Padam
    3. Nak cakap diri sendiri cantik lah tuh...

      Nak join gak... Prooot

      Padam
  5. apa motif post ni? confius ak dah la sebelum ni post mcem harem, la ni post benda confuse pulak? ni citer apa hal ni? noob dah kena virus maslan ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. motif post ni, nak suruh orang jadi diri sendiri lah, kat mana yang confuse sangat? btw, aku punya sukalah nak post apa. aku tak perlu redha kau untuk post apa2.

      Padam
    2. Ko dn seketul taik tkde beza noob, dh lama tk jentik telo ko noob

      Padam
  6. errk...gelilah aku tengok...asal nak rakam mesti dlm kereta. Takde tempat lain kut.

    BalasPadam
    Balasan
    1. errkk... rimaslah aku tengok... penggunaan perkataan "kut" yg tak kena pada tempatnya...

      Padam
  7. geramnyer aku tengokkk....

    BalasPadam
  8. noop mane videonye...ko dah buh remove ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. video tu owner dia dah privatekan. takpe aku letak video lain yang lebih kurang sama.

      Padam
  9. Best la pulak lagu ni.. arab + bangla.. cool.

    BalasPadam
  10. haha ada jugak yg meniruuu tu.. sama sama

    BalasPadam
  11. Suke hati je ehhh..... kau ambek gambar orang kat FB post mcm tuh..........

    Delete......cepatttt ...........jgn sampai aq lapor tutup Blog kau....... geram betulah

    Gambar kat FB dia biarlah situ .....ni pa hal download pastu post kat blog bagi orang ramai mengumpat

    PESANAN SAYA PLZ DELETE NOW

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...