Iklan Leaderboard

Isnin, 25 Mac 2013

47 Harapan buat penjaga keselamatan negara

Selamat menyambut Hari Polis yang ke-206.


Terima kasih kepada pasukan keselamatan negara yang selama menjaga keamanan negara sehingga Malaysia berjaya menjadi negara ke-19 paling selamat dalam dunia.


Terima kasih kerana sanggup mencurah bakti dan sanggup berkorban nyawa demi mempertahankan kedaulatan negara dalam insiden pencerobohan pengganas Sulu di Lahad Datu baru2 ini.


Namun ada satu lagi aku harapkan, iaitu aku harap video2 seperti ini di Youtube takkan bertambah lagi.


Dunia dah semakin canggih. Meletakkan kamera dalam kereta bukan benda yang baru. Memasang kamera spy dalam bilik orang pun dah bukan menjadi suatu yang pelik. So harap mana2 anggota keselamatan terutama polis trafik yang suka minta rasuah berhenti dari terus melakukan kegiatan tersebut. Gaji anggota polis pun dah naik seperti yang diumum oleh PM Najib baru2 ni, so tiada alasan lagi untuk anda mengambil rasuah.

Dan aku harap juga pemandu2 kenderaan juga yang suka bagi rasuah kepada polis2 trafik sebab tak nak bayar saman dapat berhenti bagi rasuah. Kalau rasa tak mampu bayar saman, jangan langgar peraturan. Kalau kena tahan polis sebab melakukan kesalahan, bayar saja saman tu. Kalau polis yang tahan tu mintak duit kopi, cakap saman saja saya, saya tak kisah bayar saman.


Jangan disebabkan segelintir anggota polis seperti ini, habis rosak imej PDRM keseluruhannya.




tags: sambutan hari polis pdrm malaysia ke 206 tema komuniti sejahtera komitmen kami majlis perarakan perbarisan vat69 utk lahad datu pencerobohan kiram pengganas sultan kesultanan sulu ops daulat video rakaman ambil minta beri rasuah makan suap duit kopi bribe bribery kantoi saya anti gaji anggota polis tentera pasukan keselamatan penjaga keamanan naik pangkat

47 ulasan:

  1. baru sekarang ada entri!? dah tu, mengarut x tentu hala macam orang gila......baik ko x payah buat entri langsung.....puih....

    BalasPadam
    Balasan
    1. mohon buat entri pasal pompuan bogel femen berserta gambar uncensored sebagai menebus kesalahan ko buat entri tak tentu hala ni......

      Padam
  2. wah,,, puji dengan pedasnya,, haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu bukan puji....tu mintak puji.....orang dah jaga keselamatan ko dah kira bagus.......mengada mintak benda bukan2 lagi.....

      Padam
    2. elok bunuh je noob babi ni....

      Padam
    3. Noob, dah boleh report polis dah nie..pinky boy nak bunuh kau dah nie.....hardcore jugak nie

      Padam
  3. kenapa mesti nak fokus kepada yg buruk je? yg x baik dibesar2kan....yg baik buat x nampak je.....ingat kalau pr memerintah nanti, polis takkan ambik rasuah ke?? ada jaminan ke?? bodoh lah kau kalau kau cakap pr memerintah, x ada jenayah, x ada orang jahat, semua rakyat malaysia jadi baik.....ada jaminan ke untuk semua ni???? come on la, orang bodoh je percaya pr boleh hilangkan jenayah kat malaysia, polis dan pemimpin x kan ambik rasuah, pemimpin tinggal dalam rumah kecik......come on la, dongeng je semua ni.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko x berani balas guna akaun profil ke noob? berani pakai anon je....puihh.....

      Padam
  4. jangan berani kat blog je....mai la jumpa kat luar.....nak tengok lu ada teloq ke tak........berani x lu melalak depan gua......budak gua bnyak......setakat ko noob, macam pijak semut je......haktuih.....mai la jumpa kat luar....lu bagi tau je bila dan kat mana......itu pun kalau lu berani la.........kalau berani la....kalau x, duduk rumah melancap senyap2 je.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. kau balik keje je terus maki hamun camni ke ahmad?ke ko tak keje?kau student ke penganggur?

      Padam
    2. Pinky Boy..aku berani jumpa kau..budak kau ramai mana? OK jumpa hari Sabtu 30 April 2013..dataran shah alam....

      Padam
    3. aku syak ahmad pinky ni student yg bakal menganggur...

      Padam
  5. Ape yg ko mepek ni?.. Aq jentik telo ko baru tau..

    -kakbedah-

    BalasPadam
  6. hey pinkboy, tukar nama ko dr AHMAD ke Pinkyboy, nak tengok ko berani ke idak, setakat ugut org cam kanak2 ugut org dewasa baik ko duk diam dnn kmen benda yg positif

    p/s: kgn kata ak noob

    BalasPadam
  7. Best btol game CASTLEVANIA ni..jgn lpe dptkn dpasarn.

    BalasPadam
  8. Jangan sebabkan seorang polis ambil rasuah macam ni, kita nak salahkan semua polis.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni ayat last Noob taip kat entry atas:

      "Jangan disebabkan segelintir anggota polis seperti ini, habis rosak imej PDRM keseluruhannya."

      Padam
    2. Bini/makwe polis detected

      Padam
    3. or kakak/adik/anak/cucu polis detected...

      Padam
    4. dia ni polis sebenarnye :)

      Padam
    5. Anda semua akan disiasat

      Padam
  9. selamat hari polis kepada semua perwira negara. :)

    noob bacani jap.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ye syg abg tgh baca ni

      -noob-

      Padam
    2. abg baca sambil melancap.....

      Padam
    3. Pinky Boy..mak kau ajar tulis macam nie ke?

      Padam
    4. pinkyboi tak henti2 berusaha tu demi memperoleh kasih sayang abiang noob...

      Padam
  10. Aoa aku kesah

    BalasPadam
  11. Best betul layan game transformers fall of cybertron ni..

    babi noob ko xda entry bagus ke syial? Stakat ucap selamat ari polis aku pun boleh la babi.setakat entry sampah mcm ni budak sekolah pun bleh wat. Hak tuih.

    -Ahmad Gangster-

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada aku kesah? konon nak menyamar jadi aku...puih......

      Padam
  12. ... sepanjang 10 tahun bawa kereta dah 3 kali saman speeding 2 kali saman parking... byr je saman awal dapat diskaun ... tak pernah beri rasuah dan tak pernah lagi jumpa polis yg minta rasuah.....syukur..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko percaya ke kat video tu? aku x percaya.....tu mesti lakonan.....dan polis tu bukan polis sebenar, tapi orang menyamar.....ya, nampak sangat lakonan...yg buat video tu agak2 la....kat akhirat nanti kau tanggung la siksaan yg pedih dan dahsyat.....

      Padam
    2. Pinky Boy..sekarang baru nak cakap pasal akhirat?

      Padam
  13. Balasan
    1. Aq jentik telo ko baru tau
      -kakbedah-

      Padam
  14. Elok jentik teloq je budak pik ahmad tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. elok kite bakor aje...sotong bakor kan sedap...

      Padam
  15. semuanya tentang attitude..

    sama ada penerima atau pemberi rasuah..

    entri yang bagus noob..

    BalasPadam
  16. banyaknye Ahmad

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...