Iklan Leaderboard

Selasa, 26 Mac 2013

34 Tayang payudara tingkatkan kualiti intelektual?

FEMEN adalah kumpulan bantahan feminis Ukraine berpangkalan di Kiev, yang diasaskan pada tahun 2008 yang suka menganjurkan demo separuh bogel. Antara matlamat organisasi adalah: "untuk membangunkan kepimpinan, kualiti intelektual dan moral wanita muda di Ukraine". Tak tahu pulak sejak bila dengan menayang tetek dapat membangunkan kepimpinan, kualiti intelektual serta moral kaum wanita. Tak cukup dengan tu, ada jugak orang Islam iaitu Amina dari Tunisia yang baru berumur 19 tahun mengikut2 dok tayang payudara kat Facebook sebab nak support FEMEN tu.


Antara gambar topless yang diuploadnya ketika sedang duduk membaca buku sambil menghisap rokok dan mempunyai tulisan berbahasa arab di dadanya yang bermaksud "My body belongs to me, and is not the source of anyone's honour". Gambar lain mempunyai tulisan berbahasa Inggeris di dadanya bertulis "Fuck your morals" sambil menunjukkan isyarat jari tengah.


Kalau dah namanya Islam buatlah cara Islam. Seorang ulama di Tunisia menggesa agar remaja tersebut dikuarantin dan direjam sampai mati. Keluarga perempuan itu juga telah menghantar dia ke wad psikiatrik di atas perbuatan tak senonohnya itu. Namun ia telah menyebabkan lebih ramai penyokong2 FEMEN yang majoritinya orang bukan Islam untuk turut menunjukkan tetek mereka yang mempunyai kata2 sokongan seperti "Free Amina", "Don't Like? Don't Look" dan sebagainya untuk memberi support kepada Amina.


Bagi aku, minah ni dan semua ahli2 FEMEN ni ada masalah mental. Bercakap pasal tahap kualiti intelektual dan moral, tapi tak peduli pada nilai moral itu sendiri. Buat benda2 bodoh, last2 tak dapat apa pun, yang untung lelaki gatal dan sakit otak macam xxx-AHMAD-xxx.




tags: amina femen tunisia free bebas support topless protester safe home face death threats psychiatric hospital wad psikiatrik rejam mati sebat nude naked bogel tayang tunjuk payudara tetek boobs nipples tits facebook fb nudity freedom hak

34 ulasan:

  1. kesan dari arab spring,ambiga mesti suka

    BalasPadam
  2. pasni Pinkkiddo sakit oth akan komen xlama lg

    BalasPadam
  3. Ahmad mmg babi!

    BalasPadam
  4. thank you noob.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi mana gambar uncensored? gambar tetek?

      Padam
  5. i seriously cannot brain their logic...

    BalasPadam
    Balasan
    1. you just can't find logic to it... cause they have no brain!!

      Padam
  6. hahahahambik ko ahmad..
    entry khas untuk ko

    BalasPadam
  7. aku ingat nak komen pasal FEMEN sehinggalah aku baca ayat last ko. entry utk ahmad rupanya...

    anyway, aku faham knp amina buat camtu wpun caranya salah. sebarang penentangan terhadap pertunjukkan tetek amina sudah tentu akan menyebabkan lebih ramai wanita protes. sepatutnya masyarakat tunisia buat bodo drp komen macam2 sbb mmg reaksi itulah para penunjuk tetek ini mahukan.

    malangnya, bukan senang nak buat bodo. masyarakat Islam akan auto-butthurt bila benda2 begini terjadi

    BalasPadam
  8. Kat blog lain ade gambar topless minah ni.. Sorry to say la, badan mcm tong drum.. Tetek kecik.. Kalau badan ko mcm selena gomez ke, aku pun sokong ko buat mcm tu.. Puiiii!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. badan macam tong drum pun, klau letak depan ko, mesti ko amput jugak, kan??

      Padam
    2. Wei bngsat, chnge ur name. Kimak pnya kristian

      Padam
  9. Ini semua konspirasi UMNO-BN

    BalasPadam
  10. kata Ibrahim ali.."ni semua salah anwar"..kata Hassan ali..."ni yang akan berlaku kalau anwar jadi PM..kata Hisammuddin "Bertenang jangan dengar khabar angin..tayang dada x merbahaya."

    BalasPadam
    Balasan
    1. xlawak der

      Padam
    2. macam sial seriu x lawak langsung.....

      Padam
  11. Bagus ini yg di perjuangkan oleh Ambiga dan rakan rakannya. Kita semua kena sokong. Apa masalahnya tunjuk tetek, takde kesan pun. Org lelaki pun selalu tunjuk tetek takde siapa bising pun. Kalau kita dah biasa tengok tetek lama lama kita tak rasa apa apa pun. Jom sokong PR untuk kebebasan sejati.

    BalasPadam
  12. Tetek kecik pun nak tunjuk ? Lol

    Pesan guru2 aku dulu tengok aurat apalagi yang menaikan syahwat ni menghilangkan tumpuan dan membengapkan sebenarnya..

    Jadi mungkin perempuan ni nak jadi pandai dan intelek dengan membengapkan orang lain bila orang lain bengap dan bodoh maka dia saja la yang pandai :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hmm boleh jadi?

      Padam
  13. Tetek kecik pun nak tunjuk ? Lol

    Pesan guru2 aku dulu tengok aurat apalagi yang menaikan syahwat ni menghilangkan tumpuan dan membengapkan sebenarnya..

    Jadi mungkin perempuan ni nak jadi pandai dan intelek dengan membengapkan orang lain bila orang lain bengap dan bodoh maka dia saja la yang pandai :)

    BalasPadam
  14. Tetek kecik pun nak tunjuk ? Lol

    Pesan guru2 aku dulu tengok aurat apalagi yang menaikan syahwat ni menghilangkan tumpuan dan membengapkan sebenarnya..

    Jadi mungkin perempuan ni nak jadi pandai dan intelek dengan membengapkan orang lain bila orang lain bengap dan bodoh maka dia saja la yang pandai :)

    BalasPadam
  15. Tq noob krn menyiarkan artikel utk ku. syg kamu abg noob. aku cinta kamu. mmmmuuaahhh...

    BalasPadam
  16. tanpa perlu ko menyamar jadi aku, abam noob tahu betapa kaseh dan cintanya aku pada abam noob......abam noob pun sayang kat aku jugak....klau x, xkan la dia nak buat entri untuk aku......aww...awww.....

    BalasPadam
  17. abam noob sayang....meh sini kulum konek aku yg panjang dan lurus ni......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    2. u jelly?? nak isap konek???

      Padam
    3. panjang konon~ puih!

      Padam
    4. blah la mad...
      sampah ar ko ni...

      Padam
    5. Kalu ko nk ckp merepek,tukar nama ko tu dulu la siyal.kau ni sengaja nk malukan nama 'ahmad' tu..jgn ingt aku x tau agenda kristian sabah mcm ko ni..puiii,kimak paloi punya budak. Iso tolik.

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...