Iklan Leaderboard

Isnin, 4 Mac 2013

39 Kipas bos, Yes? No!, boikot, asshole & bad ass

Semalam agak sibuk, tak sempat nak update tengah malam, so layan jelah 5 video yang trending di Youtube minggu ni samada di dalam atau luar negara.


Kakitangan Berjaya Corporation Berhad serta syarikat2 di bawah Berjaya Group seperti Starbucks, Papa Johns, Cosway, Wendys, Rasa Utara, Berjaya Hotel & Resorts, Mazda, U Mobile, Singer, 7 Eleven, Kenny Rogers Roasters, SPORTS TOTO dan sebagainya bergabung tenaga menyanyi dan menari dalam sebuah video penghargaan kepada Pengerusinya Tan Sri Dato' Seri Vincent Tan (merangkap pemilik Cardiff City F.C.) sempena hari jadi beliau yang ke-60. Tahap mengipas bos sangat OVER 9000!!! Manalah tahu tahun ni bonus untuk kakitangan boleh up.


Kalau dulu waktu konsert PSY di Pulau Pinang ada insiden "Are you ready for BN" oleh DS Najib, kali ni giliran DS Dr. Ng Yen Yen pula "Yes? Yes? Yes?" "No! No! No!". Nampaknya BN kena kerja keras lagi untuk mengambil hati pengundi Cina.


Penyanyi Yasin Sulaiman yang terkenal dengan lagu Mimpi Laila dan bekas ahli kumpulan nasyid Brothers serta adik beradik kepada salah seorang Ulama Muda UMNO (ILMU) iaitu Ustaz Idris Sulaiman, mencipta dan menyanyikan sebuah lagu bertajuk REFORMASI, gitar oleh Faizal Tahir, yang didedikasikan kepada Pakatan Rakyat. Adakah ini bermaksud Yasin Sulaiman dan Faizal Tahir menyokong perjuangan PR? Adakah dengan ini bermakna mereka akan diboikot pula oleh penyokong BN?


Setakat ni tak jumpa lagi komen untuk memboikot Yasin kecuali sumpah seranah dan caci makian.


Ini pula video seorang pakwe yang asshole menolak makwenya dari tebing untuk buat rope swing atau buaian tali kat celah gaung. Kalau anda turut mempunyai pakwe yang asshole seperti ini, tahniah diucapkan.


Selain K-Pop yang sangat lame ass, Korea Selatan mempunyai seni mempertahankan diri yang sangat bad ass. Video berikut memaparkan seorang ahli seni mempertahankan diri yang membuat tendangan sebanyak 4 kali di udara atau Quadruple Kick yang biasa dilihat dalam video game atau filem sahaja. So kepada mak bapak mungkin boleh galakkan anak2 untuk menyertai kelas Taekwondo, Karate, Silat, Ninjutsu atau apa2 sahaja seni mempertahankan diri. Selain boleh menunjuk2 kehebatan, boleh juga digunakan untuk membuli dan memukul budak lain mempertahankan diri.


Sila komen dan beritahu video mana yang anda paling suka dan rasa best?




tags: trending video malaysia worldwide tan sri vincent tan 60th birthday dedication by staff kakitangan pekerja video penghargaan hari jadi berjaya group chairman pengerusi founder taikun cardiff city fc mca vice president dr ng yen yen melaka chap goh mei celebration sambutan cny yes yes yes no no no orang cina chinese yasin sulaiman lagu reformasi konvensyen pakatan rakyat pr faizal tahir gitar caci maki sumpah seranah adik beradik ilmu ulama muda umno ustaz idris sulaiman boyfriend pushes girlfriend off cliff insane rope swing albino pakwe tolak makwe awek gaung buaian tali bunge jump kena dump break tinggal quadruple kick on air bad ass tendangan berpusing atas udara taekwondo south korea martial arts ryu tatsumaki senpuu kyaku hurricane cyclone kick

39 ulasan:

  1. Balasan
    1. Anwar Ibrahim4 Mac 2013 3:44 PTG

      Konspirasi terancang UMNO-BN!

      Padam
    2. ( . ) ( . )
      ) . (
      ( v )

      Padam
  2. Tahap kipas besar cap kipas udang :)

    BalasPadam
  3. baru taw pasal Yassin tu...

    ooo die join Parti Pembangkang ek....hurmm

    BalasPadam
    Balasan
    1. Parti pembakang mana?
      UMNO pun parti pembakang di Penang, Perak juga Kelantan.

      Padam
  4. asshole fren.."so can i have her number".. haha

    BalasPadam
  5. Aku suka Quadruple Kick nanti nak aktif balik Taekwondo :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. pergh!bagusla.nanti aku pun nak aktif gi ke surau balik.

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    6. korang ni memang lahir2 bodoh ke? best ke merepek2 macam ni siap libat2kan agama ni?

      Padam
    7. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    8. mohon noob padam semua komen anon yang terang-terang menghina agama islam...

      Padam
  6. video kena dump. the best one

    BalasPadam
    Balasan
    1. patut awek tuh tarik bf dia sama.. terjun :D

      Padam
    2. pastu tgh2 terjun tu ooops terlepas tangan bf... :p

      Padam
    3. aku pun suka video awek kene tolak tuh.

      Padam
  7. parti kena kutuk kecoh. islam kena kutuk senyap. babi.

    -AHMAD DRAGON-

    BalasPadam
  8. noob gay bodoh...kenapa ko padam komen aku? ko cakap suka hati ko nak tulis apa ko nak, so, aku pun boleh tulis apa aku nak......ko ni hidup bertuhankan manusia la....

    -AHMAD-

    BalasPadam
  9. FUCK macai PR

    BalasPadam
  10. nik aziz bodoh piang....boleh sesiapa buktikan si setan ni ulama???

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang pastinya ko ni bukan ulama tetapi bapak setan jahil

      Padam
  11. Saya suka dan terharu serta sedih dgn comment rakan page ini "ZAID HAFIZI"

    "Kami orang2 polis tdk akn berundur...biar­ putih tulang.. Jgn putih mata....."
    Teringat kata2 terakhir salah seorang pejuang bukit kepong... Dan hari ini....semangat­ yg sama msih mengalir dlm diri kami...... Kpd yg terus pertikaikan... Ucapkn lah seribu tomahan..cercaa­n... Katalh apa shj semahu kalian..yg nyata... PERJUANGAN KAMI BUKAN SANDIWARA...kam­i POLIS DIRAJA MALAYSIA... Siapa saja kerajaan yg memerintah..kpd­ mereka kami taati.... NYAWA YG MELAYANG KRN PERTAHANKAN NEGARA BKN SANDIWARA... BUKAN LAKONAN...BUKAN­ TEATER UTK TONTONAN KALIAN... BERHIJAB LAH SEDIKIT BILA BERBICARA...SAB­AH NEGERI DIBAWAH BAYU...BIAR BAYU MENJADI TAUFAN..TIDAK AKAN SEKALI KAMI SERAHKAN KALIAN KEPADA PETUALANG...BIA­R BERMANDI DARAH..BIAR HANCUR LUMAT TULANG BELULANG....KAM­I PDRM DAN ATM......BUKAN SEBARANG... kpd semua rakyat malaysia.. Meski kami xselalu dihargai... Meski jasa kami tidak terpandang...tp­ ketahuilah... Andai kata petualang negara sudah berdiri dihadapan kamu menghunus senjata mengalirkn darah kalian... Ketahuilah.. Darah kami sudah terlebih dahulu kering dimedan tempur.
    Dan untuk itu...doakanlah­ yg terbaik untuk kami wahai teman wahai sahabat... Jgn terus memfitnah tanpa belas.. Krn negara kami ikhlas..
    Krn negara kami tinggalkn segala kepentingan dan keluarga... Kalaupun tiada penghargaan mampu diberi.. Hentikanlah mengeji... Jagalah hati keluarga mereka.. Terakhir kalinya... KAMI POLIS DIRAJA MALAYSIA....
    bkn polis beraja politik... Siapa pemerintah kpd mereka setia bersumpah.... JANGAN MEMPOLITIKN TUGAS KAMI... fikir dgn akal yg waras.. Bukan menyukat dgn sukatan dangkal...

    BalasPadam
  12. saya suka makan taik anjing cicah air kencing babi...-anwar ibrahim

    BalasPadam
  13. apa hukum org islam kerja di sykt vincent tan ni?kerana sports toto merupakn salah satu drpd anak syktnya...mohon pencerahan drpd siapa2 yg arif...cik lynn ke...

    BalasPadam
  14. harap masa besday najib nanti semua pekerja gomen buat video penghargaan sambil menari & menyanyi jg utk najib...syg najib muah muah

    BalasPadam
    Balasan
    1. komen ni aku suke, hahaha.. 1.4 juta org dalam satu video ;) nice!~ termasukla pencacai PR sekali kay!

      Padam
    2. bukan dah ada ke? I love PM.. ada pedajal dia tambah I love new PM.. lol

      Padam
  15. wooff.....wooffff.....wooffff...woooff.....

    -anjing hensem-

    BalasPadam
  16. i follow, he pays me, i love u tan sri...

    BalasPadam
  17. FUCKATAN RAKUS!!!!

    BalasPadam
  18. hidup najib syurga dibawah tapak kaki najib

    BalasPadam
  19. alahai..bab politik ne semua jadi TANPA NAMA mengomen kat sini eh.......takut kena cari la tu :P

    BalasPadam
  20. perkataan 'membuli dan memukul budak lain'tu digaris supaya apa eh? Kahkahkah

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...