Iklan Leaderboard

Khamis, 7 Mac 2013

87 Kategori mahasiswa Universiti yang loser

Kaki buli memang sangat bodoh. Belum pun tamat krisis pencerobohan tentera bersenjata Sulu di Sabah, ada pulak video junior2 UiTM Sabah kena buli dengan senior2 mereka kat dalam kawasan hutan atau kebun. Sumber dari Sozcyili.



Walau MPP UiTM Sabah telah mengeluarkan respon dan kenyataan seperti di FB UiTM Sabah Student Community yang menyatakan kes buli pelajar DPiM tiada kena mengena dengan minggu orientasi dan rektor UiTM Sabah juga telah mengeluarkan penjelasan, tapi daripada video tersebut memang jelas kelihatan ia adalah pembulian terang2an di dalam sebuah program yang melibatkan pelajar junior dan senior, kerana terdapat junior lelaki perempuan kena buli secara berkumpulan oleh senior lelaki perempuan juga. Malah ada juga mahasewel mahasiswi senior yang bertudung labuh juga dengan selambanya menumbuk kepala pelajar junior lelaki.


Aku tak tahu lah apa kesilapan junior2 tu sampai diherdik, ditumbuk, ditampar dan muka dilumur dengan lumpur. 


Come on la... Nak buli2 ni zaman sekolah2 asrama boleh la. Dah masuk U pun nak buli2, loser gila babi sial. Tak payah nak buli2, masing2 dah besar panjang dan boleh bawak diri. Diorang bukan budak2 kecik sampai nak kena pukul tumbuk semua. Kalau nak ajar pun, cakap saja sudah. Korang buli2 diorang, lepas grad nanti silap haribulan korang diorang jadi bos korang lepas kerja nanti, sapa tahu. Macam ni yang nak jadi pemimpin masa depan negara? Oklah kalau bukan pemimpin negara pun, mungkin pemimpin keluarga. Atau macam ni nak jadi seorang pekerja yang bagus di masa akan datang?


Aku pun pernah masuk U jugak, ada minggu orientasi jugak, ada program2 kolej jugak, tapi takde la sampai nak kena sepak terajang dengan senior. Masa aku senior pun ramai juga junior yang buat perangai macam palat, tapi pergi mampos la diorang nak jadi setan ke, nak belajar ke, nak ponteng kelas ke, nak merempit ke, nak lepak cyber cafe ke, nak bawak awek balik rumah sewa sampai kena tangkap khalwat, lantak pi la. Masing2 dah besar, pandai2 la nak hidup dan nak berjaya.

Oh ya dekat universiti/kolej/IPTA/IPTS ni ada 3 jenis kategori mahasiswa/mahasiswi yang loser:
  1. Kaki buli
  2. Kaki politik
  3. Kaki MLM



tags: video kes buli ragging uitm sabah pukul tumbuk sepak terajang lumur lumpur muka mahasiswa mahasiswi senior junior berkumpulan ramai minggu orientasi pelajar baru program universiti kolej facilitator destini siswa siswi mds rektor kenyataan penjelasan respon perempuan tudung labuh hitam baju kuning sekolah menengah asrama kategori student kaki buli politik mlm graduan

87 ulasan:

  1. 4. Kaki 1st

    BalasPadam
    Balasan
    1. kaki 2nd hand

      Padam
    2. Semua ini hanya konspirasi terancang dan sandiwara UMNO-BN

      Padam
  2. bantai je senior tu,bukan besar pun.

    BalasPadam
    Balasan
    1. haha...klau aku, tendang je telor dorang, kasi pecah....baru padan muka dorang.......

      Padam
    2. latihan kesabaran ni.. :)

      Padam
    3. latihan kesabaran lain,ni sengaja cari pasal.

      Padam
  3. menyampah dengan budaya ragging!!! looser gila. bodoh sebagai mahasiswa kalau buat gitu!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ala relek la masa tu je menyampah lepas semua dah lepas..
      nanti musti teringat masa kena buli kena ragging..

      tak payah la nak simpan dalam hati..

      Padam
    2. a'ah.aku pun teringat masa kena ragging.tapi kejap je la,sebab ramai2 bantai senior.betul caranya boleh diterima,tapi bila melampau,jgn bagi muka.

      Padam
  4. Najib baik aku tak mengajar kat Sabah, kalau tak nak je aku panggil kaki buli tu Tanya apa Masalah diorang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sila minta kat Najib hantar awak ke Sabah :)

      Padam
    2. NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK NAJIB BAIK

      Padam
    3. haha... nak kata typing error huruf 'S' dgn 'J'.. jauh gak kat keyboard ni... haha

      Padam
    4. tu lah,najib baik tul la..fuhh.

      Padam
  5. 5.kaki betina
    6.kaki tido
    7.kaki gayut
    8.kaki copy paste
    9.kaki mabuk
    10. kaki main main
    11. kaki perabis duit loan
    12. kaki pinjam duit
    13. kaki ponteng kelas
    14. kaki tiru
    15. kaki bergantung dkt member xnak usaha sendiri
    16. kaki ayam

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tambah satu lagi :
      kaki merapu dkt blog org

      Padam
    2. Banyaknye kaki ni musti banyak kasut..

      Padam
    3. tmbh lagi kaki blogger

      Padam
  6. pakai tudung labuh, tapi selamba je sentuh lelaki. what the heck?

    BalasPadam
    Balasan
    1. patut cabut buang je tudung dia tu lempar masuk tong taik, buat malu perempuan lain yang bertudung labuh...dah pakai tudung labuh tu jaga la akhlak...camsial

      Padam
  7. apahal dorang neh? Dok rilek je kena buli? What the hall??!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin latihan dan lakonan buli..
      pelakon yang kurang menhayati watak so relek je..

      ala latihan mental je..
      belum lagi pi kem komando latihan mentdal dan fizikal lagi dasyat..

      baru kena tumbuk ngan awek esok kawin kena tumbuk, kena terajang ngan bini camno hahahaha..

      Padam
    2. camno apa. wife cam tu ubatnya kena kasi seorang madu

      Padam
  8. satu shoot video je tak memberitahu kita apa yang berlaku

    Ala kena herdik kena tampar pun kecoh.. bukan kena rejam pun..

    Ini adalah satu latihan bagi memperingai saudara-saudara kita di palestin.. di lombok di selatan thai dan diamana juga yang disiksa diherdik dicerca bahkan disakiti dikurung dan dilayan tanpa perikemanusiaan..

    Fasilitator ini adalah bakal komando masa depan kalau berlaku perang mereka sudah ada sifat2 tegas..

    Diharap junior mengambil perkara baik dan dapat tahan dari kem sekejap ni membentuk daya tahan diri fizikal dan mental.. serta juga nanti dapat menjadi pemimpin yang tegas tuntas bukannye lembik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. pasaipa nampak hg sembang mcm x guna akai ja.... sebab org mcm hg ni la budaya buli & keganasan yg x bertempat blh menular brpaksikan dalil & sokongan yg x berasas camni.

      Padam
  9. kaki buli, buang je terus dari Uni. kesian org yg dtg situ nak study, tapi disbbkan kaki buli, mereka terus down seumur hidup. bagi pengajaran sikit.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sian lemah sangat mental baru masuk univ kena buli camni terus failed..

      Macam mana nak keluar dapat boss jepun cina korea.. nak menguasai dunia.. :)

      Padam
    2. sepatutnya kalau nak menguasai dunia,masuk je U,bantai senior..bagi senior kecut.tu baru la calon nak menguasai dunia.

      Padam
    3. Yea Tu memang calon terbaik
      jarang ada junior berani bantai senior..

      Padam
  10. bro,klu nak kena terajang,tampar dan sebagainya bukn nk kena masuk U.Bek masuk kem tentera sbb mmg dah kompem2 kita sume tau latihan fizikal mcm tu. Pembuli2 tu nasib la xlama kena tindakan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ntah kena tahu gak apa motif kem ni?

      Kalau kem kasih sayang mungkin melampau kot marah lumur lumpur skesa dera nih lol..

      Padam
  11. NOOB...MINTA ULASKAN PASAL ISU FAM PLK MCM MANA...

    BalasPadam
  12. KAKI MAIN GAME MASA KAT U.....HEHEHEHE...NASIB BAIK GRAD....

    BalasPadam
    Balasan
    1. kira pandai la awak ni kan
      ramai geng saya kaki game sudah pergi Great Britain.. lol.

      Padam
    2. baru kaki yg main game.tu belum tangan,mulut,bontot dan lain-lain2.

      Padam
    3. Kalau tangan mulut bontot semua main memang grad awal la

      Padam
  13. Nmpk sgt Melayu bila pegang 'power' terus buat suka hati mereka..belum nak jd pemimpin negara. Melayu senang leka sbb 2 benda...DUIT dan KUASA. Bg je tawaran benda ni terus hilang prinsip/iman.....

    Mcmana nak maju.....PHD kuat sgt

    BalasPadam
    Balasan
    1. bodoh apa...dah terang2 dlm video tu diorg ckp sabah,mana kau tahu semua tu org melayu?ntah2 org kadazan,murut,dusun,sulu,bajau,iban,dayak & len2 bumiputra sabah.

      mcmana nak maju....bangang kuat sgt

      Padam
    2. yea la ini mungkin orang keturunan sulu balas dendam kat orang local..

      lol..

      Padam
    3. Pelajar Uni even kat Sabah x semestinya org Sabah 100%..nmpk muka typical melayu dlm video 2. Papepun skrg pun ada isu yg org semenanjung x suka org Sabah Sarawak. Maybe part of the reason.

      Statement sy di atas x semestinya 100% betul, jika ada kesilapan minta pencerahan. TQ for your response

      Padam
    4. logik ayam afrika: Pelajar Uni even kat Sabah x semestinya org Sabah 100% (melayu jadi bahan)..nmpk muka typical melayu dlm video 2. Papepun skrg pun ada isu yg org semenanjung x suka org Sabah Sarawak.

      Padam
  14. Latihan kesabaran konon? Banyak lagi cara lain la. Pandai tapi buat benda2 tak brfaedah! Pembuli mmg loser gila, mungkin sbb kurang kasih syg kot jd mcmtu -..-"

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ala senior je belasah je balik yang bagi kena buli tu kenapa takut sangat ke?

      Padam
    2. Budak manja memang camtu
      Ada junior aku dulu dah la degil kena marah sikit pun ngadu mak bapak
      belum kena suruh apa2 lagi tu..

      Lepas tu kitaorang bior je dia loser sangat..

      At last drop univ ntah pi mana.. mungkin tak tahan hidup kat univ atau tekanan belajar..

      terlalu lembik.. manja berlebihan

      mungkin terlebih kasih sayang sampai mungkin sepajang hidup tak pernah kena marah..

      Orang macam ni kalau keluar kerja esok lagi bahaya kena marah ngan Boss mungkin ngangis menyorok kat tangga.. lol.. atau mungkin ngamuk dan bunuh semua orang.. lol

      Padam
    3. Kalau setakat kena marah, tu lain cerita. Ni sampai tangan naik ke muka, tu dah lebih sgt dah. Lgpun apa yg dapat kalau dok buli org? Ada faedah? :)

      Padam
    4. senior buli junior,junior mengadu:manja

      junior buli senior:tak sedar diri,kurang ajar.

      sebenarnya yg gengster2 skolah tak akan masuk campur hal orientasi junior.diorang cuma buli pada masa akan datang.tapi yg uruskan orientasi ni slalunya MPP.budak2 skema,cover macho,bajet alim,berkepimpinan.budak2 camni,junior gertak sikit je..terkencing..

      Padam
    5. Dia nak check pakai sabun apa muka licin kah kah kah

      Padam
    6. Camane dengan pembuli bajet taiko dulu tp kene sound dengan manager menangis.dude ak kenal org macam ni.mmg die x pernah buli ak sebab satu batch kat sekolah,tp perangai taiko die buat ak benci

      Padam
  15. Ulasan Tanpa Nama Paling Pandai , bernas dan layak diberi Hadiah Nobel Kemanusiaan

    1. Tanpa Nama7 Mac 2013 7:38 PG

    satu shoot video je tak memberitahu kita apa yang berlaku

    Ala kena herdik kena tampar pun kecoh.. bukan kena rejam pun..

    Ini adalah satu latihan bagi memperingai saudara-saudara kita di
    palestin.. di lombok di selatan thai dan diamana juga yang disiksa diherdik dicerca bahkan disakiti dikurung dan dilayan tanpa perikemanusiaan..

    2. Tanpa Nama7 Mac 2013 7:40 PG

    Mungkin latihan dan lakonan buli..
    pelakon yang kurang menhayati watak so relek je..

    ala latihan mental je..
    belum lagi pi kem komando latihan mentdal dan fizikal lagi dasyat..

    baru kena tumbuk ngan awek esok kawin kena tumbuk, kena terajang ngan bini camno hahahaha..


    BalasPadam
    Balasan
    1. Best Tagline of the Month

      " Ala kena herdik kena tampar pun kecoh.. bukan kena rejam pun.. "


      Padam
  16. Elok Siasat Dulu7 Mac 2013 9:56 PG

    UiTM Sabah?
    Make sense tak kalau kemungkinan ujian ketahanan mental menghadapi serangan Sulu? huhu.. siasat pak siasat.. bagi tindakan..

    Aku tak tahu ni ni program apa..
    Masa aku kat Univ Kolej ROTU dulu benda ni biasa je.. :)
    Walaupun aku bukan ROTU.. oreintasi civilian.. masuk sawah kena lumur lumpur tingal dalam hutan rekreasi.. relaks je.. kena suruh macam2 dengan senior masa sem 1 tapi lepas sem 2 kitaorang baik kamceng bantu dan tolong-menolong..

    Mungkin la aku dah biasa kena marah dengan mak/bapak masa kecik kot? siap kena kejar dengan parang sebab nakal sangat.. setakat orientasi macam tu biasa aje bagi aku.. takda pun nak simpan dalam hati..

    Masa aku senior aku takda pun buat macam tu.. walau aku kena teruk masa junior tak bermakna aku nak balas camtu kat junior aku pulak.. Tapi yea aku perasan banyak junior aku macam kurang ajar tak hormat orang.. :) tak sama macam masa aku junior...

    Tapi mungkin bagi orang yang tak pernah kena marah kena jentik mungkin macam tu dah kira tahap buli melampau la kot.. Mungkin boleh jadi berdendam sampai mati.. yerla mak bapak tak pernah jentik alih2 senior jentik sentuh pulak.. Melampau ni.. suruh itu suruh ini.. isk isk isk.. melampau sudah..

    So terpulang tafsiran masing-masing samaada junior atau senior.. juga pihak pengurusan.. Zaman sekarang kaedah lembut belaian suapan kata-kata peransang mungkin lebih disukai.. Kaedah yang agak kasar tidak dapat diterima dalam dunia sekarang..

    BalasPadam
    Balasan
    1. keedah ni bergantung kepada kesesuaian..

      Kaedah lembut lebih sesuai tetapi memerlukan kesabaran yang tinggi impact dia perlahan macam air yang menitik di batuan. Ratusan tahun baru boleh tapi hasilnya lembut dan berkualiti.

      Kaedah kasar berkesan dalam jangka masa cepat tapi hasil dan kesanya kadang memudaratkan dan kadang hanya seketika. Kemungkinan boleh juga mewujudkan jiwa rebal dikemudian hari.

      Padam
  17. uitm...what to expect.masuk pun guna kuota bumiputra.sbb tu mindset student2 dia mcm dtg dari hutan mana ntah.student pulak sume melayu/bumiputra sabah sarawak,patutla ek semcm...lgsg xde persaingan.kalau betul2 bijak diorg pasti belajar kat oversea,xpun masuk um @ ukm,bersaing dgn org cina&india.

    budak melayu yg kena tendang universiti selain uitm,apply masuk uitm.kena tendang dr uitm,u lain semua xterima...

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul juga macam sekolah agama orang2 yang tak lepas sekolah biasanya mak bapak hantar kat sekolah agama dengan harapan dapat jadikan anak mereka alim ulama.. sekali jadi ketua mafia kat sekolah agama tu kes dera kes liwat berlaku kat sekolah agama..

      kadang diroang ni pun dah memang tak betul kurang akhlak lepas tu jadi senior pegang kuasa pulak hancus..

      Padam
    2. Hahaha.. aku setuju tang kena tendang tu, apply uitm. Uitm is always the back up plan kalau kena tendang dari u lain. hahah

      Tapi tak semua budak UITM tu mcm tu. Ramai jer orang2 yang berjaya keluaran uitm.

      SO? not so bad after all..

      Padam
    3. so uitm ni kira macam dump site la utk student2 u lain yg kena tendang? kesiaaannnnn....

      Padam
    4. aku bila jumpa budak uitm,diorang sentiasa buat aku kagum dengan kelainan sifat diorang.unik.

      Padam
    5. sifat macamana tu?

      Padam
    6. sifat bajet bagosh yang teramat tggi, dgn pakgad pun buleh gaduh siap buat lagu rap caci carut pakgad pahtu upload ke utube, letok logo uitm besar gedabak...pointer nak dekat 4 flat, tp bila masa job interview lidah kelu, budak u lain yang pointer bwh dari 3.00 buleh cakap jauh lebih hebat dan dapat kerja....mmg terrrramat unik sifat majority budak uitm ni yop, teramat unik......hidop bumiputera oyeah!

      Padam
  18. tu la masalahnya bila dah capai tahap senior semua nk tunjuk hebat. Budaya macm ni tak sesuai dah nk guna masa skrg. byk lagi kaedah lain. Org zmn skrg lain. dlu lain. Skrg bila buat bgini tgoklah..kan rugi..ahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekarang zaman youtube,mmg tak sesuai kaedah nih... skali wat hal esok lusa tu mesti tersebar utk tatapan satu dunia, semua org akan jadi hakim....

      Padam
  19. Hahaha... zaman aku sekolah menengah. Ragging camni biase jer..
    Aku tulis selamat tahun baru kat papan tulis jer tapi sket lg kena pelempang.
    Telinga macam nak pecah kena jerkah.

    Budak lelaki kena tampar sepak terajang makan sabun semua ada.
    Zaman aku zaman ragging. Hohoh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zaman kita Len semua mental dan fizikal kuat Len :)

      Orang sekarang kena marah sikit pun lembik ngadu kat mak bapak datang sekolah saman.. lol.

      Pada aku kes tak puas hati sesama budak univ biar la mereka sesama settle.. Tak payah la sampai kementerian ka HEP ka apa nak settle
      Buat malu je.. kata dah masuk universiti semua nak kena pampert.. adeh.

      Padam
    2. sekarang dikit2 ngaku kat FB..
      haha.. pampered spoiled generation.

      Tak heran sgt pun tgk video ni.
      Sebab tengok classmate dulu selalu kena tampar muka guna selipar oleh senior.

      Hulur duit satu ringgit beli nasi ayam harga rm2.50 sambil cakap 'baki 50sen lagi tuh'..

      Padam
    3. Itu biasa la Len..
      jenis kuwang hajaw..

      takpe kena kafarah nanti lol..

      Padam
    4. juniors ngan seniors ni 2-2 patut kena basuh sebenarnya... juniors kena paham satu benda - ko masuk tempat baru ni, ko jgn besar kepala...masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang kerbau menguak, hormat sama org lama. Seniors pulak kena paham satu benda - respect is not forced to be gained, respect is earned. Ko kena jadi contoh yg baik utk dicontohi oleh bebudak baru tu, harus guna akal, bukan kepala lutut yg memilih keganasan.

      Padam
    5. haklalah..Len kau ckp cmtu mmg la sbb skolah ko mybe skolah yg mcm penjenayah. org bodoh jela da masuk U nak buat gitu.kata pelajaran tinggi kan.sng cite klau adik bradik aku kena mg sorg2 aku kutip.buli pun ada hadnya.

      Padam
    6. belajar di sekolah ke zoo?

      Padam
  20. rindunya nak komen kat blog hang noob
    btw aku takleh tgk video tu
    opis blok, tapi aku setuju kaki2 loser kat kolej tu
    kaki MLM = WINRAR!

    BalasPadam
  21. dah kat u kot..takkan ada ragging2 lagi..kalau asrama boleh tahan lagi sebab badan kecik belum baligh lagi..

    sila tengok filem 3 idiot untuk cara elak kena buli oleh senior u:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. ;) yea 3 idiot pun ada tips & trik elak dari kena ragging..

      Ala mudah je.. ambik hati senior2 ni musti diaorang tak raging kalau masuk2 besar kepala harus kena mark kena basuh2 dengan senior2..

      Padam
  22. Kena faham..aku budak asrama n aku budak U...budak asrama normal kena buli utk pengajaran, sbb masa sekolah..kita membesar, waktu dididk..dan of course, kat asrama py ragging mmg mngajar erti hidup sehingga apa yg aku jadi sekarang..waktu U pulak, masing2 dah matang,tua dan boleh berfikir..tak perlu ragging fizikal mcm ni..cukuplah sekadar mental...bukan masalah budak dlu kuat budak sekarang lembik..cara didikan tu tak kena~

    -Kojack-

    BalasPadam
    Balasan
    1. dulu aku skolah asrama,form 5 buat minggu orientasi.aktiviti lain semua ok,tetibe malam tu nak tunjuk belang..sampai ada kena pijak kepala.pastu sorang form 4 berdiri,sruh semua form 4 bangun.de sorang form 5 tak puas hati,datang mengamuk kat budak form 4 tu.trus dak form 4 bagi penumbuk sebijik.terketar-ketar semua form5 lari keluar dewan.gi report kat cikgu.haha.mujur ada cikgu..lau tak,lunyai semua form 5.agak2 la sampai pijak kepala.push up,ketuk ketampi,jalan itik,persembahan pentas..tu semua takde hal.

      Padam
    2. Macam tu la bagus.. :)

      Padam
  23. U ulang, i saman u! listen! listen! listen!

    BalasPadam
  24. bgi aku satu aje: tiada muafakat sesama pelajar baru. Serius, kalau budak baru ni muafakat antara sesama diorang, berani tolong antara satu sama lain, buli ni takkan terjadi. pasal pembuli expect dia nak budak2 lain rasa gerun dgn dia. tapi kalau dah budak2 tak rasa gerun, maka pembuliannya tidak berjaya.

    nak amik hati senior, nak jaga hati senior. ini semua menerap sikit bacul dan kipas bontot daripada zaman uni lagi. bila dah kerja lagi kuat mengipas.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tul.ni semua sebab nak amik hati senior je.bukan sebab takut.boleh je lau nak belasah senior laki,senior perempuan pulak pelempang je..bukan badan besar pun.syok tgk muka senior dalam ketakutan.muka hilang kuasa.

      Padam
    2. Dah darik kecik ajar camtu.. lembik..

      Padam
    3. kalau aku kena tu.da lama aku pijak lg2 prempuan pakai tudung.mmg kicap la muka

      Padam
  25. kepade yang 'backup':
    Bai, ni dah masuk IPT/Universiti. Bukan sekolah asrama nak kena taji macam ni. Kalau budak-budak PALAPES yang kena boleh tahan la lagi sebab tentera. memang kena tahan lasak.
    tapi kalau program umum untuk budak baru, memang tak patut la. Silap-silap senior yang buat ade yang makan kasut kemudian hari bila junior naik hantu.

    BalasPadam
  26. stakat ni dah 6 org senior sya dah 'bayar' atas pbuatan mreka dlu.... target dah tercapai..... thanx fb, sya jmp jg mreka...

    BalasPadam
  27. bende kecik jer pun semua nak besaq kepala banyak lagi isu yang harus di fikirkan emmm..semua yang komen bajet hot....fuhhh layan katun lagi baik -adek sekolah tadika berbicara-

    BalasPadam
  28. haa..macam ni la kualiti dan mentaliti mahasiswa bumiputera negara kita...sila la membesar. ini universiti bukan sekolah lagi. konon nak brainwash tp biarla kena caranya contoh macam muhasabah diri ker... tengah2 malam bergelap pasang lagu kitaro seorang fasilitator pn da cukup bole conduct. memandangkan uitm ni bumiputera semua student mereka masuk u atas tiket bumiputera saiko la sikit cam makbapak jual tanah kat kampung korg masuk u ker... adik beradik tak cukup makan xda orang nak tgok2an bila korg masuk u...

    BalasPadam
  29. Selamat berjaya penuh kehidupan. Dengan penuh harapan.

    https://plus.google.com/+ZazlanTonsiti/posts

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...