Iklan Leaderboard

Selasa, 18 April 2017

2 Sampai bila nak mereput kerja makan gaji?

Selain daripada suka menayang kereta mewah upline dia, sesetengah orang MLM ni suka merendah dan memandang hina pada orang yang kerja makan gaji semata-mata nak paksa orang jadi downline MLM dia.

Habis tu kalau semua orang kerja jual produk MLM, siapa yang nak kerja makan gaji? Siapa nak kerja jadi cikgu? Siapa nak jadi tentera? Siapa nak jadi doktor? Siapa nak jadi mekanik?

Nak ajak orang join pun tak perlu paksa dan hina pekerjaan mereka. Kutuk-kutuk pun duit diorang hasil kerja makan gaji jugak yang kau terhegeh-hegehkan.


Baca juga di sini - Macai MLM yang memandang rendah orang makan gaji.


Baca juga artikel lain berkaitan MLM, scammer dan penipuan:


P/S: Jangan lupa untuk menyokong kami dengan membeli buku Buasir Otak: The Komik terbitan Alaf21 dan juga koleksi buku Buasir Otak: The Komik versi digital di sini - https://goo.gl/xGAx3o.





tags: bisnes mlm penipuan tipu pandang rendah hina kutuk orang kerja pekerjaan makan gaji tarik downline upline jual produk


2 ulasan:

  1. Noob..tulisan hang sejak projek buat komik ni, mmg mcm nujum pak belalang la. Sampai meleis giler "girst" pun dah lari. Mmg tawaq hebiaq. Kalo dulu mmg rencam dan berbagai analisis.

    Skrg main link2 ja. Buat buasir aku jadi makin memburuk daa...

    Aku suggest, ko buat diari pasal projek ternak kambing pun ada best gak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ramai anon2 meleis yang komen mengarut2 tu dah takde dah kat blog bukan setakat blog aku tapi blog2 lain pun. Kat blogserius pun dah takde anon2 tu, banyak info togel je.

      Pasal penulisan tu memang aku akui aku tak banyak menulis macam dulu tapi keadaan dan komitmen aku sekarang tak mengizinkan untuk aku tulis macam tu lagi. Sekarang ni aku cuma mampu tulis artikel ringan2 je.

      Baca jugak kat sini - http://buasirotak.blogspot.com/2016/12/buasir-otak-5-tahun-dan-10-juta-paparan.html.

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...