Iklan Leaderboard

Jumaat, 11 Disember 2015

13 MLM, rich network dan kereta mewah berpisah tiada

MLM, rangkaian kaya/rich network, skim cepat kaya, pelaburan scam dan kereta mewah berpisah tiada. Ya, walaupun taktik ini sudah di'recycle' banyak kali pun masih ada lagi yang percaya. Cuba ubah taktik sikit tayang rumah ke, jet peribadi ke, kapal mewah persendirian ke. Kereta mewah yang ditayang tu pun bukannya sendiri punya pun, sama ada tayang kereta upline, atau kereta sewa, atau beli kereta buat personal loan, atau ambik gambar curi2 kereta orang lain. Seriously, kenapa orang2 terkaya kat Malaysia mahupun dunia pun takde nak tayang kereta mewah mereka kat media soSIAL untuk tarik orang beli produk atau join mereka?

Pelukis: Ayuni Rafilah. Layari blog beliau di blog Ayuni Rafilah.


Lain2 artikel berkaitan yang menarik dibaca:


* Komik di atas adalah sedutan daripada buku Buasir Otak: The Komik [RELOADED] yang baru. Ada banyak lagi komik menarik di dalam buku Buasir Otak: The Komik ini. Untuk membeli boleh klik pada gambar di bawah:

Buasir Otak: The Komik




tags: mlm rich network skim cepat kaya rangkaian kaya pelaburan scam kereta mewah berpisah tiada

13 ulasan:

  1. Noob kau ni tak habis2 buruk sangka dgn MLM, cubalah ambil positif sikit! Diorang pakai keta mewah atas titik peluh mereka, bkn mcm sesetengah org dok melangau kedai kopi 24 jam, proooooooooooooTTTTTTTTTT creeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeTTTTTTTTT arghh lega baq hang

    BalasPadam
  2. kalau MLM tu betul, takdelah org miskin kt malaysia ni, semua kaya raya pakai rolls royce dan jet peribadi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cibai sirosli meyamar jadi anon proott dmuka ko

      Padam
  3. Wei noob, aku dtg ni nk buat siasatan, apa betul blog ni termasuk dlm golongan pemakan dedak yg najib tabur? Najib kata sebahagian dari 2 bilion tu dibayar kepada bloger, apakah kau sebahagian dari mereka?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang ada ke dedak 2 bilion kepada blogger tu? Kalau ada aku pun nak. Macam mana cara nak mohon?

      Padam
    2. Kau jangan buat lawak boleh? Orang serius ni! Kalau tk silap blog ni mmg ada kaitan sikit dgn sebuah blog pro najib, iyakan? Ko mmg pandai menyamar noob, apakah kau ni termasuk dlm golongan bloger kecewa sebab tk dpt habuan dari najib? Ok, bye noob jumpa lain waktu,awas ada yg memerhati.

      Padam
    3. try tanya admin page Friends of BN. ramai post gambar diorang minta duit dkt najib

      Padam
    4. Siapa yang buat lawak? Kalau aku dapat habuan mesti tiap2 hari aku update entry jilat Najib. Kalau aku kecewa mesti tiap2 hari aku bantai Najib. Tapi aku tak buat, sebab apa?

      Sebab aku langsung tak peduli pasal politik kepartian. Kalau aku rasa ada mood nak tulis pasal politik kepartian, baru aku tulis. Kalau tak lantak lah aku nak jilat atau kritik Najib ke Hadi Awang ke Lim Guan Eng ke, diorang nak buat apa aku tak peduli.

      Padam
    5. Cibai sirosli meyamar jadi penyiasat proott dmuka ko

      Padam
    6. AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

      Seseorang yang menggunakan applikasi dengan memulakan penghantaran apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan satu kesalahan dan boleh didenda tidak melebihi RM 50,000.00 @ dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun @ kedua-duanya.

      Padam
    7. sialan lu penyiasat, kalau akal tu sempit pi mereput tempat lain la, sini buat orang yang ingin berfikiran terbuka tanpa ada sentimen politik, puihhh

      Padam
  4. Bertahun-tahun pakai trick yang sama pun masih lagi ada yang terjerat.
    Adoi...tak pasti nak gelak atau nak sedih :|

    BalasPadam
  5. Preeet...prooot....ke atas muka cEro....aahh...lega bak hang

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...