Iklan Leaderboard

Selasa, 29 Disember 2015

11 Ahli politik memang banyak kerja sebelum pilihanraya

Tak kisahlah kita buat 2 kerja ke, menteri buat 3 kerja ke, 10 kerja ke, yang pasti ahli politik ini banyak kerja yang mereka beria2 rajin buat sebelum pilihanraya, lepas je pilihanraya susah benar nak nampak mereka buat kerja2 tu lagi. Mereka nampak begitu beria2 prihatin, ambik berat, sanggup turun padang jumpa rakyat pergi banyak rumah orang miskin, peluk orang sakit, naik motor kapcai bersama masyarakat, bagi guni beras by hand, umum bantuan berjuta2, janji nak turunkan itu ini dan sebagainya masa sebelum pilihanraya je.

Tapi lepas je pilihanraya nak nampak batang hidung pun susah, pastu beria2 bagi alasan macam2 yang tak sukar diterima akal apabila mereka tak dapat tunaikan janji pilihanraya dan mahu rakyat terima dan faham kenapa kita kena tanggung pelbagai beban dan masalah mereka. 

Ya, sesungguhnya politik Malaysia itu dalam ketahian.

Pelukis: Plain83. Layari blog beliau di Through My Glasses, Kacamata.


Lagi artikel berkaitan:

* Komik di atas adalah sedutan daripada buku Buasir Otak: The Komik [REVOLUTION] yang baru. Ada banyak lagi komik menarik di dalam buku Buasir Otak: The Komik ini. Untuk membeli boleh klik pada gambar di bawah:

Buasir Otak: The Komik




tags: sebelum selepas pilihanraya pilihan raya prihatin kerja tugas bantu berlakon lakonan hipokrit ahli politik ahmad maslan buat #2kerja 2 kerja jawatan

11 ulasan:

  1. Mat maslannnnnnnnn!! ProoooooooooooooooTTTTTTTTTT creeeeeeeeeeeeeeeeeTTTTTTTT arghhh lega baq hang












    1

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kurang ajar kentut kat muka org...mak bapak x ajar ke adab sivik semua????
      Haahhh???!!!!



      Prrooootttt kat muka Seriously.... aaahhh lega baq hang....


      Opppsss...terlepas pulak..

      Padam
    2. Cibai ayam aperika meyamar jadi anon proott dimuka cEro lega habaq hang

      Padam
  2. Tak pernah percaya dgn org politik.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup..x perlu percayakan Siti


      Kerana percayakan Siti
      Tercetus revolusi ini
      Tapi ironinya cinta kami tak jadi

      Kerana percayakan Siti
      Lantas kuberanikan diri
      Merentasi dunia
      Demi mengejar mimpi


      Proooootttttt....

      Padam
  3. ...dan kita aritu masih undi parti tersebut,iaitu umno (x payah nk ulas, tahi itself pun lagi mulia), pkr,pas,dap(manifesto bukan janji). Lepas ni confirm umno+pas (kuasa bani keturah,hudud n dakwah parti pemerintah supaya more Islamic,) nk main isu apa selain entry di atas?klu xde idea aku cadangkan cadangan ditutup atau cari isu yg lebih meluatkan dari komen kentut kat sini. Kan in the end it doesn't really matter,puak tu menang jugak kot.apa kata korang?

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. Oh Rozana

      keheningan malam ini yang membuatku sedih
      sembilu rasa mengiris bisjut & royi di relung hati
      bangla teriak dan ingin tumpahkan segudang tangis
      mengapa jadi bisjut & royi terasa miris

      Oh Rozana

      Bisjut & royi berkecamuk di dalam jiwa
      Galau dan gundah mengelayuti sukma
      Meradang dan Kecewa akibat bangla
      Pandanganku melayang jauh ketatapan hampa
      Imajinasi melayang bersama bisjut & royi

      Oh Rozana

      Pedih…Hati ini
      mengapa jadi pedih yang kurasakan
      Mengapa jadi sepi dalam hiruk pikuk keramaian jejaka bangla
      mengapa berubah jadi bisjut & royi
      mengapa semua menjadi tak indah tuk kupandang

      Oh Rozana

      Aku terpaku sendirian dalam pekat malam .
      Terkurung dalam dekap risau kegalauan
      Terkungkung dalam kepedihan dan kesedihan
      Terpasung di sudut kedai bisjut & royi

      Oh Rozana

      Kegundahan telah membunuh rasa kantuk
      mungkin kuterjaga semalam suntuk
      mencari seketul bisjut & royi
      dalam hening sunyi ku berlari membawa bisjut & royi
      dalam duka ku cuba memakan bisjut & royi
      coba bertahan dan temukan seketul bisjut
      dalam asa kuberharap dapatkan bisjut & royi

      Nak bisjut?

      Padam
  5. Sy dah tau konsep pemimpin mcm ni sejak PRU12 tahun 2008....mula2 janji manis pas2 batang hidung x nmpk..nak pape better mintak masa berkempen, mintak on the spot n bukan lepas PRU baru dpt.

    X kisah la BN ke PR ke...hampir sama je. Bila dah dpt elaun banyak n projek sana sini..masa itu sibuk kumpul harta dr nak tolg rakyat. Even part yg tolong rakyat pun dpt gak 'side income' dr vendor yg supply barangan untuk bantuan...xde nye nak tolg free2.

    Sy dah byk kenalan yg kerje dgn ahli politik..byk sgt duit bocor sana sini..semua projek nak undertable. Yg sengsara rakyat sendiri.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...