Iklan Leaderboard

Isnin, 21 Disember 2015

10 Mahu till jannah tapi perangai till jahannam

Till jannah... dalam bahasa melayunya Sampai Syurga. Sebuah ayat yang memang popular dan sudah menjadi trend untuk orang bercinta terutama di kalangan bani Melayu. Sayang awak till jannah. Semoga bahagia till jannah. Semoga kekal till jannah. Love you till jannah. Together till jannah. Suwit sangad bunyinya kan? Ya, siapa yang tidak mahu masuk syurga bersama2 pasangan, bukan?

Namun malang jika till jannah itu hanya sekadar tutur kata manis di bibir sahaja akan tetapi perbuatan kita menunjukkan sebaliknya yang bukan sahaja tidak akan membawa kita dan pasangan till jannah tetapi till jahannam. Bersweet2 till jannah bagai tapi berpeluk cium romen bagai sedangkan nikah pun tidak lagi.

Pelukis: Deaday. Layari blog beliau di Vespa Buruk.


Btw, kepada Seriously, Sirosli dan anon2 lain, tolong berhenti komen kentut la prooot la apa la, sangat ANNOYING GILA tahu!


* Komik di atas adalah sedutan daripada buku Buasir Otak: The Komik Volume 1. Ada banyak lagi komik menarik di dalam buku Buasir Otak: The Komik ini. Untuk membeli boleh klik pada gambar di bawah:

Buasir Otak: The Komik




tags: maksud definisi till jannah jahannam budak baru nak up sampai syurga peluk romen

10 ulasan:

  1. zeeeeehahaha zehaahahahahahahaha......... tumbuk jangan tak tumbuk~ jom kawan3 ramai2 kasi kutuk ini budak *ayat nokharom malays*

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btw, kepada Seriously, Sirosli dan anon2 lain, tolong berhenti komen kentut la prooot la apa la, sangat ANNOYING GILA tahu!

      -macai noob-

      Padam
    2. komen sajak oh rozana bisjput royi mcm mana plak noob.. x anoying ke wahahah

      Padam
  2. Laa.... ingatkan si rosli ni member kamcing engkau.... wakkaka...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Awak nak beli tak komik? Nanti emel lah saya huhu.

      Padam
    2. toh laaa bila masa ak member noob ni?! aku x kawan dia pun! nate tul ni semua Tanpa Nama punya pasal nate! puihh!

      Padam
    3. tau takut sirosli kena sound dgn noob.. proooottttt kat muka sirosli ah lega baq hang

      Padam
  3. noob jeles dgn couple. dasar teruna tua

    BalasPadam
  4. Asal islam jer confirm la ke syurga..

    Org kafir baik macam malaikat sekalipun, banyak mana jasa pun tetap ke neraka..

    BalasPadam
  5. Prooootttt....ke muka semua orang yang komen...aaahhh...lega baq hang

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...