Iklan Leaderboard

Jumaat, 25 Disember 2015

12 Usah mengharap kesempurnaan dalam mencari pasangan

Dalam kita mencari pasangan hidup, boleh untuk kita memilih dan mahukan pasangan yang baik namun janganlah terlalu demand atau mengharapkan kesempurnaan, kerana hakikatnya kita sendiri pun tidaklah sesempurna mana dan banyak kelemahan. Kita mahu berkahwin dengan manusia bukan malaikat, maka jangan sesekali mengharap kesempurnaan daripada seorang manusia, namun tidak bererti kita tidak boleh mengharap manusia itu menjadi yang lebih baik.

Pelukis: Manbia.


Aku ada terbaca satu post kat FB tapi aku dah lupa siapa yang tulis yang lebih kurang bergini (kalau korang tahu tulisan asal boleh bagitau aku):
Makanan ada banyak jenis makanan. 
Kita selalu mengharap dapat makan steak yang berharga RM500...
Atau berharap dapat makan di hotel mewah 5 bintang.
Tetapi akhirnya kita sedar makan nasi putih, kicap dan telur mata pun sudah cukup baik untuk kita.

Begitu juga dalam mencari cinta.
Kita sering mengharap dapat pasangan yang cantik seperti pelakon.
Atau mengharap pasangan yang mantap seperti model.
Namun akhirnya kita sedar yang "biasa-biasa" itu juga sudah pun cukup baik untuk kita.

Baca juga artikel "Tips cara2 menggembirakan lelaki dan wanita".


* Komik di atas adalah sedutan daripada buku Buasir Otak: The Komik [RELOADED] yang baru. Ada banyak lagi komik menarik di dalam buku Buasir Otak: The Komik ini. Untuk membeli boleh klik pada gambar di bawah:

Buasir Otak: The Komik




tags: lelaki perempuan wanita mengharap pasangan sempurna mencari kesempurnaan manusia bukan malaikat

12 ulasan:

  1. dont expect it too high~~~crettttt~ kat muka tanpa nama haha2

    sapa kentut kote dia hitam dan bontot buasir

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seriously adalah seorang shemale....prooottt kat muka hang...aaaahhh lega.

      Padam
    2. Cibai sirosli meyamar jadi anon prott dmuka mat maselan

      Padam
    3. utk anon 336 & sirosli

      prooot d muka kau, d muka atuk kau, dmuka nenek kau, dmuka bapak kau, dmuka mak kau & d muka makwe kau(kalu ada)








      .
      .
      .
      .
      puas?

      Padam
    4. Proootttt kat muka ko balik....hohoho...Merry Christmas...

      Padam
  2. Sekarang pun payah nak cari perempuan yang sempurna(fresh)...semakin ramai di luar sudah menjadi janda tidak bertauliah...adeh..

    BalasPadam
  3. Ni mesti sebab banyak sangat baca novel cinta karut marut nih. :/

    BalasPadam
  4. Ni mesti sebab banyak sangat baca novel cinta karut marut nih. :/

    BalasPadam
  5. Nak yg perfect, last2 xlaku..

    BalasPadam
  6. hahaha perempuan ego, ingat kahwin tu benda ringan ke, dont expect to much la, lain la kalau muka lawa tahap model dan kahwin dgn laki kaya ada pembantu rumah, tu pun belum menjamin suami kaya dia tak kahwin 2 huhu

    BalasPadam
  7. Ni sbb salah pengaruh TV..mereka ni kena selalu melawat anak yatim setiap bulan..baru tau siapa diri kita sebenar...just bersyukur apa yg ada n selalu bersedekah, cara mujarab suapaya kita x tamak.

    BalasPadam
  8. Bukan cari pasangan yang engko nak tapi jadikan pasangan ko seperti yg ko nak. Tapi nak jadikan pasangan ko mcm Nora.D mmg x dpt la..haha

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...