Iklan Leaderboard

Sabtu, 29 Disember 2012

20 Segmen Blog & Karier #2

Segmen Blog & Karier kembali untuk siri ke-2 untuk menerjah blog2 seorang career man/woman. Sebagai makluman blogger yang diterjah tu samada sedang mempunyai karier, pernah mempunyai karier atau bakal mempunyai karier tak kira la jurutera ke, doktor ke, cikgu ke, pegawai kerajaan ke, programmer ke, pensyarah ke, wartawan ke, arkitek ke, pelukis komik ke, ahli sukan ke, menteri ke, wakil rakyat ke, penyanyi ke, pelakon ke, apa2 jenis kerjaya di Malaysia atau luar negara. Kredit to nitro dan sonkimura.


 Dato' Sri Najib Razak - http://1malaysia.com.my/category/blog/
Kerjaya: Perdana Menteri Malaysia, Menteri Kewangan, Ahli Parlimen Pekan

Dr. Halina Mohd Yunos - http://barelysupermommy.com/
Kerjaya: Doktor pakar anestesia

Muhamad Hafiz Ismail - http://apistakkisah.blogspot.com
Kerjaya: Guru, Pendidik

Kerjaya: Jurutera Tapak, Jurutera Rekabentuk

Sharul Nizam Ghazi - http://nizamghazi.com/
Kerjaya: Web Developer & Designer, Novelis IT


Klik link kat bawah untuk Segmen Blog & Karier yang lepas2:


* Kalau korang tahu mana2 lagi blog2 seperti ini yang boleh diketengahkan sila cadangkan kat ruangan komen tu OK. Kredit dan backlink akan diberikan pembaca yang memberi cadangan blog sekiranya dipilih untuk dipaparkan dalam segmen.




tags: segmen terjah blogger bekerjaya kerjaya karier career man woman people lelaki perempuan wanita male female promote blogwalking tips trick tutorial link

20 ulasan:

  1. Balasan
    1. ahmad kan keje die tahan makian org.. die keje terima panggilan tepon customers yg bengang & tak puas ati dgn produk kompeni yg corrupt nak mampos.. tak gitu mad?

      Padam
  2. mana anwar ibrahim si tukang pencuci bontot? sampai hati ko x masukkan blog beliau? ko tau tak, kerjaya beliau antara yg paling dikagumi sebab x ramai yg sanggup melakukan kerja jijik tersebut.......kerjaya yg sangat mulia.......no wonder la ramai pengikut beliau yg sangat taksub sehingga sanggup mati demi beliau......

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa yg ko merepek ni setan. nak kena sepak dkt bontot?

      -tgh mlm-

      Padam
    2. tgk ayat dah tahu ahmad skandalxxx ni mental, sekejap kerjaya dikagumi, kejap kerjaya jijik,kejap kerjaya mulia.hina sial pencacai najis ni.sila masuk tadika semula

      Padam
    3. karier aku adalah jilat tapak kaki najib sampai bersih......walaupun tanpa gaji, tapi aku suka kerja ni.....aku x paham knapa rmai org benci aku......aku buat kerja x baik ke??

      Padam
  3. hmm mcm mna diorg bleh bahagikan masa antara menulis dgn kerjaya, update status dkt fb, bertwiter dan mcm2. Aku xleh bayang. tu belum masuk yg dah kawin ada anak2 dan mcm urusan dlm eumah.

    Aku yg slalu bz ni pun just tumpang baca tulisan org. nak mnulis panjang2 jgn hrp nak ada masa.

    Hrp noob bleh terus mnulis sampai ke tua. honestly aku suka baca tulisan lu. lue mmg sempoi.

    BalasPadam
  4. memang hebat diorg ni..bz tp masih sempat..adios

    BalasPadam
  5. thanks noob! perkongsian blog2 yg menarik.so far dah bukak beberapa blog.dah terjatuh chenta dgn blog nizamghazi hehe...teruskan brkongsi blog2 yg menarik, berilmiah, dan lain dr yg lain.

    BalasPadam
  6. cer ushar blog tecerwidad. love her so much.seorang guru dan blum berkahwen.mgkin boleh dirisik oleh noob hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. PON nak yg mau dok diam2 kat dlm umah jer,dia x nak kerier woman,nnt independent & penat bekerje,x dpt layan die sepenuh hati,die x sukew...

      Padam
    2. tak sangka ada orang boleh tolong jawabkan bagi pihak aku... terharu aku hahaha

      Padam
    3. cikgu suraya kah???

      Padam
  7. Nasib PON pilih dr harlina cadanganku..i like..tp xde kredit pun..:p
    ~sonkimura~

    BalasPadam
    Balasan
    1. sorry sonkimura, sebenarnya kredit tanpa nama kat atas tu dituju pada ko la, sebab aku tak perasan nickname ko kat bawah tu. takpe aku tukar nama ko :)

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...