Iklan Leaderboard

Selasa, 11 Disember 2012

45 Pitbull & Shakira yang Malaysia boleh!

Serious aku sangat sibuk sekarang ni. Aku tak sempat nak tulis panjang2, tak sempat nak buat blogwalking ke blog2 yang selalu aku pergi dan blog2 para awek. So untuk hiburan korang, korang dengar la lagu baru Pitbull featuring Shakira ni - Get It Started, aku dah lama letak dalam draft cuma tinggal nak publish saja.


Lagu ni dah lama US dalam bulan Julai 2012, tapi aku baru terdengar dalam Hitz.fm baru2 ni. Lagu dia biasa2 je, cuma bila aku terdengar dalam lirik dia ada Pitbull sebut Malaysia, tu yang aku carik kat Youtube.


Tengok kat minit 1:12 kat official lyric video lagu tuh. Yang ni hanya lyric video sahaja, kalau nak tengok Shakira gelek tunggang terbalik pakai baju tak cukup kain carik sendiri at your own risk.


Tak sangka glamor sungguh Malaysia ni siap masuk dalam lirik lagu artis US. Kenapa Pitbull botak yang namanya diambil dari nama anjing tu tak letak negara Indonesia ke, Thailand ke, Singapura ke dalam lirik dia. Kalau tak silap memang dulu dia pernah buat konsert kat Malaysia sampai siap kena protest dengan penyokong PAS satu ketika dulu:
Pan Malaysian Islamic Party (PAS) official Kamaruzaman Mohamad, says, "It's bad enough that he is named after a dog, but if you watch his video clip on YouTube, his performance and lyrics are against Malaysian cultural norms." The protests were broken up by police, but no arrests were made, according to Reuters.
So rasa2 boleh berbangga tak nama Malaysia ada terselit dalam lirik lagu tu. Adakah ini juga salah satu pencapaian Malaysia Boleh? Kalau tengok komen2 kat bawah nampak macam ya, so...


MALAYSIA BOLEH!!!




tags: pitbull get it started ft featuring shakira official video lyrics lirik clip klip us hollywood billboard chart rank tom cruise mumbai i lit up their december nights like the fourth of july vanilla sky thriller in manila knocking them out like pacquiao no ali no frazier but for now it's off to malaysia boleh two passports three cities two countries one day now that's worldwide if you think it's a game let's play youtube comments komen viewer reader protest protes konsert concert parti pas


45 ulasan:

  1. Balasan
    1. yg ni lg x bleh blah...

      http://buasirotak.blogspot.com/2012/03/hoi-tengah-on-air-laa.html

      LoL XD

      Padam
    2. tu lawak tu lawak..malaysia boleh:)

      Padam
    3. https://www.youtube.com/watch?v=9vJin4p6iO4

      Padam
  2. lol. itu pon nak bangga ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tula. setakat sebut perkataan malaysia cam tu apa yg nak dibanggakan. lainlah kalau sebut 'malaysia is a great country' ke apa oklah jugak

      p/s teringat dalam 'How i met your mother' - watak Barney dapat rakaman Robin masa muda konon-kononnya video lucah Robin dari member Barney yg asal dari Malaysia. Sebab benda itu disangkakan video lucah, terus Astro sensor Barney waktu sebut 'Malaysia'.

      Padam
  3. x kisah la sebut nama Malaysia sejuta kali pown
    aku x minat pitbull n x kan dgr lagu dia...

    BalasPadam
  4. tepuk dahi. aku lebih senang hati bila org alim yg top2 sebut nama malaysia haha....

    BalasPadam
  5. Pada tahun 1937, Robert Emerson menulis sebuah buku bertajuk 'Malaysia: A Study In Direct and Indirect Rule."

    BalasPadam
  6. seriesly, aku memang suka bila orang luar sebut nama negara kita, tapi xdalah sampai nak bagi komen2 macam tu....memalukan betol....nampak sangat mentaliti kita ni kelas ke-3....baru sebut sikit je terus "proud to be malaysia" la, apa la....

    btw, ada satu lagu thai, tajuk dia "Malaysia"....tapi aku x pasti lagu tu pasal apa....

    BalasPadam
    Balasan
    1. baru perasan, noob pun dengar hitz.fm?

      Padam
    2. setting channel dalam kereta aku:
      1 - hitz.fm
      2 - mix.fm
      3 - fly.fm
      4 - sinar.fm
      5 - hot.fm
      6 - era.fm

      aku tak suka dengar dj radio membebel dengan iklan, aku nak dengar lagu saja. so kalau setiap kali dengar suara dj atau iklan, aku tukar channel cari yg mana tengah pasang lagu

      Padam
    3. semua turutan channel tu memang sama la dengan den. dan alasan yang diberikan pun sama. malas dengar bebel lebih.

      Padam
    4. aku tiap masa dalam kereta on Suria FM je.. teeett

      Padam
    5. kenapa xde channel ikim.fm..muahaha

      Padam
  7. freemalaysiakini2 , Delivers The Latest Breaking News And No Subscription Needed...

    BalasPadam
  8. One of the things Im dissapointed about..mentaliti kelas ke 3

    BalasPadam
  9. Apa yang ko maksudkan Noob?
    Nama Malaysia mention dalam lagu?

    Big news, Pitbull
    Tom Cruise, Mumbai
    all lit up like a December night,
    like the 4th of July, Vanilla Sky
    Thrilla in Manilla
    Knockin em out like Pacquiao
    New Ali, new Frazier
    but for now it’s off to Malaysia
    Two passports, three cities, two countries, one day
    Now that’s worldwide
    if you think it’s a game let’s play
    Dale


    Apa maksudnya?

    Sebenarnye Malaysia nih dah lama keluar dalam filem holywood macam james bond dalam filem china jackie chan dalam filem bolywood sharukh khan jugak

    BalasPadam
  10. aku doakan brader noob diberi kesempatan ruang masa cukup untuk update isu semasa:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. nazha kalau ko ada cadangan apa2 pasal isu2 semasa yang boleh aku tulis ko bagitaulah nanti, aku tak sempatlah nak baca paper

      Padam
    2. xsempat baca paper tapi sempat baca komen..manipulasi kuat la ko ni noob..k

      Padam
    3. baca komen senang je, kalau ada orang komen aku dapat terus notification email kat handphone aku, apa susah.

      Padam
    4. nak subcribe cane tu? mohon tunjuk ajar.

      Padam
    5. senang jer cik lin, macam saya pakai android phone, set gmail kita dalam tu, lepas tu kan blogger ni kalau ada komen baru masuk dia akan terus notify kat email, kalau handphone tu ada internet wifi atau 3g, gmail yang kita set tu dia akan alert lah ada email baru masuk.

      Padam
    6. oh via email..understood..

      ok, nanti ada isu best aku notify jugak..via email of cos..hehe

      Padam
  11. mungkin pittbull akan dapat pangkat dato' sebab memperkenalkan nama malaysia di persada dunia kakakaka

    BalasPadam
  12. kahkahkah....Dato' Pitbull.....cam haram je bunyinya......

    BalasPadam
  13. perh...amende la pik buu nih.
    die perlukan bimbingan.hehe

    BalasPadam
  14. somehow, they didn't listen to the lyrics and understand it. they just knew there's Malaysia in it. soooo~~~
    x boleh nk salahkan org malas nk membaca..

    BalasPadam
  15. Sorry Noob,

    Best sangat ke lagu ni nak dengar kalau setakat nama Malaysia secipot tu.
    bukan leh dapat pahala pon then kalau tgk youtube ngan terkinja2 tambah saham yang dah sedia menimbun aje

    Mari saudara islamku kita dengar bacaan Quran lagi besh leh dapat pahala dari dengar lagu mengarut macam ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku rasa apa yang noob ketengahkan ialah sikap orang Malaysia yang sentiasa malaysia boleh tak kira apa yang ada kat utube tu..

      boleh bukak link ni :

      http://buasirotak.blogspot.com/2012/03/hoi-tengah-on-air-laa.html

      Padam
    2. yup..ada benda mungkar pun rakyat kita dok sokong gak kan..lagi satu kalau lagu yang ada maksud yang agak lucah ke, rasis ke, sentuh agama ke, lagu melayu je yang kena..tapi lagu omputeh selalu lepas kan..

      adakah diorang xbelajar english atau pun xfaham walau simple english..

      Padam
    3. tidak kena caranya dan tiada ilmu tentang itu.

      Padam
    4. bukak link ni jugak. ohsem! https://www.youtube.com/watch?v=9vJin4p6iO4

      Padam
  16. Kalau korang layan House, setiap kali ada scene nak naik kapal terbang, diorg akan pakai kapal terbang yang kononnya dr Malaysia..

    Itu lagi membanggakan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Scene mana yea tak perasan pulak..

      Macam dah tak besh la sesion kali ni pembantu2 dia tak berapa menarik hahah..

      Padam
  17. bhai NOOB..
    sila tgok triller I am no 4.. mase first start die ade mention nama malaysia..
    ke aku yg salah dengar,,

    BalasPadam
  18. lagu ni baru den dengar bila org kecoh2 konspirasi. two pasport la,worldwide la,2 country bagai. hurmmm~ Pelik.

    #prayforMH370
    #prayforMalaysia

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...