Iklan Leaderboard

Selasa, 25 Disember 2012

77 Najib lebih suka turun padang

Saya lebih suka turun padang jumpa rakyat - Najib Razak.


Baca lagi di Sinar Harian.

Koleksi2 gambar najib turun ke "padang".






Gelanggang futsal... kira padang jugak lah.



Bagaimana pula dengan Anwar? Beliau juga suka turun ke "padang".



Padang rumput kering.





Antara turun padang Najib dan Anwar, mana yang lebih anda suka? Sila beri pandangan anda di komen di bawah.




tags: najib razak lebih suka gemar turun padang anwar ibrahim ceramah jelajah satu negara negeri gambar beza dengar masalah dekati rakyat jabat tangan padang bola sepak sekolah stadium dewan futsal bn kerajaan pkr dap pas pr majlis ucapan protokol rasmi khemah sambutan

77 ulasan:

  1. Balasan
    1. besak nya mulut? masuk lalat nanti #tetibe

      Padam
    2. saya tak ada dara #tetibe

      Padam
    3. #tetibe saya terkentut

      Padam
    4. #tetibe tetipu

      Padam
    5. Penyakit tetiba ini ialah berpunca dari UMNO-BN!

      Padam
  2. Aku lebih suka padang rumput sekolah rendah lama ku (SRB ST Teresa) dulu2 selalu masa rehat kutip biji saga sama kawan2

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dulu2 pun aku minat dgn politik ni tapi sekarang dah malas dah..mcm na nak tau sapa yg betul (PR/BN) kalau dua2 asyik serang satu sama lain guna benda2 yg mengaibkan, fitnah dll benda2 tak masuk dek akal. Mcm na nak tau sapa yg benar? Bagi aku berlambak lagi org yg layak jd pemimpin diluar tu daripada pemimpin yg ada sekarang, cuma kita yg tak nak berubah..

      Bagi PON dn lain2 kipas2 politik boleh tolong bagi pendapat ttg apa yg best sgt politik ni? Mana lah tau aku boleh minat balik...

      Padam
    2. bro..bagi orang kebanyakan macam kita ni, macam2 persepsi kita lihat dunia politik. tapi bagi opportunist, aktivis, rebelis, dll dorang melihat politik tu satu pentas untuk mencapai hajat. bahasa mudah yang paling senang faham, politik itu kuasa. kuasa apa? macam-macam kuasa yang boleh dapat melalui politik. kuasa mendapatkan wang, pengaruh, pemerintahan n so on. btw, kalau pandai politik adalah habuannya. apa pun, politik adalah hak setiap rakyat malaysia yang cukup umurnya dan dijamin oleh perlembagaan negara malaysia. kalau ko taknak politik pun itu hak ko bro. takda sape boleh halang. soal ko nak minat semula poltik, banyakan membaca bab politik. lama-lama minatla. kalau tak minat gak, rajin rajin hadirkan diri majlis belia 4B ker..himpunan 1malaysia ker..ceramah najib ker..ceramah anwar ker..mana-manalah. asalkan benda tu boleh buat ko minat.

      Padam
    3. Bukan tak nak politik bro, tak leh jg nak mengabaikan atau lari dari politik yg sememangnya norma kehidupan,agama dn ketamadunan. Tapi persoalannya apa value/nilai politik yg ada sekrang? Dengan ideologi melobi, populis, campaign sampai berjuta2, kroni, mengadu domba sana sini dn mcm2 lagi..nampak sgt nilai politik tu terlalu rendah. aku dah tak yakin lagi mana yg hak dn mana pulak yg batil..Bagi aku lah, secara ringkas rule of thumb utk aku kesan sapa yg benar adalah seseorang yg BERSABAR sekalipun ditimpa fitnah, musibah..jadi dulu2 aku sgt sokong Anwar sbb apa yg dilaluinya pd 1998, tapi lepas tu, seakan2 PKR dn Pr umumnya cuba membalas balik dgn taktik yg seakan sama, berlaku lah perang aib mengaib antara satu sama lain...pening2

      Padam
  3. ok kalau tgk dari gambar,turun padang najib lebih best sebab banyak aktiviti dan variasi,kalau turun padang anwar asyik ceramah ceramah ceramah

    hidup UMNO! hancur PR!

    BalasPadam
  4. Saya rasa terminat dengan gambar Najib turun padang, sebab gambar lebih cantik. Kuikui

    BalasPadam
  5. padang bola pun padang bola la...janji padang.

    BalasPadam
  6. berdasarkan pengalaman aku, aku lebih suka cara turun padang anwar even takda aktiviti main futsal tu semua. anwar senang nak jumpa(buat masa skarang ni la). dari zaman aku student sampai aku dah keja skarang. tak banyak protokol sangat nak jumpa anwar macam event anwar meet student area kl ni. najib aku tak pernah jumpa secara berdepan lagi.

    *btw, bila najib nak berdebat dengan anwar? takkan tak berani lagi kot?lol

    BalasPadam
    Balasan
    1. Najib Xde telur.. kalu dia ada testis dia Xkan jadi menteri wanita,wadefak. Debat Pun xberani. bkn budaya kita katanya. sedangkan ada pertandingan debat pila perdana menteri dkt ipt. puiihh..

      masa belanjawan duk hentam pembangkang pun baca teks, bila anwar ajak debat pasal bajet. haram xdtg. pengecut punya PM.

      Padam
    2. Anwar pon pgg portfolio wanita pkr gak. Anwar pon lari lps dia gulung bujet. Lps brucap trus ilang,kan? Anda nk org pandai ckp ke,nk yg buat kerja?

      Padam
  7. Bagi anak muda kenala tanam minat politik dalam diri walaupun sekelumit. Kalau dah layak mengundi, daftarlah dan pilihlah calon anda berdasarkan pilihan masing masing. Jangan asyik bersuka ria je. Ingat sikit melayu bertahan di bumi Malaysia ni sebab kuasa politik. Nak harapkan kuasa ekonomi ke, pelajaran ke, kreativiti ke, kita agak ketinggalan. Walaupun sekarang melayu berpecah kita doakan satu hari nanti kita bersatu semula. Ingat bangsa lain juah tinggalkan kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pluralism bangsa dlm berpolitik sekalipun didokong oleh majoriti bangsa perlu ada rasa hormat, belas kasihan dn hak kemanusian pada minoriti. Sebenarnya apa yg menyebabkan jurang ekonomi minoriti lebih besar dari majoriti adalah merupakan simptom yg disebabkan ketidakseimbangan dlm sosio-politik negara sendiri, dimana majoriti bangsa dijadikan kayu pengukur pemerintahan melebihi aspek moral dlm pluralism. Maka tak hairan yg minoriti rasa tergugat kedudukannya dlm negara, maka mengadaptasi penguasaan ekonomi dn dalam aspek pelajaran.

      Secara keseluruhannya, politik tak dapat dijadikan pengganti bagi ekonomi mahupun intellect, perlu ada keseimbangan. Bagi majoriti tuntutlah ilmu dan majukan ekonomi dn war-warkan politik sihat supaya tidak menghasilkan satu jurang ideologi antara majoriti dn minoriti

      Padam
    2. Apa yg ko merepek ni setan?

      Padam
    3. lepas Melayu dah bersatu nak buat apa?
      Tak habis2 dengan permainan politik perkauman UMNO yang kotor dan hina tu..
      puihhh..

      Padam
    4. kadang2 politicians dn pengikut tak sedar pun mereka bersifat perkauman, cuma mungkin belum mengenali corak pluralism (majmuk) bangsa2 dn cara untuk mengentengahkan kesamaan tanpa melebihkan perbezaan bangsa. Tapi ada pula yg terlalu bersifat humanism sehingga memperlekehkan agaman dan adat sehingga timbul keresahan pd rakyat. Mungkin apa yg penting di sini ialah konsep keseimbangan, tapi mencari keseimbangan bukan satu benda yg mudah..

      Padam
    5. Aku suka kepimpinan Mahathir yang dulu sebelum wujudnya umno baru.
      Masa tu takda kerajaan BN ni yang ada hanya Kerajaan Malaysia je.
      Semangat patriotik yang begitu menebal.

      Aku jangkakan Mahathir + Anwar satu gandingan mantap, rupanya tak bertahan lama Anwar terlalu Ghairah nak buat reformasi telah mengejutkan Mahathir dari aliran lama (old school).

      Padam
  8. Dulu saya sokong BN sebab berjaya meneraju kerajaan Malaysia dengan baik serta dapat memupuk semangat patriotik yang baik..

    Tetapi sejak kerajaan Malaysia dikuasai dan ditukar kepada kerajaan BN saya meluat dan menyampah dengan BN.. Semangat patriotik Malaysia cuba dipartikan untuk keBNan.. BN lebih suka orang taat kepada BN dari taat kepada Malaysia.. Rasa hormat saya pudar atas keegooan dan kesombongan mereka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. BN terlampau desprate nak undi dan terpaksa tunjukan apa BN dah buat untuk Malaysia sehinga semua benda dichop dengan BN dan kerajaan BN.

      Sebenarnye tak perlu buat macam tu kalau nak orang hotmat dan orang sokong BN. BN seharusnya menjadi contoh sebuah parti pemerintah yang baik dan lembut tak payah nak melemahkan dan menyerang parti lain. Gunakan psikologi dan tunjukan BN parti yang membantu dan lembut dalam menawan hati rakyat. Tak perlu la buat rakyat meluat seolah-oleh BN ni ultimate parti dan BN saja yang membuat jasa.

      Padam
  9. walau siapa pun kita. marilah kita sama2 menyokong parti islam. parti yg memperjuangkan islam di bumi malaysia ini. menangkan lah islam.. jatuhkan lah parti sekular. Kerana BN kepala Rasuah. kroni2 makin kaya rakyat miskin nak mampus so KO BN KO BN, BN KO BN KO, BN KO. PAS akan menang jua. insyaAllah.

    Sama2 menyokong alim ulama.. dgn Islam sahaja manusia akan berjaya dunia dan akhirat.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau asyik mengkafirkan orang lain tu bek tak payah.

      Padam
    2. Memang tak baik mengkafirkan orang, kerana Iman hanya Allah yang tahu.

      Tapi kalau dah menyokong maksiat yang terang lagi nyata serta nak laksana hukum Allah pon banyak songeh nak kata apa? Islam sunguh nampaknya.

      Semoga semua orang Islam ni sedar menolak atau menafikan bahkan satu ayat quran boleh membatalkan akidah. Periksa la akidah masing-masing.

      Padam
    3. Awak worang senua satu kali saya
      berdehem semua mesti diam,bisu dan
      tutup awak worang punya mulut.
      Mesti mau dengar saya punya cakap.
      Negara islam???
      Awak worang jangan mimpi.

      Padam
  10. padang anwar lagi best.dulu penah tolong bos kat tempat praktikal cari gambar2 najib bersama rakyat.memang susah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ow, keje kau la ni kan yang photoshop gambar dia bagi ramai.. pui

      Padam
  11. dulu saya ada penyakit gout.Skali dia dtg,kebas je rasa tgn ni.nak buke penutup tin milo..tak boleh.

    BalasPadam
  12. xtaula padang sapa yang best... kita tengokla kat padang masyar nanti padang sapa yg lg best....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ++
      mari kita carik bekalan untuk padang Masyar..
      padang semua ummat

      Padam
  13. najib turun padang tabur janji yang ditepati
    anwar turun padang tabur janji2 palsu

    well said

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagusla kalau najib dah tepati janji2 yang ditabur, btw janji2 dalam buku jingga lebih menarik minat aku compare to janji najib macam BR1M, menu rakyat 1malaysia, pusat internet 1malaysia, kedai rakyat 1malaysia, tablet 1malaysia, skim smartphone 1malaysia dan segala 1M yang lain-lain yang mana aku tak guna pun service tu semua.

      dan aku lebih berminat dengan janji harga kereta at reasonable price macam rafizi cakap, harga rumah yang mampu milik, gaji maksimum yang setaraf, free education and ofcoz benda paling utama good governance dengan ketelusan dalam agensi kerajaan. dan juga aku taknak lah kalau malaysia bawah pr nanti, pdrm pun masih dibawah kuasa pihak tertentu macam bekas igp musa hassan sekarang ni.

      Padam
    2. Elmo, suruh rafizi buat kat selangor dulu.. UNISEL bagi yuran free dulu bro..

      Padam
    3. rafizi balas balik: tunggu Pr pegang ker persekutuan baru dapat buat..kowt

      hehe

      Padam
    4. Pale mnde unisel bg yuran free..atok ang.da nama ipts kompem berbayar.ipta pon berbayar.

      Padam
  14. Saya suka padang yang paling atas tuh... ^_^

    BalasPadam
  15. politician patut datang dgn visi, idea & hujah..bukan cerita2 buruk lawan....ni tak, depa kata depa la bagus..Kalau ikut ilmu tasauf..Yg kurang adalah diri kita..

    BalasPadam
  16. Yang aku nampak..

    Najib turun padang Rasmi sebagai perdana menteri guna duit kerajaan Malaysia - tapi kempen untuk BN? Berapa kerajaan Malaysia bayar duit untuk kos turun padang dan helikopter tu?

    - biasa program pm/tpm etc ni kehadiran penjawat awam wajib :) memo dihantar sebulan sebelum program. Kalau tak hadir kena bagi surat tunjuk sebab, yang bukan penjawat awam pula pula diberi imbuhan/insentif untuk yang hadir.

    Anwar turun padang pulak guna duit siapa? Duit kerajaan Negeri? Duit Soros ka? Derma? atau ada pembiayaan seseorang? Berapa perbelanjaan program jelajah merdeka rakyat tu?

    - Anwar bejaya mendapatkan kehadiran yang ramai, adakah mereka ini dibayar? atau mereka ialah ahli PR/PKR yang di"wajib"kan hadir?

    BalasPadam
  17. ooooo,Aku tak ada memberikan SMASH2 yang bernas maka kesemua POLITICALFAGS di ruangan komen ni bersuka ria memberikan komen politik yang bersifat karut,tahyul,bangang,munafik,palsu,fantasi,Euforia,dan bla,bla,bla..

    Dan Ingatlah wahai Politicalfags sekelian,Zack yang hebat tak akan pernah berhenti melanyak Bangsa bodoh Macam Bangsa Politicalfags kerana mereka adalah sampah dan parasit yang harus dihapuskan!

    wekekeke xD

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah masuk padang smash je la Zack.. atau Raket dah rosak?
      Kan Zack yang hebat mempunyai smash2 yang sangat gegila dan berfakta tinggi tahap barrack obama.

      Padam
    2. Terima kasih kepada anon yang seekor ni kerana memuja2 zack yang hebat..

      Hadiahnya meh jilat tapak kaki zack yang hebat tanda penghargaan zack yang hebat kepada anon dungu lagi lugu seekor ini..

      wekekeke :P

      Padam
    3. kalau ikut ilmu mantik Zack Hebat ni suka jilat tapak kaki sendiri rupenye

      Padam
    4. sembang kencang tapi habuk pun tak dak. hebat konon. puuiihhhh... blah la ko.

      Padam
    5. zack ni sebenarnya berangan nak jadi tentera tapi tak layak sebab mungkin kerana terlalu pendek atau rabun jauh,disebabkan itu dia meroyan kat blog2 army dan blog2 lain...kesian

      Padam
    6. Peminat2 zack dari kalangan Bangsa Anon jangan berebut2 ye menjilat tapak kaki zack kerana zack yang hebat tahu Anon semua nak ambil berkat dan sembuhkan penyakit dungu lagi bodoh yang membelenggu bangsa anon zaman berzaman.

      wekekeke :P

      Padam
    7. berdasarkan maklumat yg diterima,zack sebenarnya adalah anak kepada ayah pin.selain zack,nama samaran lain yg digunakan ialah Ayah Pin Junior.tidak seperi bapanya yg mewujudkan kerajaan langit,ayah pin Jr. membawa konsep baru iaitu kerajaan jilat tapak kaki.Diminta para pengunjung blog berhati-hati.Setakat ini pengikutnya dah ada 100 ahli.50 kambing,30 lembu,10 penagih dadah dan 9 syaitan dan 1 iblis.dahsyat sungguh.

      Padam
    8. sebenarnya aku malu nak ngaku tapi aku lah org sakit jiwa terlepas dari hospital permai sebab tak nak makan ubat. so mental aku kadang2 tak betul sebab tu aku jd bangang mcm skrg. jangan salahkan aku apatah lagi tok guru aku ayah pin. dia tak bersalah dlm hal ni.aku yg sakit otak p ikut dia. last2 aku jd bengong mcm skrg. wahahahhaha aku zack yg bangang lagi bodoh ni memohon maaf kpd anon2 sekalian. hail anon, hail anon.

      Padam
    9. Adoi gelinya tapak kaki aku kerana dijilat anon2 bangang ni..

      wekekeke :P

      Padam
    10. ok pe geli. pasni bleh ko main bontot plak.

      Padam
    11. dia dari dulu dah main bontot.slalu sakit bontot.si zack tu kalau tetibe dok menapak kat sini,tu maknenya dia bosan tunggu pengunjung datang blog dia.buat penat je beb,tulis panjang2 fahaman ayah pin dia..tapi tak ada org nak komen.Tu yg dtg melalak kat sini.

      Padam
    12. Fetish sunguh
      lol XD.

      Padam
    13. Selain acara jilat kaki zack juga suka melanggan bapok dkt lorong gelap. Pernah kantoi dgn polis tapi selamat dgn bantuan nepal belaannya.

      Padam
  18. hara[ dia tau masalh gaji aku yg rendah skrg ni

    BalasPadam
  19. bestnya najib turun padang..hebat gile..
    AES 1 bijik 300 ringgit kena..turun padang
    kampung memang la,sume angguk je

    BalasPadam
  20. disebbkan soalan PON...turun padang yg mane yg anda suke...jadik dgn otomatiknyer...padang yang Najib turun aku suke...:))

    BalasPadam
  21. rasuah no.1 dunia bkn budaya kita...

    BalasPadam
  22. hehe...sama je semua...padang gak!

    BalasPadam
  23. aku lagik suker padang anwar...sebab apa korang tak suker ngan dier pon aku tataw..apa kata kiter bagi jer die pegang dulu selama 5tahun ni.agak2 kalu tak leh blah kiter turunkan dier balik..tak jadi masalah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku setuju. nak gak tengok betol ke dak ape yang dia tabur tu. bagi 5 years only. then we know what color he is. :)

      Padam
    2. Tak mudah nak lepas selagi talian hayat SPR UMNO pegang :)

      Hingga ketitisan darah terakhir mereka akan pertahankan putrajaya jangan memain ko.


      Padam
  24. Kalau Najib dan Anwar dah turun padang. aku nak main padang mane.

    "KEMBALIKAN PADANG KAMI"
    "HAK BERMAIN HAK KAMI"

    erk....

    BalasPadam
    Balasan
    1. main atas katil udoh ler...

      Padam
  25. aku suka noob turun blog...turun padang time nak pru buat aper...time lain rakyat dibiar mcm anjing menyalak...saya setuju ngan kerajaan malaysia..bukan kerajaan bn..harimau malaysia bukan harimau malaya..



    burn mind

    BalasPadam
  26. KALAU najib turun padang dapat duit dan dapat makan free......boleh tengok kak mah bererobik......lgpun pungung kak mah besar......

    BalasPadam
  27. The MUSE method requires lot of caution while you use it to cure the impotence.

    Garlic's several beneficial center results are due to not only its sulfur substances, but also to its supplement C, supplement B6, selenium and manganese. More generally, any disorder that causes stress to any of the body's systems can lead to incidents of erectile dysfunction.



    Also visit my web blog - Get Sildenafil Citrate Soft Tablets

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...