Iklan Leaderboard

Isnin, 31 Disember 2012

30 Segmen Blogger of The Month - December

Sebagai penutup kepada bulan Disember dan juga tahun 2012, ini adalah post terakhir untuk tahun ini, iaitu Segmen Blogger of The Month untuk bulan Disember 2012. Blogger bulanan untuk bulan ini adalah Hans Hanis dengan blognya http://hanspunyablog.blogspot.com/.


Hans Hanis
Blog ni sangat menarik dan sempoi, di samping entry2 informasi, review filem, novel, cerpen, paling best adalah komik2 stripnya yang sangat agak kelakar dan kreatif dengan hanya menggunakan babak2 dari filem tempatan dan luar negara, namun di samping lawak tu ada juga diselitkan pengajaran. Berikut merupakan contoh Hans Comix yang diambil dari babak filem tamil Bhavani:

Untuk cerita penuh sila terjah Hans Blog.

Dah mula berblog sejak 2008, dengan follower hampir 4K, Hans' blog ni boleh dikatakan blog yang dah agak popular jugaklah, dengan ramai pengkomen tegar setiap entry. Beliau juga mempunyai blog lain di http://hansrollodepelicula.blogspot.com/ yang memfokuskan kepada review filem tempatan dan luar negara.

Dan yang paling penting, beliau rajin balas komen pengunjung, tak macam aku, pemalas nak mampus, dah la selalu kena troll, kena hina lak tuh... uh sadisnya. Apo dayo motong gotah, apo nak dikato...




tags: segmen blogger of the month disember december 2012 draw lukis art komik comic strip hans hanis blog rainbow itu pelangi review filem drama tempatan dalam negara luar negeri antarabangsa barat hollywoord bollywood tamil hindi

30 ulasan:

  1. Balasan
    1. Noob tue tengok pisau getah pon maybe tak pernah.... hahaha... gempak jer lebeh.... hahaha

      Padam
  2. Nanti rajin2 la bls komen prince...baru la rasa rajin nak komen kat sni.hehe....:D

    BalasPadam
  3. patutla .. tahun depan noob kena rajin2 kan diri balas comment.(samala dengan kami malas gak balas komen)

    :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak kata malas tak jugak la si noob ni sbb setiap blog yg aku baca mesti ada nama dia tukang komen sambil tinggal link. thats why aku melekat dkt fool sindiket.

      Aku tak kisah ko nak balas komen ke tak janji ko jgn berhenti menulis.

      Semoga blog ko akan dpt pageview 3juta thn dpn.

      -tgh mlm-

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

      Padam
    3. padan muka ko anon xhbis2 gangu orang ske2 je cakap aku nak lacur kan org.
      . ko ingat aku berani ke macam noob nak tgl2 link ni. lacur2 ni. thnx noob.

      -tgh mlm-

      Padam
    4. Mungkin Ahmad/sayap cinta menyamar jd Anon. Guna nickname betul takut kena bahan.

      Anon 0545PTG bukan saya..

      Padam
    5. setuju dengan tanpa nama 5:01 :)

      Padam
  4. noob, macam mana nak kontek hg? seriusly ada benda nak bincang

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagi contact ko nanti noob hubungi :)

      Padam
    2. awat taufik nak bincang apa macam serius saja... emel aku princeofnoob[at]gmail[dot]com

      Padam
    3. 0172894959 terpaksa bg. tapi xbleh delete pas ni. lincah amik

      Padam
    4. lol ni no sape pulak?

      Padam
    5. noob kneje pusat urut batin. sila lah call. full serv - 90 hengget

      Padam
  5. terima kasih sangat-sangat sudi review blog saya :-)

    BalasPadam
  6. wow blog ngetop sih..... tp bosan blogging pada aku la, ak lebih suka baca hasil tulisan org...

    BalasPadam
  7. yelaaa2 aku x layak jadi blog of the month..huwaa sedeyh2..

    eh tp blog ni pon best gak kdg2..
    http://alimiroslan.blogspot.com/2012/12/cerita-apabila-maher-zaini-suka-ainan.html

    btw happy new year!

    BalasPadam
  8. Fap3.. leganye di pagi new year..

    BalasPadam
  9. citer keling tu kelakar la.....haha.....

    BalasPadam

  10. Sejujurnya Komik tu ada menarik tapi kebanyakannya tahap lawak yang tak berapa nak ketawa mungkin level saya rendah. Harap maaf.

    BalasPadam
  11. air ketuban isteri saya telah pecah 18 jam lebih
    awal dpd kelahiran anak saya...iaitu ( isnin )
    12.02.2012 jam 6.05am
    anak saya baru dilahirkan( selasa )13.02.2012.jam
    2.12am. tetapi pada jam 9.00 am, doc dapati nafas
    anak saya sangat cepat. hasil pemeriksaan,
    didapati dalam darah dan air kencing anak saya
    terdapat kuman. tanpa memberitahu saya,
    ( khamis )doc itu telah pun menyuntik dan
    mengambil air tulang belakang anak
    saya..keputusan nya dalam 5 hari lagi.. esok
    ( isnin ) 19.03.2012, doc akan berikan keputusan
    nya...
    apakah penyakit anak saya hadapi sampai perlu
    mengambil air tulang blkg?
    apakah risiko pada masa akan datang terhadap
    anak saya?
    adakah anak saya akan normal seperti kanak2
    yang lain nanti?
    bolehkah air tulang belakang itu dihasilkan semula
    apabila anak saya membesar?
    ramai orang cakap, risiko nya akan jadi teruk
    seperti terencat akal, lumpuh dan sbgainya?
    tlong bantu saya...
    -rizal-

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...