Selasa, 1 Januari 2013

27 Sewa ruang iklan @ Buasir Otak

Setelah setahun lebih blog Buasir Otak online dan bersempena Tahun Baru 2013, maka kami dengan berbesar hati akan menawarkan ruang/tapak iklan untuk disewa dengan harga yang amat berpatutan iaitu RM20/sebulan.


Namun bagi menjaga kekemasan dan simplysiti simplicity aturan blog ini, maka kami hanya menyediakan tapak iklan yang bersaiz 125 x 125 pixel sahaja yang diletakkan di sidebar sebelah kanan di bahagian atas sekali agar ia dapat terus dilihat oleh pengunjung sebaik membuka blog ini.


Namun tapak iklan adalah sangat TERHAD iaitu sebanyak 10 unit sahaja, so siapa cepat dia dapat. Dan sekiranya terdapat banyak permintaan melebihi 10 iklan, maka kami terpaksa menggunakan sistem giliran atau booking untuk ruang iklan tersebut. So kalau nak iklan anda lebih dari sebulan, boleh booking terus untuk berapa bulan anda mahu.

Buat masa ini kami belum bercadang untuk menyediakan tapak iklan bersaiz lain kerana kalau banyak sangat iklan pun blog akan serabut dan kami tak suka serabut2. Anda boleh letak apa jua iklan yang anda mahu, iklan kedai makan ke, peluang perniagaan, jual produk ke, iklan blog atau Facebook fanpage anda ke, apa2 event ke, apa jua jenis pengiklanan, janji jangan iklan porno sudah.

Tujuan kami menawarkan ruang iklan ni bukan pasal duit semata2, cuma at least hasil yang kami perolehi daripada penyewaan tapak iklan ni, dapat juga kami selalu membuat contest dan giveaway dan bagi hadiah untuk pengunjung2 blog kami, bak kata blogger Denaihati, hidupkan untuk memberi.


Kenapa beriklan di blog ini?

Adakah bisnes anda akan meningkat selepas meletakkan iklan di sini? Entah kami pun tak tahu, itu semua kuasa Tuhan, cuma apa kami boleh bantu adalah dengan meningkatkan sedikit sebanyak trafik anda dan memperkenalkan apa jua yang anda nak iklankan tu kepada pengunjung Buasir Otak dengan statistik seperti  berikut:
  • Pada 21hb November 2012, Buasir Otak mencapai 1 Juta Pageviews dan berikut adalah pageviews yang di capture pada 1hb Januari 2013 dengan peningkatan 260,000 pageviews dalam tempoh 1 bulan 9 hari.

  •  Jumlah follower terkini seramai 1946 dan bakal meningkat.

  • Purata bulanan pageviews mencecah lebih 150,000, dengan purata harian sebanyak lebih 5,000 pageviews.

  •  Purata pageviews bagi setiap entry/posts/artikel adalah lebih 1,500, namun bagi sesetengah topik yang menarik mungkin dapat menarik pageviews lebih dari itu.

  • Setakat ini sudah lebih 4000 carian di Google menggunakan keyword "Buasir Otak" menunjukkan blog ini sudah agak dikenali ramai.
 
  • Statistik referring sites yang memberangsangkan dan akan terus meningkat dengan promosi2 yang berterusan.

  •  Lebih sejuta pelawat yang datang dari Malaysia, dan selebihnya dari negara2 lain.


So jangan lepaskan peluang ini. Sekiranya berminat, sila email kepada aku princeofnoob[at]gmail[dot]com (Panduan: [at] gantikan dengan '@' dan [dot] gantikan dengan '.' - untuk elak spam) butiran berikut:
  • Tajuk iklan
  • Banner bersaiz 125 x 125 dalam format JPG atau GIF (Animated GIF pun boleh)
  • Link URL pengiklanan
Iklan akan terus diletakkan secepat mungkin setelah bayaran diterima.




tags: sewa ruang tapak iklan advertorial advert advertisement di blog cara kaedah pasang banner saiz 125x125 minat hubungi email kenapa beriklan statistik pengunjung visitor pageviews harga sebulan booking tempahan giliran pusingan round robin country search keywords posts entry artikel purata average hits pelawat selamat tahun baru 2013

27 ulasan:

  1. Balasan
    1. Apa yang good? Semua salah UMNO-BN!

      Padam
  2. Bhai Noob...

    Bagoosh... ini macham la... K-Economy....

    BalasPadam
  3. tahniah. hope adelah satu dua iklan 'ketat, sendat, melekat' keluaran mak dara sangkut kat sini. haha

    BalasPadam
  4. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. boleh, iklan apa2 je kecuali yang berunsur lucah

      Padam
  6. Wah Noob kalau habaq kat Dr Rozmey ni dia leh beli semua petak ko tu :)

    BalasPadam
  7. wah..dah makin maju skrg nih...
    suka ayt "blog ni telah dikenali"..perghh..

    BalasPadam
  8. Tidak semua hubungan intim mencapai kepuasan yang
    sepatutnya. Ada kajian mengatakan masalah ini berpunca daripada
    sikap wanita yang enggan atau malu untuk berkomunikasi dengan
    pasangan dan memberitahu apa yang mereka inginkan. Berikut
    adalah lima masalah utama wanita berkaitan seks, mungkin anda
    boleh jadikan ia sebagai panduan demi memulihkan semula
    kehangatan kala bersama.
    BERPURA-PURA MENCAPAI KEPUASAN
    Mengapa perkara ini harus terjadi, walhal kalian berdua berhak
    mencapai kepuasan yang sama? Apa yang pasti, lelaki tidak
    menyedari kepura-puraan ini ketika melakukan hubungan intim,
    malah mereka sering tertanya-tanya apa yang wanita mahukan
    atau cukupkah apa yang mereka berikan. Ada sesetengah wanita
    inginkan rangsangan yang lebih lama, namun kerana malu,
    mereka pendamkan saja kerana takut dilabel sebagai kuat seks.
    MENJAGA HATI
    Bagi sesetengah wanita, mereka tidak menyuarakan masalah yang
    ada kaitan hubungan seksual kerana ingin menjaga air muka
    pasangan. Mereka risau jika rasa tidak puas hati dibincangkan,
    pasangan rasa rendah diri atau marah dengan keadaan itu. Lelaki
    sememangnya terkenal dengan sikap ego, apatah lagi dalam
    perihal seks. Jadi, mereka menganggap berdiam diri itu adalah
    jalan paling mudah.
    KURANG INISIATIF
    Wanita cenderung memiliki sikap menerima sahaja. Namun,
    wanita perlu sedar, lelaki tidak suka jika pasangan pasif dan tidak
    bekerjasama memberikan yang terbaik dalam hubungan seksual.
    Kebanyakan wanita memberi sepenuh kepercayaan kepada lelaki
    untuk memilih posisi, tempat romantis mahupun waktu yang
    sesuai untuk bercanda ria. Bukan hubungan rumah tangga sahaja
    yang memerlukan kerjasama dan tolak ansur, hubungan intim
    kalian sepatutnya boleh menjadi pengikat hubungan kasih sayang
    sehingga ke akhir usia.
    PERBEZAAN KEINGINAN
    Seiring peredaran masa dan pertambahan masalah, hubungan
    cinta yang pada awalnya berlandaskan kemesraan dan keinginan
    antara satu sama lain mula berubah kepada hubungan
    berdasarkan tanggungjawab. Menurut kajian, keinginan seks lelaki
    sentiasa lebih tinggi daripada wanita, justeru perbezaan keinginan
    ini memberi impak negatif kepada kepuasan hubungan intim
    masing-masing.
    TIADA LAGI KEMESRAAN
    Kesibukan menguruskan perihal kerja, anak-anak serta kewangan
    keluarga menjadikan wanita sering penat dan tiada masa untuk
    berfikir mengenai seks. Fokus yang dulunya tertumpu kepada
    kasih sayang kepada suami sahaja kini beralih kepada pelbagai
    aspek. Tiada lagi geletek manja, sentuhan rangsangan atau gurau
    senda sebelum melakukan hubungan intim. Ini mengurangkan
    kepuasan dan kemesraan dalam merai cinta di kamar tidur.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wow x ku sangka. dr ismail tambi pun lepak dkt sini.

      Padam
  9. Nampak sangat salah UMNO-BN!

    BalasPadam
  10. boleh guna dana ni untuk realisasikan website segmen idea pasal YB2 denan bandingkan harga barang2 tu:)

    BalasPadam
  11. Yea.. dah ada iklan masuk..

    BalasPadam
  12. berkat tempelan blog merata2 di rumah org. sampah

    BalasPadam
  13. lepas ni BO semaikn tebal poketnya

    BalasPadam
  14. salam admin..saya berminat utk menyewa 2 tapak iklan...mcm mana cara nak menghubungi admin?dan adakah iklan2 tu gambar dia direka sendiri atau pihak admin yg sediakan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh je, hantarkan emel kepada saya princeofnoob[at]gmail[dot]com, nanti kita bincang lebih detail. setakat ini iklan tu direka dan diberi kepada kami oleh owner iklan itu sendiri, buat masa ni kami belum lagi sediakan perkhidmatan merekabentuk iklan takut kalau tak cantik nanti pengiklan tak berkenan pulak.

      Padam
    2. mcm ni la...saya dpt info bhai noob kerja berdekatan dgn tmpat saya ni...apa kata kita jumpa and slow talk je...nanti saya belanja aiskrim..

      Padam
  15. wah,,, kemain lagi,, huhu,, tahniah la ye,, moga semakin menjadi blogger berjaya,, :D

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...