Sabtu, 5 Januari 2013

29 Segmen Blog & Karier #3

Seperti yang sedia maklum, Segmen Terjah Blog Awekz telah dihentikan buat seketika waktu untuk digantikan dengan Segmen Blog & Karier yang sudah masuk siri ke-3 demi menerjah blog2 seorang career man/woman samada sedang mempunyai karier, pernah mempunyai karier atau bakal mempunyai karier tak kira apa2 jenis kerjaya dan profession pun samada di Malaysia atau luar negara. Kredit to hime s dan Tanpa Nama.


Dato' Seri Anwar Ibrahim - http://anwaribrahimblog.com/
Kerjaya: Ketua Pembangkang, Ahli Parlimen Permatang Pauh, Ahli Politik

Dr. Zubaidi Hj. Ahmad - http://drzubaidi.com/blog/
Kerjaya: Doktor, Pegawai Perubatan, Penulis

Sarah Joan Mokhtar - http://sarah-joan.blogspot.com/
Kerjaya: Kartunis, Pelukis Komik, Illustrator

Kerjaya: Guru, Pendidik

Harith Faruqi Sidek - http://harithsidek.blogspot.com/
Kerjaya: Pustakawan, Archivists


Klik link kat bawah untuk Segmen Blog & Karier yang lepas2:


* Serius sangat susah untuk mencari blog careerman/woman yang betul2 berkualiti, unik dan selalu diupdate, tak macam masa buat segmen terjah blog awek dulu, cari je kat Facebook atau buat blogwalking pasti jumpa. So aku nak mintak bantuan korang kalau korang tahu mana2 lagi blog2 seperti ini yang boleh diketengahkan sila cadangkan kat ruangan komen tu OK. Kredit dan backlink akan diberikan pembaca yang memberi cadangan blog sekiranya dipilih untuk dipaparkan dalam segmen.




tags: segmen terjah blogger bekerjaya kerjaya karier career man woman people lelaki perempuan wanita male female promote blogwalking tips trick tutorial link

29 ulasan:

  1. bila da ada rutin kerja tetap memang susah nak update blog secara tetap. unless kerjaya dia memang sorang blogger.

    BalasPadam
  2. akhirnya ada jugak blog anuwar iberahim......tapi kenapa xda kredit kat aku? susah sangat ye nak carik carrierwoman/man, tapi carik awek senang je.......ko kata ada jugak kat luar negara tapi semua blog malaysia je.......mohon banyakkan terjah blog luar negara.....asal bukan blog kpop sudah.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. blog anwar tu aku pun dah tahu dan mmg dah plan nak masukkan, dan untuk beberapa siri2 akan datang pun aku dah ada beberapa blog politician untuk dimasukkan. pasal blog luar negara tu maksud aku orang malaysia yang bekerja di luar negara, bukan mat saleh ke apa. ada tau ke? kalau ada habaq mai kat aku, nanti aku kreditkan nama ko besar2 kat sini.

      btw mohon jadi #DAY, aku tengok dia tu elok je akhlak dia, sejuk hati baca komen2 dia.

      Padam
    2. #day kan ahmad/skandallxx. xda beza pun noob. org jenis mcm ni adalah bipolar mood disorder. ada dua personaliti, bila dtg meroyan mula la dia buat gila keh3.

      Padam
    3. nanti anwar ibrahim akan masuk lepas ni.

      Padam
  3. ala...aku gurau je....jgan la serius sgat....aku tau kau mesti letak punya blog anwar ibrahim....gila kau x letak blog dia.....

    pasal blog luar negara tu letak la beberapa blog international.....at least boleh jadi rujukan blogger2 melayu yg rata2nya typical dan SANGAT membosankan.....

    aku bukan apa la, cuma aku tengok ada jugak blog yg bercerita pasal kehidupan peribadi....kan bagus kalau blog tu cerita pasal kerjaya beliau, susah senang, jatuh bangun....kata blog karier......tapi isi dia lain......

    BalasPadam
    Balasan
    1. apelah ko ni. memang perkara biasa pun orang ramai gunakan blog untuk luahan peribadi even career dia sebagai itu ini. kalau nak tahu pasal kerjaya bagus ko google jer info kerjaya apa yang ko nak tahu.

      Padam
    2. aku rasa kau ni mesti tak tgk langsung blog2 kat atas tu.aku baca semua cerita benda berkaitan kerjaya dan pengalaman mereka dengan kerjaya diorg,terutama blog harith faruqi sidek tu,sgt unik dan penuh informasi pasal buku2 dan sejarah2 negara yg kita pun xpernah nk ambil tahu.lain kali sblm komen tu at least tgk la dulu blog2 tu mcm mana.

      Padam
    3. macha - yelah....aku tau....maksud aku, ceritakanlah bagaimana mereka mengharungi kerjaya mereka, bagaimana mereka membahagikan masa untuk kerjaya dan keluaraga, bagaimana mereka dapat menceburi kerjaya mereka dll.......at least dapat jadi inspirasi kepada pembaca....

      Tanpa nama - aku bukan maksudkan blog2 diatas....harap maklum.....

      Padam
    4. Yea betul.. Google BlogSearh ajer la carik blog macamana ko nak semua ada..

      Padam
  4. http://mpkotabelud.blogspot.com/

    blog ahli parlimen kota belud. masukanlah kalau kena segmen

    BalasPadam
  5. blog Dr zubaidi memang best.
    try yang ni ok tak Noob. ada banyak sebenarnya just nak list bawah nie. kalau suka dan sesuai. :)

    yasmin-mogahed.blogspot.com
    drmuhaya.blogspot.com
    farahinlee.blogspot.com
    sebarkanbahagia.blogspot.com,
    zakirnaikblog.blogspot.com,
    Dr Zainur Rashid Zainuddin-zainurrashid.com
    Dr. MehmetOz-www.doctoroz.com/blogs
    Nurul Izzah Anwar-www.nurulizzah.com/
    Rusydee Artz | Lukisan Dakwah-selamattinggal.blogspot.com
    Hilal Asraff,Hlovate,Dr Hamid Arshat

    BalasPadam
    Balasan
    1. dr muhaya, zakirnaik dan rusydee artz best..yang lain belum terjah lagi

      Padam
    2. blog dr. muhaya macam dah tak aktif. last post 2010.

      Padam
  6. Aku punya blog tak masuk skali ker ..ek..ek..ek..ek...!

    B.T.M :PENGERTIAN LIBIDO SEBAGAI PEMACU SEKS

    BalasPadam
  7. Hilal Asraff

    BalasPadam
  8. princessuna.blogspot.com
    wife/engineer

    -LA-

    BalasPadam
    Balasan
    1. http://carlsamsudin.blogspot.com/'

      -LA-

      Padam
  9. http://daribawahbayu.blogspot.com

    BalasPadam
  10. thank you semua yg bagi feedback dan link, tapi kalau boleh beritahulah sekali kerjaya blogger tersebut...

    BalasPadam
  11. Terima kasih team buasir otak kerana sudi terjah blog saya....buat saudara ahmad , saya menulis artikel selepas isyak, saya tak dapat nak update setiap hari sebab tulisan saya perlu buat rujukan supaya mudah pembaca nak rujuk semula dimana saya dapat maklumat yang dikongsikan. Tetapi kalau ulasan buku klasik, tak ada masalah, cuma ambil buku dan kongsikan sahaja, tapi tetap kena buat bacaan juga untuk tahu latar belakang bahan berkenaan.....terima kasih juga buat saudara Tanpa Nama kerana sudi jenguk dah hargai kandungan blog saya...all the best untuk Buasir Otak.

    BalasPadam
  12. Siapa la yang suggest blog hidup segan mati tak mahu, rumah kata pergi kubur kata mari. But still, thank you so very much.

    BalasPadam
  13. saya peminat sarAh joan mokhtar ! dia idola saya :D

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...