Iklan Leaderboard

Rabu, 16 Januari 2013

116 Selebriti Internet mee segera

Aku mengambil masa bertahun untuk cuba memperkenalkan Buasir Otak ni dengan melacurkan link di macam2 blog, tapi masih lagi tidak berapa nak berjaya. Najwa Latif mengambil masa 6 bulan dari tempoh beliau upload video pertamanya di Youtube sebelum dapat jadi recording artist. Tapi dengan hanya berbekalkan rupa paras dan menjadi pencacai politik, mereka terus menjadi selebriti internet mee segera dalam sekelip mata.


1. Shasha Mendoza

Dengan hanya menulis di Twitter seperti berikut (sumber Sozycili), beliau terus berubah menjadi selebriti Internet malah terus masuk suratkhabar:
"Kepada penyokong #KL112, jika anda tidak suka Malaysia, anda boleh keluar daripada Malaysia. Sekurang-kurangnya hargailah apa yang dilakukan oleh kerajaan."

Aku tengok ramai di kalangan penyokong PR bash budak ni dan ramai juga BN supporter yang backing budak ni. Bagi aku seriously, korang tak payah layan sangat la budak ni, buang masa korang je. Umur dia baru 19, mengundi pun tak layak lagi, Justin Bieber wannabe, banyak gambar merepek2 kat Internet, mungkin jenis tak pernah hidup susah, anggap je lah dia budak2 yang tak matang baru nak up yang baru kenal perkataan politik, maksud demokrasi pun mungkin dia tak tahu sampai nak halau orang keluar dari Malaysia sebab tidak menyokong kerajaan. Tapi yang aku pelik budak mentah macam ni pun ada orang orang beriya2 sokong kat Twitter? Oh mungkin sebab dia lawa.


Adakah penyokong2 BN di Kelantan perlu di halau hanya kerana mereka tidak menyokong PAS? Pernah dengar ungkapan dari seorang Ultras Melayu seperti "Kau Cina balik China lah woi", "Kau India balik India lah woi"? Ini pun lebih kurang la. 


2. Sharifah Zohra Jabeen Syed Shah Miskin


Ikutkan aku malas nak ulas pasal dia ni tapi sebab ada orang mintak aku ulas, so aku ulas la sikit. Sebenarnya aku pun tak tahu apa yang aku nak ulas, sebab bagi aku wanita ini tak layak untuk diulas pun. Orang yang merasakan hanya dia seorang sahaja yang betul, tidak boleh mendengar pandangan orang lain, hanya mahu orang listen listen listen pada dia, memalukan dan merendahkan martabat orang lain Cik Bawani tu di khalayak ramai seperti CEO Al-Jabbar dulu, dan memberi hujah merepek2 mengenai masalah kucing, anjing, lembu, kambing, ikan, ikan jerung, burung dan haiwan lain serta macam2 lagi hujah bodoh yang bagi aku sangat tak professional dan sangat emosional. Tak boleh nak cakap baik2 ke siap rampas microphone semua. Seriously, apa lagi yang nak diulas? Korang ulas sendiri kat bawah.


Persamaan dia dengan Shasha Mendoza adalah kedua2nya suruh orang yang berlainan idologi keluar dari Malaysia, perbezaannya dia berpendidikan tinggi, Presiden kepada sebuah NGO Pertubuhan Suara Wanita 1 Malaysia (SW1M) dan jadi panelis forum. Tapi malangnya dikala Shasha Mendoza mendapat banyak sokongan sampai masuk suratkhabar, tindakan Sharifah Zohra ni tak ramai yang sokong termasuk pemimpin2 dari BN sendiri, kesian... Aku cadangkan ko just mintak maaf dan undurkan diri jela dari dunia politik, jadikla lawyer ke, penulis novel ke, atau doktor haiwan, ko kan tau segala jenis masalah yang dihadapi haiwan.


Sumber

Dan aku tak peduli dengan forum tu, ikrar mahasiswa dan juga pelajar2 UUM yang dok bergelak ketawa dan bertepuk tangan kat situ (UUM lagi? Dulu pernah ada isu IPTA Gangnam Style). Nampak sangat program bersifat politik, masa aku belajar dulu pergi mampos la nak attend program2 brainwash macam ni, tapi jangan kata program ni, demonstrasi jalanan pun pergi mampos la aku nak join. Tapi negara kita negara demokrasi, korang ada hak nak memilih nak duduk dalam dewan tu ke, atau nak pergi perhimpunan jalanan ke, terpulang.


Kesimpulannya korang nak sokong sapa2 ke lantak, tapi apa hak korang nak halau orang lain keluar dari Malaysia? Dan apa hak korang nak malukan orang lain depan orang ramai? Dan tolong kalau nak jadi penyokong parti politik, jadilah penyokong yang bijak dan berhemah, bukan pencacai yang hanya membuatkan nama baik parti kesayangan korang tu BUSUKKK!!!


Tapi bila tengok balik Presiden SW1M ni macam lebih kurang je dengan Latheefa Koya yang dok tengking penjawat awam sambil berkata "Wait, you let me finish first!".


So sapa2 lagi nak jadi Selebriti Internet mee segera atau attention whore, sila halau orang yang berlainan ideologi politik dengan anda keluar dari Malaysia. Nak potong kemaluan atau bogel depan Pavi sudah tidak trending.








tags: selebriti internet mee segera shasha mendoza twitter halau berambus dari negara malaysia kl112 penyokong pakatan rakyat justin bieber cover gambar photo imej foto seksi hot lawa cun sokong hentam biodata profil sharifah zohra jabeen syed shah miskin facebook presiden ngo pertubuhan suara wanita 1malaysia sw1m forum suara mahasiswa panelis vs miss cik bavani bawani uum universiti utara malaysia sintok listen listen listen arrogant ego berlagak compare banding haiwan animal has problem ada masalah kutuk degree holder o-level program jelajah aman kampus komen khairy jamaluddin khairykj kj saifuddin abdullah timbalan menteri pengajian tinggi parody namewee tokok latheefa koya tengkin penjawat awam kerja gomen dance remix listen! listen! when i speak listen hadiah samsung galaxy note attention whore seeker johari pain arie vans hazwani syamimi misterbiawakevans potong kote bogel depan pavi

116 ulasan:

  1. Balasan
    1. jadi 1st bagus...tapi jgn 1st bangang abadi mcm retis tenet murahan seperti JUBEN LISTEN.

      &^%&^%>BANkami

      Padam
    2. Dia ada degree apa yea

      I'm wonder, she understand animal problem pretty well

      Padam
    3. "president of little-known women's organisation called Suara Wanita 1Malaysia or SW1M"

      =)

      We teach you how to speak with your mind included.

      saya follower yang ke 2000 BuasirOtak ^__^

      Padam
  2. Aku 1st ke.
    1. Jika tak suka sila kluar dari malaysia duduk indon pakistan.
    2. jgn gaduh2 nanti cina tepuk tangan

    Wehehehe ayat tipikal pencacai BN.

    Jika xmahu berhukum dgn hukum Allah Tak mahu taat perintah sila keluar dari bumi ni beli planet duk planet lain + jgn sedut udara Allah yg bg. ada bran?

    BalasPadam
    Balasan
    1. cool..sy sokong...org skrg dh ramai yg terror politik, smpai terlupa siapa "Tuan" yg sebenar..

      Padam
    2. Kalo tak taat perintah Allah,duk planet lain pun x layak.Tu semua Allah yg punya.

      Padam
    3. @Tanpa Nama 16 Jan 2013 8:39pg

      +1

      Padam
    4. Aku heran masa minyak naik kita bandingkan harga minyak dengan negara lain siap buat kadar tuakran wang lagi betapa minyak kita murah.

      Bila orang tanya pasal pendidikan percuma kita tak boleh pulak bandingkan dengan negara lain? Hanya boleh bandingkan dengan binatang?

      lol. what a joke.

      Padam
    5. 2. jgn gaduh2 nanti cina tepuk tangan
      nanti bila cina dah tepuk tangan beramai2.. baru korang tau..

      Padam
    6. Melayu asik gaduh sebab banyak agen menyamar jadi melayu

      Sharipah nama ala-ala Arab tapi rupa macam India
      Ramai sunguh claim jadi Melayu sampai aku tak tahu rupa Melayu ni macam mana

      Padam
  3. apa kes warganegara di bagi borang foriegner? patutla latefa koya rage.

    haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. you know you're a loser when you fail to control your temper

      Padam
    2. kadang2 kena kasi sound jugak kalau terlalu idiot. contoh si sharipah jadeen tu. bukan orang awam jer rage, orang-orang BN pun rage.

      Padam
  4. Bhai Noob...

    Hahaha... dier nih dulu berangan nak jadi vet... tapi... tak jadi.. nak jadi gf Ace Venture Pet Detective pon tak layak... hahaha

    BalasPadam
  5. Listen listen listen. naik muak pulak buka fb asyik2 ngadap benda ni. Dari pd xtau jd tau. dan xpnah plak aku teringin nk buka utube 1/2 jam tgk forum bodo ni.

    Hai dunia2.. kecoh psl minah mamak ntah daripada mna asal usul. byk lg bnda yg bleh bincang bmanfaat utk org dari duk kecoh psl minah ni.

    BalasPadam
  6. kesimpulannya kat msia senang je nk jd peymes. buat video nonsense or keluarkan statement bodoh, then u'll get the name~

    bab study pandai berlapis-lapis tp bab lain budus bertapis-tapis.

    BalasPadam
  7. Balasan
    1. perkataan tu?yg kat perenggan akhir tu ke?

      Padam
    2. atau diganti dgn ayat yg lg sesuai... iaitu kemaluan lelaki.

      haha..

      Padam
    3. maaf cik lin pipi merah kerana perkataan tu membuatkan awak tidak selesa. sudah ditukar kepada perkataan lain yang lebih sopan

      Padam
  8. banyak yg pelik2 sekarang ni. haish

    BalasPadam
  9. namee wee pun antara selebriti internet segera.

    maki hamun guna lagu negaraku-> minta maaf, sanjung 1malaysia=dapat dana buat filem nasi lemak 2.0

    BalasPadam
    Balasan
    1. Orang malaysia kan pemaaf :)
      kalau tahu buat salah then minta maaf orang leh maafkan
      mudah je..

      Padam
  10. Kah Kah Kah!! Ikan aku pun gelak tengok video ni seraya berkata:

    "Listen ma'am! We really got a serious problem here. The fridge is too cold for us to live in. Please ask people of your kind serve our rights!"

    -pemakan ikan

    BalasPadam
  11. Kepada shasa mendoza..agaknya ko masih x faham tentang kerajaan nie..Malaysia adalah hak rakyat Malaysia.kerajaan adalah 1 nama yg mewakili rakyat.tidak mewakili bn,pas,pr,dap atau pun individu..mereka ini semuanya memimpin.sbb tu disebut kerajaan pimpinan bn.pimpinan pas.sape yg pilih mereka?semuanya rakyat Malaysia..sebagai apa?sebagai wakil dr rakyat untuk mentadbir negara ini..jadi..segala apa yg kita guna.kita dpt..bkn dtg dr bn.tetapi dr kita semua.Rakyat Malaysia..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan salahkan dia..
      Dia kan kanselor binatang..
      lol..

      Dalam dunia binatang semua tunduk hormat atau takut kepada yang kuat sahaja.

      Padam
  12. sambung skit lg..sape plak yg x suka Malaysia shasa?biler diberi tugas sebgai pemimpin.menjadi tanggungjawab menyediakan kemudahan dan memastikan keamanan sesebuah negara..pimpinan bn x ok.kita ada hak sbgai rakyat untuk bertanya.ada hak untuk selidik.ada hak utk ambil tahu..dan kepada Sharifah tu plak.anda berjaya memalukan bdk tu dlm masa x sampai sejam.tp lihat fenomena nyer skang.maruah sape dibawah tapak kaki skang nie???bdk tu brani menyuarakan pendapat.bkn untuk kepentingan dia.tetapi untuk adik2 dia.adik2 ak.generasi2 akan dtg..Malaysia da lama Merdeka.tetapi kena masih ketinggalan?lihat sekeliling..pikirkan masa depan Malaysia.30 tahun akan dtg..ada x penghubung jarak yg mencecah 500km/h? JB KL PERLIS..Wan Zul.

    BalasPadam
  13. Sian sharifah,bkn saja BN dan KJ x back up,MIC pun hentam dia.Even presiden KIMMA pun xnak back up dia.Itu tandanya takde kene mengene dgn politik semata,tapi soal attitude.Ko nak sokong atau bodek sekalipun,akhlak pun kene jaga.Jenis cam ni tak layak lsg nak jadi pemimpin,sume nk dgr ckp dia ajer.Kalo jd YB ni,turun kawasan pon asyik ckp listen listen listen ajer,bkn nk dgr permasalahan rakyat tapi lebih prihatin pd haiwan.Well,animals dont talk back!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul ke takda kena mengena dengan politik cuba ko fikir.. Dia timbalan kimma dan kimma ni komponen BN tentu la ada kene mengena dengan politik. Dan forum pon pasal wanita dan politik?

      Takda kene mengena dengan politik lagi?

      Padam
    2. Tak,maksud aku,org yg marahkan dia tu.Dia ni mmg bermotif politik.Tapi,org yg marah dia tu bkn nak marah sbb fahaman politik dia,tp more to her bad attitude.Sebab tu even BN pon tak back up dia.Itu ajer.Means,tak kira apa fahaman politik yg ko pegang,even ko pemerintah yg rasa ko ada kuasa mutlak,ko takleh bongkak.Itu maksud aku.Dia ni mmg sah sah lah ada motif politik,kalu tak takkan siap suh student berikrar bagai.

      Padam
  14. harap dia dapat mendengar luahan seekor binatang di link ini :

    http://petihartakarut.wordpress.com/2013/01/15/d0_0b/

    BalasPadam
  15. Noob Komen aku

    Ala forum brainwash kat Universiti yang Sw1M anjurkan aje.. Sw1m ni pergi ke ipta-ipta untuk membrainwash pelajar sokong kerajaan? bukan mereka suruh sokong BN Kalau nak kata sokong kerajaan PR pegang kerajaan kat Penang, Kelantan dan Selangor.. PR pon Kerajaan juga. Dan wakil PR yang dilabel pembakang kat kabinet tu adalah kakitangan Kerajaan Malaysia dapat duit gaji/elaun Kerajaan Malaysia takdanye Kerajaan BN ni bagi.. Kerajaan BN hanya tumpang dan guna Kerajaan Malaysia.

    Pasal Ikrar ke akujanji siap tandatangan tu pon orang langar je..
    Benda paksaan macam ni yang mendidik rakyat malaysia tidak menghormati ikrar dan janji.. dah benda tak datang dari hati tak ikhlas sape la nak tepati..

    Pelajar-pelajar bukan la nak sangat ikut dengar atau ambil kisah pasal ikrar tu semua.. retorik je.. Semua sebab bertepuk tangan mengiyakan semata-mata sebab nak SAMSUNG GALAXY aje dalam cabutan bertuah ke apa.

    Pasal Bawani tu hanya ulang skrip Rafizi aje pon.. dan mencelah di akhir program.. Mungkin sebab tu Kak Pah agak jengkel.. dia dah bagi bersuara masa sesi soal jawab dia ni nak mencelah kat akhir program pulak.. Tapi yeala memang tak profesional (eh apa profesional yea hahah) dan tak matang merepek meraban macam kaunselor binatang.. elok cakap je minta maaf dik kita di akhir program dan kerajaan kita telah buat yang terbaik untuk ini dan akan memperbaiki lagi. Habis cerita.. :)

    Moral : Zaman internet kena berhati-hati jaga emosi dan tatacara awasi video rakaman dsb.. kalau ko malukan orang depan 2 ribu orang, Orang akan malukankan ko depan berjuta penguna internet.

    BalasPadam
    Balasan
    1. rendahnya nilai student sekarang. galaxy note lebih bermakna dari pendidikan percuma. LOL

      Padam
    2. Jgn la kita aibkan kelemahan org lain, Allah akan buka keaiban kita juga nanti, samada sama atau lagi teruk dr itu.

      Sepatutnya kita sesama Muslim terutamanya kene jaga perpaduan sesama Islam, seburuk mana saudara kita, jgn la kita aibkan. Biar setel sesama sndiri, x perlu canang satu kampung/negara. Bila umat Islam berpecah seperti di Negara Arab, mula la anasir/kaum luar yg ambil kesempatan.

      Sebab politik, kita tidak sengaja menghalalkan cara. Renung2kan...

      Padam
    3. Jangan la cakap macam tu student kita bijak..
      Forum NGO? bincang apapon ibarat mencurah air di daun keladi
      Student memang kerana samsung galaxy aje yang utama sapa taknak kalau free kan

      Semua audien sebenarnye dah bosan dan boring giler pergi forum brainwash macam tu ko tengok masa ydp ikrar dia tak semangat dan orang lain pon tak semangat yang semangat cuma kak Pah aje.

      Bila dah bosan nak balik atau keluar cepat so tepuk dan iakan aje supaya cepat habis dan cepat dapat samsung galaxy

      Betul tak pelajar UUM?
      eleh aku dulu pon student jugak.. semua tu dalam poket aje..

      Padam
    4. dey macha,

      nak gundam? LOL

      Padam
    5. Rasa2 dpt Galaxy 2 kira rasuah x? Mcm dpt hadiah sbb nak meramaikn majlis n pak tepuk je. Kalau sy sokong sesuatu majlis dgn hati ikhlas, sy x perlu hadiah 2.

      Student/remaja ialah golongan yg senang sgt utk dipengaruhi. So, jgn la mudah pengaruh dgn segala info yg diberi, kene kaji selidik dulu, cari kesahihannya serta pastikan is halal atau haram di sisi agama. X kisah la forum ke, business MLM ke, ceramah politik ke...just kaji dulu sebelum kita terima n amalkan dlm kehidupan kita.

      Padam
    6. Rasuah ke? mungkin kena perhalusi rasanya bukan rasuah sebab pelajar tak bagi apa-apa keuntungan buat penganjur atau SW1M selain berikrar kan? Samsung Galaxy hanya daya untuk menarik kehadiran pelajar.

      Sesiapa yang pergi forum ni boleh jelaskan?
      1) Forum ni NGO anjurkan dengan kerjasama mahasiawa kira aktiviti sampingan, bagus untuk aktiviti mahasiswa berinteraksi dan berforum. Ok kita semua setuju..
      2) Tujuan forum membincangkan peranan wanita dan politik rasanya pun bagus juga dapat bincang luaskan ilmu dan pengetahuan tentang wanita dan politik.
      3) Outcome forum - mungkin menyedarkan mahasiswa pentingnya wanita dalam politik kot?
      4) ikrar - yang ni aku tak paham kenapa at the end kena ada ikrar adakah itu outcome atau resolusi dari forum?

      Personal oppinion: Sebab aku hanya menonton part4 (mana part 1,2,3?) penghujung program yang ada adegan mengarut ni.. habis dengan ikrar tu semua personal oppinion this not forum this Brainwash Program by SW1M

      Padam
  16. ahli panel kat belakang: "may i say something? can i say a few words?"
    kakpah: "NO.. i think everyone's tired already.. WHO WANTS A GALAXY NOTE?"

    .. aku rasa ahli panel tu patut cakap LISTEN x10 dengan nada monotonous berselang jarak 1/2 saat baru kakpah akan diam n kasi dia peluang utk bersuara kot, atau mungkin dia akn tarik mic ahli panel tu pulak.. democracy my foot lol...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahli panel kat belakang tu rata2 semua lagi tua dan berpengalaman daripada dia, itu pun dia tak bagi mereka bercakap? kata kena hormat dengan orang yang lebih tua?

      Padam
    2. oh sudah terbongkar rahsia umur sebenar dia.. lol

      Padam
    3. lagu rap tajuk LISTEN!

      Padam
    4. Mana ko tau umur dia Noob?
      Dia mungkin lebih tua dari panelist yang kelihatan tua kat pentas tu

      lol. :D

      Padam
  17. kaum lain pon berusaha nak dapat hak samarata duduk di malaysia ni..
    sbb diorang tau klo balik negeri masing2 susah nak hidup.. tgok la negara china.. kuota anak pon kne 1 org je.. kat india.. rakyat pun hidup melarat.. bukan senang nk hidup senang..
    ni tetibe nk halau org klo x suka duk malaysia..

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku rasa rakyat malaysia rage dengan statemnet suruh keluar dari malaysia kalau tak suka keadaan di malaysia. ini statement menghina. kalau korang halau Datuk Ng Yen Yen takpe lah. dia ada PR Australia.

      haha

      Padam
    2. aku rase ms bawani antara student yg sgt pandai bukan calang2 orng2 berani buat ape yg die buat.. dengan nada yg mcm tu.. even majoriti dlm dewan tu org islam.. tapi mcm tak tau ape2.. tepuk2 bile dengar ayat yg diorg suka.. mcm tu ke.. ke diorg tepuk2 sbb nak gelakkan org..

      Padam
  18. Shasha Mendoza & Latheefa Koya ni mcm adik beradik je. Anak mami kot.

    Keep mouth shut is better than speak out loud. Sbb rmi org mulut lg laju dr otak, senang cite mulut cakap dulu pas2 otak baru fikir. Mulut ialah anggota badan yg paling byk buat dosa.

    Org politik skrg ni (x kira BN atau PR) suka jatuh menjatuh lawan masing2 dgn cara memaki hamun, kutuk mengutuk, jatuhkan maruah. Dah lari dgn sikap akhlak mulia yg penting sebagai seorang pemimpin. Maybe sbb kita ikut demokrasi ala Amerika,bukannya sistem Khalifah time Zaman selepas kewafatan Rasulluah dulu.

    Sy lg suka kalau ada pemimpin apabila dikutuk/dihina/diaibkan oleh lawan politik masing2, dia bersangka baik terhadap musuhnya, tidak marah2/melenting serta mendoakan kesejahteraan lawannya. Pada masa sama, dia lebih penting memperbaiki kepimpinannya dr mencari kelemahan lawan politiknya. Susah nak cri pemimpin mcm 2 zaman skrg.

    Mcm UAI ckp, kita sangka diri kita byk buat dosa dgn Allah drpd kita rasa kita dah byk buat pahala/amal kebajikan kepadaNya. Even sahabat yg dijamin Rasulluah masuk ke syurga pun menangis meningati dosa besar yg dilakukan sebelum memeluk Islam.

    Just doa sy kat mereka berdua di atas, insafla terhadapNya, Allah Maha Pengampun dan Maha Memahami. Byk ruang keinsafan diberi selagi kita masih hidup. Cuma sikap manusia malas nak insaf, tunggu nak tua/ajal baru nak insaf.

    Beringat2la n saling meninganti org lain sbb kita sentiasa lalai dlm menunaikn kewajipan dan melaksanakan kebaikan. Byk nafsu menguasai diri.

    BalasPadam
    Balasan
    1. demokrasi ala amerika pun jauh lebih bagus dari demokrasi ala malaysia.pernah tgk obama kutuk lawan dia?pernah tgk penyokong obama atau lawan dia maki2 org gaduh bagai nk rak dan suruh org lain keluar amerika kalau xsokong obama?dan satu lg,cuba bg 1 blog politik amerika yg tahapnya mcm sampah spt blog papagomo...

      Padam
  19. sapa pandai masukkan dlm lagu sebagai chorus boleh jadi hit nih....
    Listen!Listen!Listen!... i lap u...........
    -coma-

    BalasPadam
  20. Kalau hidup sekadar hidup, babi di hutan juga hidup.
    Kalau bekerja sekadar bekerja, kera juga bekerja.
    -Buya Hamka-

    Dan kalau belajar sekadar belajar,..............(sila sambung sendiri)

    aku sokong bawani. go bawani go!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dolphin pun belajar juga

      Padam
    2. ...,PON pun belajar juga...............mmm

      Padam
  21. err..Hazwani tu ada ke bogel kat depan pavi...??? bila aaa?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak tarik perhatian aje tu

      Sebenernye ramai yang nak dia tunaikan janji atau nak tengok dia berbogel

      lol

      Padam
  22. masa tengok vid tu, saya rasa 2-2 pun bersalah dan bercakap dengan terlalu mengikut emosi masing2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bawani ni pelajar pskilogi tahu Kak Pah ni boleh makan
      So saje mencelah akhir program provoke guna skrip Rafizi
      Nampak tak dia senyum je masa Kak Pah rampas microphone dia..
      Jadi padan la muka Kak Pah masuk peangkap sekarang sape yang lebih pandai dan ada degree

      Moral : Orang fanatik ni mudah kena provoke tak kira BN ke PR ke.. tak caya cuba la try ;)

      You will never know what kind of people around you.. they maybe in disguise

      Padam
    2. mencelah akhir program tu takda masalah. adalah normal di hujung perbahasan apa apa forum audien melontar soalan. dan belum pernah lagi aku hadir mana mana program q n a dibuat di awal program sebelum panel melontar idea terlebih dahulu.

      ok, lupakan skrip rafizi. persoalan yang orang marah compare pendidikan malaysia dengab luar tak boleh, compare harga minyak malaysia dengan negara luar boleh pulak.

      tambah orang marah, takkan kritik polisi kerajaan pun nak di halau ke luar dari malaysia? tak munasabah betul saripah ni.

      Padam
    3. Mecha dah nama manusia :) tu sebab kena kondem sampai geng BN pon tak ngaku. Memang nampak sombong tapi mungkin hasil didikan kita macam tu

      listen listen listen and obey
      tak suka apa ibu dan ayah suruh boleh keluar hidup sendiri lol..

      Memang ramai manusia jenis arrogant macam ni kat Malaysia..
      looks around you will never believe :) they maybe sit beside us..

      Ambil pengajaran buat diri kadang diam jangan sombong sangat segalanya milik Allah yang ada pada kita segalanya hanyalah amanah dan pinjaman semata-mata.

      Allah memberi ingatan dan pengajaran dalam banyak cara kadang melalui orang kadang dalam situasi macam Kak Pah ni.. Glamer tak pasal2 sebab kena kecam dan kutuk..

      Padam
    4. pembetulan: kadang diam lebih baik dan jangan sombong.. :)

      Padam
    5. gaya bercakap si saripah ni sombong atau tak aku tak peduli. tapi dia takda hak nak halau si bavani keluar malaysia. who r u saripah?

      Padam
    6. sombong la tu dia ingat dia oleh halau orang sesuka hati dia..
      tak suka je keluar..

      kalau dia ada masalah dalam family dia keluar atau tingalkan family dia kot? bukan betulkan atau perbaiki.

      Padam
    7. ada sebab kenapa dia mencelah kat akhir forum tu. time diorg tgh brainwash tu dia ada angkat tangan nak tanya soalan tapi diorg suruh tunggu sesi soal jawab. masa sesi soal jawab, diorg just kumpul kertas soalan dari student pastu jawab 2 soalan je. pastu terus ikrar. tu yg dia xpuas ati, sblm abis program dia bangun jugak tanya. dah panas hati la kot sampai terpekik2 gitu..

      Padam
  23. Famous-famous..dapat kutukan ada, pujian pun ada

    BalasPadam
  24. aku pun hidup susah tapi aku x pernah blame kerajaan....aku x pernah salahkan mak bapak aku sebab lahirkan aku ke dunia........

    BalasPadam
  25. Ceh,standard politicalfags..dasar bangsa penganut ajaran sampah politik ni memang suka buat onar.

    Macam tak paham perangai2 keparat politicalfags dalam malaysia ni.

    Aku dah lama buat kempen nak menyedarkan para politicalfags ni kerana mereka hanyalah sekadar sampah dalam sistem haramjadah demokrasi ciptaan barat yang menjahanamkan manusia sejak ia digunapakai oleh manusia2 yang dahagakan kuasa dengan membodohkan para manusia dungu yang rela menjadikan diri mereka sebagai politicalfags si sampah yang tak berguna dan bangang tetapi aku masih belum berjaya kerana doktrin ajaran sesat sampah politik begitu membenam kepala hotak penganut2 ajaran sesat politik yang bertuhankan sistem keparat demokrasi yang tidak pernah "battle proven" keberkesanan dalam menjadikan manusia itu benar2 mencapai taraf kemuncak tamadun manusia yang menuntut "Fair and Square"? Fuckkkkk you bitch if u trust this fuking bullshitz demokrasi haramjadah ni.

    From zack yang hebat melalui blackberry @_@

    BalasPadam
    Balasan
    1. politik cara rasulullah adalah yg terbaik.......mohon para pemimpin islam dalam bn dan pembangkang belajar mengenai politik zaman rasulullah......

      Padam
    2. mohon en.ahmad meletakkan link politik cara rasulullah. make sure bukan ajaran sesat punye

      -p-

      Padam
    3. ahmad si penganut agama yahudi ni ajak ikut politik cara rasulullah saw?

      Padam
    4. so jgn percaya kat en.ahmad. padan muka dia dah takde sapa nak percaya kat dia lagi.. eh baru perasan.

      TOP KOMENTAR MINGGUAN

      mecha_praline
      89 comments

      mantap ko mecha! bravo bravo!

      -p-

      Padam
    5. dey macha,hari tu bila plain cakap "diorang sembah apa" pasal isu kiblat masa himpunan shamsidar tu,ko bukan main butthurt dok marah dia siap defend diri korang gila babi.skrg ko boleh pulak tuduh org lain "penganut agama yahudi".sudah terserlah sifat cacai dlm diri kau

      Padam
    6. "Tanpa Nama" mana yang ko cakap ni?

      lol. dush

      Padam
    7. alahai bang non. sibuk nak bashing aku ker? haha. ahmad mental tu sendiri mengaku dia yahudi. ko plak yang stress pesal?

      nak gundam?

      Padam
    8. Tanpa Nama 4:23, ko refer kepada Tanpa Nama mane ni?
      mecha ni pun kdg2 berubah2 watak dia.. tapi still x leh lawan si ahmad la

      -p-

      Padam
    9. untuk abang non dan makcik non, anda tidak diminta untuk bersetuju dengan kenyataan saya. kalau tak setuju luahkab saja pendapat anda. tak perlulah nak maki hamun di blog mainan saya. disitu takda perbincangan ilmiah. ok

      Padam
  26. agak-agak wawasan 2020 nak jadikan Malaysia sebagai negara maju akan tercapai tak? ke tercapati? haha.
    bosannya cite bab2 politik nih. tengok sharnaz dalam cite ruby pun best lagi. jom layan tonton!

    -p-

    BalasPadam
    Balasan
    1. ini bukan bab politik kepartian. tapi bab saripah jadeen miskin nih kurang ajar. nak halau orang dari malaysia konon. ingat malaysia nih dia punya? even ketua pemuda umno pun taknak dia dikaitkan dengan BN. nampak tak yang orang politik pun tak suka hujah angkuh dia?

      Padam
    2. owh yeke.. thanks for pencerahan. aku tak layan lagi video tu. ingatkan pasal politik. tu macam malas nak layan.

      btw, ni adalah picture yang agak buasir otak aku rasa.. x tahan nak gelak wo.. http://nasihangit.blogspot.com/2012/01/wadefuk.html

      -p-

      Padam
  27. mende ni selalu jd fenomena yang temporary je...mula2 je org sebut..lama2 jadi basi...biar lambat naik, tp bile naik org sentiasa ingat..bukan naiknye mencanak tapi sekejap...turunnya pulak berdesup dan terus hilang..(mcm mawi) ahahahaha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam mawi? hahaha.. jaat ko. tapi betul la tu. ;p

      -p-

      Padam
    2. tapi untung juga mawi dapat kereta dan rumah baru :)
      jadi takla rugi mana kalau keje kilang belum tentu dapat semua tu

      Padam
    3. tapi payah gak tu nak standby maintenancenya tu.. gangnam style akan senasib mawi?

      -p-

      Padam
    4. ps gangnam style dah buat duit berbillion..
      mawi? takan tak jadi lagi jutawan?

      Padam
  28. bn = malaysia ?

    tak suka bn maknanya kena keluar malaysia...? rata2nya ramai org suka malaysia tapi tak semestinya suka bn. logik shasha mendoza ni sangat rendah tarafnya

    BalasPadam
    Balasan
    1. hasil brainwash kerajaan bn :)

      Padam
    2. dan hasil brainwash kerajaan PR, kalau sokong BN adalah pencacai BN.

      Kata hak memilih hak individu. kenapa rakyat yang sokong BN terus dikecam?

      Padam
  29. Balasan
    1. haha..mai dah split indentity dia..

      Padam
  30. eh mane muja? dah lama tak nampak dia melacurkan link website dia tu dah..

    BalasPadam
  31. sila ulas juga apa yang Patrick Teoh letak kat status dia!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup. dan dia da minta maaf. (sori tak dapat nak letak link dari sinar.)

      *sharifah jadeen miskin kena belajar politiking dari patrick.

      Padam
    2. dan takut.. baru la sebok nak minta maaf

      Padam
  32. Cabar potong anu? bogel? ini adalah kiasan zaman sekarang :)

    Sama juga dengan menteri besar pahang yang cabar nak potong teliga dia kalau PR menang masa diperhimpunan agong hari tu.. Sehari lepas tu dia cakap itu cuma kiasan...

    So kalau ada orang cakap mengarut2 tu semua hanya kiasa orang sekarang
    Tak boleh percaya :)

    BalasPadam
  33. "Demokrasi adalah kemungkinan terburuk dari
    Sebuah bentuk pemerintahan."

    Winston Churchil
    Bekas Perdana Menteri Britain era WW2

    Renungkan kata2 Ahli Freemason England Pangkat Abang Long ni :P

    Melalui Blackberry - zack yang hebat wekeke

    BalasPadam
    Balasan
    1. zack+ahmad+mecha=kebabommm!!!!!

      Padam
    2. zack+ahmad+mecha+plain+pipi merah=bom nuklear hiroshima

      Padam
    3. zack+ahmad+mecha+plain+pipi merah+noob+pop soul=armageddon

      Padam
    4. cool list of orang lama blog nih

      Padam
    5. mecha tu lama ke? macam baru je

      Padam
  34. Naruto dgn one piece dh keluar!!!!!! Yahooooo!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeahh!setelah 2 minggu ku tunggu!

      Padam
    2. bleach mane woii?!!

      Padam
    3. wah tak puas aa baca naruto habis dah
      tapi owsome la nami & ucop

      Padam
  35. perangai mamak kebanyakan macamtu..ske cari gadoh n berlagak lebih melayu dari org melayu..

    BalasPadam
  36. aku rasa, isu student dok hadap galaxy note tu bukan kerana semata diorang student. aku rasa, even mana2 org pun, even pekerja pun gi event, ada cabutan bertuah, kita sanggup tunggu smp hbis even kita skip/tidur sepanjang sesi. ye la, training company bayar, takyah nk dengar sangat. harapkan cabutan bertuah.

    kita nampak student hadap nak tunggu, nak ikut apa kata majlis pasal nak hadiah free, tapi kita tak perasan yg majlis tu sendiri percuma, tak perlu dibayar oleh student.

    benda free ni orang tak hargai. pasal percuma kan. sama la cam pendidikan percuma.

    BalasPadam
  37. no.1 arkk no.2 arkk arkk no.3 arkkk arkkk arkk ! hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahho.. ahho.. ahho.. hahahaha

      Padam
  38. I know this website offers quality dependent articles or
    reviews and additional stuff, is there any
    other site which offers such data in quality?


    Here is my weblog: grupa kreatywna
    Also see my page - creative group

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...