Iklan Leaderboard

Khamis, 17 Januari 2013

78 Oh gadis itu sungguh bertuah

Oh siapakah gadis yang sungguh bertuah itu?
Ya tak lain dan tak bukan لين Si Pipi Merah, owner kepada blog Oh Gadis Itu yang bertemakan Seindah Ciptaan Tuhan dan warna pink.


Beliau bertuah kerana telah menjadi follower Buasir Otak yang ke-2000.


Oleh yang demikian, terimalah hadiah misteri dari kami iaitu rombongan sebuah entry khas buat  follower ke-2000 dan juga dipilih menjadi Blogger of The Month untuk bulan Januari 2013, serta tutorial eksklusif khas buat cik Lin si Pipi Merah bagaimana hendak meninggalkan link di ruangan komen.


Cik Lin si Pipi Merah bukan orang asing di blog Buasir Otak. Beliau selalu memberi nasihat2 yang baik kepada kami serta pembaca2 yang lain. Di blog Oh Gadis Itu beliau banyak menulis informasi2 dan pandangannya mengenai isu semasa serta entry2 berbentuk keagamaan dan nasihat. Beliau pernah juga tersenarai dalam Segmen Terjah Blog Awekz #6 yang lepas.

Sebelum ini cik Lin juga ada mohon untuk aku membuat tutorial link biru di ruangan komen. Oleh itu harap tutorial ini dapat membantu cik Lin dan orang lain yang nak buat link juga.

Sumber
Sumber

Tutorial menggunakan HTML tags di ruangan komen Blogspot

Komen box untuk blogspot hanya membenarkan kita membuat hyperlink, tulisan bold dan italic sahaja dengan menggunakan HTML tags seperti berikut:
  • Hyperlink:
    Setiap hyperlink perlu dimulakan dengan <a href="http://URL_yang_hendak_dilink"> dan diakhiri dengan </a>.

    Contoh: Sila klik di <a href="http://ohgadisitu.blogspot.com/">SINI</a> untuk lawati blog saya yang ohsem!

    Hasilnya: Sila klik di SINI untuk lawati blog saya yang ohsem!
  • Tulisan Bold:
    Setiap tulisan bold perlu dimulakan dengan <b> dan diakhir dengan </b>

    Contoh: Sila klik di untuk lawati <b>blog</a> saya yang ohsem!

    Hasilnya: Sila klik di SINI untuk lawati blog saya yang ohsem!
  • Tulisan Italic:
    Setiap tulisan italic perlu dimulakan dengan <i> dan diakhir dengan </i>

    Contoh: Sila klik di untuk lawati blog saya yang <i>ohsem</i>.

    Hasilnya: Sila klik di SINI untuk lawati blog saya yang ohsem!

Anda juga boleh guna atau berapa banyak HTML tags dalam kotak komen dan gabungkan HTML tags tersebut tetapi pastikan susunan buka dan tutup teratur dan mengikut sususan, bermaksud yang mana dibuka paling pertama perlu ditutup paling akhir, yang mana dibuka paling akhir perlu ditutup paling awal, seperti contoh: 
Untuk pencerahan lanjut, klik: <a href="http://buasirotak.blogspot.com/2013/01/sewa-ruang-iklan-buasir-otak.html"><b><i>Sewa iklan anda di Buasir Otak</i></b></a>
So hasilnya seperti berikut:
Untuk pencerahan lanjut, klik: Sewa iklan anda di Buasir Otak

Get it? Korang boleh berlatih dan cuba guna HTML tags tu di ruangan komen di bawah.




tags: oh gadis itu bertuah ohgadisitu.blogspot.com lin si pipi merah ya humaira segmen blogger of the month januari 2013 follower 2000 hadiah review blog entry tutorial html tags buat tinggal link biru hyperlink ruangan kotak komen comments box tulisan bold italic blogger blogspot

78 ulasan:

  1. gua pun nak ikut rombongan itu hehe

    BalasPadam
  2. Kesian gadis tersebut. Ini semua sudah tentu angkara UMNO-BN! Konspirasi, fitnah jahat dan propaganda UMNO-BN untuk menjatuhkan sipipimerah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Lain mcm je komen jgn ape2kan cik Lin pipi merah ye Anwar Ibrahim..:p

      Padam
  3. pergh.....tahniah...........lepas ni noob buat pulak untuk komen ke 50,000..........tengok siapa yg kena........

    BalasPadam
  4. kalo gua jadi follower ke- 2001 dapat apa-apa tak?? :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak dapat apa2... mungkin kena tunggu follower ke-3000 pula...

      Padam
    2. alamak noob ..nak buat pengakuan ni.. saya dah follow lama dah blog ni. speechless ok.tapi semangat berkobar2 nak jd yg ke 2k. btw Noob pun sama jugak follower yg ke 2k di blog si pipi merah.:) <-- really apreciate.
      description tu tak tahan~'beliau bertuah kerana telah menjadi follower Buasir Otak yang ke-2000.'
      layak ke nak jd yg ke 2000 ni? Thanx for everything. Moga Allah izin kita semua jadi sahabat sampai syurga.
      Buat TEAM FOOLS SYNDICATE all the best!MUMTAZ!!in sha Allah.. syukran jiddan. jazakallah khair.

      *naklarisembunyitakutadayangmarahnanti.

      Padam
    3. klik di SINI enche Noob pengikut yang ke 2000 di ohgadisitu.blogspot

      Padam
    4. tengok kat ruang komen. <--budak ni malas buat entry.

      Padam
    5. tahu... saja je... ni kira nak balas baliklah ni ye hehehe

      Padam
    6. tapi...tapi y so serius sampai buat entry. :D

      Padam
    7. saje je, alang2 nak review blogger of the month, so pilihlah orang yang bertuah itu ^_^

      Padam
    8. org itu dengan gigih men'tuah"kan dirinya. Terima kasih noob. ok suka dengan entry ni. :)

      Padam
    9. kita berkenalan dalam blog abg noob.:
      hatiku rasa sesuatu ..oh..oh..oh~~

      Padam
    10. oi2 jgn lupa jasa salah seorg ahli puok2 tanpa nama mencdgkan idea tutorial nih

      Padam
    11. thoyyib2..salah satu anon yang cadangkan link tu.

      Padam
    12. prince of Noob da boleh cucuk jarum tuh dgn ppi merah... haha..

      Padam
  5. ciklin tak de nak kate ape ke?? komen sket ....tahniah prince noob, da sampai 2000 follower kamu ... :D

    BalasPadam
  6. Sila klik di alieavea untuk lawati blog saya yang simple!

    BalasPadam
  7. hahahahahaha

    BalasPadam
  8. Erkkk! Tp tgk kat button follow tu ada 1999 followers. Kena unfollow ke? Kehkehkeh! Kalau follow skang, jadik ke 2000. Nanti ada entry khas camni gak tak? Heheh :P

    BalasPadam
    Balasan
    1. ramai yang nak mohon di review. ;)

      Padam
    2. aiyarrkkk... ada orang unfollow ke adoiyai ahahah... sekarang dah ada follower ke-2000 yang baru nak kena pulak buat review baru hahaha.

      Padam
    3. setuju noob review yg baru ni..:)

      Padam
    4. aku pun nak unfollow & follow balik la

      Padam
    5. haha uih menarik gak taktik tu tofik...
      btw congrats cik lin ^^

      Padam
  9. Haha, ingatkan rombongan *teettttttttttttt!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada niat dalam hati PON tu tapi tak tau la Cik Lin sudi kat PON ke tak..
      lol.

      Padam
  10. bestnya.. untung cik lin tu... ^_~

    BalasPadam
  11. untung la cik lin haha
    follower aku seratus pun tak sampai lagi LOL

    BalasPadam
  12. bukan kuantiti yg kita nak .. kan ence taufik. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aha! benar2 belaka cik lin
      *sentap disitu haha

      Padam
  13. Balasan
    1. huh sekarang ahmad jadi barua british pulak

      Padam
    2. Ahmad ko cakap je lah nk date dgn si pipi merah x payah selindung dgn kenduri2 plak...

      Padam
  14. haa? aku ingatkan dia dah lame jd follower. skrang dah jadi follower ke 1999 lak.

    ishhh pening2.


    haiya cik lin.. tutorial kt google berlambak... ahaks.

    BalasPadam
  15. noob maju selangkah kehadapan mendekati impiannya...

    BalasPadam
  16. Balasan
    1. apa gatai sgt ko nie? tempek sampai 2x lak tu

      Padam
  17. Balasan
    1. muja ko mane ahmad? paling tadah ko ye!

      Padam
    2. muja mana muja?bila dia nak belajar tinggalkan link kat sini?

      Padam
  18. Haha gurau ajer jgn marah. saja test hyperlink. ni pun sbb online guna hp. xtau plak bleh jd komen 2kali. tq abg noob. wslm.

    BalasPadam
    Balasan
    1. sengsara hidup ko karang kawen dengan tapak sulaiman

      Padam
  19. Diharap dengan kehadiran si pipi merah, en noob akan menzahirkan diri.. Hahaha...

    BalasPadam
  20. salam, boleh tak nak tengok identiti sebenar si tapaksulaiman nih..tengok dari belakang pon jadilah yer..maksudnyer amek gambar dari belakang..boleh tak incik si tapak sulaiman ;;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. dia sangat gemuk & botak,bayang die pun huduh,tu yg x sanggup langsung dedahkan identiti dia walau sikit skalipon.........kan PON kan? ;D

      Padam
    2. Ni mesti ahmad menyamar jd anon

      Padam
  21. Nik Mahmud Nik Mat18 Januari 2013 2:22 PTG

    kelantan selama nya macam tu la

    BalasPadam
  22. gigih budak ni tunggu nak klik butang follower utk jadi yg ke 2000.

    BalasPadam
  23. ohhhhh cik linnn

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...