Iklan Leaderboard

Rabu, 23 Januari 2013

53 Goku VS Superman: Siapa akan menang?

Pernahkah anda terfikir apa akan jadi bila wira dari negara matahari terbit iaitu Son Goku dari manga/anime Dragon Ball hasil Akira Toriyama bertembung dengan superhero dari negara Pakcik Sam iaitu Superman, siapakah di antara mereka yang lebih kuat dan akan memenangi perlawanan ini?


Sumber

Perdebatan di antara fanboi Dragon Ball dan Superman mengenai siapa yang terhebat di antara mereka dah lama dibincangkan di forum2 dan laman sesawang, namun video perlawanan dalam siri Deatch Battle ni menjawab segala persoalan dan menjelaskan bagaimana salah seorang dari mereka layak menjadi pemenang. Adakah Kame Hame Ha Goku lebih kuat daripada Heat Vision Superman? Adakah makhluk asing dari planet Krypton lebih kuat dari alien dari planet Vegeta?

Aku tak nak jadi spoiler, tonton sendiri video di bawah kalau berminat, skip ke minit 15:40 kalau nak terus tengok perlawanan mereka, sebelum tu hanya penerangan mengenai latar belakang kedua2 mereka.


Tak puas hati dengan keputusan perlawanan? Yang pasti selepas ini perdebatan ini akan berterusan tanpa penghujungnya di dunia maya ini di kalangan penggemar manga dan komik barat.





tags: son goku vs superman dragon ball z gt manga anime komik dc comics movie filem film death battle match screwattack youtube video who winner juara menang kalah east west fusion jepun usa amerika super saiyan level 2 3 4 weakness kelemahan kryptonite planet saiya krypton super woman girl kame hame ha spirit bomb vegeta its over 9000 direct download torrent online streaming

53 ulasan:

  1. oh begitu..da lame aku xlayan dragon ball n superman nih...semenjak klua game of throne...haha..
    naseb lps lunch aku bkak blog noob nih...ade lak post baru...terkejut akuh....salu tgh mlm jer..pg2 baru aku bace...haha...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sudah pasti Anwar Ibrahim yang menang.

      Padam
    2. UMNO kalah...

      Padam
  2. bodoh jgk kdng2 manusia ni dok bergadoh berdebat bnd x wujud...nk baca komik bc je la...dok compare compare buat apa...bnd x wujud, klu kata mana sekor mampos pun sbb director or kartunis yg kasi mampos

    BalasPadam
    Balasan
    1. why so serius?

      tp match ni mesti sgt epik.balik nnti br tgk,kt opis youtube slow sgt

      Padam
    2. ko apa tahu 7thing..budak skema mcm ko, mmg la..layan cerita doraemon.

      Padam
    3. Biasa la layan kan aje..
      Sesetengah memang fantatic sampai buat agama dan aliran macam starwar

      Padam
    4. FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC

      Padam
    5. FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC FANTATIC

      Padam
    6. FANTATIC? Fanatic? Fantastic? Blaja mengeja dulu la woi!

      Padam
    7. fanatic yang fantastic lol.

      Padam
    8. Because fanatic and fantastic is too mainstream. :D

      Padam
  3. kalau ikut background blog noob, siapa lagi kuat antara ryu streetfighter vs megaman?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau Ryu tu dikawal oelh Umehara Daigo,
      mmg kalah la Megaman...

      Padam
    2. yang ni nak kena buat kajian dulu ni hehe... tapi kalau korang tengok kat siri DEATH BATTLE! ni, banyak character2 yang diorang crossover utk battle macam Rogue VS Wonder Woman, Vegeta VS Shadow, Luke Skywalker VS Harry Potter, Thor VS Raiden, Chun-Li VS Mai Shiranui, Batman VS Spiderman dan macam2 lagi, kadang2 yang lawak pun ada.

      Padam
  4. masalah sekarang...NARUTO dah terlampau power...cakra siap boleh agih2 lagi...

    BANkami
    BANkami

    BalasPadam
    Balasan
    1. mini rasengan tu tak bleh blah btol... hahah

      Padam
  5. Isu ini termasuk dalam buku jingga PR. Jadi pastikan kita laungkan SALAH UMNO-BN!

    BalasPadam
  6. Bhai Noob...

    Hebat ... detailnyer diorang kaji... hebat.. hebat.... aper-aper pon kita tabley nak bandingkan antara dua... sebab Goku licik... Superman lurus bendul... hahaha

    BalasPadam
  7. yang penting lana lang cun siak...haha...mantap gler body dia..
    tgk kartun x rase r...haha

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  9. aku rsa fanboy diaorg ni hari2 kot kaji benda ni..

    BalasPadam
  10. Sial punya mat salleh...goku kalah...superman plak bleh sedut kuasa matahari...padahal goku bleh lari ke tempat dewa kayangan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. pada aku 2-2 takkan bergaduh suka2 atasa alasan kebodohan peminat 2 hero ni, ni semua salah kebodohan fan.... 2-2 hero ada konsep keadilan mereka :) ak ambik port takkan sokong mana2 lagi pun ak suka 2-2

      Padam
    2. goku bleh sedut Ki orang ramai utk cipta Spirit ball hehehe..

      Padam
    3. macam tak percaya je kuasa spirit ball boleh kalah dgn tumbukan matahari superman

      Padam
    4. Ala Superman ngan Lex Luthor pown leh kalah sebab batu Kryptonite
      Goku mana ada kelemahan...dah mati pown leh lawan lagi

      Padam
    5. ye betul. lepas ni mohon goku bawak batu krytonite masa fight hehehe.

      Padam
    6. Superman hero yang dah lama yang mengalami evolusi dari masa ke semasa.. hinga ke tahap dewa.. Manakala Son Goku hero baru yang belum mengalami evolusi pada tahap sepenuhnya.. Jadi pada tahap teknikal Son Goku kalah di tangan superman. Tunggu Son Goku improvised dia boleh picit2 superman.




      Padam
  11. haha.kuat la sngt superman.kat dalam justice league dah berape bnyak kali nak mati,batman yg selamatkan dia.last2 yg pling power batman jugak.sebab ape?

    BECAUSE HE'S BATMAN! NANANANANA..NANA..BATMANNNN!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. batman???kamonla,batman adalah superhero yg plg overrated.org lain semua dtg dari planet lain,ada super power,boleh terbang,boleh tembak api,lari laju & mcm2 lg.batman tu cuma manusia biasa yg langsung xde kuasa apa2,cuma kaya & pandai bina gajet.superman tu bila2 masa je boleh pijak2 kepala batman.batman mmg sucks!

      Padam
    2. Nooo!nmpak sngt kau bnding ikut kekuatan superpower je.kau tak tgk ke justice league dari season 1 smpai season last?kau tak tgk ke animation movie untuk superman dan batman?.come on la bro,batman boleh hapuskan semua ahli justice league kalau dia nak.dia ada rahsia semua kelemahan ahli justice league dan senjata untuk kalahkan diorang kalau keadaan memaksa.sebab tu superman cakap yg dia tau hanya batman yg mampu halang dia kalau dia jadi jahat.kau kena layan dulu beb justice league semua tu.bukan banding superpower je.super villans pun tau pertama sekali kalau nak kalahkan justice league,kena bunuh superman dulu.dah bnyak kali diorang tangkap dan cuba hapuskan batman dulu sbb batman la mastermind disebalik kejayaan justice league.nak kalahkan musuh bukan cuma bergantung kepada superpower je bro.strategi,perancangan,kebijaksanaan semua tu lagi penting.

      Padam
    3. Mr. Wayne, take your bat suit away and what are you?

      Padam
    4. batman realistik la untuk motivasi manusia membina teknologi hero..

      kalau ada power ni mutant kena harap radiasi radioaktif kat gebeng je nanti baru boleh kot hahaha lol.

      Padam
  12. goku mennag la , comfirm punye !!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni mesti xtengok nih..org tgh xpuashati mamat tu buat goku kalah dgn tumbukan matahari superman.

      Padam
  13. haha ni kan versi mat salleh punya video. try japan punya video lak mesti superman yg kalah hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeala mana adil superman data pelbagai Goku cuma dari awal hinga GT tak banyak evolusi tunggu Dragon Ball baru selepas GT mungkin XT atau Xtreame di mana GOKU semakin bertambah power yang boleh memindahkan matahari maka boleh kalahkan superman punya..

      Padam
  14. Kenapa nak gaduh sampai mati2 ni? Marilah berbaik2. Superhero gaduh akan merosakkan alam sekitar

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kena mintak dewa naga pulihkan balik cait..
      korang ni apa

      Padam
  15. Baca mangga lagi besh

    jom baca dah keluar semua naruto one pice bleash ni.. jom..

    BalasPadam
  16. Malas nk tgk la bile baca komen2 kata Son Goku kalah..Vote for Goku..

    ~sonkimura~

    BalasPadam
  17. yang penting goku tak pakai spender terbalik.so aku vote for goku!

    BalasPadam
  18. sye memg minat dua2. Tapi rasenye superman menanglah. Goku mati bila dye guna spirit boom musnahkan dunia, tapi superman plak pernah survive drpd universal explosion. Tp silver surfer lebih kuat dr diorang 2.

    BalasPadam
  19. superman tak pernah tunjuk full powernye sebab bimbang akan musnahkan dunia. dia selalu simpan kuasa bile lwn. superman pernah hancurkan sistem solar dngan bersin dye. bayangkan klu supes guna full potential dye, bukan aj sistem solar tapi rasenya seluruh universe. klu goku lwn superman zmn siverage, goku confirm akan klh. silverage superman mmg kuat, dye bleh lipat galaksi,terbalikkan mase mcm2 lagilah, dye jugak bleh angkat bumi dgn satu jari je. musnahkan planet?, banyak kali dah dye buat.So bg aku superman akan menang tapi mmg isteresting perlawanan dua lagenda ni.

    BalasPadam
  20. Skrg goku ada super saiyan god ss yang bleh klhkn beerus si dewa pemusnah. Dalam anime manga dragon ball beerus adalah kedua yang terkuat dan yang prtama ialah whis guru si god of destruction.klau tak cayer gi bukk dragon ball battle of god/ revival of f/ dragon ball super

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...