Iklan Leaderboard

Isnin, 28 Januari 2013

32 Anda BUTTHURT? Sila isi borang ini

Anda butthurt?


Sila isi borang ini...



Tempoh hari ada orang tanya aku kat sini:


Mengikut wiktionary, butthurt bermaksud:
Overly annoyed, bothered or bugged because of a perceived insult; aimlessly offended; having an overly sensitive ego.
Don't get so butthurt; it was just a joke. 

Mengikut KnowYourMeme, butthurt bermakna:
Butthurt is an online slang term used to describe a strongly negative or overemotional response. It is used to draw attention to a person who shows signs of being irritated due to a perceived insult, an unfavorable situation, or a lack of decent communication. On occasions, it can be also used to describe unreasonable users behaviors without an apparent explanation.

Mengikut kamus dewan bahasa dan pustaka urban, definisi butthurt adalah:
An inappropriately strong negative emotional response from a perceived personal insult. Characterized by strong feelings of shame. Frequently associated with a cessation of communication and overt hostility towards the "aggressor."

Atau pendek cerita, dalam bahasa melayunya:

SAKIT BONTOT
SAKIT PUNGGUNG
PANAS PUNGGUNG


Biasanya terma orang yang butthurt adalah untuk orang yang ketika dalam suatu perbincangan/perbahasan/perdebatan, apabila pendapat dia orang lain tak setuju atau dia tak boleh terima pandangan orang lain, lantas beliau menjadi aggresif memberi komen secara negatif, menyerang peribadi orang lain, terasa terlebih2 secara melampau, emosi menjadi tidak terkawal dan terlalu sensitif serta over-reacted secara berlebihan sehingga menyebabkan orang lain rasa annoying dengan beliau.


Anda rasa anda ada ciri2 tersebut? Sila isi borang aduan butthurt di atas untuk ujian kaji selidik. Sekiranya anda anon dan butthurt, bolehlah menyertai pasukan Butthurt Anons Unit:



Sekian terima kasih...




tags: apa itu butthurt butt hutt meaning definition what is definisi maksud makna report form borang aduan laporan wiktionary wikipedia know your meme urban dictionary annoying emo emotional panas bontot jubor sakit panas punggung patrick star spongebob squarepants serius obama after debate

32 ulasan:

  1. Asal tak ada sesape komen dekat sini?wuehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab noob baru post entry ni sebelum pukul 9.30 kejap td.masa tu pulak semua tgh sibuk komen kat contest tu

      Padam
    2. sebab blog ni dah tak laku.....org benci blog murahan macamni.....

      Padam
  2. prince of noob gay butthurt.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. butthurt ke ahmad?

      Padam
    2. anon atas noob menyamar jadi anon.....

      Padam
    3. ahmad atas anon menyamar jadi ahmad

      Padam
    4. jadi siapa Ahmad?

      Padam
    5. ahmad merupakan anon yg bertindak menggunakan identiti 'ahmad' dan 'tanpa nama'.selain mempunyai split personality,dia turut mengalami 'split identity'.Walaupun dia cuba untuk membutthurtkan noob (terutamanya) dan anon2 lain,namun kaedahnya agak murahan dan hanya menghemburkan kata2 kesat dan tiada kaitan.Jadi caranya tidak begitu efektif.Pendek kata,dia hanyalah 'scumbag'

      Padam
    6. scumbag tu apa? mohon noob buat entri pasal scumbag pulak.....

      Padam
  3. Sila dtg ke pejabat kami utk pendaftaran ahli2 butthurt. kami ada rawatan spesel utk anda termasuk suntikan antibutthurt. lepas ni hrp anda tidak butthurt lagi dgn noob pinky berperut jendol. sekian.

    BalasPadam
  4. prince of noob butthurt delete komen orang.....puih......

    BalasPadam
    Balasan
    1. haah aku butthurt delete komen kau sebab suka sangat mencarut dan melucah. aku nak ahmad yang baik yang sebelum ni, nak aku ulang sekali lagi ke?

      "Aku_Skandallxxx telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " Buasir Otak: 1 tahun perjalanan " anda:

      ok..sempena setahun blog Buasir Otak, aku nak umumkan ini kali terakhir aku kat blog ni.....lepas ni blog ni akan lebih bersih tanpa anon dan aku....aku rasa macam (memang) orang bodoh bagi komen mengarut dan bukan2....aku faham ramai yg xsuka, ramai jugak yg buat x tau je....aku cuma nak melawak, tapi aku tau kadang2 aku melampau sgt......so aku nak mintak maaf sangat2 dekat SEMUA pembaca blog ni termasuk anon.....jugak seribu maaf kepada pentadbir blog.....harap maafkan aku......aku rasa bahagia sangat lepak kat blog ni.....rasa macam semua kenal walaupun x pernah jumpa.....terima kasih atas kebahagiaan ini, terima kasih jugak kepada yang sudi membuang masa melayan kebodohan aku.....sekali lagi minta maaf......aku harap blog ini akan lebih maju lepasni, dan akan mendapat lebih ramai lagi pembaca.....

      Aku masih lagi akan terus bagi komen2 bodoh dan merapu, tapi bukan dekat blog ni lagi.....assalamualaikum.....

      Dicatat oleh Aku_Skandallxxx ke Buasir Otak pada 2 Disember 2012 12:22 PTG"

      Padam
    2. mau dekat seratus kali noob dok copy paste benda ni

      Padam
    3. Noob check IP source so dia tahu orang tu Ahmad/Skandallx :)

      Padam
    4. mesti noob dah printscreen komen tu, pastu print kat kertas, kemudian tampal kat bilik dia.......komen paling berharga bagi noob.....

      Padam
    5. iye komen ahmad ni sebenar dah di delete oleh ahmad. nasib baik noob sempat printscreen.

      Padam
  5. prince of noob gay....

    BalasPadam
  6. Noob takut org maki dia...

    BalasPadam
  7. penerangan yg panjang lebar tentang butthurt. bagus.

    baru aku tau ada borang utk report butthurt.

    BalasPadam
  8. masa sekolah rendah dulu je pernah kesakitan bontot..tu pun akibat bisul..

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab duduk atas bantal kot:D

      Padam
    2. Yea
      Orang tua-tua dulu pesan jangan duduk atas bantal nanti bisul
      lol.

      Padam
  9. haha..thanks noob coz ko telah menerangkan aper itu butthurt kat orang yg kurang paham cam aku nih..semoger blog ko ni akan terus sukses dari masa ke semasa yer dengan info2 terkini yg dapat membuka minda orang2 yg membaca blog ko nih..hehe tq noob ;)

    BalasPadam
  10. tukang karut buasirotak xnk review pasal movie juvana ke..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. tukang merepek bukan tukang karut..

      Padam
  11. Huahuaaa..gilorrr buasirrr..

    http://apahell.blogspot.com/

    BalasPadam
  12. Ali kat atas dah tulis
    "Saya suka makan nasi", kat bawah Ali tak boleh ulang tulis benda
    yang sama, tapi kalau tulis "Saya suka makan roti", yang tu
    boleh. Orang lain boleh tulis benda yang sama dengan komen
    orang lain, tapi dia tak boleh ulang balik komen tu, contohnya
    Abu pula tulis ayat Ali tadi iaitu "Saya suka makan roti", lepas itu
    Abu pun dah tak boleh tulis balik dah ayat tu.

    BalasPadam
  13. ciap ada borang nak kena isi. lepas isi kena antar kat saper. haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. antar kat aku.....pastu kita kawen cepat2......

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...