Isnin, 14 Januari 2013

74 Siti Nurhaliza kini hijabista

Ya, ini adalah blog hiburan. Aku mula rasa nak tukar blog ni jadi blog hiburan macam Beautiful Nara, mana tahu boleh masuk top 10 ranking Google Zeitgeist tahun 2013 ni. Malas la nak tulis pasal politik, masing2 asyik nak gaduh je sapa salah sapa betul. So mulai hari ni aku akan korek rahsia, gossip dan kontroversi artis dan selebriti tempatan tanpa rasa belas kasihan. Dan kita start dengan cerita sensasi iaitu Dato' Siti Nurhaliza kini sudah pun masuk kelab hijabista dengan memakai tudung litup sempena hari lahirnya yang ke-34 pada 11 Januari 2013 yang lepas dan meninggalkan imej tudung separuh2nya yang lama.





Sumber Beautiful Nara.
Sumber Murai.

Haa nampak mesti takde orang nak gaduh punya kalau buat cerita hiburan. Eh kejap...

Beautiful Nara
MyNewsHub

Aiyarrkk, pasal artis pun gaduh jugaaaaak... Bincang pasal tudung orang lain macam bincang masalah dunia. Manusia ni apa benda yang tak gaduh? Politik, hiburan, sukan, agama, semua benda pun nak gaduh. Nak buat macam mana nama pun manusia, kalau tak gaduh bukan namanya manusia.

Tapi walau banyak orang update pasal penghijrahan Dato' Siti ni, masih tak boleh artikel sampah dari Utusan yang tajuk link dia http://www.utusan.com.my/utusan/Hiburan/20130113/hi_02/Siti-Nurhaliza-tinggalkan-imej-tudung-berjambul, tapi kat dalam tu langsung takde cerita pasal Siti Nurhaliza tinggalkan imej tudung jambul.



Utusan memang sentiasa terkedepan, berita yang dilaporkan selalu out of the box, patutlah selama ini berita2 dan artikel2 yang dilaporkan sangat berkualiti.





tags: dato siti nurhaliza pakai tudung litup penuh hijabista hijabster hijabis trend gambar instagram jambul selendang saji isteri dato k masih dirawat hospital australia kemalangan motorsikal kuasa besar superbike sambut hari lahir jadi birthday ke-34 portal blog murai beautifulnara berita artikel utusan malaysia lain pelik kualiti sampah seo

74 ulasan:

  1. alaa...dah bertudung tutup rambut habis pun ada orang nak sibuk lagi. aduyaiii....Kesian Siti. Tapi, apa-apa pun, Siti lagi cantik macam ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah arteis kak..

      Padam
    2. Biasa la orang melaysia buat betul kena kata buat salah pon kena kata itu ramai yang wat deq je buat salah dah lali dengan kata keji dan nista masyarakat yang nak mengata tak kira masa

      Bagus la kalau bertudung tapi kalau orang yang faham bertudung belum tentu sempurna auratnya.. yang wajib bukan bertudung tapi "menutup aurat".

      Padam
    3. Semua ni ialah pengaruh PAS, parti yang memperjuangkan Isle yang sejati. Selain PAS ialah kafir!

      Padam
    4. Ya..termasuklah Anwar Ibrahim....

      Padam
  2. 1st ke?

    Alhamdullilah dapat menunaikan janji kata balik umrah dulu nak bertudung sekali berselendang saja.

    Semoga diperbaiki dan disempurnakan lagi semoga diteguhkan Iman

    Amin..

    BalasPadam
  3. tudung bermanik pun nak komplen..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jeles ler tu sebab tudung dia takda manik hihihi :D

      Buat wanita/Perempuan fahami erti Tabaruj

      Berhiaslah setakat yang perlu jangan melampau2.. berhias dan berikan kepada yang hak bukan mereka yang haram..

      Wallahualam.

      Padam
    2. Sebenarnya ini semua tangungjawab lelaki. Lelaki take note sebab anda akan ditanya di akhirat kelah kerana Perempuan/wanita Isteri, anak perempuan, Mak, Kakak, Adik perempuan adalah di bawah tangungjawab kamu.

      Lelaki bertangungjawab untuk mendidik isteri/anak dan kaum perempuan mereka tentang menutup Aurat dan Tabarruj.

      Aurat ialah asas dan tabaruj ialah kekangan atau sempadan yang dibolehkan dalam perhiasan.

      Semoga kita dipermudahkan menjawab di akhirat kelak.

      Padam
    3. oh, silap. bukan tudung tu yg bermanik. baju

      Padam
  4. Bertudung tapi tetek tersembur...puii!!! BANkami

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekurang-kurangnya dia berhijrah sebelum terlambat.. tak mcm bikmama, dah tua bangka tak sedar diri nak berhijab!

      Padam
    2. Isk ko ni karang ada perempuan cakap ko ni prevt.. Perempuan bukan lelaki mereka tidak faham daya tarikan perempuan ke atas lelaki.

      Semoga Allah membuka hati dak aqal mereka untuk memahami apa yang kaum lelaki rasa.

      Selain itu semoga diberi kekuatan untuk kaum lelaki tegas dalam menyuruh kaum keluarga yang dibawah tangungjawab mereka menjaga aurat.


      Sekadar berkongsi untuk lelaki dari blog pandangan seorang ustaz.. Kawal penadngan kamu yea.. semoga kita diberi pelindungan dari fitnah akhir zaman..


      Nabi Salallahualaihiwassalam bersabda, ما تَرَكْتُ بَعْدِي فِتْنَةً أَضَرَّ عَلَى الرِّجَالِ مِنْ النِّسَاءِ Tidaklah aku tinggalkan fitnah yg lebih memudharatkan bagi lelaki melainkan wanita. [riwayat Al-Bukhari]

      Maka apabila terpandang godaan wanita cantik, disarankan melakukan 5 perkara :

      1. Membaca ta'awuz/ istiazah (memohon perlindungan Allah dari syaitan) krn dlm hadith menyebut bahawa syaitan itu menghiasi wanita apabila mereka keluar dr rumah supaya kelihatan menarik bg lelaki. Contoh bacaan : A'uzubillahi minasy syaitaanir rajiim" (ﺍﻋﻮﺬ ﺑﺎﻟﻠﻪ ﻣﻦ الشيطان ﺍﻟﺮﺟﻴﻢ)

      2. Berpaling dr memandang mereka dan membaca doa berikut : اللَّهُمَّ اكْفِنِي بِحَلَالِكَ عَنْ حَرَامِكَ وَأَغْنِنِي بِفَضْلِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ Ya Allah, cukupkanlah aku dengan apa yg halal daripada apa yg haram dan kayakanlah aku dengan fadhilat darimu tanpa perlu kepada selainmu. [doa ini terdapat dlm hadith riwayat Tirmidzi]

      3. Mengingati Allah dan ganjaran di hari akhirat bagi mereka yg menjaga diri dari perkara yg haram dan mengingatkan diri bawah wanita yg mendedahkan aurat, kecantikan mereka itu ialah wanita yg bodoh dan merupakan alat2 syaitan untuk menyesatkan manusia.

      4. Memandang dan mencari isteri yang halal untuk dipenuhi keperluan syahwat dan berpindah dari tempat yg dipenuhi oleh maksiat atau godaan wanita. Disebut di dlm hadith, أَنّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ رَأَى امْرَأَةً ، فَأَتَى امْرَأَتَهُ زَيْنَبَ ، وَهِيَ تَمْعَسُ مَنِيئَةً لَهَا ، فَقَضَى حَاجَتَهُ ، ثُمَّ خَرَجَ إِلَى أَصْحَابِهِ ، فقَالَ : " إِنَّ الْمَرْأَةَ تُقْبِلُ فِي صُورَةِ شَيْطَانٍ ، وَتُدْبِرُ فِي صُورَةِ شَيْطَانٍ ، فَإِذَا أَبْصَرَ أَحَدُكُمُ امْرَأَةً فَلْيَأْتِ أَهْلَهُ ، فَإِنَّ ذَلِكَ يَرُدُّ مَا فِي نَفْسِهِ Sesungguhnya rasulullah SAW, terpandang seorg perempuan lalu baginda pun mendatangi isteri baginda Zainab RA yg ketika itu sedang menyamak kulit binatang dan baginda pun memenuhi hajatnya (keperluan seksual) setelah itu baginda pun keluar kepada para sahabatnya dan bersabda, Wanita itu menghadap manusia dgn rupa bentuk syaitan (maksudnya dihiasi syaitan supaya menggoda) maka apabila kamu melihat wanita (tergoda) maka segeralah mendatangi isteri kamu krn hal itu akan menghilangkan apa yg ada di dlm hati (godaan). [riwayat Muslim, Ahmad dll]

      5. Membaca Al-Quran, khususnya ayat2 yg menyebut tentang janji-janji syurga dan azab neraka.

      Walalhualam.

      Padam
  5. Prince of Noob @ Soal blog politik tu bukan soal gaduh2..ini soal komitmen kita menulis dr pandanngan diri & mind masing2..
    Samada Anda dah fedap soal politik itu tak logik..sbb sistem negara kita yg membuat kita tercebur & terperosok dlm kancah politik!

    Klu mmg Anda ada bakat menulis disamping thread politik Anda tulis bab hiburan takde masalah..saya pun ada blog2 hiburan,kesehatan. travelling.

    Blog hiburan : http://freelancerblogging.blogspot.com/
    blog ttg kesehatan : http://kipanji.blogspot.com/
    blog ttg puisi dll : http://guccianothunder.blogspot.com/
    blog travelling : http://wilhelmina-wacanablogbloger.blogspot.com/
    blog ttg politik : http://helmysyamza.blogspot.com/
    Selamat berjuang & menulis.=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. wooo...banyak blog kamu. hebat!

      Padam
    2. macha, sunat ko dah kering belum?

      Padam
  6. seronok kan citer pasal tudung pompuan ni. yg x pakai pun sibuk mengalahkan org yg pakai.

    BalasPadam
  7. cantek nyer kak siti dah bertudung tp kalu boleh labuhkan la lagik tudung tu sampai menutup dada n jangan pakai yg ketat2 sampai menampak kan bentuk tubuh..kalu tidak sia2 sahaja la tudung yg menutupi kepalanya itu..gua sokong Tanpa Nama14 Januari 2013 10:03 PG

    BalasPadam
    Balasan
    1. SOKONG

      skrang ni ramai bertudung tp masih tidak lagi tutup dada. Nampak dada yg besar tu erkkk. jadi labuh2 kan la tudung tu..

      tp yer la,, dah namanya artist. TAPI SEBAB DORANG NI ARTIST LA REMAJA DAN BUDAK2 SKRANG (DAN JUGA TERMASUK ORG DEWASA ADE GAK) TERIKUT2 TREND NI SEBB NAK IKUT ARTIST PNYA PASAL. ERGH.

      Padam
  8. Ahmad (Original) x suka gaduh214 Januari 2013 10:26 PG

    ala, org malaysia, semua benda nak gaduh......percayalah, (wah, dah macam lagu siti) x ada benda yg org malaysia xnak gaduhkan.....pasal agama pun nak gaduh........semua benda gaduh.....benda baik gaduh......xbaik pun gaduh........pasal taik pun nak gaduh jugak kot......taik ko keras, taik aku lembut......contoh je..........kih3.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan orang malaysia jer ahmad.

      mana mana manusia adalah normal bergaduh. anak nabi adam habil dan qabil pun bergaduh. itu bukan orang malaysia ok.


      pernah dengar proverb nih?


      "I against my brother, my brothers and I against my cousins, then my cousins and I against strangers"


      cuma ada sesetngah melayu jer percaya dengan proverb dari umno:

      "melayu gaduh melayu, cina tepuk tangan"

      haha

      Padam
    2. sebut pasal tahi pun gaduh, macam sesuai untuk ko lah mad.

      aku kumpul robot mainan pun ko cakap itu berhala.


      btw aku faham, ini negara demokrasi kan? cakaplah ape ko nak cakap.


      Padam
    3. ala, anak manja ni, ko nak butthurt apesal? ko ni pencacai taik ke? ye, bukan org melaysia je suka gaduh.....tapi kita tengah sembang pasal org melaysia skrg.....so skop kita cuma dalam konteks org melaysia je.....nak cakap pasal org negara lain buat apa.......

      berhala yg kau kumpul tu ko ingat boleh tolong kau ke kat kubur nanti? tu cuma patung je la.......

      Padam
    4. Sudah la tak payah bergaduh :) Nasihat-menasihati la dan bermaaf-maafan..

      Tak perlu la nak sakitkan hati sendiri dengan menyakitkan hati orang.
      Tak membawa sebarang keuntungan buat kita.

      Padam
  9. Siti , siti, you masak apa meh?

    Bau sedap dari sni jugak...

    BalasPadam
  10. sebenarnya aku malas nak komen bab dunia artis dan hiburan melayu nih. tapi pendapat peribadi aku, atleast dia bertudung(syukur) walaupun ada yang akan query soal konsep menutup aurat yang sempurna untuk wanita islam.

    siti nih public figure untuk perempuan melayu malaysia.bila dia bertudung, inshaallah para peminatnya yang tak bertudung sebelum nih mungkin akan terkesan dengan penampilan beliau yang terkini.

    lebih kurang macam peminat kpop dan japan wannabe lah. bila dah minat kpop kuran-kurang nak jugak ada bau korea punya style kan?

    apa pun ini cuma teori aku jer.

    BalasPadam
    Balasan
    1. lagi satu tak perlu sangat kita kirtik appearance orang lain. ape perasaan kita kalau orang kritik appearance kita? kalau kita ni cantik, macho, hensem takpe gak. mesti kita sakit hati kan.

      Padam
    2. Alhamdullilah, banyak artis dah berhijrah bertudung dan menutup aurat, semoga muda mudi makin dekat dengan agama.

      Mudah aje kalau terasa SAKITnya Angap la itu teguran dari tuhan untuk kita, dan perbaiki la setiap kekurangan kita kerana Allah bukan kerana orang lain.

      Kita juga perlu menegur untuk kebaikan, walau tidak sempurna mana pun kita semoga dengan rahmat dan teguran baik kita tuhan memberi kita rahmat dan memberi keuatan dalam memperbaiki amalan dan hidup kita. Kita menegur bukan untuk orang lain berubah tetapi yang paling dekat bila kita menegur seseorang adalah diri kita hati kita.

      Wallahualam.

      Padam
    3. Aku setuju teori ni. Sepatutnya orang2 yang dok kutuk keji artis pakai tudung berdoa kpd artis bagi dia lebih dekat kpd tuhan.

      Better late than never, kita nampak artis yg sibuk pakai tudung sekarang ni. Tapi berapa ramai lagi yg tak bertudung. Dari susah payah kondem yg bertudung singkat, macam negro, tudung serkup bawang (yuna) itu ini, baik tumpukan daya usaha tu kpd artis yang belum bertudung ni.

      Padam
    4. Hati manusia bila dibisikan syaitan akan nampak banyak buruknya

      Berkata-katalah dengan perkataan yang baik semoga hati kita juga baik.

      Perkataan kita adalah gambaran hati kita.

      Padam
  11. umur dah 34tahun? macam baru 24tahun je.. so sweet!

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan? awet muda betol muka die..:P

      Padam
    2. haiyarrrr, siti ni olang kaya berduit, msti la dah habih byk duit nak awet mude.... musti leerrrrrrrr

      Padam
    3. biasa la artis suntik sana-sini,
      kata tolak botox cuma suntik vitamin C,
      keje depa kena jaga penampilan diri,
      kalau huduh kulit berkedut nanti takda publisiti.

      masa mula2 pakai seksi2,
      lama-lama tudung pun dicari,
      harap2 betul nak ubah diri,
      jangan hanya ikut arus fesyen masa kini.

      Padam
    4. comei betul kan idola kamu tu pizza :p

      Padam
    5. comei sgt2.. cute gitu! mmg awet muda. org tak kaya pun leh awet muda apa

      Padam
  12. noob, komen kat blog ni pun dah ramai yang gaduh..-__-

    manusia apa yang tak gaduh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan gaduh mari kita nasihat menasihati..

      Memang kalau hati kita tak terbuka masih dibelengu emosi dan bisikan syaitan kita akn mudah cepat melatah mudah cepat mengata dan mahu menang walau pon kita salah.

      Semoga kita dapat bersihkan hati kita dari sifat munafik
      InShaAllah.


      Padam
  13. Blogging... If nobody fight over your post, you ain't doing it right!

    BalasPadam
  14. Tudung dah cantik. tapi sayang buAh dada terjojol keluar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. buah dada terjojol keluar,
      mlm2 lu londeh seluar,
      pakai tudung pun itu ini tak kena,
      Lu tgk porn mlm2 tu apa cerita?

      Padam
    2. like 100++ Tanpa Nama 14 Januari 2013 1:20PTG... hahaha

      Padam
  15. hrmmm.. siti makin sopan bertudung. tapi hanis zalikha makin sexy bersnorkling.. apa nak jadi?

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasala org baru nak jadi artis..cerita kedai kopi..oiii.

      Padam
    2. Bila tengok balik gambar-gambar lama berambut perang, terpikir sendirian, 'kenapalah aku camni dulu?!'. Perasan minah salleh ker walhal kulit pun tak cerah T_T Korang ada tak tengok gambar korang lama-lama dan pikir... 'kenapa aku macam ni dulu hoi?!'.

      Berkepuk-kepuk kan? Walaupun tak semegah/pahit, ia jadi satu nostalgia. Dulu... rambut aku mushroom aku dah rasa paling hot, dulu aku bodoh bangga tangkap gambar dalam kelab malam, dulu aku suka buat sign 'rock' kalau dengan kawan-kawan, dulu kalau gambar aku dikelilingi perempuan cantik aku rasa bangga macam pimp, dulu aku suka pakai baju kemeja buka sikit butang atas macam Elvis, dulu setiap cermin toilet mall aku snap fullshot diri sendiri, dulu bibir muncung itik trending aku terpengaruh. Contoh. Tapi itu semua dulu.

      Sebabnya, keputusan yang kita buat pada satu-satu masa itu terkesan dari rasa, pengaruh, inspirasi, jiwa dan pengalaman yang telah kita kumpul setakat itu. Hanya setakat itu.

      Semoga perjalanan menambahkan umur mematangkan saya, mematangkan kita semua.

      p/s: ingatkan dah ada unsur2 insaf.. tapi... keciwa!

      Padam
  16. Alhamdulillah..dr x menutup aurat beransur2 menutup aurat..dh menutup aurat jg lh percakapan hiasilh peribadi..jgn aurat je ttp tp perangai masyaAllah...peace no war...peringatan pd cmua..

    BalasPadam
  17. orang malaysia ni x penahnye nak tutup mulut, x pakai tudung bising, pakai tudung pun bising. tengok la diri sendiri dulu

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab orang malaysia tak bisu. :D

      Padam
    2. nama pun manusia,pi mana2 pun sama ja.org suma ada mulut,buleh cakap.terpulang kat kita la nak dengar ka dak.

      Padam
  18. Salah UMNO-BN!

    BalasPadam
    Balasan
    1. TAK..SALAH PAKATAN RAKYAT!!!!!!!!!!!!!

      Padam
  19. buat apa pun mandul.buat penat aje main.kemut pun dah tentu tak bagus

    BalasPadam
    Balasan
    1. kemut tu ape???

      Padam
    2. haha.terbaik.lain kali post ayat ni kat siti..baru kasi tikam jiwa beb.

      Padam
    3. Tanpa Nama14 Januari 2013 4:23 PTG

      kemut tu ape???

      Ini adalah best komen setakat ini.

      Padam
  20. Siti cantik bertudung!!
    tak suka style jambul dulu..hehe..:P

    BalasPadam
  21. Kalau noob pakai tudung lagi cun kot.....

    BalasPadam
  22. slow2 la berubah,, apela,, tu salah ni salah.. daripada berubah pakai tudung labuh terus then tak pakai pape balik.. baik slow2 tapi istiqamah. tak suka la condemn2,, ti tension back to what she was blik, tak ke rugi di situ?? pe salahnya doakan biar makin baik dan baik.. kata sayang.. kalau sayang harapkanlah yang terbaik.. grrrr... tahniah siti, moga bertambah baik hari demi hari,,, amiin.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko ni terencat akal ke? abis tu, klau smbahyang, sekerat2 je? klau puasa, puasa setengah hari je? xda istilah setengah2/slow2 dalam agama.....klau dah x menepati syarat, kira x sah.....klau nak bertudung, pakai tudung labuh terus.....nak tak nak, kena jugak.....klau pkai tudung singkat je, dikira x tutup aurat sebab nampak buah dadu.....

      Padam
    2. uiks buah dadu.. dah lain mcm bunyinya..

      Padam
    3. haha.marah benor si ahmad ni.rilek la ahmad.ko pun kalau nak berubah,berubah elok2.lu perangai dengan bahasa pun busuk mcm air longkang yg hitam tu,lu cuba mentarbiah org,pekehey?

      Padam
    4. Semuanya dari hati

      hati liar tidak semudah itu nak ditundukan :)
      perlukan akidah dan iman yang kuat dan mantap dalam menundukan hati

      Selagi hati tidak betul2 beriman memang agak susah nak terus berubah

      Padam
  23. semua tue kan hidayah Allah...

    papepun, tertarik gila baca tags.. hehehehe XD

    BalasPadam
  24. Haha kali ni aku setuju dgn ahmad. islam bukan separuh2. tapi kena terima + ikut semua. biasa kalo org butthurt mesti awek2 yg jenis pakai tudung singkat tetek tersembul. Xpun jantan dayus yg xmampu nak tegur bini/awek/tunang menutup aurat dgn sempurna.

    Yg jelas tetap jelas. perintah menutup aurat seperti yg dijelaskan dlm quran yg suci. Ari ni aku kna serang dlm fb sebab komen tudung siti singkat.

    btw utk awex/jantan burthurt. ni hadiah khas utk korang

    www.wanitamelayuseksa.blogspot.com.

    BalasPadam
  25. kalau rajin baca je sini. guwa nak tanya kenapa lu pakai hijab? soklan macam good2 je kan. sebenarnya guwa pun tak good mana.

    http://ohgadisitu.blogspot.com/2013/01/8-gambardato-siti-nurhaliza-menutup.html

    nota untuk noob- mohon tutorial buat link biru tu. boleh noob? ^_^

    BalasPadam
  26. Cantik sangat siti pakai tudung muka macam baby, tak kisah lah halfmoon ke fullmoon ke bawal ke ikan kering ke asalkan tutup yang penting. Tak payah nak cakap kampungdotcom atau bandardotmy. Ceitttt

    BalasPadam
  27. siti berharap dengan memakai tudung leh dapat anak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. watch your mouth. rezeki tu Allah yang bagi. jangan sampai kerana mulut, diri sendiri yang termakan diri.

      -p-

      Padam
  28. It's an remarkable post in support of all the web people; they will take benefit from it I am sure.

    Here is my web blog ... 激安プラダ バッグ

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...