Iklan Leaderboard

Ahad, 13 Januari 2013

26 Segmen Blog & Karier #4

Segmen Blog & Karier datang lagi untuk siri ke-4 dengan menerjah blog2 seorang career man/woman. Sebagai makluman blogger yang diterjah tu samada sedang mempunyai karier, pernah mempunyai karier atau bakal mempunyai karier tak kira la jurutera ke, doktor ke, cikgu ke, pegawai kerajaan ke, programmer ke, pensyarah ke, wartawan ke, arkitek ke, pelukis komik ke, ahli sukan ke, menteri ke, wakil rakyat ke, penyanyi ke, pelakon ke, apa2 jenis kerjaya di Malaysia atau luar negara. Kredit to لين Si Pipi Merah dan Tanpa Nama -LA-.


Dr. Zainur Rashid Zainuddin - http://zainurrashid.com/tentang-saya/
Kerjaya: Dekan, Doktor, Consultant Obstetrician & Gynaecologist

Kerjaya: Pengacara, Personaliti TV

Muhamad Anuar Bin Marsib - http://www.coretananuar.com/
Kerjaya: Pensyarah Politeknik, Pendidik, Penulis

Emila Yusof - http://emilayusof.com/ 
Kerjaya: Illustrator, Pelukis, Penulis Buku Kanak2

Kerjaya: Civil & Structural Engineer


Klik link kat bawah untuk Segmen Blog & Karier yang lepas2:


* Nak cari cari blog careerman/woman yang betul2 berkualiti, unik dan selalu diupdate memang payah, oleh itu kalau korang tahu mana2 lagi blog2 seperti ini yang boleh diketengahkan sila cadangkan kat ruangan komen tu OK, dan kalau boleh beritahu sekali apa kerjaya blogger tersebut. Wishlist: Blogger seorang Arkitek, Programmer, Pakar Motivasi, Pereka Grafik, Chef dan Pereka Fesyen. Kredit dan backlink akan diberikan pembaca yang memberi cadangan blog sekiranya dipilih untuk dipaparkan dalam segmen.




tags: segmen terjah blogger bekerjaya kerjaya karier career man woman people lelaki perempuan wanita male female promote blogwalking tips trick tutorial link

26 ulasan:

  1. Btw mna entry pop soul menjanjikan rm200 tuh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. percaya sangat la pop soul tu hahaha

      Padam
    2. Noharomm punya pop soul kencing kuat.

      Padam
    3. Kat bawah sekali ada term dia dah habaq semua tu penipuan (dalam Bahasa german) lol.


      Padam
    4. Bhai Noob...

      Kami mau itu RM200 .... hahaha.... Janji dicapati...

      Padam
    5. PON ko kna tanggung risiko janji capati.BANkami

      Padam
  2. Ahmad (Original)13 Januari 2013 8:54 PTG

    lepas ni terjah blog dr MAZA pulak....atau terjah blog si macha pengasas agama baru, agama penyembah patung2 gundam.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku pun kumpul gundam jugak, problem?

      Padam
    2. Ahmad peminat + pengumpul barangan produk2 hentai. so xplik la dia antigundam kehkehkeh.

      Padam
    3. @Ahmad, blog2 ilmuwan agama seperti Dr. Maza aku dah terjah dalam segmen terjah blog ustaz & ustazah, boleh check balik kat situ

      Padam
    4. aku kumpul evangelion. ada masalah?

      Padam
  3. ahmad, ko ada masalah ker? tak payah lah nak provoke orang suruh kacau blog aku. cukup la blog buasir otak ni ko buat hal.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada, masalah split personality with many different nameuser hehe

      Padam
    2. aku rasa dia adalah masalah jiwa kacau. kekurangan kasih sayang keluarga sejak lahir dan di buli semasa sekolah ataupun zaman kanak-kanak dia ada masalah disleksia.

      Padam
  4. THIS IS MY FAVOURITE

    http://admirawijaya.blogspot.com/

    DIA SGT AWESOMEEEEEE

    BalasPadam
  5. http://adestylelaa.blogspot.com/search/label/architecture

    some experience i would like to share :)

    BalasPadam
  6. blog hazrey: i am being random

    BalasPadam
  7. kenapa bila aku click kat Felinna punye website.. keluar ni
    The page you requested was not found.

    #sorry off topic

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih atas keprihatinan puan pisces za, link dah pun diperbaiki... boleh la kalau nak order lepas ni :)

      Padam
  8. Noob,

    Nice, Blog yang dah ko review Mungkin boleh boleh masukan dan buat satu reference Malaysian Blog by category, Macam organisasi kerajaan, syarikat swasta mengikut kategory, Profesional mengikut bidang macma lawyer, mekanik, jurual insuran, banker, pegawai it dan seumpamanya.


    BalasPadam
  9. weh,, aku bakal cikgu,, tak leh masuk jd blogger berkerjaya ke,, hehe

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...