Iklan Leaderboard

Jumaat, 4 Januari 2013

56 Tahun maju ke depan, minda undur ke belakang

Malam tahun baru di ibu kota...

Malam di mana kau boleh sembur buih kat muka dan kepala orang lain.
Malam di mana kau boleh sembur dan tulis apa sahaja di kereta orang lain yang lalu di depan kau
Malam di mana kau boleh melonggokkan sampah atas kereta orang lain
Malam di mana kau boleh pijak dan kemekkan bumbung kereta orang lain dengan tak pakai baju melompat macam monyet tanpa rasa bersalah
Malam di mana kau boleh berparti buih dengan sesiapa sahaja yang kau nak, lelaki atau perempuan
Malam di mana kau boleh sembur orang lain dari motor dan orang lain boleh sembur muka kau
Malam di mana kau rasa nak sepak orang bila ada orang sembur kat muka kau
Malam di mana kau boleh bukak helmet face shield orang yang tengah tunggang motor dan sembur buih tepat kat muka dia
Malam di mana kau boleh berpelukan di mana2, dan semua tempat adalah tong sampah kau, menjadikan keesokan hari adalah hari yang paling malang buat pegawai pembersihan bandar DBKL.

Video versi pendek:


Video versi panjang:


Kalau benda ni dibolehkan dan pihak berkuasa buat bodoh sahaja, kenapa dulu beria2 halang perhimpunan Bersih? Aku tak nampak beza pun, orang ramai gila babi, susah nak control, ada orang jadi macam orang gila dan tak bertamadun, bezanya takde FRU sibuk2 sembur air dan baling gas pemedih mata. Ni perhimpuan beramai2 sambut tahun baru ni ada permit ke takde?

Tak cukup dengan itu, malam tahun baru adalah malam di mana kau boleh raikan dengan mabuk sesuka hati, lepak dengan GRO, telan dadah, menari mabuk macam orang gila di parti liar, berzina berkhalwat di hotel2 bajet dan murah, tak kira la kau tu berpangkat tinggi, orang kenamaan, orang kaya, orang orang sederhana, orang miskin, penjawat awam, pelajar univesiti, budak sekolah, orang muda, orang tua taraf datuk dan nenek, orang melayu, cina, india, bangla, indon, nepal dan lain2.




Tapi bila kena tangkap jangan nak mengaku anak sultan pulak.


Dan aku pun tak tahu apa masalah pelakon suam2 kuku yang hanya popular dengan gambar2 separa lucah Zarina Anjolie ni? Memiliki dadah pil Erimin satu hal, duduk pulak serumah dengan teman lelaki. Kalau rasa diri hot gila dan nak hidup dengan cara barat, tinggalkan saja Malaysia, pergi apply green card duduk kat US.


Sebab tu aku tak beriya2 nak wish dan sambut tahun baru, sebab ramai di antara kita ni tahun saja maju ke depan, tapi minda, akal dan sikap semakin undur ke belakang.
Itulah masalahnya bila manusia gagal berevolusi, bukan evolusi fizikal, tapi minda, akal dan sikap yang gagal berevolusi.




tags: sambutan malam tahun baru 2013 tahun semakin maju ke depan minda sikap undur ke belakang dataran merdeka putrajaya konsert pertunjukan bunga api fireworks sembur buih tulis cat muka kereta motor helmet kepala lelaki tak pakai baju bogel topless lompat pijak kemek campur gaul lelaki perempuan wanita budaya barat video panjang pendek youtube new year eve countdown bukit bintang man jumps on myvi snow spray bikes audi tt hd full fireworks melayu cina india bangladesh indonesia mat saleh foreigner perhimpunan aman demonstrasi bersih 7 pusat hiburan diserbu babuk rai tahun baru cabar penguatkuasa jawi bekas ksu ditahan bersama 36 gro jheat serbu parti liar di kelab eksklusif terengganu pasangan tua turut dicekup khalwat students govt staff among 16 couples nabbed gadis dakwa puteri sultan tiada penjamin zarina ann anjoulie kena tahan di penjara pil dadah erimin teman lelaki mohamad fakhruzaim mohamad fawzi gambar seksi terlampau terima as$3400 majalah fhm indonesia gagal teori evolusi darwin evolution failed funny meme joke fucked up everything tiada tamadun

56 ulasan:

  1. Balasan
    1. tiga
      yeah tahun baru

      Padam
    2. satu satu saya syg ibu

      Padam
    3. Salah UMNO-BN!

      Padam
    4. Salah DAPPASPKR!

      Padam
    5. bwah Pr ini yg kita dapat: pembohongan 16 Sept, pembohongan Kg. Buah Pala, pembohongan Lynas, pembohongan konon pengerusi SPR ahli UMNO, pembohongan mereka terhadap YDP Agong berkaitan himpunan haram, pembohongan pendidikan percuma, pembohongan air percuma, pembohongan Felda bankrap, pembohongan China-Doll, pembohongan sakit belakang, pembohongan kapala selam KD Razak tak boleh menyelam…manifesto jnji byr elaun ibu tunggal, budak tadika, turun cukai pintu, roboh kilang arak, rasuah pasir, rasuah BALAK, runtuh kuil, support ambiga tp himpunan sejuta umat tak amik bhgian, pecat hassan ali, jual kalimah ALLAH, sokong murtad, LGBT, sokong keselamatan israel, undg2 liwat lapok, makan ice cream di jamban…byk sgt isu ni…n byk sgt nk senarai pun tak abes seminggu!

      Padam
  2. aku ingat himpunan BERSIH tadi. kah kah kah

    BalasPadam
  3. apa kata mufti-mufti dimalaysia? BERSIH harommmmm.... new year? haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahaha~~~~ (Y)
      hukum berubah apabila ringgit diterima~~~ ulama dunia~

      Padam
    2. bahana mupti bergaji kerajaan? katanya dah nak setaraf exco?

      Padam
    3. ya Allah..jauhkan kami semua dari tipu daya iblis yang dilaknat..amin.

      Padam
    4. Mufti umno..bese la mcm tu..

      Padam
  4. mak ai...puteri sultan tu...? takkan hotel bajet? paling kurang meridian takpun swiss inn.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah pasal .kalau dah tau tahun baru banyak rush duk beromen kat hotel murah buat apa. kalau habis takde duit pun buatlah tarikh lain

      Padam
  5. Bila otak letak dkt kepala lutut mcm ni lah jd nya. Jika dia sorang saja buat gila xpa tapi ini melibatkan org lain yg takde kna mengena.

    Pengalaman nefer masa thn baru nak di jadikan cerita dulu pernah jd mangsa keadaan dek kerana ada housemate vangang bwk jantan masuk dlm bilik. masa tu nefer berkurung dlm blik ja. tiba2 bunyi bising dlm rumah takut nak keluar. intai tgk2 housemate kantoi dgn pencegah maksiat.

    Las2 Kita yg xda kena mengena pun kna heret skali. so skrg tinggal sorang lg bagus. Zmn skrg ni xkisah la nk bperangai plik mcm khinzir tapi pliz jgn nak menyusahkan org lain yg xbsalah & xda kna mngena dgn kita. pesanan utk kwn2 dan nefer juga.

    BalasPadam
    Balasan
    1. mne boleh xkisah.. klau bala Allah turun kt 'khinzir2' jer baru xpe klau xkisah..

      Padam
    2. Bala ada dua. Semua kena atau kena dkt dri sendiri. if kita kisah. marilah sama2 ajak org buat baik larang org buat jahat. dkt negara kita ni beruntung sbb ada pencegah maksiat.

      Nk larang org buat jahat. mesti ada kuasa. atau diri sendiri dah cukup kuat utk hadapi segala kemungkinan bahaya.

      mcm nefer yg serba serbi lemah ni. memey balik awl hehe. apa pun xbley.

      Padam
  6. sedih tgok bro..
    nk kompare dgn sambutan dekat dataran s.alam bersama UAI jauh lagi baikk!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye....setuju...adik ipar ada maklum...sambutan tahun barunya dimulai dengan alunan zkir dan selawat ke atas nabi...
      itu lebih baik
      =)

      Padam
  7. apa yang seronok sangat ntah buat kecoh dan saja2 cari pasal mcm tu kat public? mcm beruk tgh mabuk sekor2.. apa faedah ntah? sangat pelik aku tengok depa nih... budaya mana depa tiru ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. akan datang satu golongan manusia yang tidak menpercayai alquran ..mereka adalah dikalangan kaum kamu mereka adalah yahudi...negara kita juga telah ada anasir yahudi.

      Padam
    2. awat la x langgar je diorg tuh

      Padam
    3. panjg berdepa depa

      Padam
  8. apa nak jadi la dunia skrang ni..perlu ke nk celebrate thn baru camni..

    BalasPadam
  9. Apa yang boleh dijangka bila kita melepaskan hawa nafsu kita tanpa batasan dan panduan

    Sambutan tahun baru hanya la alasan bagi melampiaskan nafsu liar yang terpendam dalam lubuk hati setiap insan..


    BalasPadam
  10. kat bb ni, banyak yg muda mudi kot.aku g kat dataran merdeka.ramai jugak makcik2 yang ada kat sini. masa cari tempat parking ade sorang makcik ngan anak2 die tanya kat mana dtran merdeka. rase tersntuh demi kesronokan anak2 yg nk rase sambut thun baru sanggup bawak jalan kaki jauh2 malam2. org2 mcm ni memng nak rase kemeriahan sambutan tahun baru, tapi biasalah org yg xde moral selalu buat kecoh n buat bnda ni jadi cam vangang...sudahnya baik duk umah je.*ok taun dpan aku g bb

    BalasPadam
    Balasan
    1. semangat mak cik tu. siap bawa anak anak lagi. benar benar menyahut seruan tan sri azman ke dataran. hehe. btw sambut new year ni halal atau haram? kenapa takda pencerahan/fatua dari mupti macam sambut valentine? pening pening..

      Padam
    2. En mecha mcm la xtau mufti malaysia ni jenis cari mkn. if bersuara jawabnya terjejas la periuk nasik diorang. silap2 bleh buang kerja. mufti hanya dibenarkan besuara utk mhentam musuh politik. hentam kerajaan tak dibenarkan hehe.

      Padam
    3. mupti jenis macam tu langsung saya tak respek. kadang kadang nampak macam jaguh pembela islam. alih alih..hmm..bela periuk nasi jerlah..

      Padam
  11. so what kalau dia anak sultan?
    salah tetap salah..

    tahun je ke depan, minda turun ke lutut..
    perlu ke sambut tahun baru gregori ni??

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau setakat nak menganjing pangkat, tapi otak kosong baik tak payah
      nak harap anak sultan macam pupus la nilai Islam nanti
      mufti2 penasihat agama lena ka apa? yg lain2 kemain hukum itu ini
      yg sambutan tahun baru kristian sebelah mata pun tak pandang

      Padam
    2. arap2 anak2 sultan terengganu yg laki tu besok besar lebih mengamalkan islam dan menunjukkan contoh sifat2 org islam yg sebenarnya... amin.....

      Padam
  12. memang macam ni ke malam tahun baru kt malaysia yg dipertuankan oleh orang melayu?shameless. i am also shame. apa2 pun bagus post ini. moga sedar skit org2 dalam gambar tu kesilapan mereka.

    BalasPadam
  13. i chose to go to dataran shah alam. nmpknya... ramai lgi yg x tahu nk pilih yg mana. salah siapa??
    ~ dunno~~~~

    BalasPadam
  14. sebagai rakyat malaysia yang berideologikan demokrasi berparlimen, aku tak nak persoal hak sebahagian rakyat malaysia yang nak berkumpul, berhibur, di tempat awam macam di dataran merdeka, bukit bintang, shah alam, mahupun tempat-tempat private lain di mont kiara, harta mas n so forth masa new year eve baru-baru nih kerana hak itu dibenarkan oleh perlembagaan negara kita.

    tapi jangan pula bila ada sebahagian yang lain dari kalangan rakyat malaysia yang nak berkumpul di tempat awam di kenakan pelbagai sekatan, di hukum hakam dengan fattua, di hina dan di cerca disebabkan golongan tersebut berbeza fahaman politik.





    BalasPadam
  15. budak² baru nak naik...tapi dah rase diri tu dah dewasa, dah matang sgt kononnya smpai jadi mcm org x bertamadun

    BalasPadam
  16. buat ah entry pasal Datuk Temenggong Kanang dalam perjuangan dan perjalan die. aku xtau sape die aslnya. dapt tau berita kmatian die samalm bru aku tau sape die.dan aku tau die bkn calang2 org.

    so aku xlayan pasl tahun2 baru ni. tq ah bro

    BalasPadam
  17. "Saudara-saudara sekelian percayalah, Kita menentang Umno, bukan kerana nama dia Umno. Kita menentang Barisan Nasional bukan kerana dia lama memerintah kerajaan. Kita menentang dia ialah kerana dia mengekalkan perlembagaan penjajah, mengekalkan undang-undang kafir, mengekalkan peraturan jahiliah.

    "Oleh kerana itulah kita menentang mereka. Oleh kerana itulah kita menghadapi mereka. Oleh itulah kita cuba berlawan dengan mereka. Percayalah saudara-saudara sekalian, perjuangan kita adalah jihad, ucapan kita adalah jihad, derma kita adalah jihad.

    "Bergantunglah kita kepada Allah dengan (menghadapi) puak-puak ini kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini, mati kita adalah syahid. Mati kita adalah Islam.

    "Kita tidak perlu masuk Buddha, kita tidak perlu masuk Hindu, kita tidak perlu masuk Kristian, tapi kita menjadi kafir dengan mengamalkan 'politik suku, agama suku'."

    BalasPadam
    Balasan
    1. mat 3 suku?

      Padam
    2. nak kene siku?

      Padam
    3. "I support all efforts to protect the security of the state of Israel"

      Anwar Ibrahim

      Padam
    4. nak duku?

      Padam
  18. KENAPA LA DORG SUKE BEROMEN MALAM NEW YEAR. MERDEKA LA
    NAMPAK SANGAT BODOH KEPALA TONGGA.


    INI SALAH PAS PIS PUS NI

    BalasPadam
  19. x kisah siapa yg memerintah, mohon wujudkan sistem pemerintahan berasaskan undang2 syariah......sedih tengok budak2 sekarang rosak akhlak......macam mana la keadaan anak aku nanti? aku harap (rakyat) malaysia akan berubah menjadi lebih baik sekiranya pakatan memerintah jika pakatan menang pru-13 nanti.....jika tiada perubahan jugak......entah la......aku x tau nak cakap apa.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. ahmad ni memang flip flop la.hari tu beria2 sokong bn,kutuk pakatan mcm2,hari ni sokong pakatan pulak.sebiji macam rais yatim suka flip flop

      Padam
    2. haha.kejap giler mencarut,kejap nasihat agama,kejap perangai mcm haram,kejap ala-ala suci.haritu pencacai BN,skarang sokong pakatan.gila mental la lu ni.split personaliti mu ni..bahaya2

      Padam
  20. tapi x bleh nak salahkan budak2 ni je.....kita sebagai masyarakat ada tanggungjawab kita yg tersendiri......tulis blog mcam ni pun salah satu usaha untuk berdakwah kepada mereka walau mungkin mereka x baca blog ni.......kat akhirat nanti akan ditanya apa yg kita lakukan untuk bendung masalah ni.....

    anyway, buat apa lah sibuk sngat nak sambut tahun baru ni.....ada yg merungut x dapat sambut tahun baru sebab kerja berlambak or exam.....islam x suruh pun sambut tahun baru ni.....kita sambut maal hijrah pun sebab nak memperingati pengorbanan rasulullah tercinta dan umat islam untuk menyebar rahmat ke seluruh alam....bukan nak sambut tahun baru hijrah.....

    k, salam jumaat semua....

    BalasPadam
    Balasan
    1. bagus anak aku nih. eh anak bekas madu aku.

      Padam
    2. Bagus2. Nampaknya Ahmad dah semakin baik. mungkin juga telah insaf dan bertaubat. sejuk perut mak kau mengandung. lagi satu jgn la kau menuntut ilmu salah dgn tok guru sesat jilat tapak kaki. anak murid ayah pin tu. kembali lah ke pangkal jln.

      Padam
    3. bukan dan semakin baik.dia split personality la.dia memang kadang2 jadi alim,skema.pastu tetibe bertukar jadi mencarut pastu perangai mcm haram.mcm la kau tak tau dia mcm mana

      Padam
  21. Haha. Biasa la ni, bangang dengan rakyat Malaysia memang tak boleh dipisahkan. Dorang ingat cool lah buat macam ni? Ini dah kategori monyet aku tengok. Tak ada cara beradab sikit ke nak sambut new year?

    Anjing.

    BalasPadam
  22. every year benda yg sama berlaku . pihak berwajib hanya butakan mata. tak tau la ape nak jadi dengan Malaysia. no wonder if one day Malaysia lagi hebat dari negara Barat sana. ~~ hopefully kita bukan dari golongan mereka

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...