Ahad, 27 Januari 2013

41 Segmen Blog & Karier #6

Segmen Blog & Karier kembali untuk siri ke-6, dan mungkin ini adalah siri yang terakhir, kerana selain dari blog ahli politik, amat susah nak cari blog seorang career man/women yang isi kandungannya lebih fokus kepada kerjaya atau bidang kerjaya mereka sendiri. Yang aku jumpa kebanyakannya tulis lebih kepada kehidupan peribadi, keluarga, anak2 atau jual baju, kain, tudung dan baju kurung peplum. Dan mungkin dengan tamatnya segmen ini, mungkin Segmen Terjah Blog Awekz akan disambung semula. Kredit to kucing oren dan Lynn si pipi merah.


Khairy Jamaluddin Abu Bakar - http://rembau.com.my/
Kerjaya: Ahli Parlimen Rembau, Ahli Politik

Nurul Izzah Anwar - http://www.nurulizzah.com/
Kerjaya: Ahli Parlimen Lembah Pantai, Ahli Politik

Zulhazri Abu Bakar (Hazrey) - http://www.hazrey.com/
Kerjaya: Journalist, Wartawan
 
Kerjaya: Assistant Architect, Part time lifeguard, Swimming Instructor, Pelajar Master (Architecture)

Kerjaya: Penjawat awam, kakitangan kerajaan






tags: segmen terjah blogger bekerjaya kerjaya karier career man woman people lelaki perempuan wanita male female promote blogwalking tips trick tutorial link

41 ulasan:

  1. Balasan
    1. wahai sang puteri...pukul 1 xtidur lagi?

      Padam
  2. Saya tak minat Nurul Izzah Anwar.Tetapi dia ada karisma kepimpinan. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ohhh~.. baru tahu. Len semakin minat kat Lynn plak jadinya. XD

      Padam
    2. WOW!! FAP FAP FAP!!!

      Padam
    3. Lahanat punya ahmad menyamar jd anon.

      Padam
    4. Ini semua poyo :)

      Padam
  3. selamat bersegmen... lyeen kagum dgn cara izzah..lyeen masuk debat sebab minat cara dia bercakap..admire dia sbb dia wanita berani..n lantang.:D

    BalasPadam
  4. surirumah, blogger sepenuh masa, tu kan pekerjaan jugak. ramai tu. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Blogger sepenuh masa tu macamana?
      Blogger ni ada waktu kerja ke?

      Padam
  5. noob......sekejap je blog karier???? klau awek laju je kau.....sampai beratus2 blog ko terjah......pastu ko nak salahkan org lain jadi pervert......ko sendiri pervert.......puih........

    BalasPadam
    Balasan
    1. noob tgh cari calon bini tu, biarkan lah dia. mana tau kot2 jumpa jodoh dgn blogger perempuan. doakan dia cepat2 berbini.. so xda nak miang lagi wehehehehe

      Padam
    2. perlu ke aku layan kau ahmad? tak perlu kot.

      Padam
    3. yg ko balas komen aku kenapa? aku x perlukan ko balas komen aku.....cukup kau baca, kau simpan baik2 dlam memori kau...

      Padam
    4. mana blog ko..Nanti PON buatkn khas utk ko.

      Padam
    5. Biar la PON nak terjah sape dia minat
      kalau kau tak suka kau buat blog terjah ko sendiri

      Padam
  6. kena tambah 1 lg kerjaya khairy jamaluddin - pelakon sebagai driver teksi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. cam sial je dia berlakon.......puihhh........

      Padam
  7. oh.. aku mmg sah2 tak akan masuk dalam neh..
    Pekerjaanku adalah highly related to P&C stuffscbukan C&P yer,,

    maka dgn itu, dilarang sebut pasal kerja.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Apa kau cakap ni Len..
      P&C pun tak payah la habaq nanti orang nak tau skodeng ko karang baru haru :P

      Perkejaan utama setiap manusia ialah jadi makhluk tuhan. Pekerjaan sampingan tu yang pelbagai termasuk blogger pengomen atau tukang tido lol.

      Padam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  9. noob, since segmen terjah blog careerman/wimin dah tamat, aku nak cadang ko buat segmen terjah blog traveller. boleh jugak dapat banyak input input menarik. aku rasa ramai orang suka bab travel ni.

    ini contoh blog baru jumpa.

    janggel trekking

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh suker suker. terutamnya yg kt luar2 negara ni

      Padam
  10. hehehe... segmen awek dismabung? bagus2..:) menanti penuh harapan..hehehe

    BalasPadam
  11. Siapa nk masuk segmen awek comel, cpt tukar profile picture n gambar d blog .

    BalasPadam
  12. Umat-akhir.blogspot.com
    Akhzaman.blogspot.com
    Mistisfiles.blogspot.com
    Abatasa2.blogspot.com
    Sangtawal.blogspot.com

    Antara blog2 yg membuka minda serta memberi syafaat dlm ilmu2 mengenal diri(fiqh) serta bab2 yg berkaitan dgn teori konspirasi dunia akhir zaman.

    BalasPadam
    Balasan
    1. 73 pintu
      73 jalan
      Yang sampai hanya 1 jalan.

      :)

      Padam
    2. mohon noob pertimbangkan idea ni. :)

      syukran tanpa nama 28 januari 2013 12:37 PG.

      Padam
    3. noob akan direview jika blogger nya aweks comel lagi seksi dan ohsyem hew hew hew

      Padam
    4. Noob akan diinterview oleh spoonbob nanti.

      Padam
    5. noob anak patrick jendul

      Padam
    6. ahmad albab yang punya

      Padam
    7. cik lin noob yang punya

      Padam
    8. Cik lin aweks noob?

      Padam
    9. jawablah noob hew hew hew

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...