Selasa, 22 Januari 2013

62 Lagi kawan2 yang asshole - Part 2

Minggu lepas banyak sangat entry pasal isu2 semasa dan politik, so minggu ni aku ingat nak tulis pasal benda lain yang lebih santai dan tak berat sangat. Sebelum ini aku pernah tulis kat entry pasal tahap2 kawan iaitu Sahabat, Kawan, Kenalan dan Musuh serta kawan lama yang asshole. Itu aku lebih fokus kepada kawan lama, yang ni adalah jenis2 kawan semasa yang korang kena hadap tiap2 hari yang harus di'ban' dan downgrade ke tahap "tak kawan sangat" atau kenalan saja.



1. Suka mengungkit dan memperguna orang

Sapa mau aku belanja meh kawan dengan aku
Kawan macam ni mula2 nampak macam baik, kadang2 belanja kawan2 walaupun tak mintak, kadang2 kita tak mintak tolong pun dia rajin2 offer diri nak tolong buatkan itu dan ini sampai kadang2 rasa rimas. Sampai satu hari bila dia nak mintak tolong kat kita, kita pun terpaksa tolong mengenangkan dia selalu tolong kita. Yang tak bestnya bila kita tak dapat tolong disebabkan hal lain yang tidak dapat yang dielakkan, mula la mengungkit macam2, dulu selalu belanja la selalu tolong la tak pernah berkira la, bila time senang ko cari aku la bila aku susah takmau tolong la. Dah tu dulu tu pun bukan aku yang mintak, ko sendiri yang terhegeh2 nak belanja orang, macam la aku tak tahu niat kau.


2. Jenis berhutang tak reti nak bayar

Duit aku tak reti nak bayar, belanja awek boleh pulak
Ni jenis kawan yang patut didowngrade juga. Kadang2 bila time takde duit, mintak la kat kita nak pinjam RM10 20 nak buat makan. Kita ni pun bukannya jenis berkira sangat, so bagi la pinjam, kadang2 bukan sekali dua tapi berkali2. Yang tak bestnya bila time dia dapat gaji, ada je duit nak beli rokok la, beli kereta control la, tukar sport rim kereta la, belanja awek tengok wayang la, tang hutang kita ni dia buat2 lupa je, nak kita sendiri kena mintak baru nak bagi, itu pun siap nak mintak bayar ansuran lagi.


3. Malukan kita depan khalayak ramai

Apsal bulu hidung kau terkeluar kah kah kah
Biasa dalam ramai2 kawan tu, mesti akan ada sorang dua yang kalau bercakap tu bergegar satu pejabat, suara sikit punya kuat, lepas tu mulut jenis main lepas je. Kawan macam ni kalau kita tengah berjalan2 lepas tu terserempak dengan dia, dia akan cakap kuat2 "Wah smart hari ni, baju baru ke? Yang ni siap pakai tie lagi, ada meeting ke? Selalu aku tengok kau ni selekeh je...", atau kalau nampak kawan perempuan lain yang tak pakai tudung "Basah rambut kau pagi ni, berapa banyak setan kau dah bunuh malam tadi? Yelah malam Jumaat kan..." bagi satu office dengar. Elok mood hari ni baik tak pasal2 hangin satu badan. Ya kawan macam ni kalau boleh cuba elakkan dari bertembung dengannya.


4. Kau gurau boleh, aku gurau tak boleh

Bukan main ko bahan aku tadi, aku bahan kau emo sangat apahal?
Yang ni pun sakit hati jugak bila ada kawan yang kita tak la berapa rapat pun, tapi bila lepak ramai2 dan masing2 saling bergurau mengejek, tiba2 dia pun turut membahan menganjing kita panggil gemuk la, badak ke, hitam ke, kering ke, gitar ke, botak ke. Tu boleh tahan lagi, bila kita nak balas balik kat dia, tiba2 buat muka serius sambil sound, "Ko apahal? Aku hitam ke aku gemuk ke muka aku berjerawat ke, kau susah ke?" Aik, tadi bukan main kau bahan orang lain kaw2 siap gelak lagi, bila kau kena bahan marah pulak siap emo lagi. Yang ni kalau boleh downgrade ke "Kenalan putus komunikasi".


5. Langsung tak boleh kalah

Ye ye kau jelah yang betul dan tak pernah salah
Yang ni pun satu hal, kalau bercakap jenis nak menang saja, tak boleh nak kalah. Pasal politik tu kalau dah pencacai BN tu, Rosmah buat la macam mana pun mesti defend, kalau pencacai PR pulak, Lim Guan Eng cakaplah apa saja mesti pertahan, dan kalau kita cuba bagi pendapat, jangan kata dia nak dengar, dia potong terus, bak kata pepatah terkenal, "When I speak, u listen! But when u speak, u shadap, i talk back, u just listen!"

Kalau dia tu peminat MU, bila team lain kalah dengan team dia, dia kutuk. Kalau team dia kalah dengan team lain, ada je la macam2 alasan referee bias la, opponent dive mintak penalti la apa la. Dan kalau team lain kalah dengan team lain pun, dia sibuk2 nak kutuk juga. Kalau dia ada buat salah kat orang pun, dia takkan minta maaf dengan orang tu, sebaliknya kata dia yang memaafkan orang itu. Orangnya asyik nak menang sahaja, tak pernah nak kalah. Kalau anda ada perangai macam ni, tolong ubah, kalau tidak kawan2 anda akan downgrade hubungan rakan anda kepada kenalan, lagi teruk musuh.


Ok itu sahaja, ada sapa2 nak tambah sila komen di bawah.





tags: jenis kategori kawan sahabat baik rakan kenalan musuh kena ban elak jauh downgrade ban suka ungkit guna orang lain hutang tak nak bayar belanja minta tolong bantuan malu aib depan orang khalayak ramai kau gurau boleh tak marah emosional emo sensitif tak boleh kalah asyik nak menang dia sahaja betul orang lain salah listen sharifah zohra jabeen minta mohon maaf maafkan bawani bavani little ambiga everyone has an asshole friend if you dont you are the asshole meme joke funny

62 ulasan:

  1. 1st kah?

    semua tu lebih kurang kenalan bukan la kawan sangat memang ramai

    apapon kita tolong bantu kawan bukan la harap kawan bantu kita tetapi seikhlasnya semoga tuhan bantu kita.. yea tuhan boleh gerakan dan buka hati sesiapa saja untuk bantu kita di dalam kesusahan.

    BalasPadam
  2. kawan yg xbleyh nak tolenrasi paling annoying sekali.. nak kena ikut cakap dia jek

    BalasPadam
    Balasan
    1. rase sdh+terkilan jika ade shbt yg sggup pndg rndah/pijak shbt sndr bagai seakan-akan menganggap drinya smpurna..(nauzubillah)
      shbt spttnya adlh utk dhormati n disayangi
      thanks noob krn sudi berkongsi ^_^

      Padam
  3. Balasan
    1. Musti ko banyak awek kan

      Padam
  4. Asshole.....everyone has one

    lol

    BalasPadam
  5. Satu lagi ciri2 kwn xbleh pkai. merasakan diri sendiri betul. org lain sumanya salah. bila di tegur susah nak terima teguran org. bila org lain salah siap canang mengata member sendiri di.belakang. beware member mcm ni. jenis mkn dlm. dpn kita baik. blakang mengalahkan dajal.

    BalasPadam
  6. sedarla,kita semua turut asshole dipandangan sesetengah org.tak logik kalau cakap kita je yg terbaik,member perangai tak baik.mana ada manusia sempurna.kita bukan dapat puaskan hati semua org.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul bila kita cakap orang asshole akan ada juga orang akan cakap kita asshole
      Semua orang ada kelemahan dan kesilapan
      yang penting ialah kita berushaa memperbaiki diri kita

      Padam
    2. sedangkan kalo kiter cuba jd baik dan jaga perangai pn ade certain org (yg busuk hati) akan ckp kiter mcm bagus la, jadi pak alim la, blablabla, so mmg kiter tak dpt nak puaskan hati semua orang. so mane satu nak pilih? still nak jadi pak alim atau jadi pak setan kalo dah semua orang akan mengata? lebh baik jadi pak alim walopun ade juge yg mengata.

      Padam
    3. bergantung kepada hati

      kalau hati manusia baik dia akan suak kepada kebaikan
      Kalau hati manusia itu busuk dan jahat maka dia suka kepada kejahatan

      Jadi nilai hati kita baik atau buruk. Kalau busuk dan buruk maka bersihkanlah.

      Wallahualam.

      Padam
    4. betul.kalau asyik cakap member tu perangai teruk,member ni perangai buruk..sampai bila-bila pun tak habis.setiap kawan ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.kita berkawan bukan sbb nak berseronok je.kita berkawan untuk memperbaiki diri dan fahami org lain.cuba lain kali buat tajuk "aku rasa aku ni asshole dimata kawan2 dari segi..",instead of asyik kwn-kwn je yg asshole.ceritakan kekurangan diri kita,supaya dapat dibaiki.

      Padam
    5. Kadang2 kelebihan diri membuatkan kita mudah ujub, sampaikan memandang rendah pada yang lain.

      Padam
  7. Mesti ko ada masalah dgn kwn sekeliling kan PON?
    BANkami
    BANkami

    BalasPadam
  8. Semua ini salah UMNO-BN!

    BalasPadam
  9. Kawan yang asshole ini biasanya puak-puak kafir UMNO sahaja.. Puak-puak Islam Pas tak menjadi kawan yang asshole..

    BalasPadam
  10. Berkawan dengan melayu umpama berkawan dengan asshole.. jadi puak melayu UMNO yang racist perlu keluar dari Malaysia ini.. supaya tidak wujud lagi orang melayu, budaya melayu, bahasa melayu dan tradisi melayu di malaysia. Perlu dipertahankan iaah budaya, bahasa, tradisi orang Cina dan India sahaja.
    Kita perlu tambah lagi sekolah Jenis kebangsaan, supaya akhirnya orang melayu pun belajar di sekolah jenis kebangsaan Cina dan tamil.

    BalasPadam
  11. setiap org ada kawan2 yg asshole. cuma cara kita menguruskan mereka mempengaruhi pergaulan dan tahap kesiumanan kita.

    BalasPadam
  12. Abdul Hadi Awang22 Januari 2013 8:53 PG

    Berkawan lah dengan orang Pas, nescaya anda tidak menjadi kafir.

    BalasPadam
  13. Tiada yang asshole dalam parti komunis malaya..

    BalasPadam
  14. Saya bukan kafir dan bukan asshole..

    BalasPadam
  15. Hadi, Nik Aziz kadang-kadang sangat asshole dengan saya..

    BalasPadam
  16. Abang Anwar bukan asshole.. tapi enterhole..

    BalasPadam
  17. Balasan
    1. amboi.. amboi..

      Padam
    2. Hah, korang berdua bincang apa tu?

      Padam
  18. pencacai umngok kat atas2 ni asshole no. 5

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pencacai fuckatan kat atas ni asshole no. 5

      Padam
  19. Asshole pun ada nombor jugak kah?
    Macam Golf aje

    lol :D

    BalasPadam
  20. Hahahaha... aku ada aku ada aku ada.
    Esp bab duet.
    Len.. nak raya nih.. aku tak cukup bajet.
    Pinjam RM500 boleh?

    Sorry beb.. aku ada rm400.00 jer boleh tak?

    Bulan demi bulan demi bulan..
    Aik? kereta baru dah die..
    Bulan demi bulan..
    Aik? Hp baru pulak.

    "Len.. aku ade prob nih..kering la"
    "Asal beb?"(alamak.. dia nak duet lagi ker?"
    "Ada la..."
    "Jom la dtg lepak ngan aku. Aku belanja makan. Aku kemarau berpanjangan neh"kataku.

    Bila jumpa, nampak dia guna hp baru. Lagi canggih daripada hp umur3 tahun aku.
    Ropenye kering sebab beli hp.


    Aku belanja boleh.
    Tapi selagi outstanding tak bayar, aku tak nak pinjamkn duet dah.
    400 tu paling byk la.. tp 50, 100, 200.. sekali sekala tu aku lupa nak kira.

    cancer.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau member ko baca entry ni mesti dia tau yg dia adalah asshole no.2 dlm byk2 kawan2 ko

      Padam
    2. shared post ni kt fb.. tag nama die.. ahhahahahaa

      Padam
    3. sedih...bila ada kawan makan kawan...padahal kite hidup berjemaah...

      Padam
  21. Pakai KY-Jelly baru lah tak asshole..

    BalasPadam
    Balasan
    1. auw.. sedap.. lazat!!!

      Padam
    2. mcm ni ke adab pencacai2 umno?maaf aku mmg takkan pangkah bn lg sbb wujudnya pencacai2 mcm korang

      Padam
    3. alahai anon 12:16, kalau pun dah namanya anon.. sapa2 pun leh menyamar dan menipu la.. termasuk la aku

      Padam
    4. Termasuk lah yang pro pembangkang , tapi menyamar pencacai BN, supaya imej BN terus terhakis..

      Padam
  22. Hairan saya, kita semua begitu beriya-iya memperjuangkan kalimah ALLAH, termasuk bukan Islam, tidak ketinggalan agama minoriti Sikh. Maka tunaikanlah hak ALLAH tersebut. Jika ultra kiasu ini beragama dan sayang kepada agamanya, sudah tentu mereka turut akan akur kepada garis panduan ini demi menjaga martabat dan maruah manusia. Malangnya, mereka menentang habis-habisan, mahu bebas sebebas-bebasnya. Apa kata kita minta ibu bapa atau adik beradik altra kiasu itu menyanyi dan menari telanjang. Apakah kita suka melihatnya?

    BalasPadam
  23. takde kaitan tajuk22 Januari 2013 2:25 PTG

    Mana kritikal nya UMNO, Mamat?

    PAS dan PR yang dah nazak. Tengok saja betapa banyak isu penting yang PAS bertegang dengan DAP dan PKR.

    Contohnya:

    1. Kit Siang kata "Never", Karpal Singh kata "Over my dead body" kapada Hukum Hudud PAS.

    2. PAS kongkong juga Hudud, tapi Muktamar PAS 2011, humban Negara Islam dan Hudud, kamdian Muktamar 2012 peluk semula Hudud.

    3. PAS mula mula kata kalimah Allah bukan Islam tak boleh pakai. Pastu Guan Eng buat kenyataan nakkan pakai kalimah Allah. Dahtu, Nik Aziz, Mat Sabu dan Hadi kata boleh. Bedebam keluar kenyataan Majlis Syura PAS - bukan Islam tak boleh pakai kalimah Allah. Lintang pukang Nik Aziz, Mat Sabu dan Hadi keluar kata kata depa sokong Majlis Syura pulak. Nampak macam main mainsaja korang.

    4. DAP nakkan Anwar Al Juburi sebagai PM. Korang PAS nakkan Hadi. Bercekak le korang lagi.

    5. Korang PAS taknak ada apa apa dengan Yahudi Zionis Israel. Anwar bukan saja nakkan ada hubungan dengan Israel, nak pertahankan keselamatan Israel pulak.

    Pasal berperang berebut kerusi nak tanding di PRU13 tak payah cerita le. Panjang berjela jela tak habis cerita.

    Cakap fasal skandal UMNO pulak. Skandal PAS Kelantan kasi rasuah kapada DAP Perak Nga dan Ngeh beri 10,000 ekar tanah di Kelantan sebab nakkan depa setujukan Nizar jadi Menteri Besar Sekejap di 2008 tu amacam, Mamat?

    BalasPadam
  24. Saya setuju Umno-Pas perlu bersatu untuk menjaga melayu dan islam. Solan berkenaan penyelewengan yang anda bangkitkan, saya terima hakikat bahawa siapa juga bila dapat kuasa dia akan gunakan kuasa untuk kepentingan diri dan puaknya. Namun kebajikan rakyat juga tidak dilupakan.

    Baiklah, saya setuju dengan beberapa contoh penyelewengan yang anda sebut kononnya dilakukan oleh Umno.

    Tapi mahukah anda menerima hakikat bahawa pemberian tanah yang begitu luas kepada cina DAP dari Perak oleh kerajaan Kelantan juga adalah satu penyelewengan dan penginayaan kepada orang melayu yang sedang mengusahakan tanah itu ?

    Tapi mahukah anda menerima hakikat bahawa kedegilan Azizan di Kedah mahu terus menebang balak di Hutan Simpan Pedu walaupun tindakan itu dibantah oleh Jabatan Hutan dan lain2 jabatan teknikal, tidak dapat tidak akan mengancam keselamatan rakyat Kedah yang bergantung kepada Tasik Pedu sebagai sumber air pertanian dan domesik.

    Saya tidak berminat untuk menghuraikan kesan buruknya secara teknikal kerana saya bimbang anda tidak faham apa yang saya perkatakan, sebagai mana Azizan tak faham penerangan oleh Jabatan Hutan, Jabatan Alam Sekitar, Jabatan Bekalan Air, Jabatan Pertanian dll nya.

    Azizan sebagai contoh, dia lulus Universiti Al Azhar, bidang apa ? Dia mungkin pakar bab hukum hakam islam, tapi tahukah dia bab kejuruteraan hutan, kejuruteraan air, kejuruteraan pertanian, kujuteraan racun, kejuruteraan environment.

    Nik Aziz contohnya, pada masa mula jadi MB ada kata semua tanah atas muka bumi ni hak Allah belaka, halal belaka, yang haram hanya Tanah Haram di Makkah saja. Maka rakyat Kelantan khasnya orang melayu pun berduyun pergi buka hutan untuk bercucuk tanam, sebab MB dah kata macam tu, MB dah bagi jaminan boleh teroka tak salah.

    Cuba sebelum kata macam tu, Nik Aziz minta nasihat dari Pejabat Tanah Daerah atau Nik Aziz take the trouble baca dan faham apa itu Kanun Tanah Negara, tentu rakyat tak terinaya seperti yang berlaku kepada orang melayu Kelantan yang tak bertanah.

    Tapi bila seorang yang rasa dirinya bertaraf ulamak, perasan dia tahu serba serbi maka dia main redah macam lembu yang ditutup mata saja lah.

    Untuk makluman saudara yang arif lagi bijaksana, inilah yang berlaku bila ulamak jadi ketua negeri lepas tu tak mahu pakai cakap pakar dalam bidang2 yang berkenaan. Contoh paling bodoh lagi memalukan bila Hadi Awang kata video tu besi mana boleh jadi bukti di mahkamah ... nampak sangat dia ni tak reti Undang2 Kanun Tatacara Jenayah (Akta 593) dan Akta Keterangan (Akta 56).

    Minta maaf, saya tak tahu anda orang Pas atau orang PKR.

    BalasPadam
  25. mmg ade kategori mcm nih ek...ade lg 1 jenis, yg ade kat opis aku nih...bile keje org laen, dia ngaku dia yg buat...haaahhhh..kau mmg tertarik menarik kau mmg debomb lar kawan....huh...!!!!!!(bengang nih sbb bru hadap spesis mcm nih)

    BalasPadam
  26. Hadoi apa bodoh sgt anon2 ni bincang psl politik pulak. xda kaitan ngan entry. nak komen sal politik masuk blog papagomol la weii.

    BalasPadam
  27. ramai betul pencacai2 politik kt sini.anda semua kawan asshole ke.5

    BalasPadam
  28. Naik bukit , turun bukit,
    Gua dah lama tengok wayang , tak perlu minta tiket,
    Dan silakan picit telefon panggillah sedozen,
    Gua pun teringin nak tengok lu punya sepuluh sen
    Alamak lu kredit pun takde , terpaksa tembak
    Tak guna lu bawak pisau ke peraduan menembak,
    Tak guna ada bola kalau tak reti sepak,
    Tak guna ada jalan kalau destinasi tak nampak,
    Tak guna jadi gangster kalau tiada wang,
    Gua tetap di jalanan tapi gua usahawan,
    Gua bursa sahamkan setiap perniagaan,
    Dan setiap gerak geri , pelan harus dipersiapkan,
    Jangan kita mudah lupa , kita bukan selamanya muda
    Jadi kerahkan tenaga , pergunakan usia,
    Bila jumpa orang lama , jangan malu bersoal,
    Jika mahu kunci kuasa , harus ada modal,
    Ada cara duduk , ada cara berdiri,
    tangkap orang menyamar , tangkap orang menyanyi,
    tangkap orang melalak , tangkap budak berlagak,
    tangkap mulut berbuih , berbual lepas cakap,
    tangkap budak kosong bogel dan tak pakai baju,
    ramai sangat kelkatu , nak mendekati lampu,
    teringin hendak menyinar naik sheikh , tapi tiada dinar,
    bila kena pegang gegar sikit , air mata berlinang,
    Bukan nak jadi brader , gua nak jadi orang berada,
    supaya dapat menjaga setiap ahli keluarga,
    bukan duniawi semata emas putih permata,
    kadang kala aku rabun , pakaikan cermin mata,
    Tuhan berikan petanda , supaya ku selamat di sana,
    dan selamat di sini , setiap usaha diberkati,
    budak tersusun rapi , gerak cara koperasi,
    biar mereka jadi besar , Kongsi kami gergasi..

    BalasPadam
  29. pencacai pr memang bodoh cam sial.....pasal beg sekolah budak tahun 1 pun kecoh.......puih........

    BalasPadam
  30. shbt yg baik ialah yg saling menguatkan bukan saling melemahkan.. apatah lagi shbt itu memilih utk bershbt bukan kerana dunia,malah kerana PemilikNya...Sangat sukar kot mencari sahabat sesetia Khalifah Abu Bakar..lagi satu (mungkin outofftopic)Saya sungguh tak faham mengapa ada yg sesenangnya bkasar2 dgn sahabat. Sedangkan Nabi insan paling mulia pn berlembut - lembut dgn sahabat. Jgn cepat mmandang rendah pd sahabat, mulia mana sgatlah kita. Satu hari nnt, kalau kita berada di tempatnya, baru kita faham bagaimana rasanya dilayan sebegitu rupa. Fudhail bin 'Iyadh berkata, "Siapa mencari sahabat tanpa cacat, nescaya sepanjang hidupnya tidak mendapat sahabat." kalau sahabat itu masih dgn perangai cantik dia tu. kita avoid dari dia.satu hari nanti dia akan sedar. ok doakan. (senjata org mukmin)

    BalasPadam
    Balasan
    1. abang sayang sayang seadanya sayang......abang xkan menduakan sayang........sayang satu2 nya untuk abang........

      Padam
    2. Ko merepek apa ni setan. cik lin suka noob. ko prasan je lbih. puihh.

      Padam
    3. ko gi layan si ahmad tu buat ape.dia punya split personality dah mai dah tu.

      Padam
    4. @ahmad, aku dah delete komen ko. tolong jangan melampau sangatla, nak buat lawak pun agak2 la hormat la orang sikit.

      Padam
  31. Umat-akhir.blogspot.com
    Akhzaman.blogspot.com
    Sangtawal.blogspot.com
    Abatasa2.blogspot.com

    Antara blog2 yg membuka minda serta memberi sy lebih byk kajian ttg ilmu2 ghaib dan ilmu2 dunia .

    -j1gg3rs-

    BalasPadam
  32. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
    Balasan
    1. dan tolong jangan letak link2 website lucah kat sini.

      Padam
  33. No 3 dan 4 sama mcm kwn ak dulu..wlaupon da brthn lamanya..aku tetap x bole lupa pa yg dia da buat pdku..dulu dia kwan baikku..tp da lama2 knal, bru tau dia suka malukan ak dpn kwn2 lain dan dia sorg jer yng boleh kutuk org lain..orang lain xleh kutuk dia..bila nk g kuliah sama2 ngn dia, dia suka tggalkan ak dan dia jalan seiring ngn kwn2 dia yg 'hot'..bila kwn2 dia yg 'hot' xde kt asrama, barula dia trhegeh2 dtg ke bilik aku..aku paling benci bila dia ckap pinggang dia ramping sedangkan dia gemok gedempol..

    BalasPadam
  34. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  35. wahwahwah..gua suker banget entry pasal kawan jenis2 pukimak gini..apa yg lu tulis, memang besh giler.. gua tetap beriman dengan konsep2 pukimak begini.. walaupun dalam islam tak dihajar..

    ada satu l;agi bentuk kawan, bila tang bab agama, dia bercakap mcm rasullullah.. ada rasa mcm nak lempang pun ada time kiter kene syarah begini.. paling besh pulak, kita disyarahnya depan2 org ramai oleh si dia yang memang dijamin masuk syurga.,..apalah pukimaknya nasibku dapat hampir sumer kengkawan yang asshole cenggini.. sampai nak melancap pun, gua terasa susah sangat!! aik?? nak main kontol sendirik pun, gua kne apply lessen jugak ker.. atau dah ada lessen pun, kene beli lessen topup..

    gua memang sudah downgrade sumer kengkawan gue..memang ditahap asshole giler.. lebih baik gua jadi kera sumbang..lagi seronok.. akhirat besok, enjoy saja masuk neraka.. bidadari boleh bagi kat sesiapa yang kebulur sangat nak masuk syurga gitu..mmg bullshit loh..

    -en pukimak

    BalasPadam
    Balasan
    1. tambahan kawan asshole.. jenis bila ada peluang nak smash kiter..tak kira tempat.. dia akan smash jer.. bila jumpa sensorang, dia cakap kemain baik punyer.. ini memang jenis pukimak... jauhilah kengkawan pukimak begini..

      - en pukimak

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...