Iklan Leaderboard

Rabu, 2 Januari 2013

44 Bila CEO dah mengamuk

Respect is something that must be earned, not given or something you demand. Ya aku pernah tulis dahulu di sini.


Baru2 ni heboh kat Internet ada video pasal CEO Al-Jabbar iaitu En Mohd Kamaruzaman Che Hussain yang dikatakan kurang ajar dengan rakan niaga beliau. Sumber blog FizGraphic.



Aku tak tahu apa masalah CEO Al-Jabbar ni dengan rakan niaganya, tapi boleh baca cerita 1-sided dari pihak yang mengupload video tu di description video tu kat Youtube. Mungkin pihak pengurusan Al-Jabbar perlu buat press statement ke apa untuk bagi kenyataan dari pihak mereka pula. Jangan biarkan benda ni berlarutan tanpa sebarang penjelasan, nanti orang boleh buat spekulasi macam2 pasal isu ini sampai effect pada perniagaan mereka.

Cuma satu je, adalah sangat tidak cool dan professional untuk memaki2 orang lain dikhalayak ramai, lebih2 lagi kalau anda tu seorang ketua, berpangkat besar, bereputasi tinggi dan bertaraf VIP. Kalau ada masalah, bincang secara elok, atau kalau nak maki pun, maki di tempat yang tertutup. Ada orang marah pada uploader video tersebut dengan membacking CEO Al-Jababr tu dan cakap kenapa aibkan dia dengan upload video tu, tapi pada masa yang sama bagaimana dengan aib orang yang kena maki kena marah depan orang ramai tu?

Pangkat, darjat, semua boleh diperolehi dengan usaha yang gigih atau dibeli dengan wang ringgit. Tapi respect atau penghormatan dari orang lain adalah sesuatu yang hanya kita boleh perolehi dengan sikap kita dan ia tidak boleh dijual beli. Fikir2kanlah...




tags: video ceo al-jabbar kurang ajar youtube perangai sebenar permatang rawa seminar hotel oriental crystal kajang stokis francais peserta maki hamun jerit marah mengamuk amuk halau rakan niaga business partner mohd kamaruzaman che hussain vip kaya pangkat harta wang ringgit duit upload hormat respek cool profesional etika kerja sikap angkuh ego berlagak sombong hidup bagai roda sekejap atas bawah kaya miskin jaga budi bahasa budaya kita asal kota bharu kelantan pengasas ketua pegawai eksekutif al-jabbar herbs sdn bhd perniagaan scam orang melayu perubatan herba penjagaan kesihatan alternatif produk mesin terapi medan elektrostatik elektrik statik dr jism family dr dua killer product malaysia brunei indonesia luxury therapysm 10series penapis air syarikat bumiputera

44 ulasan:

  1. Balasan
    1. Tahniah2 ! sila hubungi noob patrick utk claim hadiah.

      Padam
    2. Semua salah UMNO-BN!

      Padam
  2. 1st rule as leader... everything is your fault

    BalasPadam
  3. kalau kita takmau kita diaibkan atau aib kita dibukak,kita kenalah tutup aib orang ataupun jangan mengaibkan atau bukak aib orang.hidup ni kena lah adil.ehhehehee..

    BalasPadam
  4. Bongkak nya sebiji cam zack. prasan hebat. Pangkat harta duit semua dunia semata. Las sekali berumahkan kotak ada tiang dua. jgn igt bleh senang. senang yg hakiki bila kaki dh melangkah ke syurga allah.

    Mungkin dia rasa diri dia hebat.. tapi lupa. if Allah nak tarik blk sekejap je bleh jd papa kedana.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cara nada kau mesej yang kau taip kan sebijik macam INDON..ketawa aku setiap kali baca apa yang kau taip..butthurt macam indon wekeke

      BUTTHURT is everything for The Bangang's... wekeke :P

      Padam
    2. Tak sangka ade gak org yg panas bontot dgn ayat aku. biasa if xkena dkt btg idung sendiri dia xkan terasa hahaha.

      Kau sama mcm aku. mati mereput dlm tanah jua. hanya seorg manusia d kalangan berbilion manusia. Jauh sekali berpangkat dan berharta, so ko punya kata2 mcm kain buruk. Nk pkai pun bleh xnak pkai campak je dlm longkang.


      Padam
    3. haha,mau tak kena kat batang idung.kau dah letak nama dia terang2 kat statement kau.dia tak sama mcm zack la nefer.dia tu kaya,jutawan.bongkaknya atas dasar dia duit bertimbun-timbun,tu yg rasa diri dah power.tapi zack lak ape ade?

      Padam
    4. Tak de,tak pernah wujud dalam kamus hidup aku untuk butthurt kerana profesion tidak rasmi aku di alam maya adalah membutthurtkan orang ramai wekeke.

      Sudah lama aku menjadi Icon paling dibenci di Alam Maya walau dimana aku berada dengan pelbagai nickname yang menyebabkan orang ramai sentiasa butthurt hatta di Alam Online Games sekalipun wekeke. :P

      tetapi,apa yang aku cakap betul..kebanyakkan Anon warganegara Malaysia cara mereka Butthurt sebiji macam Indon..sebab itu senang bagi aku kerana kaedah membutthurtkan indon boleh digunapakai terhadap anon2 bangang berwarganegara malaysia. :P

      Well Anon 6.26..Aku tak kaya macam pak jabar and i dont have nothing..but aku ada TAPAK KAKI untuk dijilat anon2 sekelian untuk ambil berkat wekekeke :P

      Padam
    5. Aku rasa dia ni ahmad/aku skandallxx la menyamar jd zack. korang bdua sama prangai bikin panas ini blog. mungkin juga zack anak murid ahmad/aku skandallx? atau sama2 menjilat kaki masing2? kaki kotor g jilat. ahh patut la bangang diorg ni.

      Padam
    6. Icon paling dibenci dgn pelbagai nickname? mmg SAH. Zack bersalut akuskandallxx.

      Padam
    7. Tak de,sorry beb..setiap blog,forum atau apa sahaja di dunia maya ni..setiap satunya aku hanya akan ada 1 nickname.

      contoh..di blog ni nickname aku zack,di blog lain nickname aku KakiMaki..hanya satu nickname untuk setiap blog atau forum.

      Aku bukan macam bangsa anon penakut tahu klon nickname orang je wekeke. :P

      Padam
    8. bodo betul yang komen atas ni

      Padam
  5. biasalah dalam perniagaan MLM. biasanye ahli atau agensi (yg melabur jual produk) yang buat hal. jarang sekali CEO buat hal. ini lah antara pengalaman aku apabila menyertai MLM sebagai staff

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam bro..bisnes MLM aper yg ko buat ?

      Padam
    2. Aku staff keje buat sistem. Tuh pasal aku tahu pasak MLM. Bila dah kerja br tahu. Org tak tahu apa2 pasal MLM jangan kutuk2. Xelok. Kesian pada org yang buat jual beli betul2.. yg menipu mmg byk.

      Padam
    3. Aku staff keje buat sistem. Tuh pasal aku tahu pasak MLM. Bila dah kerja br tahu. Org tak tahu apa2 pasal MLM jangan kutuk2. Xelok. Kesian pada org yang buat jual beli betul2.. yg menipu mmg byk.

      Padam
    4. cmana orang tak kutuk MLM ni, sistem upline dowline aka pyramid tu pun dah tak betul.

      Padam
    5. bro camana nak hubungi bro? nak tanya lebeh lanjut pasal MLM ni

      Padam
    6. WOI....aku ni kerja mkn gaji jer....bukan aku buat MLM ni...aku cuma bg pandangan diatas pengalaman jer...huhuhu....

      Padam
  6. Bila duduk di atas otometik rasa bongkak. Bukan nak mengata ini pengalaman.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye betul.baik cmner pun mesti ade rasa bongkak dan lebih dari org lain sikit.

      Padam
    2. ala duk atas sikit pon dah rasa camtu belum lagi CEO
      memang perasaan tu akan ditiup2 dalam setiap diri manusia kecuali la dia bersabar dan sedar diri dia tu hamba Allah S.W.T.

      Padam
  7. PON, betul tak? Ini semua ada kaitan dengan UMNO-BN?

    BalasPadam
  8. mlm memg menipu

    tak payah la beli

    BalasPadam
    Balasan
    1. nak kenal MLM tuh menipu ker tak dgn lihat samada apabila ada org baru menjadi downline, upline dapat komisen atau tak. kalau dapat mmg menipula namanyer. tak jual produk tapi dah untung. ada kenal ka MLM mcm ni??sila nyatakan dibawah...huhu

      MLM yang betul adalah dengan beli produk, baru dapat point/bonus.

      Padam
    2. CNI, ALKEN, Gelang AC Mizal!!

      Padam
  9. Bhai Noob...

    Errrr... produk dier tue ader tak "research paper" yang boleh dibaca dan dinilai keberkesanan "apa yang dier claim" .... hehehe

    BalasPadam
  10. DARI nada vid atas dia memang panas la... tp vid kedua memang tak patut tak patut

    BalasPadam
  11. Sarikat Jabbar ni jual amenda ni? Ubat kurus? Pil perancang?

    Mohon Anwar Ibrahim beri pencerahan.

    BalasPadam
  12. kes hilang sabar.. bila sabar hilang mmg sapa2 pon boleh jadi bangang, nothing new..

    level kesabaran ni boleh jadi penentu level iman seseorang.. kalo asik baran je jgn harap org nak respek la walopun ko bigshot tahap dewa pon..

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul2,bila marah boleh buat org hilang pertimbangan.yg membezakan org cuma cara dia melepaskan geram atau marahnya.

      -berserk-

      Padam
    2. ciri-ciri sifat mazmumah ni.. :/

      Padam
  13. babi.....dia jual apa ni? jual babi ke? boleh bagitau x produk dia apa? nak boikot ni......

    -babi-

    BalasPadam
  14. bersabar lah anda di mana saja
    takut nanti klip anda ke youtube
    habis semua maruah kan dijaja
    macam kan terasa diri pakai tube

    lol :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. pantun cam haram pui..........

      Padam
  15. salam...
    dia seorg ketua patot profesional...klu boss dah tunjuk belang mcm ni,ank buah mcm mana???..bisnes mcm mana plak?..dapat aku rasa 99% dri mereka yg melihat perlakuan CEO ni akan patah ati dah hehe...manusia bila lupa asal usul dia,lupa diri,dah x bersyukur maka..sekelip mata tuhan bley amik kekayaan,pangkat,darjat mereka...org yg kene maki tu x rugi ape2 pn,dia tu mcm asbab dri tuhan je...

    apepun,bila dah berada diatas,jgn lupa jenguk kebawah...klu x nnti,hangpa jgk jatuh tergolek mcm nangka busuk mcm kisah ini lah...dan jgn lupa pastikan rezki tu halal&zakat jgn lah tertinggal
    wasalam

    BalasPadam
  16. fuiyooo rase cam hensem lak muka jambang spek itam pakai kot haha

    BalasPadam
  17. nasib baik lepas ni aku cikgu je,,, tak de maknanya nak bongkak kalau setakat cikgu,, selamat aku,, :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. cikgu pun kalu hilang sabar nmpak cam bangang jugak.......

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...