Iklan Leaderboard

Jumaat, 21 Disember 2012

52 Bumi dilanggar planet Nibiru

Tebabooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooommmmmmmmmmm!!!




Kalau ikut kalendar kaum Mayan, dunia dah kiamat pada 21 Disember 2012 iaitu hari ini... Paling tak boleh blah teori bumi kena langgar planet Nibiru. Gila... ada juga yang percaya siap buat persiapan bagai.






Dan lain2 lagi galeri foto persediaan dan perayaan hari kiamat kaum Mayan. So lepas ni kaum mana pulak nak ramal tarikh bila hari kiamat? Tapi yang aku pelik ada ke orang Malaysia yang percaya, siap kerajaan terpaksa keluar statement nafi dakwaan planet nibiru akan langgar bumi tu.


Tengok kat wiki ini untuk ramalan2 kiamat yang telah failed dan juga yang akan datang. Macam2 ramalan, macam2 teori, tapi kita sebagai orang Islam tak perlu risau, kiamat pasti akan datang. Bila masanya? Hanya Tuhan yang tahu.




tags: mayan kaum maya race calendar kalendar countdown 20 12 2012 december disember doomsday prediction end of the world armageddon film movie direct download torrent ramalan tilik ketibaan hari kiamat persedian merata dunia preparation around the world noah ark lu zhenghai cipta bahtera nabi noh xinjiang china rumah bawah tanah underground basement usa yang zhongfu petani pod bulat kampung shenandoah jay blevins simpan bekalan makanan senjata hadapi hari kiamat percaya believe false true busted failed planet x nibiru crash earth langgar bumi nasa explaination kerajaan nafi dakwaan

52 ulasan:

  1. Balasan
    1. ko xnak mintak maaf kat aku ke? nanti susah nak mintak maaf kalau kat padang mahsyar.....

      Padam
    2. ala ahmad kau tu jg yg selalu kutuk aku..kita dh mcm best friend tapi tak berapa nak friend..eh betul ke kau terasa yg dulu2 aku kutuk kau mcm2 masa ko jd mr fapson n skandalxx..anyway sorry bro..hihihihi

      Padam
    3. hehe....yelah...aku yg selalu kutuk2 kau.....sori lah klau terasa.....kita kan friend yg x berapa nak friend sangat.....gurau2 tu biasa la......aku x terasa pun kau kutuk aku......errr, tapi mr. fapson tu bkan aku.....

      Padam
  2. sbg seorang Islam kita dah didedahkan dengan tanda2 besar akan datangnya kiamat.. jd selagi takde tanda2 tu tak payah nak percaya benda karut marut tak masuk akal. Yang pasti bila datangnya hari kiamat.. semua yang depa dok buat tu pun tak guna. takde apa yg mampu di selamatkan lagi

    kisah sedih >> PERGINYA TINGGALKAN ISTERI BARU 6 BULAN DI NIKAHI & ANAK YANG BERUSIA 4 BULAN DALAM KANDUNGAN
    Untuk semua >> NAK TAU MACAM MANA KERETA F1 DI BUAT?
    Yang moden >> JAMBAN MEWAH.DUDUK & BERAK JE YANG LAIN MESIN BUAT TERMASUK CUCI

    BalasPadam
    Balasan
    1. point utama kau nak promosi blog kau ni, kan? komen kau tu saja nak buat cover.....ingat org x perasan ke?

      Padam
  3. Takut sangat nak kiamat lar bumi hancur kena langar planet etc..
    Padahal mati tu jelas dan nyata boleh betlaku bila2..
    Bersedia dan redha je lar

    BalasPadam
  4. agenda dan propaganda yang mengangkat keranda :)

    BalasPadam
  5. Muhyiddin : Hanya BN sahaja yang boleh menyelamatkan rakyat Malaysia daripada malapetaka ini

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bhai Taufik...

      Malapetaka apakah yang dimaksudkan???? hahaha

      Padam
  6. mesti ada rakyat msia yang percaya jugak tu...weheheheh Xp

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sapa yg percaya adalah syirik dan boleh
      merosakkan akidah. hati2 dgn agenda kapir laknat
      termasuk kapir mca mic.

      Padam
  7. 21 12 12 aku tgh main pc lg nie..korang watpe lak..hahaha..
    salam Jumaat semua =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku x percaya.... maaayaaaaan....21 Disember 2012 1:05 PG

      aku lak tgh balas comment ko pada 21.12.12 nih...
      salam jmaat jugak...

      Padam
    2. aku tgah melancap.....subuh2 mcam ni tottey jadi keras sebab sejuk.......so aku melancap sambil layan pornstar cina kegemaran aku....

      Padam
  8. Slm
    aku baru je tgk dkt fb mcm2 org pos psl kiamat. Tak sangka tetiba lak en noob bincang psl ni. kiamat ni suatu yg pasti. Bila berlaku hanya tuhan yg tau. yg pasti kiamat berlaku pd hari jumaat.

    hari ini sudah terbukti ramalan kafir 21122012 kiamat adalah palsu belaka.

    Tak pyh tggu kiamat besar. Mati pun adalah kiamat bg mnusia. Sudahkah kita sedia utk mhadapi mati? mngkin saat skrg kita masih leka.. ayuh berubah lah. cari bekal demi kehidupan yg abadi.

    BalasPadam
  9. Kiamat nie sejak dari kecil lagi kita dah didedahkan dengan petanda petandanya. kenapa kita nak percaya lagi. Cakap bodoh kang marah. haha

    BalasPadam
  10. Apabila suatu penemuan saintifik itu betul, maka al Quran betul. Apabila suatu penemuan saintifik itu salah, maka al Quran salah. Premis untuk logik ini salah kerana al Quran bukanlah buku/kitab sains. Mesej yang disampaikan oleh al Quran ialah untuk menggalakkan kita mengkaji, berfikir, memahami dan memanfaatkan sains agar kita bersyukur dengan fenomena dan penciptaan alam. Matlamat akhir adalah supaya kita bersyukur dan kagum dengan ciptaan Allah Yang Maha Berkuasa dan Bijaksana.wallahualam. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. senang cite, cukupkan amalan kita untuk dijadikan bekalan diakhirat kelak.....

      btw noob, ko keja kat mana? penting ni....aku kena tau......susah2, ko tulis je alamat tempat kerja ko kat ruangan komen ni.....

      Padam
    2. si pipi merah ni isteri noob kan? boleh bagitau tak noob kerja kat mana? jgan risau, aku x buat apa2 kat noob, cuma nak tau tempat kerja dia je....boleh?

      Padam
    3. Apabila suatu penemuan saintifik itu salah, maka al Quran salah?
      Al-Quran salah? atau orang yang salah mentafsirkannya?

      Padam
    4. Bahaya kata Quran Salah tak percaya AL-Quran walau satu ayat dikira kafir.
      Nauzubillah..

      Padam
    5. nak bagi faham. baca sini http://ohgadisitu.blogspot.com/2012/12/21122012-hari-jumaat-oh-bukan-hari.html

      Padam
  11. benda ni jangka panjang~ bukan jangka pendek~ ramalan demi ramalan lain akan dikeluarkan~ & semuanya, of course fake~ dalam tempoh jangka yang cukup panjang, apa yang umat Islam akan alami adalah kepercayaan mereka terhadap hari kiamat akan dipandang buruk & agama Islam akan dipandang sebagai agama yang mengajar umatnya kepercayaan karut~ sedangkan hari kiamat yang ditunjukkan melalui agama Islam langsung tidak difahami oleh yang bukan Islam~
    nabi muhammad pun dah dianggap sebagai pedophile oleh sebahagian besar para pemurtad (bermaksud orang2 yang memurtadkan orang Islam), murtadin & murtadinas & pejuang2 anti-Islam~ sedangkan mereka hanya melihat pada perbezaan usia Muhammad & Aisyah R.A~

    kiamat itu pasti, setiap yang bermula pasti berakhir, itu undang2 dimensi masa yang mana kita semua bernaung di bawahnya~ apabila berhadapan dengan golongan2 kafir/murtad/munafik yang belajar Islam tapi sibuk menyesatkan orang Islam, salah satu persoalan saya yang mereka tak dapat jawab adalah persoalan tentang dimensi masa~ perjalanan mikraj yang memakan masa tak sampai 1 malam adalah kerana di langit yang lebih tinggi, masa tidak lagi wujud~ Allah itu ada di mana2, mengapa Muhammad nak kena naik baru dapat jumpa dengan Allah ? ohohohohoho~ segala2nya ada jawapannya di dalam kitab persepsi Allah Taala~ persepsi yang tiada tolok banding & ia mengatasi semua persepsi & ialah kebenaran~ kajian sains tidak mampu mengkaji/melihat ke luar dimensi masa~

    “Sesungguhnya Islam datang dalam keadaan asing dan akan kembali pula dalam keadaan asing, maka berbahagialah orang-orang dikatakan asing.”

    kita sedang diasingkan, sedikit demi sedikit, satu demi satu kewajipan kita akan dipandang remeh & akan 'dilihat' sebagai tidak lagi valid~

    BalasPadam
    Balasan
    1. zzzzz....eh, dah habis?

      Padam
    2. ilmu Allah kan luas.. ilmu manusia ibarat sepucuk biji sawi yg di lontar kelaut. biji sawi ilmu manusia.. laut tu ilmu Allah. percaya lah manusia tak mampu nak capai ilmu Allah.. apatah lg berbicara tentang Zat nya.

      Padam
    3. @ahmad~ hang nak aku sembang serius pasal kiamat ni, 6 jam aku pon boleh layan~ tapi nampaknya hang kuat tido, aku takkan tidur melainkan perlu~ jom sembang kat kedai kopi~ aku belanja minum teh tarik~ kot hang tak layan teh tarik, boleh lepak kat kfc~ hang dok area mana ?

      @tengah malam~ betul~ terlalu banyaknya ilmu Allah sehingga sebahagian besar darinya adalah haram dipelajari oleh manusia biasa oleh kerana terhadnya pemikiran manusia (kerana manusia berfikir menggunakan akal & akal itu terhad, bukan tinggi mana pun hadnya) tapi apa yang patut dipelajari oleh manusia (kerana mereka makhluk berjasad & berakal, hidup di bumi)semuanya ada dalam kitab Quranul Karim (kitab persepsi Allah Taala)~ hang bukak bible, hang bukak veda, hang bukak talmud, hang takkan nampak "persepsi ketuhanannya"~

      Padam
  12. tanda besar kiamat dah berlaku 1000 tahun lalu...iaitu diutuskan rasul terakhir untuk umat akhir zaman....

    #insafsekejap#

    BalasPadam
    Balasan
    1. zzzzz....eh, dah habis?

      Padam
    2. Laa sekejap jek insaf.. apa pun xbley

      Padam
    3. Ahmad Is a Total failure.

      Padam
    4. Apa yang berlaku kepada Ahmad ialah kerana kegagalan UMNO-BN dalam menjadikan Islam sebagai cara hidup..

      Padam
    5. Per yg ko merepek ni nuar. Bkn slh BN salah mak bapak tak bagi agama pd anak2. puiii....

      Padam
    6. Anda silap, kerana ternyata salah UMNO-BN punca semua ini..

      Padam
  13. Alhamdulillah boleh bangun pagi dan sihat untuk bekerja..diberikan nafas percuma untuk melakukan aktiviti harian..syukur alhamdulillah:)

    BalasPadam
  14. People worldwide had a lot of things to say about the impending doomsday. These are what our Malaysians might say...



    Muhyiddin : Hanya BN sahaja yang boleh menyelamatkan rakyat Malaysia daripada malapetaka ini

    Anwar : kalau dunia kiamat, harga minyak akan turun, harga beras akan turun, harga gula akan turun. Kalau saya jadi PM, harga minyak pelincir pun akan turun

    Nik Aziz : Siapa yang mengundi PAS pasti ke syurga lepas dunia kiamat

    Najib : Hari ini 1Malaysia, esok 0Malaysia

    Lim Guan Eng : Our rocket is capable of carrying 100 persons safely to another planet. Being a multi-racial party, we have divided the seats evenly among all races - 98 seats for the Chinese, 1 for the Malays and 1 for the Indians. 2 fellows from Borneo can sit in the cargo compartment.

    PAS : Kita haramkan saje malapetaka ni.

    Cows in the Condo : mooooooooooooooo

    Anti-Lynas group : The end of the world is caused by radiation from the Lynas plant

    Perkasa : walaupun dunia kiamat, takkan Melayu hilang dari dunia. Ini semua muslihat Yahudi laknat.

    Anwar (again) : After the world ends, I am going to Uranus.

    Ambiga : The Elections Commission has colluded with BN and is destroying the world to prevent people from voting.

    Hassan Ali : Ini semua angkara orang Kristian dengan Yahudi.

    Kosmo : Orang bunian bermata tiga di sebalik misteri dunia kiamat

    The Malaysian Insider : BN government denies the world will end tomorrow

    Utusan : Kerajaan harus selamatkan orang Melayu dahulu

    Anwar (again) : where is the lube ?

    Cuepacs : Kami tuntut dua bulan gaji bonus and elaun planet asing untuk semua kakitangan kerajaan sebelum dunia berakhir.

    PKR : UMNO is destroying the world as part of a conspiracy to bring Anwar down.

    Samy Vellu : This is an act of God.

    DongZong : Who cares if the world is destroyed. Just give us our Chinese schools.

    Najib : This is nothing. I experience much bigger disasters at home everyday.

    BalasPadam
  15. ~~ istifar n mengucap panjang dgn bende2 tahyul mcm nih...tkot tersalah bicara..syirik plak jdiknya...wallahualam....:)

    BalasPadam
  16. org lain sibuk buat persiapan hadapi kiamat, kita releks saja; hanya berdoa dan buat baik sesama makhluk suda...

    BalasPadam
  17. betul tu... jangan percaya..

    habis tu kiamat bila.. baca ni.. http://adf.ly/DtQqd dan http://adf.ly/DvSqg

    BalasPadam
  18. MAYAN - MASTER TROLL OF ALL UNIVERSE

    PROBLEM?

    BalasPadam
  19. Alangkah sedihnya kalendar Kaum Mayan yang berakhir hari ini, sedangkan kaum Mayan sendiri telah berakhir beribu tahun dulu.. lol XD

    BalasPadam
  20. ~~~~~>TMT<~~~~~~ bao za ke ru ga~!!!!!!!

    BalasPadam
  21. "It really does show that one bad apple in the barrel can spoil it for everyone else" Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. Gitulah terjemahannya basi-basi.

    BalasPadam
  22. tak pernah dengar pasal planet nibiru nih... biru tul..

    BalasPadam
  23. aku gelak tengok pesiapan bos aku aritu, siap tangki oksigen dia beli .. HAHAHA

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...