Isnin, 3 Disember 2012

32 Video seks Justin Bieber dan Selena Gomez

Post pertama selepas 1 tahun, dan hari Isnin. Gua malas nak cakap banyak, gua tengah busy (atau buat2 busy). Gua baru dapat link video seks Justin Bieber dengan Selena Gomez dari email member aku yang sekarang di US, so sapa2 yang rasa nak tengok, cepat muat turun di sini, sapa2 tak nak tengok boleh abaikan je, tak paksa pun.


So camana, OK?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


KAH KAH KAH. Kalau korang klik nampaknya korang gagal dalam Ujian Video Seks.
TAIPEI, KOMPAS.com - Dua minggu lalu, lebih dari enam ribu pegawai kerajaan di pemerintah kota Taipei Baru menerima sebuah e-mail berjudul "Video seks Justin Bieber, cepat muat turun." Ternyata e-mail itu tidak ada kaitan sama sekali dengan Justin Bieber. E-mail itu rupa-rupanya dikirim pemerintah kota dan dimaksudkan untuk menguji kerajinan para pegawai kerajaan, Taipei Times melaporkan, Minggu (16/9/2012).

Menurut harian itu, banyak juga pegawai kerajaan yang terjebak. Terdapat 996 orang pegawai membuka pautan (link) yang dicantumkan dalam surat elektronik itu. Sebaik sahaja pautan itu dibuka, isinya memang bukan video seks yang menghebohkan, melainkan perintah untuk menghadap atasan dan mengikuti kursus soal keamanan data selama dua jam.

"Ini sebuah ujian, yang dirancang untuk menarik anda agar membuka e-mail," kata Wu Chao-ming, Pengarah Kajiselidik Pemerintah Kota New Taipei. "Sebagai seorang pegawai kerajaan, anda seharusnya tidak begitu saja membuka e-mail yang tidak terkait pekerjaan ataupun dari pengirim yang tidak dikenal di komputer kantor pada jam kerja - jadi jika itu dilakukan, tidak seorang pun bakal gagal di ujian ini," paparnya.

Wu menjelaskan, ujian dalam bentuk e-mail itu merupakan sebahagian daripada projek pemerintah kota untuk mencegah serangan 'hacker' pada komputer pejabat melalui e-mail. Para pegawai kerajaan memberi reaksi berbeza mengenai ujian itu.

"Cukup memalukan kalau harus mengikuti kursus itu, tapi saya tidak boleh menyalahkan orang lain kecuali diri sendiri. Saya seharusnya tidak membuka e-mail itu dan kini saya mendapat pelajaran," kata seorang pegawai kerajaan bernama Huang.

Sementara itu pegawai kerajaan lain, Chang, yang tidak membuka e-mail itu, memuji ujian seperti itu. "Menurut saya itu idea yang bagus, kerana meskipun selalu mendengar tentang pentingnya keselamatan informasi, kami merasa hal itu tidak ada kaitannya dengan kami yang pegawai negeri biasa," ujar Chang.

"Ujian itu membuat kami menyedari bahawa itu memang sesuatu yang terkait dengan kami dan kami harus selalu berhati-hati ," lanjutnya. Sebaliknya, seorang pegawai kerajaan perempuan yang membuka e-mail itu menyatakan tidak menyetujui ujian-ujian dengan cara semacam itu. "Seharusnya ada cara lain untuk melakukannya (mengingatkan pegawai tentang keselamatan informasi. Tidak selesa rasanya dikantoikan oleh pihak atasan," ucapnya.
Versi asal dari Kompas.com.

Rasa2nya kalau buat ujian macam ni kat Malaysia, jangan kata kakitangan awam, yang kerja swasta pun confirm 99% yang terima email macam tu akan kantoi klik link tu. Dah sememangnya sifat manusia itu penuh dengan perasaan ingin tahu dan ingin mencuba. Tapi kalau link tu bertajuk "Video panduan solat dengan betul" atau "Video amanat PM kepada rakyat", mungkin tak sampai separuh pun yang akan klik.

Btw, kenapa balik2 Justin Bieber yang jadi bahan, so please everyone...





tags: ujian seks sex video justin bieber selena gomez break pisah scandal tape record camera homemade selfmade meme stop making fun pegawai kerajaan taipei email emel test link virus berita kompas

32 ulasan:

  1. fuuhhhhh..naseb aku x click..hohohoho

    BalasPadam
    Balasan
    1. ye ke..muahaha..cara ko ketawa membuatkan aku curiga

      Padam
    2. mesti pompuan peminat utama menggiler mamat jambu nih

      Padam
    3. heh. .mnipu gi stu org..lau da klik toe,,buat je lar mka org......

      Padam
  2. haha..alamak..kesian JB...hhi..banyak giler spekulasi dia..
    Entri Terkini 3 Blog Pilihan Terbaik

    BalasPadam
  3. Justin Bieber: Everyone stop making fun of HER.

    hahaha

    BalasPadam
  4. Haha!! Nasib baik Anis tak klik!! :)

    Btw, jemput singgah... Follow jika sudi!
    http://bloganissyazwani.blogspot.com/

    Terima kasih jika sudi datang!! ^_^

    BalasPadam
  5. hahahaha....satu inisiatif boss rupanya....ye la..org kalau dpt email tajuk pelik skit..sure cepat2 nak klik kan..hahahaha

    BalasPadam
  6. kalau kat malaysia artis yg sesuai dgunakan mgkin neelofa

    BalasPadam
  7. stop making fun of her(bieber) :)

    BalasPadam
  8. wakakaka....gua x suke jastin bieberrr... tp gua suka trolling justin bieberrr

    BalasPadam
  9. Haha nasib tak klik..takde pekdah

    BalasPadam
  10. Lol.. funnynya, aku tak berminat nak klik langsung. Takut nightmare tengok muka bibir. This troll doesn't work for me.

    XD

    BalasPadam
  11. aku tak niat nak klik. kihkihkih.

    dont make fun of her la... kuikui

    BalasPadam
  12. kecian dia laaaaa,,, haha,, dia hensem la sekarang,,, rambut dia hot giler!!! http://mujadafewa.blogspot.com/2012/12/biarkan-sahaja-dia-dengan-kekecewaannya.html

    BalasPadam
  13. stop making fun on her win..bahaha

    BalasPadam
  14. Balasan
    1. 'awek' selena tu plak rasanya lagi 'lawa' dari selena...LOL! XD

      Padam
    2. sapa awek die? 'bibir' ker? hahaha.. both of them are damn cute!

      eh, anon nak boleh komen balik eh? hikhikhik

      Padam
  15. mula2 selena gomez anggap justin bieber as little brother..
    iyelah.. time tu selena lagi tinggi dari justin..
    tapi skrg.. justin dah tinggi..
    mesti selena 1st love dia...
    kalo maintain.. boleh kot..
    couple mat solleh yg kekal lama sikit..
    tak mcm yg laen.. kawen cerai.. kawen cerai..
    tak pun dah beranak pinak..
    tapi still tak kawen-kawen gak.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alat sulit yg nyaman. Ah ah uh.

      Padam
  16. isk..isk... aku klu ada email bagi gambar neelofa , anzalna ka.. yg baekkk punya aku klik kot....hehehe..mantop..

    BalasPadam
  17. gambar terakhir tu saya suka. :)

    BalasPadam
  18. bagus juga kalau majikan sekali uji pekerjanya

    BalasPadam
  19. baru nak fap vid lesbo.....

    BalasPadam
  20. aku ingt btl2 tpi kne jgk he3

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...