Iklan Leaderboard

Ahad, 30 Disember 2012

77 Antara tayar dan smartphone murah

Kaedah terbaik menunaikan kehendak rakyat dan menepati janji.

Kami mahu permit!
Jangan risau, kita bagi tayar baru.


. . .

Bestnya kalau boleh beli iPhone 5 atau Samsung Galaxy Note 2
Jangan risau, kami beri anda rebat telefon pintar RM200...
... dengan syarat2 berikut:
  • Warganegara Malaysia berumur 21 tahun hingga 30 tahun.
  • Berpendapatan bulanan RM3000 ke bawah.
  • Model telefon pintar 3G yang diluluskan dengan harga maksimum RM500.
  • Pelanggan jalur-lebar mudah-alih sedia ada atau pakej baru.
  • Hanya satu telefon pintar untuk seorang belia.




.
.
.


Baca lagi sini, sini, sini, sini dan sini.




tags: pemandu teksi kita minta permit dia mereka kasi tayar baucar subsidi program bantuan rakyat 1 malaysia tr1ma rm520 kena tambah sendiri bengkel mekanik rebat telefon pintar smartphone rm200 pelajar had umur syarat kelayakan cara memohon belia rm500 skmm tak perlu had harga kata khairy jamaluddin kj pakej komunikasi belia inisiatif jalur lebar negara nbi national broadband initiative borang dalam talian online faq najib razak bajet belanjawan 2013 janji ditepati dicapati

77 ulasan:

  1. Bawah 3k br1m la talefon pintar le atas kalau gaji RM 3001 ke atas dapat ape? :|

    BalasPadam
    Balasan
    1. dapat babi

      Padam
    2. dah alang2 singit tu kasi potong kawtim ngan HR la bagi 3k je..
      leh dapat rm 500

      Padam
    3. habiskan stok lama sbb kroni jual xlaku hs cikai...BANkami

      Padam
    4. RM 200 je rebet pon..

      Kalau kerajaan betul nak bantu kena kurangkan kadar boardband
      ko beli smartfon takda broadband pon tak guna..

      Padam
    5. Dapat babi bodoh PAS

      Padam
    6. babi umno la..Tanpa Nama3 Januari 2013 4:56 PTG pon mcm babi

      Padam
  2. Balasan
    1. ko ni 24 jam main internet ke?kesian hidup mcm xde life,wujud hanya utk buat kacau di blog2 org.ko rasa apa yg ko buat ni bererti ke utk kemajuan diri kau dan masyarakat?malang betul mak bapak ko lahirkan ko.

      Padam
    2. Ahmad busuk ni kalau nak tahu anak murid zack. tok guru tolol anak murid cacat otak. sepadan dah tu.
      Wakakakaka..

      Padam
    3. diam la ko penjilat jubor... bodoh punya xxx.....BANkami

      Padam
    4. ko dahage kn kaseh sayang seorang bapak kah? meh aku hilangkn dahage ko tu hehehe...

      Padam
  3. ni Janji Dicapati...rakyat di bahlol kan
    wadefak smartfon bwh 500. samsung corby? puihhh la najib...APTB

    p/s: nampaknya impianku utk memiliki galaxy note II berkecai jua.

    BalasPadam
    Balasan
    1. klau x nak snyap la anjing.....mnyalak je lebih.....x kan nak beli smartfon pun, kerajaan kena bagi duit? gila punya pemalas.......cari duit sendiri la.......malu betul ada bapak bodoh cam ko ni......

      Padam
    2. da semayang asar semua? moh kiter

      Padam
    3. knapa x mintak kat anwar ibrahim kesayangan ko tu? kata dia sayang rakyat, mesti dia bagi duit klau kita mintak kat dia......

      Padam
    4. mazhab anwar ibrahim ke yg ajar kita solat asar jam 5?

      Padam
    5. tak boleh tambah sendiri susah la ini macam kalau leh ambik rm500 pastu tambah duit sendiri ok la gak..

      Padam
    6. Kesian Ahmad dapat bapak bodoh

      Padam
  4. apa signifikasinya kalau dilonggarkan requirement tu untuk semua harga henpon?
    rugi kat mana? bukan ka gomen dah allocate dah duit utk rebate ni?
    kenapa butthurt sangat nak limitkan kepada bawah RM500 saja?

    selain dari dapat kurangkan pemberian rebate, kerajaan BN kelihatan amat dungu dan langsung tak cerdik dalam menangani isu ketidakpercayaan para belia kpd mereka

    senang cerita, kalau aku jadi penyokong kipas-susah-mati UMNO/BN, pasti aku akan double facepalme bila dgn pengumuman yang memakan diri ni

    well at least muncullah rais yatim jadi hero, katanya nak bincang sesi 2 Januari ni
    nice try rais yatim, but not cool at all

    BalasPadam
    Balasan
    1. yg butthurt budak2 pr cam ko ni.....dia bagi limit rm500, ko x boleh nak beli fon lain guna duit sendiri? klau x cukup duit mintak la kat anuwar kesayangan ko tu.......

      Padam
    2. kalau tak butthurt manakan si rais yatim nak jadi hero?
      nanti dia luluskan limit baru utk rebate henpon muntah darah pulak ko nanti LOL

      Padam
    3. sebab dia x tahan nak muntah geli tengok budak2 muka tembok x tahu malu mcam ko ni.....diberi betis hendakkan paha......dan pehal lak aku nak rebate ni? aku x perlukan semakfon.....

      Padam
    4. beri betih jagung nak peha jagung apa kes haha. duit tu duit rakyat jugak la sayang. bukan tak bersyukur, itu hak bersuara. sejak bila malaysia jadi negara komunis takleh nak bersuara ni

      tengok rais yatim yang prihatin ambil langkah nak bincang semula. jangan kata rais tu agen yahudi-pkr-ashkenazi-pas-rothchild-dap sudah hihi

      Padam
    5. ko hidup kat malaysia ni dah cukup bagus.....klau aku jadi pm melaysia, aku hantar je budak cam ko ni kat afrika......duit rakyat? ko hidup zaman bila? ini abad ke-21 la sayang.......semua pakai duit......kau nak hidup kat hutan pun kena pakai duit jugak......ko ingat sikit, berapa bnyak duit mak bapak ko yg ko dah habiskan????

      Padam
    6. bodohnya aku tgk xxx nih...kalau bodoh finance, baik ko diam..BANkami

      Padam
    7. Tak ada duit jgn kecoh rebate 500 tu bodoh punya taufik..
      nama je taufik tapi dungu

      Padam
  5. entry khas: hunbungkait dajjal,illuminati,kerajaan jilat tapak kaki dengan 'xxx_saYap_-_saYap_ciNTa_xxx'/ahmad/aku_skandall.

    BalasPadam
  6. dah agak noob akan buat entri pasal benda ni.......ada je usaha kerajaan yg korang nak pertikaikan.......x boleh ke bersyukur sikit? kenapa asyik nak butthurt je? sampai aku pun butthurt tengok korang ni....

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku google sayap sayap cinta tu kat google
      semua naik blog otak buasir ni ja
      berapa byk noob bayar ni? hehe

      Padam
    2. Budak ahmad ni kurang kasih syg. lagi2 mak bapak x bela btul2. so sbg satu cara nk lpaskan tekanan bkak intenet masuk blog org buat kacau. nak dptkan phatian.

      Kesian dkt mak bpk kau.

      Padam
  7. Betul ckp En.taufik. Yg kaya seng heng jelah dpt duit rebet. hp yg dijual plak spec low made n china.

    skrg ni teknologi pantas. mna orang terliur nk pkai smartfon low spec. paling sengkek pun hp bajet dlm 1000.

    dkt sini nmpak sgt ada agenda tersembunyi. sbb xsuma rakyat dpt merasa bantuan. kalu btl2 nk bg.. Jgn ltak kan syarat tak masuk akal. naik menyampah aku.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la pasal. dah nama nak bantu rakyat. dgn duit rakyat pulak tu. susah sangat ka nak ikut kehendak rakyat sikit. tak mati pon BN buat macam tu. bahkan ramai sanggup bermandi darah nak undi BN

      Padam
  8. mcam aku ckap kat atas, klau x nak duk rumah diam2 je.....benda ni bukan wajib, x dipaksa pun......klau nak spec lebih tinggi, guna la duit sendiri.......rebate khusus untuk phone tertentu saja........

    menyampah aku tgok korang ni.....kerja kilang je pon ngada2 nak pkai smartphone.....dah tahu smartphone tu membunuh macam lynas......kenapa x bantah penjualan smartphone kat malaysia ni???

    serius, nak muntah darah.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah nama pun negara demokrasi. biarla orang nak kritik ker nak apa. takkan asyik nak puji jer macam ko? sengal..

      Padam
    2. ko pakai handphone tak xxx? handphone pun membunuh jgk mcm lynas sbb ada rare earth.

      Padam
  9. rebate ni jadi bahan ketawa jer. sesuai untuk mat rempit ahli putera beli sematpon? lol

    BalasPadam
  10. mohon perhimpunan hijau bantah penjualan dan penggunaan sematfon kat melaysia ni......

    BalasPadam
  11. Yang paling aku harapkan, had umur dinaikkan lah. Takkan yang muda-muda aje nak pakai smart phone. Yang dah berumur pun nak jugak kan...

    Hootoh Tudia
    Baru saja membaca entri Alam Menjerit di Bukit Setiawangsa

    BalasPadam
  12. sebenarnya golongan muda yg paling najib takut sekali. tgk lah berapa ramai anak2 muda bangkit di himpunan kebangkitan rakyat. tgk juga berapa ramai anak muda menghadiri kuliah2 UAI. puluhan ribu derr.. mana najib tak kecut telur.

    skrg ni aku tgk anakmuda sgt ramai pula di majlis2 ilmu berbanding majlis maksiat anjuran BN.

    sbg satu cara utk ambil hati anak muda.. dibuat pula program br1m 2.o dan rebet smartfon yg ntah hapa2. sepanjang 60thn memerintah nilai rakyat malaysia 500/(60x365) = 0.02sen. menteri kaya raya duit berjuta2.. inilah nasib malaysia skrg. no satu juara rasuah dunia.

    BalasPadam
    Balasan
    1. nama pun anak muda, memang gemar bersuka ria. berapa kerat yg rajin nk g majlis ilmu? yg dah jadi mak bapak pun sibuk usung anak ke pesta2, ini lak yg bujang.

      tp xpe, mungkin BN boleh berusaha popularkan ustad fathul bari mcm UAI.

      Padam
  13. adoiiii...kami bukan nak rebet talipon la, kami nak harga barang keperluan turun, specially petrol dan tol..jimat sket nak ulang alik keja. BENGONG! setakat talipon, pakai talipon takda 3G pun leh wat call jugak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ..bersyukurlah kita dpt rebet handphone..kat Zimbabwe tak merasa pun nak pakai handphone..kalu tak suka sila berambus ke afrika, indon, nigeria..wakakaka... jgn la kita gaduh2 nanti cina tepuk tangan.

      p/s : ayat tipikal Pencacai BN ekekeke

      Padam
    2. gomen ingat belia akan terpesona dengan rebate rm200 tu. so bab harga barang isi rumah mahal ker..tol mahal ker..minyak mahal ker..harga kete mahal ker..golongan belia akan tutup mata. hehe

      Padam
    3. berambus ke afrika? elokla tu. rakyat malaysia di suruh berambus ke afrika. mat mat afrika plak kasi penuh kat malaysia. haha

      Padam
  14. ala....melayu mmang suka gaduh sesama sendiri......berpecah belah.......ini sudah menjadi adat istiadat melayu sejak zaman kesultanan melayu dulu



    btw, aku bukan melayu....tapi islam.....f*ck melayu.......

    BalasPadam
    Balasan
    1. melayu binatang come here and suck my d*ck......haha......

      Padam
    2. nak mencapap pon bajet la elok2 sikit sayang. kemain fuck melayu. nabi tak ajar fuck2 ni. kata Islam kan sayang

      spin tanda sayang, tak gitu?

      Padam
    3. mungkin dia salah sorang mat afrika dari nigeria. haha

      Padam
    4. wah,bengang btol taufik ngan ahmad albab..

      Padam
    5. Bukan melayu pun nanti satu hari ko akan cari awek melayu jugak nak buat bini. kalo ade awex cacat otak nak dkt ko la. ke ko nak cari amoi tak pun keling?..ehh aku lupa la.. ko ni forever alone hahahahahah.

      Padam
  15. HIDOP JAWA!!! MELAYU X BOLEH HIDOP TANPA ORANG JAWA

    TANPA ORANG JAWA, MELAYU MEREMPAT TEPI JALAN!!!

    BalasPadam
  16. bestnye orang gaji 3000 ke bawah leh dapat smartfon free
    nak mintak boss turunkan gaji la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. RM 200 je pun tak berbaloi lar utk ko
      baik ko beli pakai plan kalau tak mampu sangat
      kalau ada kredit kad gunakan plan plexi..

      Padam
  17. "Aku_Skandallxxx telah meninggalkan ulasan baru pada catatan " Buasir Otak: 1 tahun perjalanan " anda:

    ok..sempena setahun blog Buasir Otak, aku nak umumkan ini kali terakhir aku kat blog ni.....lepas ni blog ni akan lebih bersih tanpa anon dan aku....aku rasa macam (memang) orang bodoh bagi komen mengarut dan bukan2....aku faham ramai yg xsuka, ramai jugak yg buat x tau je....aku cuma nak melawak, tapi aku tau kadang2 aku melampau sgt......so aku nak mintak maaf sangat2 dekat SEMUA pembaca blog ni termasuk anon.....jugak seribu maaf kepada pentadbir blog.....harap maafkan aku......aku rasa bahagia sangat lepak kat blog ni.....rasa macam semua kenal walaupun x pernah jumpa.....terima kasih atas kebahagiaan ini, terima kasih jugak kepada yang sudi membuang masa melayan kebodohan aku.....sekali lagi minta maaf......aku harap blog ini akan lebih maju lepasni, dan akan mendapat lebih ramai lagi pembaca.....

    Aku masih lagi akan terus bagi komen2 bodoh dan merapu, tapi bukan dekat blog ni lagi.....assalamualaikum.....

    Dicatat oleh Aku_Skandallxxx ke Buasir Otak pada 2 Disember 2012 12:22 PTG"


    tak sampai sebulan dia dah buat balik, padahal awal bulan hari tu baru je mintak maaf bagai la. nak melawak la sangat, mental gila babi. serious aku takkan delete semua komen2 aku_skandallxxx/ahmad/xxx_saYap_-_saYap_ciNTa_xxx ni sebagai bukti wujudnya juga manusia seperti ini dalam dunia ini, mungkin boleh dijadikan reference kalau ada orang nak buat research mengenai psikologi dan sikap2 manusia.

    aku cuma akan delete komen2 yang lucah melampau terutama ditujukan kepada orang lain serta penghinaan melampau terhadap mana2 kaum dan agama. lain2 tu korang sendiri boleh menilai seseorang itu melalui kata2 dan penulisannya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. terus terang, akaun ni ada lebih 2 org yg pakai......kira cam akaun awam la.....klau ada percanggahan tu, biasa la.......

      Padam
    2. seriously, logik ke klau aku boleh online hari2? sehari je dah brapa bnyak komen dari akaun ni........

      Padam
  18. Hmm kdg2 masuk blog ni niat nk baca + komen. bila ada komen sial ahmad dgn aku2 pun panas tapak kaki nak bg penyepak. si zack pun x seteruk ni. bdk ni bleh jd sbb org lain terutamanya awek2 takut utk komen dkt sini.

    Apa la dosa mak bapak kau sampai kau jd mcm ni. Kalu ko ada mslh mental nak appoinment jumpa Dr.Mental klinik psikiatri/mental health bleh email aku. NIRRAJJIM@gmail.com.

    -tgh mlm-

    BalasPadam
  19. serius.. sy sebagai org pmpn, takut nak komen kat entry yg ade pengkomen2 cam sayap-sayap cinta ni.

    BalasPadam
  20. jadi bila boleh start dptkan hp belia2? ni?

    BalasPadam
  21. Ini semua salah UMNO-BN!

    BalasPadam
  22. aku serius nak tukar ke smartphone, kuar rm300 je utk rm500.
    tp taknak la langgan tenet bulan2. cukupla skadar ade wifi.
    amcm ok tak? sape bleh bg recommendation?

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku sarankan sony experia tipo
      1) sony support update
      2) sony experia tipo dual leh pakai 2 sim

      Padam
    2. Smartfon ni sensitif so kena pilih betul2 brand yang elok
      Samsung galaxy pon ada masalah hardware
      Selain tu fungsi dan update os dan apps

      So yang menarik bagi aku dalam list tu cuma sony experia tipo & nokia lumia 610

      Padam
    3. pi ke

      http://www.gsmarena.com/compare.php3

      atau

      http://www.gsmarena.com/compare.php3

      kemudian bandingkan la spec mana yang berbaloi..

      Padam
  23. tayar memang takda limit dan tak semua pemandu teksi mampu beli tayar mahal pun..

    Rebat 200 untuk maksimun rm500 :) dan gaji bawah 3k..

    kerajaan bukan bodoh kalau dia bagi rebat 200 tak kira limit harga phone tentu ramai nak beli lebih cangih..

    logik ke gaji 3k nak beli enpon smartfon harga 2k tuh? 2/3 gaji bulanan tu (3k)

    Tu dah kira memang mampu sesangat la.. target rebat ni untuk orang tak mampu dan memang gaji kecik memiliki smartfon.. bukan target memiliki smarfon tercangih..

    p/s: orang tak mampu juga yang untung dah la tak kena tax.. dapat BR1M la dapat rebat smarfon la yea.. hehehe.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa kira logik tak logik. realitinya memang camtu. pastu budak budak skarang pakai ip4s ipad s3 htc tu semua gaji 3-4k++?

      Padam
    2. Dah kalau budak sekolah pakai ip4s s3 htc orang dah ada gaji pon nak rebet tak malu ke dengan bebudak sekolah mereka bukan ada rebet


      kah kah kah

      Padam
    3. Bebudak tu mak bapak belikan kot?

      Tapi yeala kalau budak2 mampu pakai ip4 yang takda rebet belia yang dah kerja ada duit takan nak mengharap rebet kerajaan lagi.. malu seh..

      haha pasni sapa pakai senarai tepon di atas musti bajet rebet huhu..
      Nasib baik la aku tak pakai hendfon di atas..

      Padam
    4. iyeke: ape nnk malu. gomen yang offere. aku just query t&c untuk rebet tu. btw aku tak la ingin nak ambil rebet tu since aku pun tak layak. mungkin sesuai untuk ahli putera umno dari kalangan mat rempit.

      Padam
  24. Owh muda lagi abang Noob (21 ke 30 tahun)

    Bila la nak claim rebat smartfon ni jom kengkawan

    BalasPadam
  25. patut tambah lagi 1 syarat..

    hanya belia yang mendaftar mengundi dan pergi mengundi shaja..

    klo nak telefon cepat je.. tp 1.5juta belia tu berapa kerat sgt yg pg mengundi..

    BalasPadam
  26. You should take part in a contest for one of
    the best websites on the web. I'm going to recommend this web site!

    Here is my blog post: iphone 5 nano

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...