Iklan Leaderboard

Selasa, 18 Disember 2012

71 Tidak jadi juara ASEAN, jadi juara dunia

Minggu lepas kita Harimau Malaya kalah lawan Thailand 2 -0. Actually masa diorang main dekat stadium Bukit Jalil hari tu aku pergi tengok live kat stadium, last minit punya plan ikut member aku, dia nak pergi sangat maka dia belanjalah aku. Kat stadium tu biasalah memang happening, dan to be honest tu adalah pertama kali aku menjejakkan kaki di stadium tengok bola secara live. Yang tak bestnya sebab sampai lambat, so parking jauh gila babi dekat highway Kesas sana tu, menapak pergi stadium, dah la seri 1 - 1... cuma yang best sikit dapat cuci mata tengok awek. Apa la awek2 ni, lain kali pergi stadium pakai la sopan2 sikit, ni pakai jersi dan seluar jeans ketat2, salah siapa aku TERskodeng diorang?

Antara gambar2 yang aku sempat rakam masa game hari tu.





Tapi bila kita kalah kat Thailand, ada yang salahkan referee K-Pop Lee Min Hu dari Korea Selatan sebab bagi kad merah kepada Fadhli Shas;


Ada yang salahkan tuan rumah sebab bagi padang berlecak untuk kita berlatih;


Dan ada juga salahkan king Gopal sampai mintak Ong Kim Swee gantikan dia tapi dia taknak letak jawatan sebab nak fokus kepada Piala Asia 2015 pula;


Bagi aku dah takde rezeki nak buat macam mana, kita dah pun jadi juara untuk bola Sukan Sea 2009 dan 2011 serta AFF Suzuki Cup 2010, tahun ni pun dapat masuk semi finals kira OK la tak la teruk sangat, cuma aku ada 3 persoalan:
  • Kenapa selalu je keluar jersi kuning hitam baru setiap tahun, tapi bila ada game je mesti team Harimau Malaya pakai baju biru jugak tak kira la home atau away. Masa kat Bukit Jalil hari tu majoriti penyokong datang pakai baju kuning hitam tapi player pakai baju away juga warna biru putih merah.
  • Kenapa asal dalam game Pro Evolution Soccer yang official kalau negara dari Asia Tenggara hanya ada team Thailand sahaja, sedangkan dalam beberapa tahun ni team Malaysia juga dah semakin meningkat naik dan top. Ini patch 2.5 untuk PES 2013 pun diorang masukkan team Indonesia, padahal dah tersingkir peringkat kumpulan kot, kita at least masuk separuh akhir.
  • Kenapa ada segelintir peminat bola sepak dari Sabah Sarawak mahu nama Harimau Malaya ditukar ke Harimau Malaysia seperti di Berita Harian sini dan sini. Adakah perlu nama pasukan Malaysia ditukar?

Ada sape2 boleh jawab persoalan aku ini?


Btw tahun ni kita tak dapat jadi juara apa2 di persada negara ASIAN aku takde rasa ralat sangat, sebab pencapaian kita tahun ini adalah JUARA DUNIA bagi kategori Most Corrupt Country for Business atau Negara Paling Korup untuk Perniagaan seperti yang dilaporkan dalam The Wall Street Journal dan laporan video kat sini. Kalah US dan Jepun, bangga gila aku, korang tak bangga ke? No 1 tu... Indon pun hampir sikit lagi nak kalahkan kita tapi nampaknya kita lagi hebat dari mereka. Bacak lagi di Berita Semasa.



Tapi The Wall Street Jurnal ni media US, so berita ini mesti palsu dan ada agenda Yahudi. Aku hanya percaya media cetak dan elektronik tempatan yang paling sohih lagi benar yakni Utusan Malaysia sahaja, dan aku sangat percaya gila babi yang Malaysia sudah bebas gejala rasuah.




tags: team pasukan malaysia harimau malaya tewas kalah 2-0 seri 1-1 stadium bukit jalil thailand siam main tipu referee pengadil korea selatan bagi kad merah kuning kedua fadhli shas lee min hu apek khairul fahmi che mat safee sali mat yo idlan talaha teerasil dangda goal scorer penjaring gol datuk k rajagopal letak jawatan tukar jurulatih coach ong kim swee fam aff suzuki cup 2012 semi final singapura singapore philippine filipina padang becak baju jersi jalur kuning hitam biru merah putih ranking rating fifa sabah sarawak terkilan mahu tukar nama game pro evolution soccer pes 2013 patch direct download torrent full crack most corrupt country for business number 1 bribery competitor rasuah suap kroni korup perniagaan transparency international cpi

71 ulasan:

  1. Malaysia boley! Yeah! !

    BalasPadam
    Balasan
    1. SELAMAT BERKENALAN DARI CARLOS SANTIAGO ~ NEW BLOGGER 2013BANkami

      Padam
    2. Aku percaya, kekalahan team harimau malaya ada kaitan dengan konspirasi UMNO!!

      Padam
  2. aku pun kekurangan setuju gak bab nama harimau malaya
    rasanya tak rugi pun kalau letak nama harimau malaysia
    tapi kadang terasa macam nama gempak, tapi main macam.. lol

    btw, alang2 dah the most corrupt in the world, rasuah saja ref itu

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada stengah org tu kata, rasuah tu rezeki, rezeki jgn ditolak...haha sesat sungguh, apa punya mindset der...*face palm*

      Padam
    2. Bungux. mcm wujud harimau malaysia. Harimau Malaya je spesis yang wujud. Cross breed xpun kasi mutant itu menatang berspesis malayan tiger la baru boleh jadi menatang spesis baru.

      Oh ye! Agi idup agi ngelaban perlu ke ditukar?

      Padam
    3. Hahah ntah paseipa smua pakat sebok nak tukar sana tukar sini..yg patut kena tukar satu je, cara malaysia berurus niaga, hentikan rasuah...

      Padam
    4. Payah sangat Malaya pon nak di isukan..

      bubuh je Panthera tigris malayensis

      Padam
    5. Yang komplen tu kurang pengetahuan dan malas membaca.

      Jadi bila buh Harimau Malaya terasa la sebab mereka rasa Malaya tu merujuk semenanjung saja.

      Padam
    6. aku rasa isu nama team Hari Malaya ni la menyebabkan hati para pemain bolasepak kebangsaan bergolak hinggakan menjejaskan mutu permainan

      Padam
    7. klu dah 50%.. adakah setiap 1 org drp 2 org rakyat Malaysia terbabit dgn rasuah??..

      Padam
    8. bacalah tajuk graf dulu sebelum buat spekulasi...

      Padam
  3. malaysia mmg kuat rasuah! aku dgr gaji keraajan nak naik tahun dpan, daaaaan otomatiknya harga barang pn akan naik. tp kesian nya kami yg buat bisnes sndiri atau keje swasta gaji masih sama, tp terseksa dgn harga barang naik. kwsp pn nak carik makan dgn kuatkuasakan gaji minima rm900 tahun dpan. boleh jatuh bankrup para2 usahawan nak hire kuli yg biasanya gaji rm500.

    ape kaitan dgn rasuah? agak2nya kena la kuat rasuah org kerajaan lepas ni utk dptkan projek.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak semua orang kerajaan camtu, kalau semua fikir macam ni, sampai bila pun maaslah ni takkan selesai, jadi lagi teruk ada ler...

      Padam
  4. aku pun sama mcm noob x caye wall street journal tu. Ntah sumber mana lah diaorg korek... Tp aku tak caye gak kat utusan, aku caye metro je...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Banyak seks, kau layan kan.

      Padam
  5. ~~ x semua pekerja gomen yg blh dirasuah...jika kamu seorng islam...igt Allah sbb dia pemberi rezeki, kita hanya berusaha..klau Allah redha dgn usaha kita..maka berkatlah ape yg kite dapat...wlau gaji kecik ttp cukop...bak kate PON..KEPERLUAN, KEMAHUAN DAN KEMAMPUAN...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terase ke cik kak?

      Padam
  6. yeaa.. noob buat cite pasal bola

    -p-

    BalasPadam
  7. Mana gambar awek yang ko SKODENG tu?
    Share-share le

    lol XP

    BalasPadam
    Balasan
    1. noob mana nk share... dia nak sedap mata dia je... lagipun kalu share dosa hang cuci mata pun dia share... hahahaah...

      Padam
    2. Ada awek buat body paint ke?

      Padam
  8. tak silap harimau malaya nama diberi, asal dari nama spesies harimau kat malaysia ni.. iaitu spesies harimau malaya...
    tak kan nak letak nama harimau bengal.. hehe

    jersi biru lagi cantek dari jersi kuning sebenarnya.. tapi yang latest design jersi kuning plak lagi cantek dari jersi biru... setiap kali ada game besar mesti nak tukar design... bangkrap lah camni.. huhu...

    kekadang negara barat bukan suka pun kejayaan negara asia...
    mungkin laporan itu hanyalah salah satu taktik untuk menjatuhkan asia...
    sebab skrg ni asia nak leading ekonomi dunia.. dengki lah pendek kata.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Juara dan naib juara je negara Asia.

      Lama dah aku dengar pelbagai orang cerita nak buat projek tu projek ni kos 1 juta jadi 10 ke 100 juta. Ini termasuk kos masuk poket individu tertentu. Beberapa laporan AUDIT negara pon dah buktikan benda ni. Tapi still takda tindakan pon. Tu hutang negara cecah 5++ Billion sebab bayar kos tambahan... tapi masih boleh bagi br1m t1rm dan memacam 1rm.. hebat.

      Padam
    2. agaknye dorang atasan ni pikir rakyat marhaen tak dapat nak berpikir kot, main tabur je duit kasi kat rakyat, padahal hutang negara menggila perghhh...jgn kena lelong sudah negara ini...

      Padam
  9. noob, kau main football manager 2013 (FM2013), jgnkan team Malaysia, team Kelate pun ade, .... team DTFC je belum ader...game ni versi yg lama2 pun dah ada pasukan2 dari Malaysia...
    -coma-

    BalasPadam
    Balasan
    1. lupa lak.. cuba kau check FIFA 2013 dari sukan EA, kekadang ada team Malaysia dlm game diorang..

      Padam
    2. aku setuju, Kalau main FM13 memang ade team malaysia ko boleh manage malaysia smpai masuk world cup. woohaa

      Padam
  10. Orangnya pun dah kurap, mau tak bisnes korup.

    BalasPadam
  11. Tanpa Nama18 Disember 2012 10:03 PG
    terase ke cik kak?

    ~~ bukan terasa..cume perbetulkan tanggapan en.Tanpa Nama je...x semua penjawat awam makan rasuah...:)

    BalasPadam
  12. Balasan
    1. mana pkwe kau si Ahmad tu?

      Padam
    2. kesian Ahmad tgh tgu muja nak dating tgk wayang.. tp muja masih lagi lepak main blog kat sini

      Padam
    3. perlu ker comment ckp "no comment"??
      ko memalukn diri sendiri dowh..
      pastu siap slalu post link blog ko lak 2..
      ko x bijak.. bijak kluarkn comment mnunjukkn klmhn sendiri je..

      Padam
  13. Korang ni bangang lah sekor2,nama Harimau Malaya tu bukan diambil dari Nama harimau..

    Sebaliknya Gelaran tu diambil oleh nama gelaran seorang pemain dari Johor..

    Sukarno Pemimpin Republik Indonesia yang bagi nama tu..

    baca kat blog Aku stress..

    Sekarang ni Aku makin tak paham dengan orang sabah/sarawak..24 jam nak butthurt..Kalau tak suka dengan Semenanjung..cepat2 ler blah dari Malaysia ni..Berlambak lagi yang nak join Malaysia..Sumatera,Kalimantan,Pattani duk tunggu je bila leh nak join Malaysia.

    Soal Kalah Bola tu standard lah,ada kalah ada menang..cuba belajar terima dengan hati terbuka..dah kalah mulalah masing2 nak jadi juara mengutuk dan juara terer mengulas..Asshole punya pemikiran!Dah menang masing2 "I love u Malaysia" bastard.

    Soal Korup tu,Kau tengok..BN ke PR sama je Kaki rasuah..Itu dari awal2 dorang ni semua ASSHOLE!!!Kalau kau perhati..Asal dia jadi Ahli politik tak kira BN ke PR mesti kehidupan dia akan berubah mendadak! Rumah besar kereta besar!

    Macamana tak besar ma!Makan duit haram banyak! Penyokong2 politik bahalul ni sokonglah macam keldai tapi diorang tak tau yang orang mereka sokong duk buat ASSHOLE kat belakang dorang!

    BalasPadam
    Balasan
    1. http://akustressgiler.blogspot.com/2012/12/sejarah-asal-usul-nama-harimau-malaya-5.html

      well betul. tapi berdasarkan penjelasan shabery, gelaran ni memang diambil dari spesis harimau.

      Padam
    2. lagi satu, bagi aku tak salah kalau ubah jadi harimau malaysia pun. bukannya ada problem. macam pasukan perlis gelaran depa 'singa utara' padahal wujud ke singa kat perlis tu?

      Padam
    3. lagi bangan pasal bola pon gaduh
      wakakaka..

      Padam
    4. Harimau Malaya sedap sikit dengar,Nampak garang..Harimau Malaysia bunyi skema cam pondan pun ada.

      Aleh2 dah jadi Harimau bertukar jadi Kucing lak.

      Nostalgia tu Nama Harimau Malaya..Pasal nama pun nak kecoh..Dasar bangang lahabau!

      Padam
    5. sebagai saudara seagama dengan kau zack,aku ingatkan kau..cukup2 la dengan bangga diri dan mencarut kau tu.tiap kali kau komen,berlambak dosa kau dapat.ape kau cakap tu de betulnya,tapi tak perlu la nak mencarut dan hina semua tu.sia2 je kau masuk blog je,akaun dosa bertmbah.slow down bro.

      Padam
    6. zack, kalu swak kuar dr msia semenanjung kte yg rugi, ko jenis bljr smpai ipta/ipts x? tau x antra2 negeri2 msia, sbh swak antara negeri sumber ekonomi tbsr msia (MINYAK, KAYU BALAK, sumber hutan etc... diulang, MINYAK)... suke2 jer nk halau swak sbh dr msia, nk hutg negara kte makin mngkat dgn mgurgkn negeri yg mnambahkn sumber ekonomi..? pastu nk ajak sumatera n kalimantan lak 2, jd makin miskin ade lh... ker ko org indon..? msia untg cuz sbh swak yg diambil msuk msia... bodo piang hg ni...

      Padam
    7. btol, aku setuju. kalau sabah sarawak klua dr mlysia susah sket la semenanjung nnt. maybe we shld respect their opinion bit more since they r d sources state of our country (tp nama harimau malaysia buruk kot ;D ). kalau diorg btol2 kuar dari mlysia br ko nyesal. n mgkin nk jer diorg kuar cuz diorg ade sumber asli minyak n blh survive just by tht tp nk ker ngeri pusat semenanjung lepaskn diorg. mcm mlepaskn duet kot, haha. kte yg pttny bsyukur.

      Padam
    8. Sapa xknal zack. manusia paling kacak + hebat di alam ini. Ckp2 dia mengalahkan politician.

      Tp syg nya ckp mcm tong kosong. Pendapat dia dgn ayat mencarut sama naik.

      Las2 terpaksa menyamar jd anon utk up kan dri sendiri. WTF

      Padam
    9. Sarawak mmg kaya tapi syg hasil mahsul sarawak di bolot oleh mahmud taib. Menteri besar dan org terkaya d malaysia.

      Rakyat pula dibiar merempat. jln2 becak. sedih aku tgk..

      Padam
    10. Hah!Baru korang sedar hanya sabah,sarawak dengan Terengganu je ada hasil bumi a.k.a hasil petroleum dan gas yang melimpah ruah..

      Korang tak malu nak menumpang hasil bumi negeri lain a.k.a nak minyak murah padahal Majoriti negeri2 Semenanjung bukan penghasil Minyak.

      Nah!Kalau sabah/sarawak keluar dari Malaysia barulah korang nak melalak nak pakai Tenaga Nuklear coz harga Minyak pasti naik mendadak bila 2 negeri ni keluar dari malaysia.

      Oh please,Nampak banyak sangat yang bangang..Sumatera tu bukan miskin..Sumatera adalah pengeluar petroleum terbesar di indonesia dimana hasilnya 10 kali ganda lebih banyak dari sabah/sarawak hasil petroleumnya.

      Manakala Kalimantan kaya dengan hasil batu bara terbaik dunia dan kaya dengan rezab petroleum iaitu di Perairan Ambalat dimana deposit Minyaknya diantara terbesar di dunia dan masih belum diterokai.

      P/S..I dont care dorang nak berambus(sabah/sarawak)..jaga diri sendiri sudah..setiap negeri di semenanjung Tuhan dah beri rezeki bagi setiap masing2..yang korang tak tahu malu mengidam kekayaan negeri lain buat apa?biarkan dorang berambus!ASSHOLE!

      Padam
    11. pendapat ko zack samalah macam org2 tua/otai kat area aku.

      Padam
    12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
    13. aku bukan sabahan/sarawakian. hiduplah secara harmoni dan jgn berpuak puak + porak perandakan antara kaum. negara ni berbilang bangsa dan kaum. ko tak suka pun ko kena terima. tak suka gak ko g berambus duk nepal.

      ikhlas dari cik anon yg baik ahti lg ohsyem

      Padam
    14. Nampak nya zack anti benor dgn org sabah/sarawak. ko ada pengalaman frust bercinta dgn awek sabah ke kah3. sabah/sarawak part of malaysia. sama ada ade ko suka ke tak diorg adalah sebahagian dari malaysia.sila berhenti meniup api perkauman dkt sini melainkan ko ni ahli perkosa anak didik pak berahim froggy.

      Padam
    15. aku rs zack ni blagak nk mampos orgny, budget pandai sgt19 Disember 2012 2:52 PG

      zack, zack.. ape lh yg ko bencikn sgt ngn sabah sarawak.. bknny 2 negeri tu ade mnyusahkn mlysia pun, lgpun org srwk humble n nice jer, xckp bsr, calm n jenis respek kat org ln.. aku ade xprnce sbb aku smbg degree kat unimas sarawak dulu.. yg kaya yg susah dyorg mcm xksh pun, equal jer dyorg bgaul.. ptut bgga kot ade negeri yg brakyat mcm tu dlm msia, murah jer ngn snyumn n humble ble btutur.. xnafikn sumatera n kalimantan ade sumber sendiri, tp point ko mcm ko nk suruh swak sabah brambus, then lg prefer sumatera n kalimantan masuk msia then ko siap up2 kn sumber asli dyorg... bkn ker ko kata x malu ker ambik sumber negeri ln... kalau ambik sumber sumatera n kalimantan xpe lak..? ayt ko lbh kurg bbunyi cmtu la.. ape motif ayt ko sbnrny..? point ko mcm mkn diri sndiri.. sorry 2 say, isi ayat ko mcm org bpljrn (or rajin google jer), tp ko mcm org yg tlalu bgga sgt dh kat kejayaan yg ko ade skg (tu pun mgkin ntah bsr mn jer kjyaan ko)... agak2 la, t.a.rahman yg merdekakn msia jugak yg jdkn mlysia tdiri dr smjg sbh n swak pd 1963.. terima jer lh.. ko yg ptt brambus dr msia kalau xdpt terima benda simple ni pun.. n sorry 2 say again, pd pndgn aku "bodoh sombong" paling kena utk describe kn ko.. blagak gler.. nk org terima pndpt ko, bljr cr nk bg p.o.v tnpa blagak n ego ko.. aku rs kn, mesti xde org respek ko dgn ikhlas in real life.. respect need 2 b earned la zack, bkn by forcing n pushing.. sbb org cam ko la jd sifat pkauman negeri n nk beza2kn status negeri..

      Padam
    16. ayat zack paling nkharom aku bc...

      "P/S..I dont care dorang nak berambus(sabah/sarawak)..jaga diri sendiri sudah..setiap negeri di semenanjung Tuhan dah beri rezeki bagi setiap masing2..yang korang tak tahu malu mengidam kekayaan negeri lain buat apa?biarkan dorang berambus!ASSHOLE!"

      ko xrespek diri sendiri respek la sarawakian/sabahan at least... ko sendiri yg asshole...

      Padam
    17. wekeke,suka benor aku membutthurtkan orang ramai yang berjiwa polos dan pantang disepak jendolnya wakakaka xD

      P/S..Aku mang suka Sabah/sarawak cepat2 blah dari Malaysia :P

      So takde sape lagi boleh cakap negara ni kaya dengan hasil Minyak dan gas,tapi kaya dengan minyak sawit ada ler :P

      Padam
    18. kitaorg butthurt ke ko yg sakit bontot. kesian. xda org nak bekap ko..
      meh team ngan aku meh wakakaka.. puii.

      Padam
    19. haha..setakat ni si zack menyatakan dia anti pekerja gomen,anti kelantan dan sekarang anti sabah sarawak.Selain itu turut disyaki anti org berjaya atau kaya dan anti graduan lulusan universiti.

      jadi,sesiapa yg berada dalam golongan2 diatas..sudah menjadi lumrah anda akan dihina serta dimaki oleh si zack.Sabar je..dia pun manusia juga.mati tak dijamin syurga,dalam kubur mereput jua.haha.Biarkan dia dengan kata-katanya..buat ape nak terasa..dia hanya salah seorang dari berbilion manusia..namanya pun tak terkenal di mata dunia,atlet bukan,jutawan bukan,karyawan pun bukan.sedangkan anjing boleh menyalak dan mengigit,dia pula hnya menyalak..tapi sekadar buat bising saje.

      Padam
    20. tanpa nama 19dec 11.38 nice...!
      aku rs zack ni loser orgny... biarlh dia nyalak sorg2 cam anjing... sume dia nk anti, dia jer yg btul... aku penah jumpa org camni, dia kat mn2 pun senang jumpa, mrata2 jer nmpk muka dia, tp dia tu gila lh.. kot2 sama kategori zack ni kot...

      Padam
    21. saya suka zack...i am swakian..zack memang layak dipuji..zack tak kutuk sebarang..memang ada benarnya apayg zack bagitau cuma korang yg taknak terima hakikat...hidup zack..hidup zack memang sempurna..

      Padam
  14. jersi biru tu jersi bertuah harimau malaya. asal pakai baju kuning je mesti kalah.kalau pakai biru ade jgkla nak menang tu. keh3

    BalasPadam
    Balasan
    1. tahyul detected..

      Padam
    2. Biru ialah Barisan Nasional!!

      Padam
  15. kekalahan harimau malaya adalah salah UMNO.. ya semua salah UMNO..

    BalasPadam
  16. haha cara permainan tak berubah. if fans xdatang salah kan fans xsupport

    BalasPadam
  17. Kenapa tak rasuah je thailand hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. thailand x mkn rasuah mcm kte

      Padam
  18. Tahniah, akhirnya Malaysia terbukti mampu menjadi juara. Contoh yang 'baik' dengan tema Islam Hadhari atau Wasatiyah? :)

    BalasPadam
  19. betul ke sudah bebas rasuah?
    boley maju ke kalo tak di suap??
    aisyeh men..baru nak bukak bisnes jual kek..
    asyik corrupt je cane ni?

    BalasPadam
  20. rasanya nama harimau malaya diambil sempena spesis harimau malaya kat malaysia ni.

    BalasPadam
  21. siti siti siti, masak briyani ka?
    hari2 boleh bau dari saya punya dapur juga...

    BalasPadam
  22. Betul ke competitor bribery cost them business?

    Entah-entah, diorang pun rasuah jugak, tapi tak sebanyak competitor, lepas tu butthurt, gi report kat survey tu, kah kah kah!!

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...