Iklan Leaderboard

Isnin, 10 Disember 2012

62 Berita baik untuk anak2 dara di luar sana

Berita baik buat anak2 dara dan gadis sunti di luar sana yang sedang mencari jodoh. Pelakon dan selebriti abang badan sasa, kacak, macho lagi tough masih lagi single dan available. 


Pengalaman perit dua kali cinta kecundang di tengah jalan masih berbekas di hati jejaka ini. Walaupun sudah beberapa tahun peristiwa pahit itu berlaku dan bekas kekasih sudah pun mempunyai kehidupan sendiri, namun amat sukar untuk Fahrin Ahmad melupakan apa yang pernah terjadi. 
Disebabkan terlalu kecewa dengan apa yang berlaku, Fahrin secara jujur mengakui, dia sudah serik untuk memilih teman wanita dalam kalangan penggiat industri seni. Pengakuan itu bukanlah untuk merendahrendahkan gadis kelompok itu, cuma kata aktor berusia 33 tahun ini, pengalaman dua kali bercinta dengan wanita dari lapangan sama, tetapi berakhir dengan perpisahan sudah cukup membuatkan dia serik. 
"Selepas ini, jika ditakdirkan saya ingin bercinta, saya tidak akan memilih wanita yang sama bidang dengan saya. Pada saya, mereka (wanita dari bidang seni) sudah tidak menarik lagi, sama seperti judul lagu penyanyi Arrora Salwa. Selepas apa yang saya lalui, minat saya terhadap wanita dari kalangan ini makin berkurangan.

"Walaupun saya percaya jodoh itu ketentuan Ilahi, tapi saya akan cuba menghindarinya," ujar Fahrin ketika ditemui pada majlis sidang media Malam Amal Tahajjud Cinta di Kuala Lumpur, kelmarin. 
Biarpun ada yang berpendapat lebih mudah jika beristerikan wanita dari bidang sama kerana lebih memahami, namun tegas Fahrin, perkara itu sudah tidak relevan lagi. 
"Bagi saya, amat sukar jika kedua-duanya popular dan menjadi perhatian masyarakat. Saya tak nafikan bila berpacaran dengan orang luar dari bidang seni, cabaran lain tetap ada cuma pandai-pandailah kita mengatasinya," katanya. 
Meskipun ramai yang ternanti-nanti bila Fahrin bakal menamatkan zaman solo termasuk kedua-dua orang tuanya sendiri, kata pelakon yang berasal dari selatan tanah air ini, dia tidak pernah terdesak untuk cepatmendirikan rumah tangga. 
"Buat masa ini, saya belum lagi tertekan untuk berkahwin. Status saya masih lagi single and available. 
Kalau melihat jadual kerja saya yang bla bla bla... baca la sendiri kat Berita Harian.

Tapi dalam banyak2 komen pembaca kat Berita Harian tu, ni paling tak boleh blah. Mohon Fahrin Ahmad bagi feedback kat esya, dia serius tu.


Btw kalau jadi artis tak perlu risau pun, cakap je masih SINGLE and AVAILABLE, pasti ramai orang perempuan beratur dan offer diri sanggup jadi isteri, begitu juga dengan ahlul politik, orang2 kaya atau ustaz2. Cuba kalau orang biasa, tiada sapa peduli dan nak offer diri. Rasa2 ada tak awek yang cakap "serius sy nak" macam tu kat orang2 biasa terutama kepada seorang keyboard warrior picisan macam aku?


* Sorry sekarang ni sibuk sikit dah akhir tahun, penuh dengan urusan kerja dan keluarga. So bagi yang bertanya pasal result contest tu dah finalize, so mungkin dalam 2 3 hari ni aku akan announce.




tags: fahrin ahmad cari jodoh masih single available bujang belum kahwin awek teman wanita kekasih cinta bakal isteri future wife pernah gagal dalam hubungan ex-girlfriend linda onn scha al-yahya jejaka macho artis selebriti pelakon duta garnier for men

62 ulasan:

  1. 1st....yezzaaa!

    BalasPadam
  2. si esya ni macam `slut' pulak!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak salah perempuan menyatakan hasrat utk berkahwin dgn lelaki.
      tak salah perempuan meminang lelaki jika dia berasa lelaki tu bagus utk dia

      Padam
    2. Saya nak meminang awak cha.. Saya serius ni.. Betul2 serius... Please.. Kahwinilah saya..

      Padam
  3. tak terasa pulak nak kat fahrin,, dah memang tak de harapnnya dia nak kat aku nih. blogger picisan semat... cepatla announce contest,, aiyoyoyo,, hahahaha.. i wish to be this blog's top referral,, serius nih,, haha

    BalasPadam
  4. Bhai Noob...

    Sampai maser ader la jodoh lu.... hahaha.... jangan riso... tapi..... tapi kalu tak mencari... jangan harap la nak jumpa.... hahahaha

    BalasPadam
  5. aku dah kawen ..da beranak sorang pon ..kalo aku ni anak dare pon, ishkk makcik tak bekenan laaa kat fahrin ni ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ntahnya...masa aku tak kawen lg pun,tak lak aku desperate nk kt c fahrin ni.hahahahhahaha....

      Padam
    2. hahaha.. taste masing2 lain kan.. tapi tu la, cari la jodoh tu, In shaa Allah jumpe, lambat or cepat je..

      p/s: cik plain kite boleh try masuk line kot.. hahaha

      Padam
    3. yg dah jumpe jodoh,brkahwin & branak pinak tu pula jgn la riak & takbur sgt,ape2 je bleh jadi kat tgh2 jalan tu,panas tak smestinya hngga ke petang,boley hujan tiba2 di tengahari,ribut taufan juga bisa melanda dong :)

      Padam
    4. cari la jodoh tu? maksud kau perlu menyundal sane sini dan kapel beberapa kali dan break, smpai la jumpa yg sudi lamar kau utk dijadikan bini? aish tak kekal kot keharmonian rumah tgga kalo mcm tu nnt, sori la aku tak desperate mcm kau :)

      Padam
    5. kalau menyundal satu2nya cara anon 5:14 untuk cari calon jodoh.. teruskan lah.. Allah bagi banyak cara untuk cari Jodoh tu sendiri.. so up to u!

      Padam
    6. kelakar gile la mentality org melayu mcm kau ni mek za,sbb tu la aku ckp,aku tak desperate & shallow mcm kau..kau ade mslh ke nak faham makna 'desperate' tu?serius kelakar gile ekau ni mek..keskeskes

      Padam
    7. kau sokong kan berkapel dari sekolah asalkan 'jaga' batasan (konon)?laki ko yg skang ni balak ko yg nombo brape ek?tahniah la kawin jugak kau akhirnye,x de la kau rase loser sgt mcm nk bunuh diri lepas penat menyundal sane sini dulu..keskeskes

      Padam
    8. gila cat fight ganazzz

      ntah ntah anon ni kenal pisces za tak.....

      *grabs popcorn*

      Padam
    9. musuh lama zaman sekolah detected...

      Padam
    10. forever alone mmg mentality macam tu

      Padam
    11. forever alone is still better than forever desperate..forever desperate ni x de lelaki boleh mati..kuikuikui

      Padam
    12. ko forever desperate ke.. ko forever alone ke.. mati itu pasti!

      Padam
    13. dah dah jgn gaduh2 lagi...

      forever alone ke forever desperate ke forever after ke, jaga amal soleh amal ibadat masing2, esok2 ni dlm kubur yang dapat tolong kita amalan kita, bukan status kau single ke bini org ke janda ke balu ke ape..bagi yang rasa nak kahwin tu kahwinlah, bagi yg boleh control nafsu sexual tu tak payah pon x pe, kahwin tu cuma wajib bagi yang berkeinginan saja, ianya bukan termasuk dlm perkara2 wajib rukun islam...mungkin Allah Taala dah tulis jodoh die tak de kat dunia ni..ingat Allah SWT maha mengetahui segala2nya, siapalah kita nak tentukan apa yang terbaik bagi seseorang manusia itu..jodoh itu rahsia Allah SWT...

      dah dah jangan gaduh2 lagi ye anak2 sekalian, jaga diri semua

      Padam
  6. Artis dengan imej sasa ensem musti ramai siap ofer diri lagi
    Tu ramai artis ensem ni jadi player dan awek bertukar-tukar macam tukar baju

    Lelaki tak kisah la 60 tahun pon laku lagi perempuan 40 over saham dah merundum

    Scha pon dah kawen Sapa pulak bf baru Linda On eh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. lelaki umo 60 tahun yg BERHARTA saje yg laku ye,n this also applies to perempuan zaman skang,perempuan tua tapi berharta ade je lelaki yg nak offer diri,sbb lelaki zaman sekarang tak malu makan dan joli duit bini...

      Padam
  7. bertabahlah encek noob..nanti mesti ada blog yang diterjah cakap macam tu kat ko:) heh heh

    BalasPadam
    Balasan
    1. kami kat sini doakan yang baik-baik untuk admin. :)

      Padam
  8. Balasan
    1. aku minat masa zaman dia start berlakon dulu. tapi makin lama makin metrosexual pulak. apepun dia ensem. ok bye

      Padam
    2. fahrain dah banyak pegang pompuan sana sini,tak suci dah..eee tak nak lah ahkak..auwww

      Padam
    3. memang, masa berlakon dgn sharifah amani dalam dalil cinta tu bukan main sedap dukung2 anak dara orang..ilang minat kat die sikit2..

      Padam
    4. amani tu still anak dara ke? kuikuikui...

      Padam
  9. Aku rasa kena ubah berita tu ajdi macam ni huhu

    BuasirOtak Disember 10 2012, Berita baik buat anak2 dara dan gadis sunti di luar sana yang sedang mencari jodoh. Blogger dan selebriti terkenal yang berbadan sasa, kacak, macho lagi tough Prince of Noob masih lagi single dan available.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ko ingat ko tulis macam ni noob nak bagi ko mnang ke contest tu?

      Padam
    2. Eh jeles pulak Enche Ahmad nie (gaya prob boboiboy bercakap)

      Padam
  10. PON..kata fahrin tu btol. Jgn crk awek dr bidang yg sama..jd awek keyboard warrior bkn pilihan yg tepat. Ko da try tanya artis? Cuba ko lak try admit serius ngn artis tu...mana la tau. Jodoh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu nanti kalau ada krisis akan bergaduh dengan blog pulak wakakakaka.. :D Parah

      Padam
  11. I minat sangat kad Fahrin...hensem, cerdik, gorgeous.....

    BalasPadam
    Balasan
    1. eee gediks nyer...

      Padam
  12. mmg sporting giler esya..

    hana xsuka bersuamikan artis.hehe

    BalasPadam
  13. noob,perkataan "ahlul" tu mmg bestla...haha~ lepas ni boleh dimasukkan dalam kosakata puisi annur...:D

    BalasPadam
  14. xper la ..mekasih jer la...ramai lagi org lain kat luar tu...

    BalasPadam
  15. eeeerrr.. aku suka tgk dia berlakon jer. tp tak terpikir otak aku dlm list lelaki pilihan... ( aku prefer lelaki kurang berotot/sasa, lelaki berotot kadang2 rasa menakutkan ...)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul betul nnt kalau gaduh skali pukul jer you dah koma 10 hari kat hospital...

      Padam
  16. agak2nya cmna la ciri2 wanita idaman fahrin ek :P

    BalasPadam
  17. Fahrin nak ker gadis otaku seperti aku ni? ngahahahahhhh~~~

    BalasPadam
  18. Tak minat dengan abang body sasa. Haha

    BalasPadam
  19. assalaamualaikum. tumpang promote ga domain for all participants kat sini k,, do join :D

    mujadafewa.blogspot.com/2012/12/giveaway-free-domain-for-all.html

    BalasPadam
  20. dr segi luaran, boleh katakan mmg dah kacak/sasa dan macho la. mmg rupa idaman lah.tp yer la.. dr segi dalaman/hati/iman/taqwa, mmg tak termasuk pn dlm senarai. sebab yerla.. artist.. pstu berpeluks2 lak tu. lain la kalo dia dah nak berenti dunia hiburan buat keje lain yg lg halal.. tp susah la kalo lelaki. cuma kalo dah kawen tu, elak2 kan la amik watak yg berpeluk2 sana sini.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau la boleh scan hati & iman kan kan kan :)
      Musti takda la orang dok bergaduh lepas kawin wakakaka..

      Padam
    2. hati dan iman tu selalu berubah2 dik,bukan benda yg tetap dan statik,ianya sesuatu yg mempunyai dinamik..so kalau boleh scan pon tak guna..wakakaka

      Padam
  21. Balasan
    1. kalo imam tue ente x sudi ke?jadi no.3 ke,4 ke...besar pahala tu auwww~

      Padam
  22. cakap je la ko jeles kat fahrin wahai si noob.walaupun muka ko langsung takde iras2 fahrin bahkan abon pun lagi hensem dari ko,ko sabar je.yg pnting,ingat kat tuhan.walaupun ko dah tua tapi tak kawin2 lagi,jgn putus asa cari pasangan ko.ko bukannya mcm fahrin,pmpn berebut-rebut.

    BalasPadam
  23. desperate sgt nk kt si fahrin tu..
    gud luck! hihihi

    BalasPadam
  24. askum..
    agak2 prince of noob baca x komen2 ni sume...

    sy nak jadi future wife kepada PON boleh x...serius sy nak

    PON pls feedback to me..


    eh?
    hahahaha..tak pasal-pasal pulak.
    ok la tu daripada tampal notis cari jodoh kat kedai-kedai runcit.harith iskandar pun jumpa wife dia kat fb kan? hehehe

    BalasPadam
  25. Aku tgk ramai tukang komen kat entry ni adalah dri kalangan wanita.. Agaknye mcm ni situasi diorg kot.. "Eh, fahrin ahmad la.. Klik jgn tak klik.. Alamak, noob troll awek yg suke kat fahrin la.. X jdi nak komen aku suka fahrin.. Hmm.. Komen tak suke je la."..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ni mungkin fahrin sendiri yg komen..sabar je la ye fahrin kahkahkah

      Padam
    2. fahrin is not appealing to all women, accept that fact

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...