Iklan Leaderboard

Sabtu, 15 Jun 2013

95 GiveAway Contest Gila #4: 110 Juta Kenangan

Giveaway Contest (Giveaway ke Contest? Apa2 jelah) datang lagi untuk siri ke-4 sempena Buasir Otak dah berjaya masuk Kelab 2 Juta Pageviews pada 21 Mei 2013 yang lepas. Bersempena juga dengan musim cuti sekolah, peraduan kali ini bertemakan "110 Juta Kenangan", "110 million memories" atau "Omoide wa Okusenman". So sila scroll ke bawah untuk mengetahui cara dan syarat2 penyertaan peraduan ini yang lebih mudah daripada mencarut. Klik kat sini untuk tengok GA Contest yang lepas2.



Sebelum tu tengok dulu video lagu Okkusenman kat bawah ini dulu. Ya hidup kita penuh dengan kenangan sama ada kenangan manis atau pahit. Kenangan sewaktu kecil, di tadika, sekolah rendah, sekolah menengah, universiti, setelah bekerja. Sedar tak sedar ramai insan yang terlibat bersama kita dalam memori kita, ibu bapa, adik beradik, atuk nenek, saudara mara, guru, rakan2, kenalan dan lain2. Tanpa kita sedari masa berlalu dengan sangat pantas meninggalkan peristiwa2 silam yang menjadi semakin kabur dan jauh dengan kita. Kehidupan seronok sewaktu kita kecil telah pun kita tinggalkan dan kini kita hidup seperti dikejar sesuatu setiap hari. Ketika itu barulah kita sedar yang kita tidak akan dapat pergi semula ke masa itu dan yang tinggal hanyalah serpihan2 memori silam.


Ok tamat sudah mukadimah. Berikut pula adalah part yang paling penting dalam mana2 peraduan iaitu hadiah. Biasa kalau blogger perempuan buat contest diorang bagi tudung, produk penjagaan wajah, blouse, design banner header blog, topup, anak patung dan lain2 yang lebih kepada kewanitaan, so sebab aku takde idea + aku nak bagi hadiah yang boleh digunakan oleh semua orang tak kira lelaki dan perempuan, tua dan muda, dan juga disebabkan aku ni orang IT, maka hadiah2 yang mampu aku fikir adalah barangan IT juga, iaitu:

1 x HP Headset;
1 x 8GB EMTEC Angry Birds USB Flash Drive;
5 x 8GB SanDisk Cruzer Fit™ USB Flash Drive.


Jumlah kesemua hadiah adalah 7, seorang peserta hanya layak dapat 1 hadiah sahaja. Sebarang sponsor hadiah dalam apa jua bentuk amat dialu2kan. Berikut adalah syarat2 nak masuk contest ni yang sangat senang dan mudah.

Syarat-syarat:

1. Pertama sekali kena Follow Blog Buasir Otak dulu. Mana yang dah Follow tu boleh terus skip ke syarat ke-2.


2. Kalau yang ada Facebook tu, kena Like Facebook Buasir Otak. Mana yang dah Like tu boleh terus skip ke syarat ke-3. Kalau takde Facebook takpe, at least dah follow blog macam syarat pertama.


3. Buat satu entry bertajuk "GiveAway Contest Gila Buasir Otak: 110 Juta Kenangan" di blog anda dan letakkan gambar header berikut ke dalam entry tersebut serta linkkan ke entry ini.


Kat dalam entry tu cuma perlu jawab 3 soalan berikut:

A. Pada usia berapakah yang anda paling suka sepanjang kehidupan anda?

B. Apakah kenangan zaman silam (manis atau pahit) yang anda paling ingat sampai sekarang?

C. Kalau anda diberi pilihan untuk kembali ke zaman silam, ke zaman manakah yang anda mahu pergi dan apakah yang anda ingin perbetulkan atau ubah sekiranya ada?


4. Tinggalkan link entry penyertaan anda itu di ruangan komen entry ini sahaja (link kepada entry penyertaan contest ini dalam blog anda dan bukan link muka depan blog anda). Seorang hanya boleh hantar 1 penyertaan sahaja.

Itu sahaja. Senangkan? Mudahkan? Anda dah fahamkan? GiveAway Contest ini berjalan selama 2 minggu dan akan ditutup pada  
- Sabtu, 15 Jun 2013 jam 11.59 malam.

GiveAway Contest ini telah TAMAT dan TELAH DITUTUP. Terdapat sebanyak 52 penyertaan kesemuanya, JUTAAN TERIMA KASIH diucapkan kepada semua yang menyertai contest ini. Pemenang akan diumumkan kemudian.

Semua pemenang akan dipilih berdasarkan penyertaan yang kami rasakan ada elemen2 OHSEM, KREATIF, KARUT, GILA atau MENYENTUH JIWA.

Senarai peserta akan diupdate dari masa ke semasa di bawah. 
Senarai peserta terkini:

2. Si Tracey - http://sitracey.blogspot.com/2013/06/mari-sini-giveaway-contest-gila-buasir.html
3. muja - http://www.mujadafewa.my/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
4. lisandramalina - http://lisandramalina-aboutme.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
6. Wilma Shana - http://wilmashana.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
7. ArifahLee's - http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
10. aienurz shuhaimi - http://aienurz.blogspot.com/2013/06/give-away-contest-gila-buasir-otak-110.html
11. waddah jannah - http://waddahjannah.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
12. Muhd Hidayat - http://hidayatstories.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html
13. GadeSenyap - http://ananik98.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
14. Cahaya syurGa - http://tautanhati93.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
15. Cik Syiera - http://cutelikebee.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html
16. Keyme Keymoo - http://keymekeymoo.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
17. farra anuar - http://farraanuar.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
18. Iwan Shah - http://istanakegelapan.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
19. heirizalieyana - http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html
20. Carlos Santiago - http://bankami.blogspot.com/2013/06/ban-bloggerga-giveaway-contest-gila.html
23. boongafarra - http://boongafarra.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
24. Qeela Aini - http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
25. dieba khairuddin - http://diebadhie.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html
26. Iha Zaliza - http://ihazaliza.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
27. nurul shiraz Kamarudin - http://nurulshiraz.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html
28. samofa - http://ceritasamofa.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
29. Norcahaya Ali - http://coffee-talktalk.blogspot.com/2013/06/asalamualaikum-thanks-for-reading-this.html
30. myafarisha - http://bilamyamenulis.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html
31. Zieyzie Ilisha - http://zieyzie-ilisha.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
32. ♥ lyefaellefanora's ♥ - http://chumudshumeii.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta_11.html
33. Aeda Zainal - http://kesahsigadis.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html
34. imantizz_truper - http://cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com/2013/06/buasir-otak-contest-gila-4-110-juta.html
35. Kaqyonk Fauzi - http://wanuriizatiey.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
36. Hadablogspotlive - http://teamohada.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
38. otak kosong - http://akuotakkosong.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
41. bukan momon - http://yayaqazrin.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
42. Nur Aisyah - http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
43. Nur Aqilah - http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
44. cik chubby - http://yummycoklet.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
47. Cik Ummi - http://sayacikummi.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
49. ~IraNur~ - http://irapunyela.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
50. Mieza Suhaini - http://www.kanvasdakwat.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
51. jatropos - http://ulife11.blogspot.com/2012/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html
52. fieqa - http://fie-qa.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html




tags: segmen segment giveaway contest gila #4 buasir otak 110 juta kenangan okkusenman rockman 2 english sub subtitle 110 million memories peraduan pertandingan 2000000 2 juta million page views hits paparan halaman followers pengikut blogger blogspot like facebook page fanpage hadiah 8gb pen thumb drive jenama sandisk cruzer fit emtec angry birds usb flash drive hp headset harga price kelab 2 juta blog

95 ulasan:

  1. Balasan
    1. owh aku x join kali ni, me no got FB... aku jd spectator saja ^^
      neway congrats 2mil ++ pageviews :D

      Padam
    2. DeeDee Plain83...

      Gua pon takder FB.... macam mana nak join... hahaha

      Padam
    3. kalau takde facebook pun boleh join gak takder hal huhu...

      Padam
    4. hahah owh... kalo aku tringat apa2 kenangan silam yg aku rasa best, aku join before deadline ^^

      Padam
    5. aku nak join aku nak join..angry bird flash drive ohh

      Padam
    6. kalau nak kena join contest hehehe

      Padam
    7. aku nak pen drive. *wishlist*
      aku dah join!
      :D

      Padam
  2. aku takde fb la bro, apatah lg blog..huhu cian kan..anyway tahniah dah 2million pageview~

    -m84, kb bru9-

    BalasPadam
  3. Tahniah yer prince noob sebab dah cecah 2juta viewer.. wah3! ;)

    BalasPadam
  4. weiiii si obe pig mungkin ditangkap sebab hina Raja..

    Anti Monarchy movement!!!korang baca dan setuju tak apa si obe pig ni cakap..

    http://bidaman.blogspot.com/2013/06/kaum-cauvinist-berani-hina-islam-melayu.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Si obe ni dah terlalu jauh dengan Alam Urban liberal dia tu, dia cuba bawa fahaman barat semasa dia mengalami Culture Shock ketika belajar di oversea untuk diaplikasi di Malaysia .
      Gerakan establishment jiwa anak muda yang opposite dengan suasana konvensional.
      Nothing new.. Just Noob baru nak up , Budak2 yang baru nak up akan mudah terpengaruh dan terikut2 benda macamni.

      Terlalu Over confident, mungkin akan makan diri , macam apa yang dia buat dengan menghina Raja. Lantak dia lah bro.

      Padam
    2. alah..korang jer yang jumud macam ibrahim ali. itu pun nak butthurt. betul la apa obe cakap. btw lama x mencacai kat malaysiakini?

      Padam
    3. Cehh budak2 noob baru nak up, ingat dengan berfikiran liberal macam tu kononnya dah MAJU SELANGIT lah tu....

      Padam
    4. Budak2 yang satu kepala dgn obe tu semua budak baru nak up, kononnya dengan berfikiran liberal diri sudah maju dan tidak jumud.. berpegang kepada nilai2 barat kononnya martabat tinggi akan jadi tinggi.

      bloody noob yang kononnya sudah globalisasi.

      Padam
  5. http://missjiemarsin.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  6. Weeeee... Sy ingat sy jadi org pertama tadi joinnn.. ahahaa...
    Entri siap di sini sudah :)

    http://sitracey.blogspot.com/2013/06/mari-sini-giveaway-contest-gila-buasir.html

    BalasPadam
  7. Ada aju kesah

    BalasPadam
  8. noob aku nak join tapi aku xda blog..

    -midnite(mls login)

    BalasPadam
    Balasan
    1. join jelah... create satu blog, kejap je

      Padam
  9. bila cek lagu tu, ak rasa org tu dlm vid tu da ad pasangan idup, so noob bila lagi hehehe?

    BalasPadam
  10. nah! hehehe. http://www.mujadafewa.my/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  11. Done join

    http://lisandramalina-aboutme.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
  12. http://lienliedot.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  13. join.. http://wilmashana.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  14. aiwah!tahniah noob & buasirotak fools syndicated ;)

    BalasPadam
  15. hadiah tu kena kasik yang mahal lagi.. cth: samsung galaxy s4 ke proton preve ke, cikai2 pon kasi la galaxy y. baru la ble dpt 2 juta penyertaan.

    BalasPadam
  16. pv dh 2m. patut hadiah power skit.hehehe... nanti sempat mlm ni aku join.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bro lu memang kena join, gua tengoklah nanti

      Padam
  17. Saya join ^^,

    http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  18. http://gadis-hijau.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
  19. waaa headset. baik bg adik mung ni je haha

    BalasPadam
  20. http://riangriaremaja.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html -,-

    BalasPadam
  21. harm jad, asal, laki xde anto punderk

    BalasPadam
  22. http://aienurz.blogspot.com/2013/06/give-away-contest-gila-buasir-otak-110.html

    :)

    BalasPadam
  23. saia join ya~

    http://waddahjannah.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  24. Salam saudara, Saya pun join juga contest ni :)

    http://hidayatstories.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. hooorey ad laki gak!!!

      Padam
    2. Biasa bro, hehe terjah entry saya ok :) <3

      Padam
  25. saya j0inn ! :D
    http://ananik98.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  26. Terima kasih owner blog, sy no 12 .. jom terjah entry saya okay semua

    http://hidayatstories.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
  27. sape bosan-bosan sila klik sini.Lu follow gua, gua follow lu

    BalasPadam
  28. saya join :)
    http://tautanhati93.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  29. ingin mencuba nasib.. :D

    http://cutelikebee.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
  30. KIMI JOIN !

    http://keymekeymoo.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  31. Siti join giveaway ni ;)

    http://siti4everfrenz-siti.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  32. Hi . Farra join :)
    http://farraanuar.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  33. Iwan - http://istanakegelapan.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  34. http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
  35. http://bankami.blogspot.com/2013/06/ban-bloggerga-giveaway-contest-gila.html

    aku join. mohon menang tanpa bertanding

    BalasPadam
  36. http://schamanking.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  37. http://sabghina.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  38. farra join!

    http://boongafarra.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  39. Qeela join! :D

    http://ourrandomrainbow.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  40. join

    http://diebadhie.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
  41. Assalamualaikum patrick jantan, patrick betina join xD
    http://ihazaliza.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. puihhh perasan lacb patrik betinah puihh2 puihh pauiaahaa

      Padam
    2. jangan puihhhkan die, tak baik :)
      ni mungkin jodoh PON ni, cinta bakal berputik awww~

      Padam
  42. http://nurulshiraz.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    Assalamualaikum... Shiraz dah join!

    BalasPadam
  43. I've done!!

    http://ceritasamofa.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  44. gua join :)

    http://coffee-talktalk.blogspot.com/2013/06/asalamualaikum-thanks-for-reading-this.html

    BalasPadam
  45. join

    http://bilamyamenulis.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
  46. http://zieyzie-ilisha.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    saya join :)

    BalasPadam
  47. join3
    http://chumudshumeii.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta_11.html

    BalasPadam
  48. join3 nak kamera lumix ^^

    http://merahandbiru.wordpress.com/2013/06/11/tiada-jaminan-penempatan-untuk-graduan-ipg-pendidikan/

    KLIK tiada lagi jaminan penempatan bagi guru

    BalasPadam
  49. Gua join bro! ^^

    http://kesahsigadis.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
  50. join!
    http://cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com/2013/06/buasir-otak-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
  51. JOIN !

    http://wanuriizatiey.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  52. join too :)

    http://teamohada.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  53. http://cahayasirius.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  54. huhu, berair mata aku tgk video clip tu. menyentuh jiwa btol. nanti aku join, nak gi lunch jap

    BalasPadam
  55. ni first time join contest sebab semalam baru buat blog . hahaha

    http://akuotakkosong.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  56. http://losztrocketengineer.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  57. Macam ne nak buat blog?????

    BalasPadam
  58. http://inouie.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  59. hai abang noob
    saya join

    ** harap tade orang nak kata saya pesakit mental tu **

    http://yayaqazrin.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  60. Saya Join :D

    http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  61. NOOB, Join ni cepat!

    CONTEST SEO Melayu Boleh
    http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/06/melayu-boleh.html

    BalasPadam
  62. Join. :)
    http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  63. http://yummycoklet.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html..join :)

    BalasPadam
  64. http://umikasum.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
  65. http://www.kucinghitam.net/2013/06/giveaway-contest-gila-4-110-juta.html

    BalasPadam
  66. Oh oh ! sempat tak ni nak join ? hehehe
    Maaf eah BO ! Warning awal-awal, citer sangat panjanglah.. huhu... hopefully tak bosan membacanya nanti ^__^ peace !

    http://sayacikummi.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  67. join ^^
    http://sweetascupcake.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  68. join :)

    http://irapunyela.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  69. pergh, nasib sempat join. tinggal lagi berapa jam kod.


    http://www.kanvasdakwat.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  70. join

    http://ulife11.blogspot.com/2012/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  71. join.. :)

    http://fie-qa.blogspot.com/2013/06/giveaway-contest-gila-buasir-otak-110.html

    BalasPadam
  72. dah agak.. mesti xsempat..
    amal dah buat entry beberapa hari yg lepas, cuma xsiap sikit jer lagi..
    ingt nk publish hari ni..last2 line pun wt hal..
    urm... xde rezekii.. btw, good luck utk semua peserta :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. alamak... harap cik amal jangan sedih ye, nanti boleh join contest2 yang akan datang ye

      Padam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...