Iklan Leaderboard

Sabtu, 28 Mac 2015

15 Tambah kecintaan pada GST dengan lagu GST ini

Aku tak faham. Kenapa gomen ni suka betul buat benda2 yang pasti dah tahu akan dijadikan bahan jenaka? Kamon lah, dengan buat lagu GST edisi Jabatan Kastam ini aku tak rasa pun ia akan dapat menambah apa2 kefahaman pun pada rakyat tentang GST, malah tak meningkatkan pun rasa kecintaan dan kasih sayang rakyat pada GST.

Ini bukan kali pertama gomen buat lagu dan video2 macam ni, dulu buat lagu 1MOCC dan Janji Ditepati berapa banyak kena Dislike, berapa ramai orang kutuk, berapa ramai orang jadikan bahan ketawa? Malah siap dilaporkan dalam berita online Astro Awani? Seriously aku tak boleh nak brain apa sebenarnya dalam fikiran orang2 gomen ni yang buat lagu ni.



Aku tak tahulah, mungkin gomen nak troll korang semua.




tags: lagu gst versi kastam antaranya video itu menerangkan bahawa bukan semua cukai dikenakan ada yang di kecuali dan ada disifarkan seperti pendidikan perubatan dan makanan mentah ia juga menerangkan bahawa sistem percukaian diautomasikan

15 ulasan:

  1. Diorang nyanyi dlm keadaan nangis sapa yg tau .. Muka dh clear org cam. Pastu kena kutuk dkt utube, facebook. Arghh aku xbayang mcm mna diorg nk idup hadapi suma ini... Konfirm pas nyanyi diorg menyumpah si najib ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Diorang nyanyi dlm keadaan happy sapa yg tau .. Muka dh clear org cam. Pastu kena puji melambung dkt utube, facebook. Arghh aku terbayang mcm mna diorg idup hadapi suma kefemesan ini... Konfirm pas nyanyi diorg puji memuji si najib ..

      Padam
  2. G S T...
    As easy as...
    A B C...
    1 2 3...

    LALALALALALALAA LAAAA...

    Lagu aku lagi sedap...
    Michael Jackson lagi...

    BalasPadam
  3. Aku dulu cukup sokong GST ni....telus....semua kena.....tapi lepas tu aku sedar gomen dah kelam kabut nk implement mcm org dah lewat bangun sahur dalam keadaan separa sedar dan mamai terus telan nasik sbb kejap lagi dah subuh nk puasa...so aku dah musykil....lepas tu diberitakan ramai lagi yg keliru termasuk menteri dan pegawai kastam sendiri.....peniaga dan rakyat biasa apatahlagi..... terus aku tak yakin....tetiba lepas tgk video klip ni, aku rasa makin benci GST trus muntah hijo baq hanggg....-akurakyatbiasa-

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku dulu cukup sokong Najib ni....telus....semua kena.....tapi lepas tu aku sedar Najib dah kelam kabut nk tindas rakyat yg memang sudah ditindas Najib mcm org dah lewat bangun sahur dalam keadaan separa sedar dan mamai terus telan nasik sbb kejap lagi dah subuh nk puasa...so aku dah musykil....lepas tu diberitakan ramai lagi yg keliru termasuk menteri2 bangang Najib dan pegawai kastam sendiri.....peniaga dan rakyat biasa apatah lagi..... terus aku tak yakin....tetiba lepas tgk video klip ni, aku rasa makin benci Najib trus muntah hijo baq hanggg....-akurakyatbiasa-

      Padam
  4. pengarah kastam yang gila nama habis anak buah yang kena
    nanti dia boleh bagitau kat menteri,kita dah buat lagu pasal GST.jadi saham geng pengarah kastam yang syorkan buat lagu ni naik la sikit untuk ke pangkat yang tinggi lagi
    macam orang bodo je

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh tak kalau anak buah tu taknak terlibat? adakah akan dianggap melawan bos? Sebab ni berkaitan dgn habis satu malaysia kenal muka kang. Taknak aku jadi femes sebab gst ni. Femes kena kutuk. Kesian.

      Padam
  5. Tu lah.. berjuta2 kali aku dah bitau.. dari datuk aku hingga keturunan skrg.. kami mmg dilarang kerja dgn gomen.. kerja sendiri lebih selesa dari menyeksakan diri sendiri demi kemuliaan org atasan.. memang patut dihina pun org yg kerja dgn gomen ni..

    Jika sanggup menghina diri sendiri ditahap kambing pawah sehinggalah ke anjing kurap, jangan hairan jika rakyat pun turut menghina anda.. banyak lagi kerja2 mulia boleh dibuat daripada membodohkan diri sendiri terus kerja dgn gomen biol..

    Nak troll rakyat ke.. atau nak trollkan diri sendiri?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam 1Rasuah

      Peniaga peniaga dan usahawan lah kayu ukur kepandaian sebenar. Mereka mampu hidup atas usaha mereka sendiri.

      Bukan seperti penipu-penipu di luar sana. Otak tak pandai masuk IPT ikut pintu belakang, pakai kuota atau kerana dasar bertukar supaya senang dapat kerja dalam kerajaan. Nak guna otak sendiri tak pandai, dari UPSR-SPM tak pernah score.

      Assignment copy paste, attendance minta kawan sign, exam tiru atau advance sikit ramai-ramai jumpa lecturer minta diluluskan, dapat scroll buat cari makan. Cantekkk.

      Dah dapat scroll masuk kerja pakai cable, ada kenal sapa-sapa ke dalam jabatan ni? Kalau tak kenal susah lah. Guna cara tak adil kemudian fitnah Allah cakap itu rezeki.

      Setiap daging yang tumbuh dari sumber yang haram. Api neraka lah bahan bakarnya.

      KEDEPAN (KEmbalikan DEgree berasaskan kePANdaian, SPM 5A degree dan guru, 3A-4A diploma, 1A-2A sijil, 0A buruh amah dan pekerja am) adil ialah meletakkan sesuatu pada tempatnya.heee

      Padam
    2. Encik KEDEPAN, ramai peniaga berjaya jadi jutawan tiada kelulusan pendidikan....apa hujah anda? -akurakyaybiasa-

      Padam
  6. Panduan harga barang setelah GST:
    http://ebook.kpdnkk.gov.my/

    Boleh semak kat sini.

    BalasPadam
  7. NAK TELUS SISTEM PERCUKAIAN

    TELUS SISTEM BARANG MASUK NEGARA ADA TAK

    CAM BYK RASUAH JE

    BANYK BENDE BAHAYA BOLEH LEPAS KASTAM

    KAKAKAKAAAAA

    BalasPadam
  8. sesungguhnya lagu ni tak best dan tak feymes kat wssap...lagu gst version apa khabar lagi meletopp !

    BalasPadam
  9. Yg pegang sepanduk GST tu yang tak tahan

    BalasPadam
  10. Sape punya idea buat iklan mcm ni....just for sake buat video (atas arahan org atasan) atau saje nak menambahkn benci pada GST.

    Rakyat zaman skrg dah celik, bkn zaman 70-80an buat iklan nyanyi2 mcm ni...bg info yg kukuh n menyakinkan, rakyat akan faham. Boleh dikatakan hampir 90% rakyat benci GST skrg...cuma nsib baik bukan PRU tahun ni..kalau x leh tutup kedai...

    Tp sy yakin,,,lepas 2-3 tahun..rakyat akan lupa isu GST ni, ada isu yg lebih panas terutama nak dekat PRU expected 2017/2018.

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...