Iklan Leaderboard

Sabtu, 10 Mac 2012

11 Korang tahu korang dah tua apabila...


Hurray for 70's dan 80's kids!



Terjemahan Bahasa Melayu atas bantuan Google Translate:
"Kami adalah generasi terakhir yang belajar untuk bermain di jalanan. Kami adalah yang pertama memainkan permainan video, melihat kartun berwarna dan pergi ke taman hiburan. Kami adalah yang terakhir untuk merakamkan lagu-lagu radio ke dalam kaset dan kami adalah perintis Walkman dan chat rooms ... Kami belajar bagaimana untuk merekod ke VCR sebelum orang lain, bermain dengan Atari, Super Nintendo dan percaya bahawa Internet akan menjadi sebuah dunia yang bebas di talian modem 56Kbit. Mengembara dengan kereta tanpa tali pinggang keledar atau beg udara dan hidup tanpa telefon bimbit. Menunggang basikal kami menyusuri jalan raya tanpa brek. Kami tidak pernah mempunyai telefon bimbit tetapi masih lagi berhubung dengan rakan2. Kami tidak mempunyai Playstation, 99 channel televisyen, skrin rata, bunyi keliling, mp3s, iPod, iPhone, iPads, tablet sentuhan dan jalur lebar ..........
 

    Tetapi walau bagaimanapun, kami tetap mempunyai MASA YANG HEBAT ......"

Setiap budak generasi 70 dan 80-an mesti pernah merasai perkara2 berikut:










Bila dah besar sikit:








Jadi kalau korang pernah melalui perkara2 di atas... maksudnya terimalah hakikat yang KORANG DAH TUA!!!


tags: zaman kanak2 70an 80an nostalgia classic klasik ceper tutup oren kesatria baja hitam kamen rider black mask condor tosho daimos saber rider and the star sheriffs battle city tank nes micro genius moero attack macgyver walkman cassette kaset windows 98 mirc netscape navigator kazaa nokia 3310

11 ulasan:

  1. haha ...ops..aku ker ? hee

    BalasPadam
  2. tang last skali tuh....hampeh!!!!!!!!!

    BalasPadam
  3. haha..walaupun aku 90s, semua perkara di atas,aku terlibat.hehe..nostalgia ....

    BalasPadam
  4. wowoo.. silap ah Prince of Noob. org lahir ujong2 80's, stil muda k..

    BalasPadam
  5. hahah betul2...tp kami ni lahir hujung 80an xde la tua beno..hehe :P

    BalasPadam
  6. haha..ak 89..sempat merasa semua..
    usia hanya angka..
    livelife :)

    BalasPadam
  7. alamak,........alamak......suria baja hitam...jun...hahahahaha...alamak!!

    BalasPadam
  8. generasi 70s dan 80s tak guna sebutan AK

    BalasPadam
  9. Bhai Noob...

    Hahaha... tak terkata gua...

    BalasPadam
  10. Oh yeah kesatria baja itam pkul 5.30pm, McGuyver pkul 8.30pm n layan sony walkman time nak tido pkul 11pm..all dat in da early 90's bebeh!! Best days of my life! n no sign of politic fags to ruin anybody's day!!XD

    BalasPadam
  11. tahun 97 aku dah pakai win95...so aku lagi otai dari korang semua...korang semua loser..kahkahkah!!!

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...