Iklan Leaderboard

Ahad, 18 Mac 2012

37 Jadi bangang kerana cinta

Pernah ada pengalaman kena tinggal dengan kekasih? Break-up dgn pakwe/makwe yg dah lama couple? Bercerai denga suami/isteri yang dah 10 20 tahun berkahwin? Tidak mengapa, hidup anda tidak akan berakhir di situ, mulakan hidup yang baru. Buatlah apa sahaja yg boleh membawa kegembiraan dan melupakan kesedihan anda. Asal jangan umum dekat Facebook yg anda nak PUTUS SAUDARA, BUNUH DIRI dan MURTAD sudah seperti budak bangang yang baru nak kenal dunia ni.

Sumber aku dapat tahu dari sini. Seorang budak bernama Syahir telah kena tinggal dengan awek yg bernama Atiqah Aziz. Ni adalah sedikit screenshot yg berkaitan dgn putus cintanya dan pengakuan murtadnya di Facebook dengan menggunakan nama Edward Martin Jesus setelah dia murtad masuk kristian... katanya.


Ni awek yg tinggalkan dia... wow seriously, comel, cute, cun, mmg taste aku... tapi tak berbaloi utk bunuh diri dan murtad hanya kerana perempuan mcm dia ni.


Aku dah try nak Add Friend mamat bangang tu, kalau dapat aku nak basuh cukup2 tapi tak dapat pulak, dia dah disable friend. Tapi andai kata dia ada terbaca blog ni, aku nak tanya dia nak bunuh diri mcm mana? Kalau tak aku ada cadangan mcm gambar2 kat bawah ni...

 Kena gilis dengan keretapi... atau kat Malaysia ada KTM Komuter.

Terjun bangunan, lagi tinggi lagi bagus... dari KLCC ke, confirm bersepai kepala.

Gantung diri kat pokok, tapi bunuh diri cara ni lebih sakit dan lambat berbanding cara2 kat atas.

Lepas kau dah bunuh diri, keluarga dan kawan2 baik ko akan sedih, kenalan2 ko akan panggil kau loser, polis dan hospital bertambah kerja sbb nak uruskan mayat ko, tapi lepas tu mereka semua akan teruskan kehidupan mereka macam biasa, tiap2 hari raya mungkin mereka akan ziarah kubur ko dan bacakan Yaasin utk kau... manakala bekas awek kau yg cantik Atiqah Aziz tu takkan ada rasa apa2 pun... dan lepas 5 6 tahun dia akan berkahwin dengan lelaki pilihannya, dapat 2 3 orang anak dan hidup bahagia. Kau apa yg kau dapat? Duduk kat dalam kubur dan masa tu cuma antara kau dan malaikat Munkar dan Nakir.

Tapi kalau kau tak bunuh diri dan masih hidup lagi, kau boleh belajar bersungguh2 dapatkan degree, master, lepas tu dapat kerja bagus2 kat syarikat besar takpun jadi PTD kat jabatan kerajaan, beli kereta pilihan sendiri, beli rumah, kahwin dengan perempuan yg 10 20 kali lebih BAIK, MELETOP dan HOT dari Atiqah Aziz dan akhirnya hidup bahagia. Masa tu kau dah tak kisah pun pasal ex-girlfriend ko. Macam mana? Pilihan di tangan KAU.


tags: syakir edward martin jesus bunuh diri putus cinta kasih murtad kristian girlfriend kekasih nur atiqah nor aziz facebook

37 ulasan:

  1. mengucap panjang..
    semoga dia kembali ke jalan yg lurus Islam .

    BalasPadam
  2. ishh pasal putus cinta pun nak buat macam tu. mana akal fikiran dia? semoga dia bertaubat.

    BalasPadam
  3. ishhhh awek tu xde la lawa sgt.biase je.berbaloi ke?mcm rugi je.cari lain je la...hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin awek tu nak cari pilihan lain .. lelaki yg ada pendirian, cukup agama dan dapat memimpin keluarga.

      Padam
  4. nama kristian dia edward ...mesti minat Twilight...macam Prince og Noob

    BalasPadam
  5. DiDia kata dia nak bunuh diri depan rumah seseorang. Kalau rumah seseorang tu depan KLCC ke, atau depan rel keretapi ke, ok jugak cadangan ko tu.

    Nak kena cari idea lain macam mana nak ajar dia bunuh diri depan rumah seseorang. Kena kenalpasti dulu apa yang ada depan rumah seseorang tu.

    BalasPadam
  6. ak nak cadangkan depan rumah ak..tapi depan rumah ak x bahaya la..lala

    BalasPadam
  7. Die nk protes tp xde idea.. Inilah plg bernas die dpt dr akal yg Allah berikan.. Allahhuakbar.. Kau bkn kwn ak lagi,klau jmp ak pijak kau smp mati.. Lau mampos stakat sakit je bia mati trus.. Huahahahah..

    BalasPadam
  8. Klw frust break up pon perlu ke nk babit and putus kan hubungan dgn sedara bagai? Masalah kau bertambah dgn kebodohan kau. Plus klw kau sayang kt org tu pun bnde yg kau buat ni membeban and memalu kn die. Tk pasal pasal gamba die terpampang. Bodoh pnye anjing!

    BalasPadam
  9. Ni mesti da dpt pepek an? Sedap sgt ke pepek atikah tu? Adoiii!! Otak lembu siall!! Hahah! Sumpah kesian atikah ni,hdp kau dihantui laki gila camni.. Kau pn tentu tgh stress sbb kau sorg umat islam tlah murtad sbb cintakan kau.. Ahahhaa!! Cuba fkir baik2x

    BalasPadam
  10. Knape la ko dilahirkn sbgai melayu....tu la ble bngse lain ckp melayu ni bodoh bebal bangang sial bangsat ko mrh....mmg melayu ni jam akal tarak ...suwey la nate ni...stakat pmpuan mcm tu ko nk agung2kn...ko taw ke yg ko agung2kn tu bohsia ke,gro ke,pelacur ke....buang mase ko je wat pe bodo...baek ko sanjung mak ko....bastard....cibai....aku harap si BANGKAI tu baca komen2 kt sni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Semoga Allah bg dia hidayah. Kalau x, mati sia2 jelah. Dahlah murtad, bunuh diri lak. Bergunung-gunung dosa. Dosa lma x tobat lg. Ko ingat msuk neraka tu mcm duk dlm resort ke?? Ingatlah, jgn sesekali pilih neraka kerana siksaannya amatlah pedih. fikirlah sejenak wahai en.Syahir.

      Padam
  11. lau ko mati depan umah pompuan tu pon, alih2, pompuan tu call polis je, utk urus mayat ko, pastu dia blah

    BalasPadam
  12. tak paham aku, satu dah murtad dari islam lepas cemarkan agama kristian, dalam kristian bunuh diri adalah dosa besar dan neraka tempat utk mereka ni. dan org yg bunuh diri tidak boleh di kebumikan sebagai seorang kristian. so apa yg saya boleh nampak, dia ni saja nk laga2kan islam dan kristian. so en. edward or whatever your name is i can assure you, you are not christian. so dont use christian as your fucking excuse to do things like this. you are islam dont fucking mess up with kristian.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aku rsa an..mamt ni sja nk wat kecoh la..hum..

      Padam
  13. alahai budak ni. ateis mgkin. in kristian pun diaorng percaya Allah tu tuhan.. insaflah wahai saudara.. kembali lah kepada Allah. belajar istifar. belajar berwuduk balik., psti rasa ketenangan dalam jiwa.. ish2..

    BalasPadam
  14. pengakuan yang paling hina bagi aku...klu blh nk ajk lg org bukan islam masuk agame kte...ni x...dh allah bgi kte agama yg kompom masuk syurga tp tolak lgi...ape la pemikiran mamat 2 ek...marilah kte same2 berdoa agar dijauhkn dri segala perkare yg boleh menyekutan-NYA dan tiada lagi kejadian spti ni...

    BalasPadam
  15. budak ne..ish...kau Murtad tu x kisah sngt,tapi bila kau mghina Islam then nak bunuh diri dgn agama kristian kau tu..Kristian x terima orng yg bunuh diri..dn aku yakin islam juga x terima orng yg bunuh diri..aku kecewa dgn sikap kau..kalau kau bunuh diri kerana Cinta pada Tuhan itu byk orng sanjung kau..tapi bunuh diri kerana cinta pada awek kau,ada guna ka.??fikir dlm2 lh..jgn cetek akal..Tuhan bagi akal fikiran utk brfikir dan menentu kn hala tuju..bukan utk mmusnahkn diri..

    BalasPadam
  16. rasenye gamba atas ni bukan gamba atiqah yg dimaksudkan..yg ni atiqah yg sebenarhttp://hazrilhafiz.blogspot.com/2012/05/edward-martin-jesus-syahir-sudah-bunuh.html

    BalasPadam
  17. fb/pic kat ats tu mmg ex awek dia la..pic yg kat blog dia / link yg ko bg tu gambo masa tahun 2010..time tu tak mekap, tgh selekeh lagi..yg kat atas ni gambo skrg..dah cun...

    BalasPadam
  18. alah shahir ni budak sekolah aku dulu time spm 2008...aku selalu g skola same2 ngn dye mase awal form 3 time uh tgh rapat..dye ni pon x rmi org ske sgt sbb dye mcm pelik pastu ckp pon mcm ntah hape2 tp aku kwn gk pasal aku jiran dye ..g skola same ahahhak pastu dye ade awek junior, aku dh trus x g same2 dh..jnji yg penting aku mang tkejot dye ni jd femes sbb bnd bodoh ni..xheran lah sbb dye mmg pelik pon hahha

    BalasPadam
  19. cinta manusia merendahkan IQ . carilah CINTA HAKIKI =)

    BalasPadam
  20. Hmmm...
    Semoga dia kembali ke pangkal jalan..
    Mesti dia ada masalah, sebab tu dia murtad..
    Keluarga dia mana?
    Saya kesiankan dia...
    Sepatutnya dia sebagai lelaki lebih kuat untuk menghadapi dugaan hidup..

    BalasPadam
  21. dah bunuh diri ke die ni? rmi org tgh tuggu organ kat hospital....

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha. komen ni paling lawak ;p

      Padam
  22. Dear admin,

    Hri ni dh 27 jun...mangkuk ni idup g ke x?

    BalasPadam
  23. hm...klu dia mmg nak selamatkan diri dia dari bunuh diri~ ye, saya ada pengalaman 'ingin bunuh diri' pada masa lalu~ tetapi, kerana orientasi pemikiran saya yang unik, ia tidak berlaku~ perasaan & tekanan yg cukup hebat seperti itu pernah saja saya alami~ pada zaman gelap, saya sentiasa ada sebilah pisau di bawah bantal saya yang bakal saya gunakan andai kata telah sedia saya ingin menemui pencipta saya~ jika ada sesiapa yang rasa nak bunuh diri, anda boleh cuba berkongsi masalah dengan saya, kerana orang lain tak tahu apa~ mereka hanya tahu bercakap tapi tidak pernah merasa~

    BalasPadam
    Balasan
    1. tapi, aku boleh cakap dia bodoh pasal dia masuk kristian~ :p
      oi budak bodoh, sebelum hang nak masuk kristian , hang takde bukak dia punya bible ke ??

      Padam
  24. YA BETOLLLL TU BUASIR OTAK...actually, mamat ni nak tarik perhatian je...perkara lagho je ape yg die buat tu..tergelak siarrr bace status2 die..hahaha...

    BalasPadam
  25. satu lagi kena pesan kat diorang, klau nak bunuh pastikan betul2 mati klau tak menyusahkan orang plak nak jaga sbb lumpuh, cacat, mereng. misteri dsebalik cinta.penerangan bdasarkan psychology

    BalasPadam
  26. Belum mati lagi ke mamat ne...cepat cepat le mati atau gantung diri...

    BalasPadam
  27. ak rasa dah tobat, kot rmi gila babeng post komen kat wall dia, nama pun dah tukar kepada Muhammad Syahir.....

    -Pawaranger Tanpa Nama

    BalasPadam
  28. Kesian sebab putus cinta sanggup konon jadi kristian dan nak bunuh diri.. Lepas tu canang satu dunia..jangan jadi hina dan bangsat wahai orang melayu. Patutlah bangsa lain mentertawakan bangsa kita.. Belajar malas, asyik fikir perempuan perempuan ..

    BalasPadam
  29. Bodo betul. Xde kaitan pun putus cinta dgn agama. Salahkan agama sebab putus cinta? Adeh... sakit jiwa tgk status macam tu.
    Macam la Kristian Katolik benarkan bunuh diri. Bunuh diri adalah tiket free secara langsung ke neraka. Takde pengadilan, direct to hell bebeh..

    Dah mati belom?

    BalasPadam
  30. aku bagi tips yang bernas. tips pertame bunuh diri kat tempat sunyi supaya orang tak perasan (jgn megah2 nak bunuh diri kat klcc). paling senang nak 'go' makan ubat tidur and make sure dos ubat mencukupi lebih lagi bagus. knock out yourself...enjoy...

    BalasPadam
  31. Hell Yeah brotherrr..... Aku di antara bukti yg jelas lagi nyata... (Tapi takde la sampai nak tukar agama... agak2 la... Bila hilang iman ni..that is the worst a person could do...) Cinta pada Allah..dan rasul... never a mistake. Anyway. Now I'm so happy... Rezeki mencurah2... Ada isteri tercinta... yg sikit pun takkan menang dengan ex aku... every cita2 aku yg lojikal dah berjaya aku capai... anak aku ada 2, perempuan sorang lelaki sorang...(dan InsyaAllah bertambah lagi sorang...) harta dunia...ada la sikit situ sini... hampir semua yg aku mohon pada Allah makbul... (yelah.. walaupun tak dapat BMW M3...) tapi dapat la yg biasa2 tu... Sooooo.. what?... Yes I do agree... mungkin dapat awek idaman kau tu ko akan rasa best. Tapi Allah knows everything brother.... Kalau ko fikir rupa...rupa will faded... Pick the one who love you back...and u love her too... Nak paksa orang cinta ko buat apa... Rugi siots... All of this is provennnnn....bukak mata sikit... Janji ko tak tgk muka pasangan ko tu sampai termuntah dah la... Be a MAN... ok...A MAN is A IMAM (Leader...so lead the way...). Take positive way.... bila sorang perempuan reject ko... yg sebenarnya dia telah memberi ko option yg lebih banyak utk memilih... there someone out there for u...so PRAY HARDER.... * POST ni dah lama...tapi aku rasa nak share my experience with younger generation....

    BalasPadam

Walaupun komen Anonymous/Tanpa Nama dibenarkan, mohon gunakan ID Berdaftar untuk mengelakkan dari berlaku kecurian identiti. Namun sekiranya ingin menggunakan Tanpa Nama, mohon letakkan Nickname untuk memudahkan komunikasi dan mengelakkan kekeliruan. Namun sekiranya Nickname yang digunakan dikenalpasti milik ID Berdaftar orang lain, maka komen akan dipadam untuk mengelakkan fitnah dan salah faham.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...